![]() |
Koristio sam na Desireu romove sa i bez sensea. Sense je puno bolji, imas pravo. Vidjet cu kakav je taj Hyperdroid. Trazim rom koji ce bit stabilan i brz. To mi je vaznije od sensea.
|
Onda je moja preporuka da pričekaš još par dana, sad bi sve verzije trebale imati riješene bugove sa glichevima i camcorderom. Bio je negdje na XDA post o tom Gingerbreadu za Desire koji je javno objavljen negdje na HTC-u, kažu da će sada moći doraditi drajvere s obzirom da je isti hardver u Desire i HD2.
|
Evo, već su se počeli pojavljivati ROM-ovi sa svim fixevima: PRIMJER...
|
poz..... planiram na ebay kupit HTC HD2 ... vidim da se nude i modeli s oznakom T8585?!
dali su to original model htc-a? ili je to "kopija? pozz |
Citiraj:
ajde daj te koji savijet!! :respekt: nisam upratia skoro "ništa" glede HTCa... pa da nezumem "bananu"! isto tako ima par komada u p'onudi koje bi trebalo flash ubacit!!! (znači nediže se OS...dali se to isplati uzet i sam da to ubacim?? ajde dajte svoje mišljenje :chears: |
Koliko to dodje na ebayu?
Imas ih ovdje u prodaji po 1300 cini mi se, odlična cijena.... |
a zavisi novi dodju oko 2keke kuna...
a polovno do 1500...zavisi ... dakle dali ove oznake MPN hd2t8585 govore da je u pitanju original HTC ili se radi o kopijama? i ima modela koji nedižu OS.ekran je u 4 crte (crveno zeleni plavo bijeli) gori nešto piše np; HSPL SECURITY ITD... jel to softwerski problem? ili je i hardwerski? |
Citiraj:
Jedan je jer ga je netko pokusao fleshati s original firmware-om i stalo je na 9% ,sto znaci da se procesor pregrijava i ne dopusta fleshanje do kraja,tj. hardwareski problem. Drugi je jer je takodjer netko modificirao firmware i nesto zeznuo. Softwareski problem. Drugo se rijesava,a prvo ne bas. BTW: Ovaj multicolor ekran ti je ustvari bootloader koji pokazuje koji verzioju HW i SW-a imas. Ono HSPL security jer vjerojatno zato sto ga je netko otkljucao na sve mreze preko nekog boxa.AKo je slika ovakva http://cotulla.pp.ru/imgtmp/hspl208.PNG (obrati paznju samo na HSPL) onda je netko modao telefon i treba ga restorati na tvornicki FW. Ako pise SPL-2.08.0000 onda je nemodan. |
ok hvala
|
FYI, u moru ROM-ova za HD2 pojavio se i SE Arc ROM, kopija je za sada u beta fazi ali izgleda interesantno. Ispada da HD2 za sada jedino ne može vrtiti iOS :D pa Apple može odahnuti :goood:
|
pozdrav... :)
evo stiga stroj iz usa... htc hd2-leo software info; -OS verzion 5.2.21913 -Manila verzion 2.5.2018xxxxx -Rom verzion 3.14.531.x Radio verzion 2.15.50.14 Ovo mi je prvi mobitel sa Win OS..(pa molim za razumjevanje) ;) Dakle prvo bi po njemu malo čačka...a kasnije bi proba i Android. -može za početak par savijeta; kako da instaliram neki program(aplikaciju) na mobitel proba sam ga sinhronizirat ...ali polazi mi za rukom samo Mass storage preko USBa ako može preko toga-di spremam taj program na mobitel? jel ga raspakujem na mobu ili? np;prvo bi proba instalirat naš jezik ... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=937820 pa daj te mi malo smjernica-korak po korak ;) i za sad me zanima spajanje na net preko wifi...proba sam ...ali mi se tad pali i 3G mreža?? |
Koji OS imaš na PC-u? Za Windows 7 imaš Windows Mobile Device Center, preko njega instaliraš i sinkroniziraš HD2 sa PC-em.
MUI zaboravi, djelovat će ti zbunjujuće, eventualno instaliraj samo HR tipkovnicu. Ionako su ti svi programi koje instaliraš na engleskom pa ti MUI neće puno značiti. Upališ WLAN, spojiš se na mrežu i to je to. HD2 ti pokaže kad je spojen i tada možeš normalno surfati preko WLAN-a. |
OS je WinMobile 6.5 professionale.
CE OS 5.2.219 ------------------------------------ ok...malo sam skužia, kako prebacit program sa compa na mob;spojim na mass storage-prebacim u documente u mobu-pa odatle sa File Explorer copy-paste u Windowse ili di treba!? jel to to? :) evo recite za početak! :D di bi točno triba kopirat ova tri fajla od NODATA-HTC(00NODATA.000-0CAB15F0.001-_setup xml document)????? tj;kako ga instalirat? WiFi sam pokušava ali(pa mi se istovremeno upali i 3G i skine mi kune)) ...nisam siguran...jel treba upisivat one postavke IP i ostale "kerefeke" ;(.... Laptop mi je spojen preko Wlan-a i poostavia sam da se mogu svi spojit ALI uz šifru? ! jel to ok? ps:kako postavit u adresar-slike od onog čiji je broj tel??? znači kad mi zvoni ili kad me ta osoba triba na mail ili sms-poziv....da se prikaže i njegova slika? ajj ako ima ko volje (:) |
Idemo ponovo:
Koji OS imaš na PC-u? Moraš instalirati Windows Mobile Device Center ako imaš Windows 7. Programi koji ti dolaze u formatu .cab možeš instalirati na taj način kako si opisao, one koji dolaze kao .exe instaliraš preko tog WMDC. Za WLAN, odeš u Comm Manager, upališ Wi-Fi, izbaci ti popis dostupnih bežičnih mreža, odabereš svoju i upišeš šifru kad te to zatraži i pričekaš da se HD2 spoji. To je to. Za slike, moraš imati slike u HD2, bez obzira ubacio ih ti sa PC-a ili snimio kamerom direktno na HD2. Odeš u kontakte > Edit Contact > klikneš na slikicu čovca u kutu i izabereš i sliku i izrez kako ti odgovara... |
ahaaa na PCu sory... imam XP SP3
wifi...neće pa neće....tj;pokaže gori ikonu(u vrhu) i strelicu(livo desno) ali čim pokrenem operu ili IExplorel...upali se i 3G i onda moram ići ručno ugasit u Comm Manager-Data connection.. :( Di da skinem taj program za blokiranje spajanja data coneccta? i di točno da ga prebacim kasnije na mobu-kad ga budem instalira?! a za slike u kontaktima sam proba edit, ali samo mi daje opciju da prepravim ime i brop ... nemogu više ništa dodavat(slike ili odredjen ton) ...naravno da imam slike na mobitelu! ;) |
Vidi ovo za PC.
Za WLAN nešto ne napraviš do kraja. Prvo, ne smije ti kabel biti uštekan u PC, zna se HD2 zbuniti. Drugo, mora ti ponuditi izbor dostupnih bežičnih mreža gdje ti izabereš svoju mrežu. Bez tog biranja i unosa šifre NISI SPOJEN na WLAN i zato se pali 3G. Edit Contact i u desnom gornjem kutu imaš siluetu čovjeka na kartici, klikni i nudi ti odabir slike... |
-skinia sam active sync...
-da tako i napravim dami izbor mreža, ja odaberem svoju conect-i on se kao spaja..bude 10sec spojen, i vidi se "ikona antene" i strelice! jel,,,, u postavkama sačekam malo(di sam stisnija conect, i vidim da piše conect...ali nakon 10sec vrati se na dostupan(kao i ostale mreže!? Daj mi pojasni di točno da kopiram ovaj *nodata*? di točno u winosima? dali triba nešto resetirat ili??? a za kontakte je stoji sa sa desne strane svakog broja kao mala "kartica" nju kad stisnem daje mi detalje od kontakta i kad idem na edit...dobijem samo da mogu ime i broj mjenjat!? :( |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
..@Sinac
piše mi conected 10tak sec i onda se vrati na available! ok' vijerojatno je do pass-a ili nečeg drugog....sad sam proba u gradu na slobodnoj mreži se spojit i spoji me odma i prikaže mi zelenu kvačicu i kvalitetu signala...... ALI ako imalo zašteka signal...odma mi upali 3G :( , a zato bi stavia taj program da blokira spajanje preko 3g! ;) (čudi me kako "niko za to nezna"!! :D evo ovdi ima detalja o programu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=467813 http://www.modaco.com/topic/246171-n...tility-nodata/ ...samo nije mi jasno di točno da prekopiram ovaj http://img198.imageshack.us/img198/9347/nodata.th.jpg Uploaded with ImageShack.us 4 fajla??? i KAKO SE ONI POKREĆU (bilo di da ih prekopiram na mobitel-dobijem ih u obliku "web-stranice"!? (NA COMPU NEMAJU NIKAKU IKONU??? (*glede adresara*)............................................................................ ja vidim tu karticu-ali kad je stisnem otvori mi detalje-(slika 2) i onda mogu edit(slika 3) i dobijem samo ime i broj za uredjivanje!? http://img830.imageshack.us/img830/8948/htce3.th.jpg - EDIT-ebemu miša maloga...naša sam di stavit slike ....ali moram pisat nanovo sve kontakte u koje oću da stavim sliku... ja sam probava direktno iz adresara di su brojevi... mislia sam da može jednostavnije... ok...to je riješeno ;) (WIFI)............................................................:D šta da radim sa wifi???? :( evo sad sam pokuša da otključam moju mrežu(znači da netraži pass) i mobitel se spoji ima dobar signal i sve 5, ali ništa neće da mi otvori...ništa što se spaja sa netom, ni operu ni facebook, ni prognozu niš...a onda odijednom mi upali 3g... pps;da "možda" netreba u postavkama modema(router) podesit WEP na 64-bitni umjesto što mi sad stoji 128-bitni?! EDIT-2 sad kad sam skroz dopustisa spajanje na modem bez pass-a.. pokazuje da ima signala...ali mi NIŠTA NE OTVARA!? http://img31.imageshack.us/img31/1354/0101rj.th.jpg Uploaded with ImageShack.us imali ko kaku ideju :( |
Onaj nodata.cab prekopiraš na HD2, bilo gdje (možeš i na SD karticu) i pokreneš na (dvaput klikneš na njega).
Za WiFi probaj na HD2 promijeniti password sa "shared" na "key" i tamo upisati password za mrežu. |
ok...jutros je nekako proradia (kad sam dopustia pristup bez registracije na wlan).....sad....
ALI čim malo zašteka pali mi 3G :( :( jel ko koristi taj program uopće :) |
Citiraj:
http://img198.imageshack.us/img198/9347/nodata.th.jpg comp mi ih ne prepoznaje (nemaju nikaku ikonu!!! a tako isto i kad prekopiram na mobitel, na mobitelu mi se prikažu kao "web ikona" tj;kad kliknem na njih u mobitelu, otvori mi se OPERA????? |
Citiraj:
|
Citiraj:
edit-evo konačno! ;) moram ga u winzipu spremit na mobitel.... znači u winzip- ili "samu datoteku .CAB...samo tako se može instalirat programi i aplikacije!? ok... :) Sinac zahvaljujem na dobroj volji u diskusiji (:) ps:ima ko kakav program za Skyp? gleda sam na skyp...ali više nema za HTC na windoz mobitelima(tj;valda se plaća) imali kakav alternativa? (da imam skyp na mobitelu) ovo sam ja jedno vrime koristia na comp-u https://imo.im/ ((Ostanite povezani sa svojim prijateljima na sve protokole IMO podržava: AIM, Facebook Chat, Google Talk, Hyves, ICQ, Jabber, MSN, MySpace, Sky)) ali mi "nešto baš i neće na mobitelu)??? |
:chears:
Ajde da smo bar dio problema riješili. Skype ti ima smisla na HD2 jedino ako ga koristiš preko WLAN-a. Budem pogledao navečer za link, ja sam ga skinuo prije nekih dva-tri mjeseca, verziju za WM 6.5. |
Citiraj:
:goood: aj pogledaj ako imaš isto neki program za snimanje poziva(razgovora) i za blokadu odredjenih brojeva(black list).... ps;nisam skužia ako imam program sa exe. kako njih instaliram? |
Pokušaj kao u običnim winsima - duplim tapom na exe file.
|
Evo OVDJE imaš par linkova za Skype 3.0, probaj skinuti, fajl je oko 11 MB.
|
Zahvaljujem Sinac. ...skidam. (:)
exe.datoteke nemogu pokrenit sa mobitela!?. imam još jedno početno pitanje :D kako ću iz izbornika START (di su mi "sve glavne ikone) kako ću maknut neke koje su se stvorile "nepotrebno"?? imam od ovog programa NoData..postavia mi je i web ikonu(ka neki web help) pa bi to maka? ...mogu li se uredjivat(micat i stavljat ikone koje hoću |
.exe pokreneš na kompaču dok ti je HD2 spojen na PC, s time da ti mora biti instaliran ActiveSync da PC skuži da imaš prikopčan SmartPhone a ne USB disk.
Iz Starta možeš maknuti pomoću FileExplorera, mislim da unutar Windows foldera imaš Start mapu ili nešto slično (ne miješaj sa Startup) i tamo makneš ikone. Nije mi HD2 pri ruci... |
....gleda sam par ovih snimača razgovora(snimanje poziva), što se nude na forumu forum.xda
ali snima se samo "svoj glas" dok se glas sa druge strane jako slabo čuje!! ima ko kaku preporuk za neki solidan program da se snima i druga strana? pozz |
edit -riješeno total comad...
(;) |
:goood:
Krenulo ti... |
ide hehe :D
sredia snimanje razgovora(nakon brda programa) radi odlično! ;) nije mi jasna ova navigacija!tele nav...to radi dva mjesece i onda moraš kupit! ili? daj te mi neku GPS(navigaciju) preporuku- koja je najstabilnija? te ako ima kake upute... pozz ok, riješia sam snimanje... pps:postoji li koji program....naime kako sam isprobava brdo programa za snimanje(instalira sam i deinstalira) pa sad kad sam naša program koji radi, prilikom palljenja mobitela(soft reset) i dizanja izbaci mi erorr prozor od nekog starog programa!!! moželi se to nekako "nać" i izbrisat(popravit)??? |
Baci pogled kroz FileExplorer u Startup folder u Windowsima da li imaš nešto od tog starog programa.
|
Citiraj:
rijšeno...;) lagano razmišljam da probam stavit Android :) :) a lagano sam i zbunjen od svih tih ROM-ova ..........."ovaj može ovaj nemože" ovaj Radio je dobar..ovaj nije trebaš stavit barem 2.14 ili 2.15 SD Verzija....itd itd :D trebam li ja instalirat HSPL? ajde ako ste upratili...daj te mi neki lilnk di je korak po korak opisano... (vidim da ima dosta i na youtube) ubacivanje androida na WM 6.5. moje trenutno stanje............... htc hd2-leo software info; -OS verzion 5.2.21913 -Manila verzion 2.5.20181424.0 -Rom verzion 3.14.531.1 (04666)wwe Radio verzion 2.15.50.14 ROM DATE 09/29/10 misllia sam ovaj NexusHD2-Gingerbread V3.1a (GRK39F) (Android 2.3.6) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905060 u biti dajte vi predlog koju verziju Androida? da je stabilnai pa da lagano čitam...... http://img80.imageshack.us/img80/461/splc.th.jpg Uploaded with ImageShack.us |
|
edit
OK, NEKAKO SAM INSTALIRA hspl Pa sam se onda odlučia za NexusHD2-Gingerbread_V3.1a_NAND sve je to fino...ali me nervira opcija(tipka) za vraćenje nazad!!! kako je blizu tipki za gašenje ekrana...masu puta umjesto da idem nazad ja ugasim ekran..... sad bi volia probat ovaj gori instalirat Energija ™ -.¸¸.·'Ż Sense 3,0 Službeni Desire HD [Hieros] http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733649 jel postupak isti - samo sad nema potreba da ubacujem HSPL 2.80 nego odma idem na MAGLDR1.13 |
nema niko volje za "diskutiranje"!!! :D
;) aj daj te mi neke smjernice oko Navigacije??? proba sam Navigon ali mi izbacuje (( Žao nam je Aplikacija Navigon (postupak com .navigo.navigator) neočekivano je zaustavljena. Pokušajete ponovo)) onda sam pokuša IG8 ali nikako da "spojim-nadjem" sve fajlove za moj rezoluciju!? help edit------------------------------- riješeno |
da nezamre tema! :D ;)
Recimo da ga idem sad prodat! i oću ponovo instalirat NexusHD2-Gingerbread znači da bude "čist" od mojih aplikacija) koji je postupak? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:54. |