![]() |
Odabir miša
Evo kako sam ostao bez miša, skupio neke novce, platio kazne:fiju:
sad namjeravam kupiti novi miš kojem će namjena bit igranje Zapeli su mi za oko: CM Storm Sentinel Logitech G500 i najviše R.A.T 5 Uzmite u obzir da igram na low sens, pa bi bilo dobro da miš nema negativne akceleracije. Najviše me zanima taj RAT 5 znači jel miš čvrst, kakav je senzor itd... Hvala! Edit: RAT 5 otpada iz utrke, jer je nedostupan, a sutra mi treba miš |
G500 :goood:
|
Citiraj:
|
Jel imao tko ovaj CM Sentinel?
Čitam po netu da su ljudi dosta zadovoljni s njim |
ja sam uzeo Razer Abyssus za 199kn u Linkus i za te pare nema boljeg misa po meni. Makar sam vise fan Logitech, ali eto, kriza je :D
|
Evo uzeo sam G500 i za sad sam zadovoljan, jedino sam očekivao malo bolju kvalitetu izrade i nikako se nemogu priviknuti na kotačić, ali zato odlično leži u ruci
|
Citiraj:
Evo neki dan kupio za laptop RX1000 - i koje smeće naprema G500 to je neopisivo. Razlika u kvaliteti izrade stvarno reflektira razliku u cijeni. Da ne pričam o laseru... |
Koji gamerski miš kupiti?
koji gamerski miš do 500 kn da kupim?
|
G500 ako držiš miš cijelom rukom (palm grip)
G9X ako držiš miš samo prstima (claw grip) Razer ti baš i nebi preporučio |
Citiraj:
Bas sam zbog tih razloga zamjenio g500 sa g9 danas jer mi nikako ne lezi mis sa palm gripom. U svakom slucaju preporuka je da isprobas bilo koji mis prije kupnje da poslije nebi morao mijenjat kao ja ;) |
a koja je razlika uopće između logitech-a i razera osim u cijeni???
|
Logitech ima bolju kvalitetu izrade, dužu garanciju i odličnu korisničku podršku
|
Citiraj:
|
Citiraj:
sve ovisi koji mis ti vise pase u ruci, a sad jeli logi ili rejzer koga boli kurac. |
potpisujem logitech ( sad g9x ili g500 nebitno ), razer ima ime ali misevimi im nisu bas nesto. Njihova roba je vecinom "dekorativna" , imam puno toga od razora ( moj komp ) al tvrdim da je logitech kvalitetniji za klasu. A mis se uzima po osjecaju nakon probe a ne po necijim sugestijama jer ne mora znacit da ako je jednom dobar da ce biti i drugom. g9x ftw
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Osnovna stvar zbog koje nebi preporučil Razer je ona glupa glossy plastika na bočnim stranicama, tome jednostavno nije mjesto na gamerskom mišu, a drugo je da dosta njih koristi Philipsov TwinEye senzor koji je dosta problematičan (DA nije među njima). @ trpi: U Linksu je nekad bilo tih miševa izloženih, pa možeš probati, ne znam više kak je sad. |
Citiraj:
Covjek mi je otvorio bez ikakvih problema. |
ja imam g5, star je preko 3 god., pali, radi, vozi ko i prvog dana...:goood:
|
ja mx518 petu godinu vrhunski mis sta je sve prezivio napade bijesa u codu2 i zadnje 4 god radi STALNO(ne gasim komp uopce samo prek ljeta kad me nema desetak dana), stvarno svaka cast. no poco je stekati gumb za povecavanje dpija moram ga doobro izgnjecit 20 puta da promjenim, pa ako slucajno skroz krepa gledam sta drugo da ubodem, razmisljam opet mx518 ili g9x.
|
Baš sam bio jučer išo pogledat malo logitechove miševe ali nekako mi se čine preee glomazni za moju ruku!! tako da bi molio neku preporuku od razer miševa
|
|
Citiraj:
MX 510 i G5 su mi crkli, dok Razer copperhead je nakon 5 godina počeo raditi double click i počeo se gasiti. Nakon 5 godina! To je brdo gejmova, lan partya i sličnih gluposti. MX510 je solidno vrijeme trajao, ali kada su mi 2 miša od logitecha zaredom crkla, više baš i ne vjerujem u njihovu kvalitetu. |
ljudi imam jedno pitance !
jel ima tko mozda ove Trust miseve od ovih modela ? Trust Laser mis MI-6970C laserski od nekih 147kn Trust GXT14 Gamer opticki 105kn negidje je i 130kn jos uvijek imam Trust MI-6200 Laser 800dpi i prezadovoljan sam snjime, al doslo je vrijeme za promjenu posto se pohabao nakon 3godine intenzivnog svakodnevnog koristenja koji se isto tako posve ok pokazao u gamingu i u prezicnosti ostalih stvari, da nevelim da je kostao svega 140kn gledam miseve pomogucnosti do 150kn i da ako je ikako moguce da bude laserski jer ove opticke pogotovo Logije do 100kn koje sam koristio na tudim kompovima naprosto meni to nevalja nista, em nekad neprima pomicaj pa kursor ostane na istom mijestu ili je egronomija za drek tipicno za ljevake i za desnjake, meni treba iskljucivo za desnjake onak malo nagnut u jednu stranu jer njime mrdam satima da me nebu jos boljela ruka zbog neprirodnog polozaja ruke |
Imao sam ja taj drugi. Isto popodne kad sam ga kupio sam išao zamijeniti za MX-518. Miš odmah u početku nije registrirao lijevi klik svaki put. Toliko o kvaliteti. Protegni se na 200kn i uzmi si Fireglidera ili pogledaj u ovom podforumu onaj Prestigio. Ekipa ga dosta hvali samo ne znam kolika je njemu cijena.
|
Citiraj:
jel ima jos kakvih preporuka osim tgo Sharkoona Fireglidera ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
inace sto se tice elektronike izimno rijetko kad kupujem rabljeno bas zato sto se radi o elektronici koja je podlozna kvarovima pa nemam garancije radi reklamacije vrlo vjerojatno ce ici taj Sharkoon Fireglider posto nema druge preporuke |
U ponedjeljak idem kupit Prestigio PMSG1y, do kraja tjedna očekujte review.
EDIT: Odustao, prvo ću kupit bolje slušalice, a tek kasnije kad skupim novce Prestigia i neku bolju tipkovnicu. |
Sry na DP, nece da mi otvori EDIT.
Ugl. kupio sam Prestigio PMSG1y, zasad su dojmovi odlični. Review očekujte ili petak navečer ili subota ujutro kad se rješim obaveza jer mi je ovaj tjedan prenatrpan. |
Polako mi otkazuje razer diamondback 3g koji me sluzio besprijekorno zadnjih par godina. Sad razmisljam o nabavci novog misa i cini mi se da nema nista u tom cijenovnom rangu (~300kn) koje nudi iste stvari kao diamondback prije par godina :/.
Kupio bi mx518 posto je to definitivno bestbuy ali sam lijevak pa mi taj mis nikako ne odgovara u ruci. Razer abyssus ima samo 3 gumba na sto bi se tesko mogao naviknut nakon 5 od diamondbacka. Kolko vidim ne postoji dobar ambidex mis, s 5 gumbiju i dpiom vecim od 1600 prije razer copperheada ili lachesisa. Jesam li previdio mozda neki mis ? |
|
Nazalost fireglader mi dode u isti kos kao mx518, kvalitetni-jeftini misevi koje ja nemogu koristit jer su dizajnirani za desnjake :(
|
moja preporuka je razer mamba...imam tog misa i odusevljen sam...od reagiranja u wireless modu do lezanja u ruci pa do izgleda... jedina mana mu je sto se baterija brzo potrosi dok se intenzivnije igras i tijekom vremena scroll wheel pocne "cičati" jer se nakupi prasina oko njega(meni osobno ne ali sam citao na netu o tome).... zato ima ono plasticno "zvono" od njegove kutije da se stavi na njeg preko noci kad vec ne igras jel... :kafa:
|
imao sam i ja tog FireGlidera, dobar mis ali jednostavno se vidi da je jeftinjak, mislim kvaliteta izrade je malo slabija ali mis je sam odlican!
dok npr. kod G500 se vidi ta neka cvrstoca i kvaliteta, jedina zamjerka je scrool koji je takav kakav je, ali definitivno preporuka oba misa! |
Vidim da svi daju neke preporuke, ovaj je dobar, onaj je dobar, sto bas i nije najbolje (ne osporavam kvalitetu bilo kojeg misa da se razumijemo).
Ono sto je bitno kod kupovine misa je da proucite kako drzite mis pa da u ovisnosti o tome birate/kupujete isti. Ja sam recimo nabavio G500 jer je mis dobar, ali nazalost meni nikako nije odgovarao jer je on namijenjen za ljude koji drze mis sa palm gripom. Ispostavilo se da meni najbolje leze misevi sa claw gripom pa sam ga na kraju zamjenio za G9. Eto, svakako prvo imajte na umu nacin na koji drzite mis pa tek onda idite u kupovinu jer neki odredjeni mis ne odgovara svakome pa bio on i G700, itd. ;) |
zavisi za sta ti treba... ja igram quakelive, i imam razer abyssusa, koji je savrsen za njega... razer i wmo ... logiteci su vecinom preveliki i preteski. vise su za camp igre, tipa cod, cs
|
Za mene samo postoji razer posto je prakticki jedina tvrtka koja radi kvalitetne ambi-dex ili cak left-handed miseve.
Uspio sam si popravit diamondbacka i najrade bi si kupio jos jednog za rezervu posto za moje potrebe nema boljeg misa. |
Citiraj:
Ja sam CeeSeovac i igram ih vec 12godina. Nikada nisam vidio da netko zalio na tezinu Logitecha. To si sam umislio i nikada nisi stvarno isprobao u zivotu. Jedna je pamet dosta , ali dvije su jos bolje. F. Dostojevski. Citiraj:
Zadrzi svoje komentare tipa fanboya. Po meni je najbolji Microsoft Intellimouse Explorer 3.0, Logitech MX 500 i MX 518. |
Slazem se s Dottoreom. I jos da dodam, Microsoft periferiju iz nekog razloga svi ignoriraju, a po meni je uvijek bila klasu iznad logitecha :/
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:24. |