![]() |
Evo ja zavrsio nakon nekih 16h, uzivao po malo da vidim svaku mrvu igre, odigrao sve sewer misije, sve sajd misije, sve fildgolove, sve jumpove samo nemam sve karte.
Uglavnom meni igra odlicna! |
Windows 7 64, grafa i proc iz siga, 3 gige meme-sve ide glatko.
Igra je takva kakva je, klasika kakvu sam otprilike i očekivao od Krmka...ne kužim baš ta silna flejmanja i prevelika očekivanja nekih forumaša-čisto ok igra za ubit vrijeme:) Ili neki nisu igrali Doom i Quake ili očekuju da svaka igra opravda njihova očekivanja vs para ulupanih u novi hardware?:p |
|
Citiraj:
|
evo ako ikad shvatim vas koji wajnate zbog tekstura ubij me. toliko nevazna stvar da se nema s cime mjerit kolko je nevazna.
|
Citiraj:
I slazem se da je Borderlands apsuluno remek djelo nasparam ove igre iako ce neki reci da je ovo FPS a ono FPS sa elemetnima RPGa i sl. price.. |
daj molim te ajde mi reci da nije imbecilno se priblizavat zidovima i trazit teksturu najmanje rezolucije? :-)
|
Citiraj:
niti se igrac mora priblizavati zidovima da se primjeti da su texture niske rezolucije (a nekad nemas ni izbora ne primjetiti ih kad si u uskim hodnicama).. i dalje mislim da carmack ne bi trebao voditi vlastiti studio nego samo biti u ulozi lead programera, ne i lead designera/directora nek on pise engine, a drugi nek se zabavljaju sa smjerom u kojem bi igra trebala ici |
ne kažem da nije :) al ima ta igra puno vecih propusta, uzimajuci u obzir da je radjena 6 godina od pišljivih tekstura. igra je prenatrpana detaljima. da se jos dalo malo u nju bila bi masterpis.
|
Ovo za teksture koje nisu lijepe kada se skroz približiš zidu je gospon Carmack lijepo rekao da će biti "ružne" jer im je poanta napraviti brzi i dinamičan FPS, a ne onaj di ćeš ići buljiti u svaki zid izbliza te zbog toga imati igru koja radi par puta sporije.
Onak, koliko moraš biti glup da nakon takvog intervjua koji ješ ohoho davno došao imaš očekivanja da ćeš vidjeti neš najlijepše ikad u PC svijetu. Ako ovo nije definicija neralnih očekivanja, onda ne znam kaj je! Citiraj:
Anyway, s obzirom koliko je Rage zabavan FPS, Doom 4 će biti još više jer će biti više u stilu Dooma 2, nego Dooma 3. Citiraj:
Govoriš o jednom od najboljih programera u industriji i još k tome čovjeka koji konačno ima zbog zenimaxa više vremena za programiranje jer se ne mora baviti vođenjem studija i birokracijom kao nekad. Također mu se ne da više zajeb***i sa licensingom enginea kao što je to bio slučaj u prošlosti pa ni tu nema više bacanja vremena. |
Citiraj:
poanta im je bila napraviti brzi i dinamicni FPS? ideees. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
da, ostali timovi se fokusiraju na grafiku a ne ne cijeli proces izrade igre, zato se danasnje igre bore za prevlast sa 3d markom.. Citiraj:
Citiraj:
i ako doom 4 bude u stilu dooma 2 onda ce to biti jedan veliki flop od igre posto danas takav stile igre nema prodju. Citiraj:
svi su mu zaposlenici govorili da je bolje da igra ide u 30 fpsa na konzolama, no on je odlucio da ide u 60 naustrb grafike i dodatnih elemenata koji utjecu na igrivost a povezani su sa engineom (npr dizajn levela, tj njihova velicina i koliko elemenata mogu nagurati u njih). carmack odlucuje koje ce se igre raditi i kako. ja sam rekao da bi bilo bolje kad bi netko drugi to radio umjesto programera. nisam ja osporavao njegov programerski genij, vec sposobnost da vodi studio i odlucuje u kojem smjeru ide igra. no posto zvucis kao nerazumni nuthugger i jos prije nego sto je igra uopce izasla i sto si ju odigrao si ju branio kao sedmo svjetsko cudo (stovise ignorirao filmice koje si ljudi uploadali a u kojima se prikazuju svi problemi sa loadanjem low quality textura), mislim da nema smisla ici u daljne rasprave s tobom. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ovo o Carmacku i studiju nema smisla komentiati. Pročitaj ako te zanima, educiraj se o temi. U najgorem slučaju imaš ovo http://en.wikipedia.org/wiki/Masters_of_Doom Odlično štivo! Tvoje rantanje je kao da ledo najavi da će izdati novi sladoled od borovnice, a ti onda dođeš na forum i žališ se zašto nije od čokolade jer si ti to očekivao! Igra je ispunila sva očekivanja. Od SP-a do MP-a. Ili bi ljudi i na MP polju jedan veliki reinventing the wheel umjesto da igraju quake live :P |
Citiraj:
|
Vidiš, to me zanima otkuda je "procurila" ta vijest o nekakvom high res 150 giga patchu kada je Carmack rekao da bi eventualno pustio koji level ili dva čisto kao "benchmark" da pokažu do kuda ide ovaj engine. A i to je rekao da ovisi o više faktora dal će se dogoditi. Glavni je bio to što se cijeli tim seli na rad na Doomu 4 pa ne zna vremenski koliko će to biti moguće ostvariti!
|
Citiraj:
Brijem da je to baš Krmak izjavil (tih 150 gigi) Ruku na srce-u igri jesu low-res texture i nema prevelike pomoći bez da napišu nove, pa treba sredit i modele pa...vjerovali vi ili ne čak se i za DOOM3 i dan danas pišu modovi i rade ultra-high texture, modeli...Rage je meni osobno čist ok ali je fakat bijedno da 2011-e moramo gledat low-res:) |
Mislim da se pojedini ipak malo previše napinju oko igre.
Što je da je, očekivao sam dulju, zanimljiviju i ponešto grafički potkovaniju igru od onoga što sam dobio. Vidio sam jedan dobar post u ovoj temi pa ću biti dovoljno slobodan ponoviti ga. Igra je ok za utrošiti vrijeme ali ne i za kupiti.. |
Igra je grafički meh, pogotovo što se optimizacije tiče (ako nešto kupiš očekuje se da radi "out of the box" nastranu moje skidanje custom drivera i config fileova)
no grafičke zamjerke nastranu, jedina moja zamjerka je da je prelagano, na nightmare me uspjeli ubit 2x (jednom boss zgromio) i to je sa činjenicom da mi lagga dosta igra :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
10 strana i na svakoj strani "o teksturama" , bojim se i pomislit što će biti kad izađe Skyrim nešto u ovome stilu: ("to je čisti Fallout 3 s mačevima!!! Približio sam se drvetu i nije se vidjela sjena od lista i mahovina nije bila na sjeveru! BIG EPIC FAIL!!!") :D
|
Citiraj:
A sad kad si vec spomenuo, bio sam tako razocaran sa Rageom i zbog njega sam instalirao Fallout: New Vegas gdje sam prije stao negdje na pola puta i sad ga prelazim i uživam u igri već danima, a još imam i 4 DLC-a za ubacit i njih preći. |
Citiraj:
|
Ovaj topic je cisti dokaz zasto se danas toliko toga posvecuje grafici. Jebala vas grafika (optimizacija na stranu).
|
Evo malo usporedbe Rage na PC i XBOX360:
- rage na konfi iz siga sa patchom 1, radi bez ikakvih problema, v sync on, hi res teksture... nema pucanja tekstura, blura tekstura kod brzih micanja misa i svega ostalog sta je postojalo bez patcha, zadovoljavajuce - na xbox-u sve radi dobro, osim sta sam primjetija da postoji lagani blur tekstura kod brzog micanja pokazivaca (ne uvik) Po mom sudu igra sa patchom 1 radi bolje (izpoliranije) na PC nego na xbox-u. Inace igra je kopija Borderlandsa (ka sta se vec reklo), ali ima ono nesto, ja zadovoljan (-4/5). |
Ma meni je igra fenomenalna, sad s 11.10 preview 3 driverima i patchem radi svršeno bez titranja ili kašnjenja tekstura, a o performansama da ne pričamo, 60 fps-a konstantno.
Klasnična pucačina bez nepotrebnih dodataka, baš ono kaj sam i želio, a to što ima nekoliko ispranih tekstura u nekom ćošku meni stvarno ništa ne znači. |
Yahtzee je igru poprilično poštedio u svom reviewu na Zero Puntuationu:
Našao je igri jednostavno premalo zamjerki. Inače su njemu prolazne igre COD4 i Portal, dok je sve ostalo pokopano :D "Hey get the fuck out of here Fallout 3, I'm trying to talk about Rage!" :roller: Ja sam ju planirao kupiti no nakon isprobavanja "demoa" sam odmah odustao. Čekao sam ju mjesecima kao neki spoj STALKERa i Fallouta ali sam našalost ostao razočaran. Kronična ograničenost kretanja u ovom tipu igre me previše odbija. Odigrao sam sat vremena i prekinuo. 3 puta sam startao new game samo da bi vidio odličan intro movie i to je to. Vrijedi reći da od day one nisam imao apsolutno nikakvih problema sa igrom. Vrtila se zalockana i zabetonirana na 60 FPSa na high postavkama. Teksture su negdje znale kasniti ali rijetko i gotovo nezamjetno - tipa u djeliću sekunde. No igru jednostavno nisam mogao progutati. Valjda me STALKER previše razmazio. |
Meni je Rage teška prosjećnost. Mislim da ga neću niti završiti. Barem sada ima dobrih naslova vani. A smijurija mi je i MP sa vozilima. Mogu se okladiti da će kasnije izdati kao DLC ostatak multiplayer moda.
|
meni igra nikako ne radi...
instalirao sam patch,stavio ccc 11.9 driver,stavio rage performance driver,napravio rage config file s medium postavkama s ove stranice http://forums.steampowered.com/forum...0#post25524360 igra žešće šteka,ni s neke kapsule nisam uspio izaći kako je sporo...ovo nije normalno :wtf2: |
skoro pa isti problem ko ti imam, uspio sam izać van i čak u auto uć al gotovo neigrivo, 11.9 i 11.10 driveri davali su mi BSOD pa sam se vratio na 10.7 i čekam neki eventualni patch ili novu dozu živaca koju ću potrošit u pokušaju igranja
|
a jeste li napravili u c:\Users\(vaš user name)\AppData\Local folder pod nazivom "id software" i u njemu još jedan pod nazivom "Rage"?
|
nisam, čemu to služi ?
|
Citiraj:
Meni isto nakon svega vec isprobanog i dalje se pojavljuju spora ucitavanja tekstura, fps dropovi i rusenja. Odustao sam od igre i cekam taj sljedeci patch, ako se nakon toga nista ne poboljsa ide u kantu... |
Rage ima manu da nemože ispravno učitati teksture i kada odradiš ta dva foldera on to uredno odrađuje.
Najverovatnije ti je to problem. Btw folder AppData moraš učiniti vidljivim prvo, da bi ga mogao otvoriti. (stisneš Alt prilikom otvorenog prozora i odeš na tools\folder options\view\show hidden files) Tu imaš uglavnom sva rešenja: http://forums.steampowered.com/forum...0#post25524360 edit: eto momak već odgovorio ispred ja sam stavio 11.10v2 očistivš predhodno sve driver sweeper-om, instalirao igru, patch, napravio te foldere, stavio preporučeni config (kod mene ultra) i u shortcut dodao: +set com_skipIntroVideo 1 +set g_fov 96 +set m_rawinput 1 sve odrađuje kako treba. |
Mucio sam se sa ovom igrom puno, al sam napravio da mi radi normalno na mojoj ati3870
1.napravio onaj cache folder u appdati 2.napravio config sa 8k texturama 3.dodao linije za consolu na shortcutu i preko nje upiso m_smooth 0 i cvaradd_ fov 15 (fov je onda 95) 4.instaliro 11.10v3 preview drivere 5.iskljucio triple buffer za openGL u ati catalystu 6.stavio catalyst AI na standard igra sad radi super, sam sto mi osobno fali vise RPG elemenata i jos me nervira sto imam osjecaj koda mi je lik super nizak i kad cucim koda lezim |
hvala na prijedozima, uspio sam konačno natjerat igru da radi, i to sasvim solidno, jedino bi mi pomogao još neki config prilagođen mojoj konfi da još dodatno dotjera stvari :)
|
evo tek sam počeo igrat rage i nakon prvog introa igra mi se sruši. koji je fix?
hvala |
Instaliraš zadnje drivere, igru, patch za igru (oko gige) i mora sve radit kak treba:)
|
šta ako sam to sve napravio i dalje se crasha poslije ono samka svijeta videa?
|
Zato jer je igra cista lutrija, nekima radi dobro, a nekima ne nakon mnogo isprobanih opcija...
Pricekaj sljedeci patch, mozda on sta uspije ispraviti. |
ej JELC je blagoslovio i igra radi. ALI
problem 2 texture. kod mene se brzo lodaju ali ima textura bug. neke texture se potrgane tj ne lodaju se. dali imate neki twek za to i da radi |
Ako imaš dobre drivere, npr. ove:
http://support.amd.com/it/kbarticles...eDriverV3.aspx i patch za igru sve mora radit kak treba:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:40. |