![]() |
Citiraj:
Placas na kes ili kartice? |
Namjena je igranje
placam kes e da, sto se tice hladjenja... osoba za koju je konfiguracija je malo osjetljiva na buku. Pa ako ima neko tiho hladjenje sa dobrim performasama, way to go. Ja imam corsair H100 i jako sam zadovoljan s njim samo sto proizvodi prilicnu buku. |
Citiraj:
Coolermaster CM 692 Standard LG optika XFX 550w WD 1TB Green Samsung 830 series SSD 128 gb Asrock P67 PRO3-B3 Intel Core i5-2500K ZOTAC GTX670 AMP! 2048MB 2x DDR3 8GB (1x8GB) Kingmax, 1333MHz Corsair Cooling Hydro H80 Logitech G105 Gaming Keyboard, 11.042,25Kn - ADM, besplatna dostava + slaganje konfe. 2500k je dovoljan za GTX 670 cak i na stock taktu. |
kulermaster, assrock, optika?
sve batalit :) |
kuzim ako mu se ne sviđa kejs, moze uzet neki drugi koji mu se vise sviđa, ali sto fali ploci i optiki? o.O
|
ma 10k kn konfa i nutra mbo od 100€, a optika samo nagrdi kejs... korisnost iste - nula.
usb optika i spajat po potrebi. |
Citiraj:
Optika ok tu se slazem s tebon ;) Njegov izbor zeli li ovu ili vanjsku optiku. |
Hvala na konfiguraciji
jedno pitanje: zasto kingmax 1333 a ne corsair 1600 mhz? Za kuciste vidim dosta dobre review-ove na netu... sto se tice maticne i optike ne vidim problem. |
Citiraj:
|
evo moj prijedlog, ducan portio.hr:
http://www.pohrani.com/t/1u/nc/1OkcVTRu/konfapce.jpg jedino drugo napajanje po potrebi, ako ima trudnickih zelja za modularnim ili misli radit SLI kasnije pa uzet jace. |
ja ne bi toliko na cpu bacio, ali eto fina mbo, fin kejs i bok.
|
Sto ce mu tako skupa ploca? Ivy se puno grije nego sandy a za grafu AMP! je bolji izbor.
|
nikad nije naodmet dati puno za ploču, pogotovo u skupljim konfama.
|
Citiraj:
- Ovaj Zotac navodno prema jednom testu na netu ima neki tvornički feler pa se pregrijava na 100°C, al to se rješava podmetanjem podložne pločice pod vijke koji drže hladnjak - al kome ovo treba ak je istina? Možda je riješeno ili je bio loš primjerak? Nek naši korisnici demantiraju ak je ovo slučajno bilo. - Kućište nek sam bira koje mu se sviđa, imaš ovdje tema... npr. Fractal Design, Corsair Carbide serija i sl. |
Citiraj:
:chears: @mhadina koliko me pamcenje sluzio radi se o losem primjerku. |
pa reko sam da nebi ni ja išao na ivy, a dobra ploča se prepoznaje di ovi jeftinjaci podbacuju... sleep problemi mi prvi padaju na pamet, pa layout i tako to, ali ima tako tih sitnica koje se (naravno ne nužno) rješavaju sa boljom/kvalitetnijom/skupljom pločom.
|
Citiraj:
Citiraj:
dodatni portovi, kvalitetno napravljena (layout), super bios za oc itd. ivy se ne grije nista puno, ne pricaj ako ga nisi koristio i OCo. na normalnoj nekoj voltazi ide na 4.2-4.4 bez ikakvog pretjeranog grijanja i kao takav je ko 2500k na 4.5-4.7. |
Ugradio sam par p67 pro3 b3 ( uvijek stavio zadnji bios ) i jos sam ih OC i nisam imao probleme sa sleep-om itd. No dobro shvacam sto hoces reci :)
Osobno bih isao na asrock p67 pro3 b3 a mozes ubaciti i Asrock Z68 Pro3 GEN3 |
maj bed, mislio da je 2500k pojeftinio... ali svejedno bi uzeo 2500k ako ne treba grafu.
|
Citiraj:
Ivy-a sam imao pa znam o cemu pricam ( doduse nije moj, frend mi ga je posudio ) Citiraj:
|
isplati se uložit u bolju ploču, pogotovo za tolike pare. Osobno bih radije odabrao 3570k ispred 2500k za razliku od stotinjak kuna.
|
Citiraj:
INTEL Thermal Solution RTS2011AC, Retail Gigabyte GA-Z77X-UD3H Kingston DDR3 1600MHz,16GB (2x 8GB) Grafička kartica GTX670-DC2-2GD5 OCZ Vertex 4 Solid State Drive 2.5" SATA III-600 128 GB HDD, 2TB, IntelliPower, SATA DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA OCZ PSU Silencer Mk III Series™ 500W Corsair Carbide Series 500R Mid-Tower Gaming Chassis, Black HRK HRK 12,749.86 A za tipkalo eto ova: Logitech G510 Gaming Keyboard *Koju god konfu uzimas sa gtx 670 uzmi sa Asus GTX 670 DirectCUII jer je ona tiha, ostale su dosta bučne... |
@Jermanzg
Evo jedne dobre: i5 2500K INTEL VODENO ASUS MAXIMUS Z68 mATX KINGMAX 4GB 1600 MHZ (X4-16GB) WD GREEN 2TB KINGMAX 120 GB SSD SATA3 MSI TF LIGHTNING HD 7970 3GB OCZ SILENCER MKIII 500W FRACTAL DESIGN DEFINE MINI Ukupno: 11 191 kn besplatno slaganje i dostava - futura it Za pržu po želji ubaci ili nemoj .. pošto rijetko tko ju još danas koristi. |
rijetko tko danas i ati koristi :D :D
|
+1
GTX 670 AMP! / Asus GTX 670 / Gigabyte 670 windforce neka od ove tri. |
Matična ploča: Asus P8Z68-V PRO
Procesor: Intel Core i5 2500K Vodeno hlađenje: Corsair Cooling Hydro H60 Memorija: 2 x Kingston HiperX B, DDR3 1600MHz, 4GB SSD: OCZ SSD Vertex 4 Solid State Drive 128 GB HDD: Western Digital, 1TB, Caviar Black Grafička kartica: GIGABYTE HD7970 OC, 3GB GDDR5 Napajanje: OCZ PSU Silencer Mk III Series 500W Kućište: SILVERSTONE Fortess FT02 Ukupno: 11.564,34 HRK Na kućištu se može uštedjet nekih soma kuna al ak se hoće high end onda definitivno ovo. |
Hvala svima na odgovorima
Znaci ATI ne dolazi u obzir. Imao sam par radeona vec i imam jako lose iskustvo s njima. Dvoumim se jos za maticnu samo... |
Moj glas za Asrock P67 Fatal1ty performance ili Asrock P67 Pro3 B3
|
http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0201419
ili kako sam napisao http://futura-it.hr/proizvod.aspx?pr...g-ga-z77x-ud3h sve ove druge su preskupe iliti prejeftine :D |
Ako lova nije problem onda treba uzeti ovo sto je Fripper slozio, lijepo ce biti, dobar cable management, najbolje slozena konfa od svih ostalih. Ako uzima vodu onda ni temperatura IB nije problem, no moze uzeti recimo umjesto njega fini 2600/2700k i to je to, konfa je super mocna i unutra bude uredno. Za gamera ste zaboravili najbitnije....misonju pisonju. Moj glas za Roccat Kone(+) ili Logitech G700 koje sam osobno probao i super leze u ruci i precizni su, znaci to je jos 600kn extra.
|
Citiraj:
h60 u push-pull sa recimo ss penetratorima i da vidiš stroja. |
Da, može i GTX 660 ti (ja ne bih dao više od 300 ojra za grafu) al treba prvo vidjet cijenu.
Matična ploča i diskovlje su primjereni toj klasi, al ovdje je hladna i tiha ljepotica vrhunske kvalitete definitivno ukrala show. :) |
Napiso je da oce sto tise racunalo, WD Black se cuje ko da neko ore po asfaltu.
|
ma dobro stavi greena ili nešto sad novo što je ultra tiho.
|
Konfiguracija od cca 12 000 kn - Savjet
Prvo da Vas sve pozdravim. Dobio sam nekoliko savjeta da pomoc potrazim ovdje i evo me :).
Mozda se cini previse al na kraju mozda i nece bit tako. Prvo moram napomenit nekoliko iznimno bitnih stvari. 1. Komp. nije za igrice nego za rad - dakle otvoren recimo visual studio, photoshop, i 10-ak tabova u firefoxu , i da sve radi bez problema 2. Monitor od 24 - 27 incha sa TV ulazom 3. Maticna za bar 4 utora za RAM 4. Moraju se moci prikljucit 3 monitora. 5. Kuciste ce bit 90 posto Antec Skeleton koje je oko 1300 kn - ukoliko me ne nagovorite na neko drugo 6. Volio bi da je moguce prikljucit i dobru muzicku recimo(M-AUDIO Fast Track C400)ne ulazi u cijenu od 12 000 kn 7. RAM-a bar 8 GB 8. 2 komada HD-a jedan od 1 TB koji ce sluzit kao valjnjski za Backupe, i jedan od 0,5 TB za u komp. (Ladicu za vanjski HD imam) 9. Ne zaboravit, napajanje, procesor, eventualno dodatna hladenja za procesor ili nesto drugo... 10. Neki dobar mis - zicni za rad ne za igranje (Tastatura nista, treba mi Eng pa cu narucit iz vana) 11. Neka graficka naravno. Mislim da sam sve bitno nabrojio Svaka Pomoc bi dobro dosla, dakle moze i otprilike rangovne cijene, koja maticna ili procesor... Pregledao sam skoro sve Bug-ove i PC-chipove od ove godine i totalna mi je zbrka u glavi. Ako ko ima volje slozit kompletnu konfiguraciju, super, ili dat bilo kakav savjet, sve je dobro doslo. Zahvaljujem svima!!! :fala: |
|
Citiraj:
Nek moderator prebaci ili da ja izbrisem temu i napisem novi post tamo??? (Ako mogu brisat svoju temu) A sta se tice placanja - kes. Nikakve kartice :) Edit: Tema vec prebacena - spor sam :) |
ne, neg sam ja brz :D :D
|
Citiraj:
:D Citiraj:
Fractal Design Define R3 Titanium Gray LG Optika XFX 550W HDD WD Caviar Green 1TB OCZ SSD Vertex 4 128GB Asrock Z77 Extreme4 Corsair Cooling Hydro H80 2x DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1600MHz Samsung T24A350; HDTV monitor 24' MSI GTX 560 Ti PowerEdition Twinfrozr III Intel Core i5-3570K Logitech Performance Mouse MX ADM, 12.047,75Kn besplatna dostava + slaganje konfe |
prestani sa tom optikom!!! :D :D
taj relikvij prošlosti ne treba nikome, a uvijek možeš uzet usb modele za maltene 100-200kn više. isto tako ja bi izbjegao h80/100 zbog problema kojeg poznajemo svi i stavio h60 u push/pull konfiguraciji... ne zato kaj ga ja imam, nego kaj se nameće kao logično rješenje, a opet dostatan za maltene bilo koji cpu i bilo koliko oc-an. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:40. |