![]() |
Citiraj:
Sad jel ćeš stavit noviji, ovisi o tebi. |
Stavio sam free Aviru na jedan lap. Imao sam problem što nije htjela izvršiti update, a onda sam ga pustio 15 min i napravio ju je, ali tek nakon manualnog zahtjeva.
Buni me još jedna sitnica. Primjetio sam da u postavkama ima da instalacija vrijedi 6 mjeseci, a onda treba renew-at registraciju. O čemu se tu radi? Znam da AVG traži da im se pošalje neka šifra kod isteka i onda vrate ključ s kojim se produžuje licenca. |
Citiraj:
Za one koji sumnjaju u bugu broj 214 stavili su Avast Internet Security (koji između ostalog sadržava i avast antivirus) na prvo mjesto. |
takođe Avast a nova verzija ima i Sandbox...meni bolji ne treba
|
ma testovi otom-potom... boot-time scan i rootkit-ovi su glavna sila avasta, a za realtime dalje može i mse.
|
Citiraj:
|
Ja sam bio dugogodišnji korisnik KIS-a, od verzije 2009 pa do 2010. Međutim, KIS 2010 na Win7 mi je nekako usporavao sustav, sporije je programe otvarao. Nisam se mogao natjerati da probam nešto drugo, sve dok neki dan mi nije kap prelila čašu, pa sam maknuo KIS 2010 i stavio MSE na oba stroja koja imam. Zasad se dobro ponaša, probao sam skinuti nešto loše i odmah upozorava.
KIS 2010 mi je bio isto dobar što se tiče svoje zaštite, ali kažem, usporavao me u radu. Koliko sam vidio na Kaspersky Support forumu, mnogo ljudi imaju iste probleme. Ne znam kako se KIS 2011 ponaša. |
Citiraj:
|
Avira mi je zakon. Instalirao sam je na bezbroj računala i nikad problema, radi a ne guši komp.
|
Citiraj:
|
Microsoft Security Essentials
Dobar dan. Ja sam student i imam besplatnu licencu za Windows 7. Sada me zanima dali da koristim za zaštitu ovaj njihov 'Microsoft Security Essentials' (Jel to valja šta) ili su bolji ovi neki besplatni antivirusni programi primjerice Avast, Avira...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
moja preporuka definitivno ide na MSE i to zato jer je najtransparentniji, nebude bezveze slal upozorenja za svaki programcic koji skines i nema obavjestavanja o update-ovima nego sam instalira putem win update-a
CIS je dobar, ali cesto mi se događa da mi minimizira igru/film dok obavijesti za update ili dok ide skenirati, svaku sitnicu zeli baciti u sandbox i mislim da mi zbog njega vise ne radi autorun za cd-e, dvd-e i usb |
Eto da se i ja javim.. Kako sam godinama koristio ESET (i jos uvijek koristim na svom lapu) AV mi mora biti pregledan i nenaporan (kakav npr. kaspersky uopce nije). Na zanjih par kompova instalirao sam novi Avast i definitivno ga mogu preporuciti svima kojima je dovoljan free AV program. Jednostavan, pregledan (po tome vrlo slican ESETU) a ima i preboot scan cime je ocistio komp s kojim sam se mucio jer mi je virus blokirao sve zivo.
Dakle, Avast preporuka!! |
ljudovi moji moram se pozalit na Aviru... napravila mi problem na 3-4 masine, a zanji problem na laptopu ...
Laptop se koristi samo za par svari i to: za download filmova sa torenta primarno i usput bacit pogled na FB, youtube (ako je ko okacio na fb nes interesantno, max 2-3 klipa) i 1-2 poznata news portala (da ih sad ne reklamiram) i to je sve. Dignem masinu iz stand by-a i hocu da ukucam pass, krenu Avira pistat. Prozora nekakvih s kineskim slovima kamaru, na desktopu ikonica one zelene gljive iz super marija. Ugasim jedan prozorcic, u medjuvremenu se otvore 2 nova i sve tako. Ajd reko da ga restartujem mozda bude od kakve koristi...ma kakvi....jos gore. Nije mi bilo druge nego ubacit win cd, formatirat i reinstalirat, a predzadnji put reinstaliro laptop na nema ni mjesec dana. Da se laptop nesavjseno koristi ja bi i razumio, al stvarno mi nije jasno da se moze do ove mjere zarazit masina s ovakvim koristenjem. Dao sam Aviri 3-4 puta sansu, vise necu. Evo Rak kaze Avast, odo sad s njim kuburit :D |
Citiraj:
ja koristim mcshield za sprečavanje gamadi preko usba |
Iz iskustva mogu reći da je Avast Home Edition više nego odličan proizvod. Koristio sam ga godinama i nikad nikakvih problema. Čuči u pozadini i radi svoj posao. To je jedan od install-and-forget programa. Drugi izbor je Bitdefender koji se plaća ali je jako jeftin (200 kn/god mislim...) i isto je više nego dobar. Marljivo radi u pozadini i ne smeta nikad :) Ali zapamti, niti jedan antivirus nije fool-proof, odnosno neće te zaštititi ako baš imaš neke loše namjere prema kompu pa ideš nekaj instalirati a antivirus ti je uredno prijavio da nešto nije u redu sa datotekom...
|
Citiraj:
E da Avast i CIS koristim za prijatelje :) |
Koji komercijalni AV zahtjeva najmanje resursa?
Koji komercijalni AV zahtjeva najmanje resursa?
Imam 2 instalacije Bitdefender Internet security-ja 2011 i ne može se opisati koliko usporavaju računalo. Trebam nešto što stoji u pozadini, ne opterećuje sistem i dobro radi svoj posao. |
Na poslu mi je KIS i moram priznati da nikakvih problema nemam - dapače vrlo sam zadovoljan kako radi - ne vidiš ga ni ne čuješ a sve radi za 5.
|
Sve su cijene normalno na bazi jednogodišnje licence.
Kaspersky Internet Security 2011-349kn avast! 6 Internet Security-314kn Avira Premium Security Suite-215kn ESET Smart Security-342kn Osobno moj favorit bi bio ESET,dobro odrađuje posao i ne opterećuje sistem.Osim toga ako spadaš u kategoriju student ili đak,koliko sam shvatio imaš 50% popusta na cijenu. http://www.nod32.com.hr/Narud%C5%BEb...4/Default.aspx |
comodo internet security 2011 and its free ja ga imam 2 god i isto toliko dugo nisam reinstalirao windoze i nemam nikakvih sr.... a koristio sam od kasperskya noda do bitdefendera.. i uvijek je nes sraćkalo od sporosti do trojanaca
|
Citiraj:
|
Imao sam problema i sa Comodo, KIS i Avast-om. Sad sam na MSE i izgleda ok. Kod njega mi odgovara što ne ubacuje kojekakve filtere i ostala sranja prilikom instalacije pa su manje mogućnosti da dođe do konflikta sa ostalim aplikacijama (što je bio slučaj sa prethodnim).
|
Ako vas pati to "usporavanje" OS-a radi nekog antivirusa, stavite si Pandu cloud posto je ultralight a radi odlicno.
Osobno i dalje koristim CIS bez ijedne zamjerke....a imam legalan npr. Bitdefender, Mamutu, Zemanu no i dalje sam na meni najboljem IS-i alatu tj. CIS-u. Od komercijalnih alata mozda bih jedino dao novce za KIS ili mozda NIS. Nema sanse da kupim Aviru, Avast, Eset (omg) i sl. posto ima puno boljih free rijesenja. :amen: |
Je li neko koristio/koristi Trend Micro Titanium IS 2011, dojmovi?
|
Norton IS 2011, isprobao i smeće od AV-a, frajer mi obriše fajlove koji nisu provjereni od strane Norton korisnika, ja ko idiot skidam sporo par Gb sa torrenta, trajalo mi cijeli dan, da mi ovo smeće onda obriše taj file...
Sad koristim MS Essentials i jako sam zadovoljan, radi bez ikakvih problema, lagan je, ma niti ga ne primjetim :) |
Također sam neki dan prešel na MSE i jako mi se sviđa zasad.
|
Jel MSE jos uvijek svako malo vrti onaj glupi servis koji spuca CPU na 50-90%?
|
Dogodilo mi se to jednom još prije, mislim da je skeniranje bilo u pitanju. Inače možeš u opcijama ograničit CPU usage kod skeniranja.
|
Otkako imam MSE, ni ne osjetim ga na računalu. Za razliku od KIS 2010 koji je bome davao na znanje da je instaliran usporavanjem računala.
|
Mse i ja koristim i mogu rec da sam zadovoljan.
|
Citiraj:
Sandbox radi odlicno, white lista je sve veca iz dana u dan. Defence+ isto tako radi jako dobro svoj posao. Ovo sto se tice skeniranja ili updatea je bar jednostavno pogasit da ti nije "Always on top" (tu opciju si pretpostavljam vidio!?). Autorun ti je mozda ugasen u OS-u.....uvijek gasim taj automatski autorun. Trebas na program potrosit uistinu dvije-tri minute i dobiti ces odlicnu zastiti za OS....daleko bolju nego je to MSE, ali sve ide po onome: "Kako kome pase". :kafa: |
Trenutno i uvijek koristim NOD32 Smart SEcurity. Dodatno mozzilu u nema viruscica..... Koliko znam niti jedan AV ti nije 100% siguran vec najbolji je u oristenju vise softwarea, ne mislim da AV vec pazis sto stisces i koristi dobar browser i neces imati nikakvih problema.
|
Baš tako, najbolji AV je onaj u glavi :D
|
Citiraj:
nakon sto sam napisao post koji citiras sam pola sata ceprkao po svim opcijama i sredil sve :D ovo za autorun me ne smeta toliko jer stvarno rijetko emuliram neki cd/dvd i jos rijeđe stavljam medije u przilicu :D |
Lp,
Trebam prijedlog za AV, ovako AV nije za moj PC . Problem normalnog traženja pogodnog AVa ne bi postojao da se radi o novijem racunalu , no tu se radi o racunalu starom 11 godina. Znaci procesor je neki duron, 600 ili 800 Mhz ne sjecam se , 128 MB rama ... Pa me zanimaju vaši prijedlozi za AV, radi se o XPu . Uvjet bi bio da je AV free. Hvala. |
Panda Cloud AV - radi putem clouda tako da praktički ni ne opterećuje komp. Skine se klijent od nekih 300kb, instalira se i onda mozak na pašu.
|
Citiraj:
Ako hoces paid verziju CIS-a sibni mi PM. Dobio sam je kad je Melih (CEO) djelio licence, ali mi ne treba posto komercijalna verzija ima samo dodan GeekBuddy sto mi nikada nece trebati (znaci samo dodan chat tj. live support help 24/7 inace sve ostalo je totalno isto kao i u free verziji). Ako se moze jos aktivirat posaljem ti ako ti treba. :kafa: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:39. |