![]() |
Nvidia: GeForce GTX 480 Was Designed to Run Hot
Citiraj:
Pričam ti priču...:kafa: |
Uz jako napajanje preduvjet za koliko toliko dobre temperature (ispod 100C) je i kvalitetno kuciste.
Fermi has lower thermals in a good chassis |
@nino
Visoke su to cijene, pogotovo kad uzmeš u obzir da je safirka 5870 samo 10EUR skuplja od GTX470. |
po meni je ova grafička promašaj..... inače ja sam osoba koja je oduvijek favorizirala nvidiu al već dosta nemaju dobar proizvod
kad dođe ljeto i kad mi u sobi bude skoro 30 stupnjeva, ne želim imate nešto što će se toliko zagrijavat da si komotno mogu skuhat nekaj na hladnjaku grafičke i ne želim da mi svjetla u sobi zatrepere od toga koliko struje ovo čudo povuče.... po meni ovo je totalni promašaj i da za porast performansi uz sve to platim 30-40% više?? ne pada mi na pamet ovo je sklepano na brzinu zato jer očito nemaju odgovor na ati |
Citiraj:
Da vide da li budu vani spomena vrijedne količine Thermija ili ne-za sad je to sve samo (opet:)) paper launch... |
grafa predviđena za upotrebu na mjestima preko 800m nadmorske visine , a optimum korištenja, na polovima...
eh da mi je jedna sada u sobi...da me zagrije ovu noć...(ženu u šupu !) igraš i griješ noge...primamljivo |
nvidia tone sve više....čim padne cijena 5870 uzimam ju....to će mi biti dosta za neko vrijeme....
|
Nema sanse,jedino ce joj se dodatno podic cijena...
|
Meni grafa izlgeda skroz super,istina da su ta potrosnja i zagrijavanje malo pretjerani ali svejedno dobar posao od nvidie, sad bi netko trebao kupit jednu, ne dirat nista na njoj i stavit je da 10 dana bez prestanka vrti furmark na extreme buning modu, ako tad ne pregori nece nikad hahahahah.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Po efikasnosti i isplativosti ziher nije. |
Citiraj:
O bome je, samo treba znat... :D |
Ferminator :D
|
EVGA: These GeForce GTX 480, 470 Will be Different
Keeping the GeForce GTX 480 cool with water cooling, FTW.
Citiraj:
http://www.tomshardware.com/news/gf1...FTW,10012.html |
Mislim da je to jedino pravo rijesenje za sve koji moraju imati Nvidiju i to u
sliju.... steta sto je kartica sama po sebi preskupa, a kamo li vodeno. Trebali s u s njom napraviti stock nesto ala corsair H50... |
Mislim da bi ionako preskupa kartica onda kostala jos vise...
|
Citiraj:
|
GTX480 vs HD5850 CFX
http://www.hexus.net/content/item.ph...=24061&page=12
Nesto ovakvog se moglo i ocekivati. P.S. Grafikoni performansi su obrnuto proporcionalni ovima od potrosnje! ;) |
Pa kartica će bit isplativa mladim parovima koji se useljavaju. Za 4-5 somova dobit će grafičku i peć (a bolja peć sama košta 5 somova). Ma fantastično.
|
Grije se, dere se, troši ko omanji grad....da je i preko 20% brza ne isplati se nikako, pogotovo jer ce biti i skuplja od 5870.
Radije u kompu imam nesto uz sta mogu cut komarca pored uha, a da pritom ne simulira okoliš srca sahare.... |
|
Citiraj:
dakle 480 će biti performansama (kod većine igara) tu negdje, kao 5870,...bit će dosta skuplja od 5870....grijat će se puno jače, ko svinja, trošit će puno više struje i bit će dosta glasnija kad hladnjak dosegne max rpm....super odgovor od nvidije...oni nas za*ebavaju nakon dugo vremena evo me nazad na ATI.... |
Citiraj:
|
Nije nVidia krenula propadati - daleko od toga i to smo već milijun put rekli na ovoj temi, a bome ni Fermi nije ustanak nVidije, jer za to nema ni potrebe. Radi čega da se "diže iz pepela" u koji nije ni otišla:) - radi AMD-ATi grupacije koja tak i tak, tek s ovih nekolko posljednih generacija kartica konkurira kak spada. To kaj su "svi" hipnotizirano očekivali da bude nVidia u šest mjeseci kašnjenja, imala vremena za rad na kartici koja bude trošila, grijala se i koštala manje od HD 5800 serije, a u isto vrijeme imala toliko bolje performanse da to nije humano - e yebiga, onda su ti "svi" bili u zabludi i to žešćoj. nVidia je podcijenila AMD-ATi i previše puta se oslanjala na masovni rebranding postojećih proizvoda, dok je konkurencija ipak nudila kolko-tolko novije modele i to je to. Niko ne bude propal, osim krajnjih kupci koji sad muku muče s bijesnim cijenama kod oba proizvođača.
|
Citiraj:
|
http://www.nvidia.com/object/io_1241728875943.html
For the first quarter of fiscal 2010, revenue was $664.2 million compared with $1.2 billion for the first quarter of fiscal 2009, a decrease of 42 percent. NVIDIA's results for the first quarter of fiscal 2010, computed in accordance with U.S. generally accepted accounting principles (GAAP), included a net loss of $201.3 million, or $0.37 per share. Non-GAAP net loss for the first quarter of fiscal 2010, which excludes recurring stock-based compensation charges, the non-recurring charge related to the tender offer, and the associated tax impact of these items, was $46.7 million, or $0.09 per share. Tako,i ne ide im baš bajno..ali zanimljivo kako sve opravdaju :D prokletim opcijama. Ima i highlightsa,udahnite : First Quarter Fiscal 2010 and Recent Highlights:
|
Daleko je to od propadanja firme. Nije to HG spot.
Zaista me zadivljuje sposobnost korisnika za sve češćim megalomanskim izjavama u kojima netko propada ili netko nekog gazi. :nono: |
a lol, nvidia propast, haha, prije se to moze AMD-u dogodit nego nvidiji, to sto su napravili s GF100 serijom me ne brine ni najmanje, izvuc ce se nvidia, samo treba malo pricekat, da uleti opet neki ekvivalent 6xxx/8xxx seriji, nadam se da ce to ubrzo, tko zna, mozda i srede ovaj trenutni chip barem sto se performansi tice, sto se grijanja tice, ja neznam sto ste vi ocekivali od 3 milijarde tranzisotra da ce to radit na 60°C u loadu??
|
OT:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Da me bar prognoze na kladi tak idu :D |
Jel ima kakvih naznaka o razvoju fermija 2?
|
Citiraj:
http://www.hardocp.com/article/2010/...lity_followup/ Zanimljiv članak o kvliteti slike Metro2033. |
Citiraj:
|
Citiraj:
U svakom slučaju da bi nvidia propala za to je potreban konstantan loš rad. Te najvjerojatnije neki treći igrač koji bi došao na scenu sa kvalitetnim proizvodom i srušio cijene pun kufer. Jer se iz aviona vidi da i ATi i nvidia imaju lijepi deal kaj se cijena tiče, odnosno plasiranja proizvoda cijenovno da su tu negdje po perfomansama (tako da drže najveću moguću cijenu koju mogu postići). |
Ne vjerujem da nVidia moze tako lako propasti s trzista,ali da su ukakili sa GTX480,jesu :D. (sto se tice konkurecnije(HD5870))
|
AMD nije propal kad se strmoglavil u dugove kupnjom ATi-a, te su još k tome lansirali R600, tak da nVidia nemre propasti na temelju Fermija, pa da je ne znam kaj.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To se zove duo-pol i također je zabranjen ako se ustanovi da se međusobno dogovaraju ;)
|
fora je u tome što aATI ne smije dozvoliti da NVidia propadne !!!
Automatski su na odstrelu zbog monopola..., no da se mogu igrati s rajom...i držati NV nekako napola živu da kao imaju konkurenciju, to je več sposobnost upravljanja firmom, i njenom politikom za budučnost... E to mi u hr nemoramo brinuti više...nemamo bviše niš čime upravljamo ! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:49. |