![]() |
Vidim da su se poceli pojavljivat D0 stepping verzije 920-tke... Jel netko zna di ih ima za kupiti?
|
Pitaj clana Ragnar (ili je Rangar) on ti ima...
|
U nas nikad niš nema... :(
|
Nasao sam ga na kraju u ADM-u, imali su ga na lageru.
|
Nesto mi se rusi stroj kod renderiranja, mislim da je do memorije, ali da pitam malo za temperature.
Koja je normalna temperatura northbridge-a na x58 maticnim plocama, i jel se oko toga uopce treba uzrujavat. Jel ovo normalno... sve stock, ukljucujuci i cooler na procu. Idle-100% CPU: 40-72 stupnja CPU core1: 43-90 stupnjeva CPU core2: 43-90 stupnjeva CPU core3: 46-92 stupnjeva CPU core4: 46-92 stupnjeva Northbridge:49-53 stupnjeva Motherboard:43-45 stupnjeva Ocitano sa Everestom |
Temperature su u granicama normale, nemaš brige. No za svaki slučaj opipaj rukom komponente na ploči da vidiš kakvo je stanje.
Pitao bih još par stvari, no pošto veliš da je sve na stocku, problema ne bi smjelo biti... Koju grešku ti javlja? Dali se komp ruši, reboota, smrzava, baca plavi ekran...? |
Proc relativno hladan, NB topal, ali ne za opeci se... ma i mislio sam da je u granicama... jedino mi se temperatura NB cini velika, kolika je tebi?
Rusio se dok nisam povadio memoriju i promijenio pozicije ploca, odnosno izmjesao ju... pretpostavljam da su kontakti bili slabi... 3dMax bi resetirao stroj, a kod Prime-a bi dobio dobar stari BSOD "Driver IRQ not equal or less" Uglavnom nakon mix-a Memtest prosao 1 pass bez greske i Prime radio jedno sat vremena bez beda... i za sad radi |
Ovisno o pločama koje sam imao i sobnim temperaturama, od oko 45C, pa do 60-ak (katastrofalni Biostar) u idleu.
Možda je bilo do memorije, vidjet ćeš baš, ako se opet desi, probaj za svaki slučaj podići mrvicu napona za procesor, pa za memoriju, čisto da i to izoliraš, no vjerujem da ne bi trebalo biti problem kad je sve na stocku. |
Cek, cek , 90-92 stupnaj pri renderingu na i920???
Moj je clockan na 3.8Ghz (20*190) i temp nakon 3-4 dana non stop rendanja (sobrna temp 23) je 70-72 po jezgri. Coole rje Scythe. |
Čini se da ja trebam drugu dioptriju, jer sam potpuno previdio dio u kojem si napisao "92C" :eek:
To je nevjerojatno previše i tu nešto gadno ne štima, obavezno skini hladnjak da vidiš kako sjedi na procesoru. |
To ga je Prime nakurio na 92C... kad renderiram se drži na oko 75-77C, sutra cu probati koji duži render. Pa bumo videli, kak bi rekli slepci...
Ako nista drugo, jos uvijek se ne ruši |
Citiraj:
Hmm meni se to nekako cini kao normalna temp. (75-77), s obzirom da je ljeto i da sa sranje kulerom hladis mrcinu od proca... No svakako pogledaj jel sve dobro nasjelo, meni se dogadjalo da na jednu stranu nekad ne sjedne kako treba... PS ne rusi se taj lako na visokim temp.:D:D |
S cime rendas ?? Ja nisam ni sa jednim programom za testiranje stabilnosti nabio temp kao sa renderingom, LightWave mi uvijek 2-3 stupnja natjera vise (nakon 10-15 mineje vec full temp koju drzi danima ako treba) nego bilo koji Prime, seti, octo i ostali..) Jesi siguran da ti program korisiti sve jetzgre i funkcije (MMX i ostale ludorije :))??
A rusi se jer mu je pre vruce, 92 je puno. |
Vec kad imas takvu mrcinu od stroja,daj joj barem priusti posteno ladenje.
Uzmi Schyte Mugen 2 za cca 350kn i rijesio si problem,ovako ces se samo bespotrebno zamarat,a 92C je velika temperatura,jako velika... |
Citiraj:
Bilo kako bilo, svakako provjeriti kako hladnjak sjedi na procesoru, jer nije baš ugodno da se kuri na tolikim temperaturama, jer, ipak se radi o stock frekvenciji/naponu i nema smisla da se toliko ugrije... |
Da, moj je na mugen2 cooleru i zadovoljan sam sa svime osim sa trajanjem montaze coolera (traje to da se smontira a pogotovo ako je komp vec u kutiji onda sve moras vadit van :)).
Moj radi na 1.22v na tih 3.8Ghz ali nisam imao vremena probati ici nize sa temp ili vise sa GHz ali cini se da bi mogao preko 4Ghz potegnuti :). |
Renderiram sa 3dMax-om u kombiaciji sa vray-om... Zasto ga Prime nakuri toliko vise, stvarno ne znam... imam verziju p64v257
Jutros sam ponovo stavio pastu (artic silver) i temperature su se smanjile za 1 stupanj... valjda ce jos malo kad se zapece... U svakom slucaju kod renderiranja ne prelazi 80C, to je bilo nakon 12 minuta rendera, vjerojatno bi se popeo jos koji stupanj, ali nije mi se dalo raditi kompliciraniju scenu sada za test, vidjet cu kad krenu finalni renderi... ali bogte kako je brz proc... do sada sam radio na core2duo e6600, koja razlika... straso Tako da dok radi dobro je, a sigurno kupujem bolji cooler cim zavrsima sa ovim poslom, neda mi se sad s time zafrkavat. Hvala svima |
Ma zemi Mugen 2,imat ces nize temp,te ces jos moc malo klokat proc,te dobit na brzini tj. izgubit na vremenu koje je potrebno za render,a opet ces imat nize temperature ;).
|
ASUS ROG P55 Maximus III Formula :
http://www.techpowerup.com/img/09-06-15/18a.jpg http://www.techpowerup.com/img/09-06-15/18b.jpg Ovo mi je najbolje : A sporty cooler sits atop the board's VRM while a pseudo-heatsink gives it the industrial feel of having a northbridge which it doesn't, while a flat, large heatsink cools the P55 chipset Nema NB a stavili kuler.Zanima me sta hladi onda :P :D |
Ništ ne hladi, ali povećava cijenu i ima gle kak je lepa ploča efekt.:)
|
Pozz ekipo zanima me kako prepoznati prilikom kupnje 920-ke koja je verzija ?
Koje sve verzije imaju ( ja znam za D0 , G0 ) , koja je bolja i zasto.. Hvala unaprijed. Ako sam fulo topic sam recite :) |
Postoji tri steppinga, odnosno dva steppinga u opticaju trenutno. Prvi su bili inžinjerski primjerci - B0 kojih praktički nije bilo u retail prodaji. Drugi su "noviji" C0, te treći, posljednji, su D0. Nema nikakvog G0 steppinga kod ovih procesora. To su bili steppinzi korišteni za označavanje pojedinih 65nm procesora prošle generacije.
i7 920 C0 nosi oznaku SLBCH, dok D0 nosi oznaku SLBEJ. D0 su bolji primjerci i u pravilu se bolje clockaju, pa njih trebaš tražiti. Također, Xeoni W3520 su svi D0 primjerci, to su serverske verzije 920 procesora. |
ok hvala Razer znaci kupujem D0 a di pise ta oznaka SLBEJ na kutiji ili ?
|
Piše na kutiji, na naljepnici
http://www.pohrani.com/t/3V/FW/2EzEhuEp/img0142.jpg To je inače primjer C0 verzije, desno dio, s-Spec# piše ta oznaka, nisam to uhvatio na slici... |
|
Je, to je to :)
|
Jel ima kakvih informacija kakvi će bit Core i7 860 u odnosu na 920-ku?
|
Citiraj:
Razlika je u nijansama, možda je 920-ka i brža ako imaš RAM u Triple Channel modu.. :) |
Citiraj:
|
Mobile Core i7 could be faster than Core 2 Extreme
'Very soon Intel's Core i7 four-core parts for notebooks tagged under codename Clarksfield could should be much faster (clock-for clock) compared to their existing Core 2 Quad counterparts based on tests published today. Electronista reports that although normally clocked at just 1.73GHz, the mid-range Core i7-820QM is seen in PCPro benchmarks often coming close to, matching or outperforming the 2.53GHz Core 2 Extreme that costs significantly more than the expected $750 for the newer chip. The edge comes despite extra handicaps on the test system versus the Dell M6400 Covet used for comparison, as the Core i7 system had just half the RAM (4GB), a slower-spinning 5,400RPM hard drive and a more mainstream GeForce GT 240M graphics chip versus the workstation-grade Quadro FX 3700M in the older PC. At the same time, the 1.73GHz processor is also much more efficient and consumes roughly half of the power of the slower-still 2GHz Core 2 Quad with a full workload. The draw is still too high for thin-and-light notebooks but, at 74W, would make it more suitable for notebooks smaller than the 17-inch Dell model. Most of the speed jump is attributed to Turbo Boost, a feature present in all Core i3, i5 and i7 parts that improves the performance of certain tasks by dynamically shutting down unused cores and increasing the clock speed of the remaining cores. The i7-820QM runs as quickly as 3.06GHz in this mode. Hyperthreading also provides a benefit by supporting two tasks on each core, potentially supporting eight tasks at once on a quad-core chip. Intel could launch mobile Core i7 as early as next week with 1.6GHz and 2GHz versions joining the newly tested model. Arrandale, the dual-core variant most likely to reach much thinner and less expensive notebooks, may not arrive until late this year or early in 2010.' Izvor:guru3d |
Nehalem goes mobile with new Core i7 processors
Mobile users, rejoice. Intel has officially introduced Core i7 quad-core processors geared specifically for notebooks. The three new chips are based on Clarksfield silicon, the mobile variant of the Lynnfield design that powers desktop-bound Core i5 and i7-800 CPUs. http://img.skitch.com/20090924-bfdf2...hnqyiw4h6f.png Like Lynnfield, the new mobile Core i7s support dual-channel DDR3-1333 memory and have 16 lanes of PCI Express 2.0 connectivity right on the CPU die. They're also accompanied by a single-chip chipset, in this case the PM55 Express. Another similarity between Lynnfield and Clarksfield is the presence of Turbo Boost, which can dramatically ramp up the speed of an individual core if its brethren are sitting idle. Here, Turbo Boost can propel the Core i7-920XM's cores all the way from 2GHz to a blistering 3.2GHz. That's the same top Turbo speed as the desktop Core i5-750. Unlike the i5, though, all three mobile Core i7s have Hyper-Threading enabled. You can expect to see Core i7-powered laptops from Asus, Dell, HP, and Toshiba; Intel says all of those firms have designs shipping today. And more are to come. Smaller companies like Eurocom have already announced Clarksfield notebooks, too. We also have a Clevo unit in-house for testing. Expect a review of that system soon. Izvor: techreport |
a evo i reviewa doticnog procesora/laptopa na anandtechu.
kao desktop replacement je cisto pristojan al za paprenu cifru. dalje mozgajte sami :) |
Intel uvijek luduje cijenama kad nesto novo izbaci, sve je to vec vidjeno i nista novo.
|
Intel Core i7-930 arriving Q1 2010
Citiraj:
|
Intel "Nehalem/Gulftown" LGA-1366 Info Thread
Bilo bi dobro da ovdje pišemo i čitamo sve vijesti vezane uz novi i9 aka Gulftown.
Najave su kao izlazak do negdje 2.mjeseca iduće godine, socket ostaje 1366/X58, ali ali ali... ddr3 piše 1066mhz, dok je i7 1333mhz... to me najviše muči od svega. mišljenja oko ovoga ? Za one koji neznaju 6 jezgri, 12 threadova, 32nm proizvodni proces. Potrošnja ostaje ista 130w, cijena bi trebala biti $999. Početna frekv. bi trebala biti 3333mhz, L3 cache dobiva 12 MB, iako po forumima su slike 2.4Ghz modela OC-anog na 4.6 Ghz zračnim hlađenjem. Ali to su testni primjerci, tržište bi trebalo dočekati veće frekvencije. Testovi pokazuju da i7 965 je slabiji nekih 10-20%(ovisno o testu) u odnosu na i9 na 2.4 Ghz, što već dovoljno govori o snazi novog i9. Ali sigurno najviše budemo znali kad naši ekspertovci dobiju primjerak i onda vidim usporedne testove. :D |
I dalje s1366 me like... :D
Niej da mislim da će mi ovaj i7 tak skoro postati slab ali je dobro imati još jaču alternativu... :) |
Odlicno, s1366!
Necu trebat dugo mijenjat plocu. |
Kazu da ce samo trebat nadogradit bios za novi i9.
|
Kada će već jednom izumiti procesor kojeg ne treba mijenjat :kafa:
|
10% jacu a 50% vise jezgri i cachea tako da ovo nije neka revolucija no sigurno cu ugnjezdit jedan ako budu slicne pristupacnosti kao i i7!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:28. |