![]() |
Update:
Zamjena je riješena, sused je dobio P4 520J 2,8 koji sam nedavno nabavio za firmu, "duploštampani" 530/550 je završio u našoj makini na poslu, bilo mi ga se žao riješiti :D svi sretni i zadovoljni. razlika je i više nego osjetna, barem meni, za suseda ne znam. :D samo mi u loadu proc ode na 77°C pri 3300 MHz @ 1,42V. mislim da nisam dobro stegao tajfuna na matičnu, no budem se ovih dana malo poigrao sa time... hvala svima na asistencijama ;) |
Citiraj:
|
@brko - cooler ti definitivno nije dobro sjeo. mislim da ti temp nebi smjela prijeci 60C u full loadu.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
tražio sam po forumu malo o Intelu i5 760 ali ne mogu naći nekakav test, zanimaju me razlike između i5 750 i 760.
Koji bi bio bolji za rendering i grafičke programe od ta dva navedena? hvala |
Razlika u taktu je i5 750 2.66 naspram i5 760 2.8, a u cijeni 50 kn, u performansama ti to nije ni 2 % .Ja bi uzeo 760 jer 50 kn nije neka razlika u cijeni a ipak je malo brzi u startu.
|
decki imam e7200 core 2duo proc,i kupio bih q8200.E sad dali se isplati ga uziimat ga?Koristio bi ga za video editing,3d modeliranje i crtanje,tu i tamo bi bacio neku igru ..Svaki savjet dobrodosao :chears:
|
U renderingu bi dobio dosta, u igrama manje, ovisi dal igra koristi vise od dvije jezgre. Ako ne mislis igrat se sa overclockingom, preporucio bi ti da ides barem na Q8300.
Evo LINK pa vidi razlike, nema tvoga E7200, al mislim i da se po E7500 mozes kolko tolko orijentirati. Racunaj da je E7500 nekih 5-8% brzi od E7200. |
a sta mislite jelda da je jos bolje da uzmem q8300 dobit cu predobar hladnjak i stavit ga na 3,5ghz..?
|
Citiraj:
na linksu piše 3,33 ghz, pogrješili su znači http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=060.606.013 sada sam vidio da 750 ima "Embedded Options Available", a 760 nema, dal mi može netko objasnit što to znači? dal je potrošnja i zagrijavanje 760-ice isto kao i kod 750-ice? |
potrošnja i zagrijavanje su ti isti ili u najmanju ruku slicni ( < 5 % razlike)
|
znači oko potrošnje i zagrijavanja nema razlike, da li mi može netko odgovoriti što je Embedded options ? ,malo sam guglao ali nisam našao ništa konkretno, što bi to značilo u svakodnevnom radu?
|
Embedded znači da je nešto dodatno ugrađeno u procesor, kao što bi to bila integrirana grafika kod Clarkdale procesora.
|
Vidim da nema multiprocesorskog podforuma, pa ću pitanje postaviti ovdje. Koja dva uparena xeona bi preporučili da su novije generacije, odnosno da nude najviše jezgri za dolar, i koju ploču za njih? Bilo bi fino kad bi ploča imala opcije za overclock tih procesora te pci-e utor. Ne postoji nikakva namjena za ovo, pitam samo iz čiste znatiželje, a ako na kraju i kupim tako nešto, bit će izvana, s obzirom da je kod nas ponuda za to poprilično slabašna, bar koliko vidim po cjenicima.
|
EVGA SR-2 + 2x X5660.
Htio si novije, cijenu nisi naveo. To bi bila jeftinija verzija procesora. |
Citiraj:
|
oasti, koja ploča!!! Nisam imao pojma da se ovako nešto uopće proizvodi. Očekivao sam na neku Tyan ploču kao preporuku. Zanimljivo, u svakom slučaju. Hvala. Sad treba review-e proučit.
|
Citiraj:
ok, hvala puno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
U 3d studio maxu običan i7 930 je skoro isto kao i 1055t a kamoli dva xenona sa 12 jezgri i brdo memorije. |
Citiraj:
Citiraj:
http://www.supermicro.com/Aplus/moth...x0/H8QG6-F.cfm i u nju piknuti 4x 12core (48 REAL cores a ne 12 cores + SMT) Opterona i hrpu memorije (ploca podrzava 512GB RAM memorije!!!). Ako hoces u plocu mozes upiknuti i 2x5970 ako bas mislis da ce ti trebati u Maxu. ;) |
Šta ste se uzvrtili oko toga. Čovjek je samo informativno pitao. Dodao je naglasak na OC tako da je logično da će mu se preporučit SR-2 jer serverske ploče definitivno nisu za OC osim te, kao što svrha servera nije OC :D
Ponavljam, čovjek je samo pitao informativno, neznam čemu počimat s ikakvim prepucavanjem. |
Kratko: može li i kako će i5 750 procesor raditi s, recimo, 2000MHz memorijom? Ili mu bolje paše 1333MHz memorija?
Pitam jer na službenim Intelovim stranicama piše: Memory Types: DDR3-1066/1333 Hvala. |
Kratko: može.
Ali imaj u vidu to da ti niti jedna memorija deklarirana na 2000MHz neće raditi tako po defaultu nego postupkom overclockinga. |
Ma sada gledam malo i većina Gigabyteovih ploča radi samo u DDR2 modu (ima 4 slota). To znači da će mi DDR3 memorija raditi u DDR2 modu stalno? To onda nije 1333MHz nego koliko?
|
Citiraj:
|
Tako je. Mislim na dual channel i triple channel. Može li pojašnjenje? Jer vidim da Gigabyte ploče rade u dual channel modu, a memorija gore je DDR3. Miješam li pojmove? Thanks...
|
socket 1156 = dual channel
socket 1366 = triple channel Korištenje DDR3 memorije na ploči ne znači da će ona raditi u triple channelu. Za dotični je potrebno tri modula memorija, a za dual channel, dva. |
Mješaš ih itekako.
Ploče sa podrškom DDR2 memorije imaju samo Single Channel (SC) i Dual Channel (DC). Ploče sa podrškom DDR3 memorije imaju isto to samo što još na X58 platformi imaš i Triple Channel (TC). Ono što tebe buni jest to što neznaš što čitaš. Tebi je samo bitno da vidiš koja memorija ide na tvoju ploču. Ukoliko piše da ide DDR3 onda je stvar jasna. Ne gledaš ništa dalje od toga. Kupiš DDR3, ubodeš i ona radi. Memorija će raditi u DCu kada istu postaviš u memorijske slotove predviđene za takav rad. Nije filozofija, samo malo pojmove u ruke i sve će biti jasno. edit: Prestiže me Raz |
Jasno mi je to, ali ne ide mi u glavu zašto onda rade s.1156 ploče s podrškom za DDR3 memoriju ako ona radu maximalno u dual channel modu? Da li će u dual channel modu raditi na 1333MHz ako je memorija deklarirana na 1333MHz?
|
Single, dual i triple channel režimi rada imaju veze samo sa propusnošću memorije no ne i sa frekvencijom iste. Jednostavno zaboravi na postojanje DCa i stvar će ti biti jasnija.
|
Uskoro ću mjenjati procesor pa me zanima koji bi mi preporučali do 600-650kn polovno, jer mi je ovaj sadašnji bottleneck za grafu.Planiram i overclockati.
Hvala |
Mogao si uzet Q6600 koji je Gilbert ulovio po veoma primamljivoj cifri :) Uzmi Q6600 ako ga ulovis za te novce, ugl. neki quad.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim da i nije toliki bottleneck za tu GTS-icu.. Pogotovo na 3.46Ghz. No naravno da ces profitirati s kvadom, ali u onim igrama koje koriste te dodatne jezgre.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Hvala na odg. :chears: |
Citiraj:
u svakom slučaju sa E8400 bi dobio boost što se proca tiče, ali to nema veze sa bottleneckom. |
@Brko
Mislim da kolega Speedbreaker zeli samo viditi razliku (ako i bude razlike) izmedju 2 proca, pa onda odluciti oce li uzimati ista ili ne.. Svejedno, preporuka mu i dalje stoji za kvada... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:35. |