![]() |
Uskoro u VIP stiže HTC Wildfire koji će , pretpostavljam sasvim fino sjesti negdje između Desire-a i Tattoo-a. Poslao sam mejl VIPu i rekli da definitivno stiže i to skoro, ali da konkretan datum još nemaju. Ja predviđam 9. mjesec.
|
Gdje se može skinuti ona tipkovnica SWYPE?
Jel to free ili ne? |
Ako si ušao u njihov beta program je free. SWYPE kod nas nema smisla jer u principu ovisi o jeziku koji se koristi, a kako ne podržavaju još hrvatski, nema koristi stavljati. Ali inače, gubica. :)
|
Citiraj:
Wave mi je vrlo interesantan mobač unatoč nestandardnom i novom OS-u. Vani se cijeni oko 450EUR što mi je ipak malo previše bez obzira što je zvijer od mobitela. Navodno ga je talijanski MediaWorld nudio za 359EUR što je super povoljna cijena. |
Jel ste culi za Timescape funkciju. Sony Ericsson je razvijo ovu funkciju
koja objedinjuje sve komunikacijske medije. O svakoj novosti koja se desi na: facebooku, twitteru, email-u, pozivi, SMS/MSM, na mobitelu ce se pojaviti obavestenje-notifikacija. Veoma je korisna ova funkcija jer olaksava nas posao, tako sto ne ptreba posebno da se ulogujemo na ove komunikacijske medije... Evo i jednog clanka sa gadgeterije koji detaljno opisuje Timescape: http://www.gadgeterija.net/2010/04/2...ednome-mjestu/ |
Citiraj:
Kvaliteta kamere je očekivana, ništa ekstra, ali solidno u svakom slučaju. A to što je sporiji CPU naspram ovih beštija, to me uopće ne zamara. Bitnija je stavka količina RAM-a, a to je 384, isto pohvalno. Sve u svemu, ako cijena bude približna Magicu dok je nekad bio u VIP-u, mislim da će to biti pun pogodak. |
Udio Androida na tržištu povećan za 4% prema Comscore istraživanju
http://www.comscore.com/Press_Events...r_Market_Share |
pozz...znam da je mozda off topic, al zanima me sljedece. planiram si uzet ovaj galaxy s kad dode. vidim da se svi zale da se stalno spaja na net i aktualizira app i slicno. i opcenito takvi mobiteli nemaju smisla bez neta. sad me zanima kakav paket mi treba, tj.koliko mb-a mjesecno.
znaci neki prosjek da tu i tamo provjerim mail, skinem neku app za njega, mozda nekad navi i sl. al nista ekstremno jer imam doma wireless, tako da cu doma pokusat sto vise toga odradit. nebi htio da se neugodno iznenadim s racunom kad dode... |
Spaja se na net kad mu dozvolis. Ali ako mob koristis samo za neke klasicne stvari (navigacija, tu itamo pogledas vijesti, drustvene mreze, email...), bit ce ti dovoljno 100njak megabajta.
|
Ovaj Desire bi trebao bit vjecito na punjacu, i to u moju straznjicu dok hodam :( makar end taskam mnoge aplikacije.. ako je istina to sto govore da Froyo stedi bateriju puno vise nego sestra onda je to jos jedan dobar razlog za cekanje istog..
|
Između ostalog, upravo zbog toga što endtaskaš se troši baterija.
|
Neznam koliko tu ima istine, ali svakako jako slaba baterija.. 'mozda' je to i karakteristika smartphonea ali svejedno vrlo lose izvedeno,lol..
pola sata kopanja po netu na wi-fi i ode oko 12% baterije.. ali izdrzi mi cijeli dan,nekad dan i pol.. racunam na to da ce se povecat kapacitet nakon bar mjesec dana.. |
1. Nemoj gasiti aplikacije, jer je to glupo i nepotrebno i trošiš bateriju.
2. Gasi nepotrebne servise tipa WiFi, BT, GPS dok ih ne koristiš. 3. Nemoj koristiti nikakav haptic feedback i stvari koje ne trebaš. 4. Smartphone je smartphone, i normalno je da troše bateriju više. |
Zahvaljujem na odgovorima ali nemojte vise..
Ne shvacamo se.. Nego, citam sad u bug-u, google ce odsad jednom godisnje izdavati verzije os-a, ma divotica.. |
Citiraj:
Meni drzi dan i pol u prosjeku,i nemam prigovora na to. |
Citiraj:
Kao sto su ti vec rekli, moze biti da je problem u task killeru, HTC ima po defaultu dosta aplikacija koje se dizu automatski, moguce je da tvoj task killer zatvara neku koja se odmah nakon toga ponovno pokrece i tako u krug. A mozes donekle i kontrolirati na sto najvise trosis bateriju tamo u "about phone" pa na info o bateriji. |
Nasao sam mobitel koji mi odgovara po svemu, nakon duge potrage i njuškanja po netu.
Čekam Droid X. Nisam samo ziher, hoce ic Froyo gore? |
Droid X kao takav neće dolaziti u Europu. Možda izdaju sličnu verziju kao u slučaju Droid - Milestone.
|
Citiraj:
Misliš na to da će bit hardverski slabiji? Ili pod drugim imenom samo kao npr. Evo/Desire? |
Citiraj:
Evo != Desire. |
Citiraj:
|
@m4dm4n
Yes, Evo=Desire, zato sam to i napisao :) isti k drugo ime @xlr Drugo ime mi ne smeta, samo da ne prckaju previse |
Nema Evo veze sa Desireom. Osim, naravno, ako ne potežemo neke paralele i izjednačimo sve 1ghz modele sa xy rama i 2.1 androidom... Onda su svi oni zapravo isti vrag :) Evo je vrh u Amerikama, Desire kod nas - povezuje ih samo HTC brand. Daleko od toga da su isti kao Nexus1 i Desire ako si na to mislio.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Još jednom. != != = EVO nema u principu nikakvih dodirnih točaka sa Desireom, ali doslovno nikakvih, pa čak ni u količini memorije ni procesora, a bome jedan je GSM a drugi je WiMAX. Da si pričao o Sapphire/Magic, još bi i moglo biti diskusije, a ovako... DroidX je bolesnoća od mobitela, ali isto tako tvrd orah za probiti. |
Citiraj:
timescape je odlicna funkcija! |
|
Možda ti ovo malo iskustava pomogne, a imaš u zadnjem postu i jedan review tog ROM-a:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=939245 |
Odlicno, thx. procitao sam da i FM Radio radi, tako da nema druge nego ovo instalirati :D
Nejasan mi je dio oko Gold kartice. Trebam li to raditi posto mi je mob otkljucan. Negdje sam procitao da ne treba, dok pak drugi tvrde da da. |
koji je najbolji android mobitel??
|
Trenutno kod nas najlakse dobijes SE Xperia X10, HTC Desire i HTC Legend, sto ih cini Top3 modela na trzistu :D :beer:
|
Citiraj:
Za dva dana izlazi droid X,ali samo u americi kolko sam shvatio. Bas bezveze.. -.- |
Citiraj:
S druge strane, danas i meni stiže Desire nakon mjesec dana natezanja i povlačenja sa Teletom :goood: @viper: EVO radi na CDMA mreži, ali podržava "4G" (da, pod navodnicima) iliti WiMax. |
Citiraj:
BTW, skinuo sam Linpack i pokrenuo bench, i pokazuje mi samo 6.7MFLOPS.a Gledam ostale rezultate za Desire, i Linpack im pokazuje od 35-47. Zasto meni tako malo? Moze li tko od vas pokrenuti i ovdje napisati svoje rezultate |
imash 2.1, a te koje si gledao imaju 2.2
|
Ah zo. Zar je tolika razlika. Znam da je 2.2 brzi, al ovoliko se nisam nadao. Super.
|
Desire je trenutno top i ostat ce jos duuuugo.. cak ni iPhone 4 nije nis posebno bolji naspram Desire,a prezentiraju ga kao da je neka revolucija :-D samo spominju kakao je tanak, 3 antene utopljene u obrub mob-a, ma sve u svemu bzvz a jos kad vidim koliko kosta, flash..
Desire svugdje vodi, prednjaci, rula itd.. Zbog toga sam njega i uzeo.. GPS (program: Motonav) odlican,lociranje,hvatanje signala vrlo brzo, kamera i vise nego dobra, surfanje (wifi) odlicno, o androidu 2.1 da i ne pricam a jos kad dodje Froyo,mmmmm,pa sve aplikacije pocet krcat na sd card :) Ne palim komp vec tri tjedna, jer za nastavit igrat AC2 mi je pretoplo i nema se vremena tako da sve ostalo obavlja Desire.. Jedina zamjerka je kratkoca baterije, od svega jednog dana, ali to sam znao i prije kupovine tako da me to ne smeta u velikoj mjeri, ali ono sto je dobro, to je da updateom Froya poveca se i trajanje baterije ali to vec i ptice na grani znaju.. Desire je zaokruzena cjelina namjenjena za korisnike koji trebaju nesto izmedju laptopa, mobitela, GPS-a, TechnoGeeka, a to sam, iskreno, bas nekako ja.. |
Citiraj:
Droid X izlazi trenutno u Americi samo zbog CDMA priče. |
Citiraj:
Evo je CDMA telefon, a jedan Desire je recimo GSM telefon. WiMax podršku mogu imati telefoni na oba standarda. (zamisli to kao wifi chip koji se ugrađuje u mobove). Pročitaj si malo više o WiMaxu jer dotični želi biti mnogo više nego se čini na prvi pogled. Npr. http://en.wikipedia.org/wiki/WiMAX#Back-haul |
Desire je i po meni trenutno najbolji phone opcenito, a da ga se moze kod nas nabavit. iPhone jako blizu iza, ali mi se privlacnijim cine problemi Desire korisnika (cekanje Froyo-a i par bugica) nego problemi iPhone korisnika (antena owna, komplikacije sa jailbreakom, cijena...).
Ja odnio svoj Desire na servis, problem s rebootanjem. U Agramservisu (sluzbeni servis za HTC u HR) rade pravi profesionalci, nisu mi ni dali da ispricam sve sto sam probao napravit prije nosenja na servis, pa me zovu 1.5h nakon sto sam otisao da je phone popravljen (flashali firmware :D)... ja crko od smijeha, ali dodjem tamo, daju mi mob, upisem postavke za net, palim net, reboota se opet :hitthewal::roller: Didn't see that coming, nooo... Pa malo vrijedjanja usluge servisa, pa je lik na salteru blijedo gledao moj Desire kad je ovaj uletio u reboot-loop :D :beer: I sad cekanje Nove Maticne™, pa jos 13 dana i idem trazit novi jer maticna nece doc, pa 2-4 tjedna cekanja da novi dodje... Divotica. :fuming: Uglavnom, znam jedno 5 ljudi sa Desireom, i bas sam ja dobio crnu ovcu iz obitelji :hitthewal:, ali svi vlasnici koje poznam kazu da im je to najbolji mob koji su koristili. Samo molite boga da mu nis ne bude jer je servis ocaj. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:22. |