![]() |
Hvala Lolofuxy
Samo... Stvar je... :D Case... moglo bi i jos jeftinije, al to je vise kao dio pokucstva i izgled mi se Definea jednostavno svidja, a tu je bitan element tisina. Tako da je to pod moranje. Isto 24" inca IPS je pod moranje. Kako rekoh da zelim kako PC za igre, i tisina mi je isto tako bitna, zato sam isao na green i SSD verziju. ! TB je meni ogrooomno tj. sasvim dovoljno, jer i ovaj danasnji WD blue disk od 320 GB sto imam (sto se prodaje s kompom) je pola popunjen a ima pola stvari koje i ne koristim. Tako da bih radije isao na brzinu (SSD) i tisinu (SSD i green verzije diska) Zanima me jel imam kakvu korist ako stavim black HDD za filmove i sl. I kao sto rekoh zadovoljana sam musterija WD diskova a vidim da se ovdje preporucuje ugl. Samsung, ne znam da l' na WD ili Samsung??? Isto sam isao na skuplju plocu zbog nekog kao zaloga za buducnost kao PCI - expres, ali i odlicne regulacije napona (ne da je i ova druga losa). Citiraj:
Ovo je po Nabavi. net, pa se ja razletim s autom pa sam sastavim. Napajanje znam da mi ne treba ovako jako, al neka ga za buducnost s obzirom da je to nesto sto se rijetko mijenja, ja volim klokati, (moguce nekad i jaca grafa) a volim i tisinu pa nek se vent. sto manje vrti. :chears: |
|
Da, Seasonic je, samo sumnjam nekako je ova gold serija. napajanja su mi fetis. :D
Onda opcija 2 ovako? Citiraj:
|
Po meni bolja solucija ;)
|
Citiraj:
Pa sad, ako želi odlično polupasivno napajanje onda je onaj Seasonic odličan odabir. Neki jednostavno žele takvo napajanje. Ploča također, ako treba Z68 čip ploča je ok. Ako ne treba neka idena P/H67. A za igre je i3 2100 i više no dovoljan. |
Citiraj:
cpu: i5 2500K, 1155 cpu cooler: ZALMAN CNPS10X PERFORMA mbo: AS ROCK P67 PRO3-B3 ram: MSI KINGSTON 2X4 GB DDR3 1600 MHZ vga: MSI GTX 560 Ti TF 1gb ddr5 hdd: WD BLACK 1 TB dvd: LG GH22NS SATA psu: XFX 550W, 80+ case: FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK PEARL monitor: DELL U2412 M 24" ukupno sve iz adm-a: 7787+ 800 kn za hard s njuškala= 8587+ cpu cooler iz linksa 289 kn= 8876 kn |
Citiraj:
Ploca... nije da mi ono, treba, i ova je sasvim O.K. al vise je uzimam zbog te podrske za PCI-expres 3.0 i sl. điđa miđa, a koliko god mi one moguce i ne trebale, nije ni da mi treba ni i5. Al nek dobre ploce i napajanja, a proc uvijek se mijenja uleti i plovan ako zatreba itd... Tako bar je razmisljam. Citiraj:
Sto se casea tice... Pa ne znam kako da ti kazem, to je jednostavno subjektivna stvar, i Define XL mi se jednostavno svidja, recimo, svidja mi se sto nema gore otvore (i sto ih uopce ima manje) a ima vent., sto mogu izvaditi kavez itd... Al da sad ne ulazimo u to. Nisam znao da se i5 2400 slabo kloka, to mi je skroz smijesno, al sad i obzirom na to vjerujem da cu ipak ostati kod svog i3 odabira (valjda se ona da prziti). Ja nekako vidim stvari da cu vise dobiti na performansama s SSD-o, i i3 kombinacijom, no s HDD-om i i5 kombinacijom. A dajte mi molim vas odgovorite sto ja pitam a niko da odgovori: Za filmove, muziku i sl, ima li razlike i kakva je izmedju green i black verzije (u brzini, temperaturi i tisini). I isto WD ili Samsung (posto ja nikad nisam imao problem s WD diskovima, al vidim da se ovdje preporucuje ugl. Samsung HDD). I jos, SSD, ima li opipljive razlike u realnom svijet izmedju ovog mog SSD-a (Aegisa), i recimo Corsaira GT (u tom slucaju bih isao na manju verziju diska) mada sumnjam da ima. Hvala. :D |
WD Green su uglavnom storage diskovi, a WD Black i WD Blue i Samsung F3 su diskovi za os i za sve ostalo, inaće nijedan Sandy Intel koji nije K serije ti se neda klokat (tako i i3 2100 i i5 2400 koje gledaš).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Intel je pravo bezobrazan jer ne mozes klokati vise jeftine proceve (sto je i smisao klokanja) a ne kupiti relativno skup proc, hladnjak i onda klokat. Ugl. kad je bal nek je maskembal al cu jos malo razmisliti izmedju 2100 i 2500 pa cu onda kupiti jednu od te dvije opcije, jer jednostavno nije da mi je nasuho potreban. Ako ima ko kakav savjet nek ga kaze ili zauvijek suti. :D P.S. Recite mi jos molim vas nesto o ovoj Kingstonovoj Hyper X Blue memoriji u odnosu na ovu drugu Hyper X??? Sumnjam u neku razliku, al eto... |
Treba ti 2500K za klokanje.
|
Pa dajte ljudi nemojte me vise... :D Joj sta su napravili...
Ja sam mislio da je svaki 2500 i "K" verzija... No dobro, ispravio sam. A dabogda se Intel ugusio. Valja sad? P.S. ima li ijedna verzija i3 proca a da je klokabilna, odnosna da je "K"? |
Ne, postoje samo i5 2500K i i7 2600K/2700K.
|
Sad je to to ;) U košaricu i kupuj ;)
|
Hvala decki.
Eto, onda, to bi bilo to. :chears: |
Evo sad kad sam malo pregledao vaše savjete imam par pitanja pa ak vam nije prob odgovorit :)
Što se procesora tiče zašto i3-2120 kad je i3-2130 samo 20ak kuna skuplji, da li ima neka bitna razlika u performancu? Slično pitanje i za savjet drugog kolege za i5-2400/i5-2500(ne kloking verzije)? Što se VGA tiče isto pitanje s razlikom TF II OC i HAWK TF? Ako uzmem Asrock Z68 Extreme3 Gen3 - Intel Z68, ATX, Premium Gold Caps za MB koje su joj prednosti za razliku od dvije slabije verzije spomenute u postovima iznad ? U slučaju ovih jačih verzija da li bi trebalo uzeti jače napajanje? Tj. sve u svemu, ako se odlučim uložiti malo više i uzet neku od ovih jačih verzija koliko bi to bilo isplativo s obzirom na to da želim da mi konfa što duže(i duže od 5 spomenutih godina) traje na max opcijama, odnosno koliko bi mi vremena na max settingsima donijelo (mjesec-dva, godinu više)? Znam da je pitanje prilično opsežno i da možda nije čisto za ovaj dio foruma :D, ali ću radije uložit 1k-2k više kuna pa da mi konfa traje par godina duže nego da u kraćem roku moram ponovno ulagat 7-8k :) Evo što sam ja uspio iskmobinirat iz svega preporučenog (s više nego vjerojatno kojom greškom, ali pucajte prihvaćam sve savjete) Monitor -Dell UltraSharp U2412M - 2000kn MB -Asrock Z68 Extreme3 Gen3 - 1050kn Memorija -DDR 8Gb(2x4Gb) Kingmax, 1600Mhz - 430kn VGA -MSI GTX 560 HAWK TF III - 1930kn Procesor -Intel Core i3-2130 HDD -Samsung 500Gb - 740kn Napajanje -XFX Core Edition 80+ 450W PSU Easy Rail Technology Kučište -Zalman Z9 Plus mid tower case DvD upisivač LG GH22NS Sveukupno 8.181kn |
Samo jos stavi i5 2500 i to je super konfa.:goood:
2500 je bolji za dulje vrijeme. Hawk ima bolji hladnjak i jaca je grafa. Extreme 3 Gen 3 ima pcie 3.0, 8 +4 faznu regulaciju napona, itd. Gdje je miš?:D |
@Zagimir
Ako je mala razliak uzmi i3 2130. Razlika je samo u radnom taktu. Ista stvar kao i kod Core i5 2400 vs 2500. Za igre ti Core i5 ne treba. Radije te pare ulupaš u grafu nego u CPU. ASRock Z68 Extreme3Gen3 ima puno bolju regulaciju napona od recimo Z68 Pro3Gen3 (8+4 vs 4+1 fazna regulacija) No ako ne misliš overclockirati tj ne kupuješ K procesor onda ti to nije bitno. Snažnije napajanje ti ne treba. Razlika između GTX560Ti TwinFrozr2 i GTX560Ti Hawk je ta što HAWK radi na nešto višim radnim taktovima i ima noviju generaciju hladnjaka -> TwinFrozr3 |
Super drago mi je da štima i mislim da ću ić sa onom verzijom i3-2130 i slabijom matičnom što mi je jedno 600kn manje pa ako imate koju ideju za neku grafu koja je značajno poboljšanje s tom cifrom ?
Još usput budući da ja nemam blage kako sve to spojit jel oni tamo u Adm-u rade i spajanje svega zajedno ili to moram još pridodat? Hvala puno btw za sve dosad :) |
Po želji ti oni tamo sve slože.
|
Imam jos jedno malecko pitanje. :D
Pretpostavljam, al da sam sigurica... Je l bolje ici na Corsair GT ili ovaj Aegis SSD, s tim sto je prvi brzi (u testovima), a drugi ima 30 i kusur gigabajta viska. cijena ista otprilike. Citiraj:
Meni to izgleda previse za tu grafu, da ne znam kakav je hladnjak pa i ta verzija. A sam je uvijek mozes naklokati i nece biti daleko. Meni se to cini debelo neisplativo. Ja bih uvijek radije isao na SSD, i izbacio taj disk (uzeo green verziju). |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
90Gb je sasvim dovoljno i za igre, osim ako ne misli imati 10-tak igara instaliranih odjednom sto je IMHO besmisleno..
Zasto uzimati ssd a ne koristiti ga? Kakve koristi da se nero ili winamp dizu brzo a u igrama moras cekati load :stoopid:? @Perica 2 Samo ti upregni taj ssd, stavi sve sto ide sa sistemom na njega tj. sve sto koristis inace, neka sluzi svojoj svrsi.. |
Ako se radi o winampu i neru, onda ok, ali ako se radi o malo većim i zahtjevnijim programima i operacijama, onda ne :) Ali njegov izbor ;)
|
Citiraj:
Nije ne isplativo jer je grafa puno jaca(možda i najjaca) od ostalih gtx 560 grafa, super tiha i jako dobro hladi. Ja mislim da je čovjek rekao da mu netreba SSD. |
Samo nek uzme onu twin-icu i SSD ;) Puuuno bolja solucija ;)
|
O.K. momci, onda Corsair GT od 90 GB. :)
Citiraj:
|
Kolega Wolverine je jednom rekao svaka high end grafa je neisplativa, tj. omjer dobivenog i plaćenog ne štima ;) Samo uzmi 560-tku i na miru si ;)
|
MSI GTX560 Ti TF mu je sasvim dovoljna jer kad ju klokne imat će performanse gtx 570, a za lovu gtx 570 bolje ići na cf sa vapor x 6850 i ima performanse gtx 580
|
Citiraj:
|
IMHO, nema ga.. Ako sam ga vec kupija (i skupo platija :)) zelim da sve loada "brzinom munje", a ne samo odredjene programe.
Osobno ne zelim raditi neki kompromis s tim, jedino slobodni prostor moze odrediti kolicinu instaliranih appsa/igara itd. Samo moje misljenje... |
Nema ga. To je tvoja stvar sto ces ti stavljati na SSD. To sto ce neko stavljati samo određene programe je samo stvar prostora na SSDu.
|
Zamolio bih forumase koji prate ovu temu da bace pogled na ovu konfu sto sam si slozio, a radi mogucih izmjena prije same narudzbe:
http://s10.postimage.org/z94kzfa1h/Konffa_27_11_11.jpg Svi savjeti dobrodosli, ako sam sto god fulao. (u slucaju ispravke, pozeljno INTEL proc., a grafa nVidia). Ova gore konfiguracija je slozena u Linksa, ali igra i sve ostalo(naravno ako je povoljnije). :goood: |
|
@Thorwald
Kolega Dirt je puno bolje sastavija komponente, btw. ne isplati ti se uzimati u Linksa - preskupi su a ADM ti uredno sastavi konfu te dostavi na kucnu adresu... |
pozdrav!
kupujem kompjuter koji je uglavnom namijenjen za igre. bez monitora i periferije za nekih 8000kn: http://i.imgur.com/XAKeu.png dosta mi je bitna glasnoća. imate li možda neku drugu preporuku grafičke ili coolera? je li možda napajanje prejako? svi prijedlozi su dobrodošli, hvala. |
Ovak u adm-u:
cpu: i5 2500K cpu cooler: Scythe Mugen 3 mbo: AS ROCK Z68 EXTREME3 GEN3 ram: KINGSTON HYPER X DDR3 1600 MHZ 2X4 GB vga: MSI GTX 560 Ti TF 1GB DDR5 hdd: SAMSUNG F3 SPINPOINT 500 GB dvd: LG GHN22S SATA psu: SEASONIC 620W case: FRACTAL R3 BLACK PEARL ukupno: 7361 kn Inače dovoljna ti je i As Rock p67 Pro3-B3, al vjerojatno planiraš ić na sli pa si ju zato uzeo pa sam ti ju i ostavio, kućište prostrano, dobar airflow, obloženo spužvom radi tišine sam ti ga ubacio, 16 gb rama za igrice ti je totalno nepotrebno dovoljno je 8gb, Seasonic ti je tu radi Sli-a inače je XFX 550W dovoljan al ga nema, i imaš još love za neki ssd ili si ubaci neki cf sa dvije ati 6870 i imaš performanse bolje od gtx 580. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:38. |