![]() |
Citiraj:
smiri se boze dragi , to je najnormalnije...rijesit ce se, pa nije amazonu u interesu da ti ukradu kunu, pogotovo ako si slao postom/faxom, treba vremena da se procesuira... |
Nije stvar u kuni, zaboli me kifla za kunu, problem je sto su mi naknadno opet poslali mail na njem. gdje opet traze da im faxiram iste podatke, koje sam im vec faxirao dva dana raniije, a u prvom mailu su naveli da imam 3 dana da im posaljem faxom
|
Evo, ja prošli tjedan naručio slušalice s Amazona, piše da su u ZG, sutra su kod mene. Ekspresno. Samo da vidim kakav će proizvod biti :)
|
Vracam item nazad amazonu i sljedeca je situacija. Dobio sam 2 invoicea - 1 zalijepim na vanjsku stranu packaginga, a drugi moram dati kuriru radi carine jer bez njega nece moci vratiti paket amazonu (sve ovo citiram iz pdfa kojeg sam dobio).
Dobio sam i mailing label gdje pisu podaci o primatelju (amazon) i barkod. Ako dodjem u postu i kazem da zelim ovo poslati u UK i spomenem one racune itd. zene ce me cudno gledati. Ima netko iskustva ili da saljem nekim kuririma? |
DHL po meni najbolje.
|
...pogotovo ako oni plaćaju.
|
"Affix the appropriate postage to your package. Please note that the return postage will be added to your refund if the return is a result of our error. See our Returns Policy for details."
Vracam item unutar 30 dana jer mi ne odgovara, znaci na moj je trosak :/ |
Citiraj:
To im je možda generički odgovor koji šalju svima, mi smo u EU i to je nepotrebno. Bitno je nalijepiti adresu amazona i barkod na paket, a u paket staviti račun (invoice), barem sam ja tako radio s nekim drugim UK shopovima. Odeš s time u poštu i šalješ obavezno s tracking brojem. Kažem, nisam vraćao amazonu ali ne bi tu trebalo biti previše filozofije. |
Upravo to je slikom objašnjeno na linku (vidi preko desktopa, na mobu se ne vidi):
https://www.amazon.co.uk/returns Ok, tako ću i napraviti. Malo sam se raspitivao kod frendova i sve se svodi na ovakve zaključke koje ste pisali. I'll keep you posted. |
Stigle G930 s Amazona. Stigle iz Francuske za 8 dana, zapakirane kako treba, spojio ih, konektale se za 2 sekunde, rade za sada kako treba.
Ja zadovoljan za 400kn. |
Citiraj:
Također mogu reći money well spent! |
Citiraj:
-vracao ih u roku 30 dana od primitka pa sam iskoristio to pravo, napisao da su faulty iako razlog povrata nije bio obavezan -na paket zalijepiti papir s barkodom, a u paket ubaciti dobiveni invoice. To je dovoljno za nas u EU. -zapakirao i poslao postom (preporuceno, prioritetno, tracking), tezina jako mala i cijena 27kn -imajte na umu da ovaj tracking NE RADI kad paket dodje u UK. Ako zelite pratiti paket do kraja treba slati hpekpresom (ems tracking) ili kurirskim sluzbama. Cijena je onda visa. -poslano 26.6., stiglo danas 6.7 (10 dana) -amazon pokriva moj shipping po nekoj automatskoj proceduri bez da su me ista pitali. Dodali su mi 8 funti na refundirani iznos narudzbe. Not bad. Budem editirao post koliko treba da sjedne iznos na racun (oni tvrde 5-7 radnih dana). Sve u svemu, jako pozitivno iskustvo zasada. Edit: pare sjele sljedeci dan. |
Naručio item sa Amazona na onaj Prime Day. Prekjučer krenuo iz Salzburga, jučer popodne je bio kod mene. Došao u kutiji kojoj na sve strane piše Prime iako nisam Prime korisnik.
btw, kako provjeriti jesam li Prime korisnik? Gledao sam svoj profil i to nigdje ne piše. Mislim da nisam jer mi na par mjesta nudi da ga isprobam. |
Nisam ni ja pa je i meni dosla kutija zamatana u tu traku di pise prime.
|
Ljudi, ima li itko iskustva s preusmjeravanje narudzbe s amazon.de koja putuje UPS-om?
Dosad su mi slali stvari obicnom postom pa sam se malo iznenadio. |
Ne znam kako je s UPS-om, ali kod Overseasa možeš preusmjeriti pošiljku na drugu adresu ili OEX shop (čitaj: poslovnicu Auro Domusa). Dobiješ SMS da ti stiže pošiljka tada i tada, spojiš se na net i promijeniš adresu dostave.
|
Caka je sto bih ja trebao preusmjeriti posiljku u drugi grad. :rolleyes:
|
Nisam išao toliko daleko, ali ne vidim razloga zašto se i to ne bi moglo učiniti. Ponavljam, govorim o Overseasu. Da li UPS omogućava takvo nešto, zaista ne znam.
|
meni sve dolazi s prime trakom koja je uzgred budi rečeno zakujac - preko nekoliko puta se poluodlijepi s tih li-la kutija i samo cekam da mi dodje jednog dana poluotvoreno s manjkom predmeta
|
Citiraj:
Samo koliko se sjećam Overseas uopće ne šalje najavu za UPS pošiljku, tako da treba pratiti po originalnom trackingu kad pošiljka dođe u Hr. Leskovac i odmah ih kontaktirati telefonom/mailom. |
Istina.
Meni je Seasonic slao napajanje preko UPSa. Tracking radi do Leskovca i onda je pisalo "contact local UPS delivery service...". Zvao sam i rekli mi da je očekivano vrijeme dostave taj dan do 16h. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
U vezi tog preusmjerenja overseas pošiljke, to je najbolje napraviti što prije. Pošalju oni neku obavijest, ali vrijeme za preusmjerenje je ograničeno. Nedugo mi je dolazila pošiljka i morao sam neplanirano hitno otići s lokacije, zovem i pokušavam preusmjeriti u oex shop i teta me hladno otpilila da to više nije moguće jer je dostavljač već vani. Oex shop u istom gradu (malo mjesto) i nula bodova, par sati prije konkretne dostave više nije moguće preusmjeriti.
|
Hvala ljudi, puno ste pomogli. Pocastio sam se s par stvari na Prime day ( i uštedio 40% u odnosu na najniže cijene na nabavi), ali očito da su se pomiješale postavke s uk i de amazona.
|
Ima li netko kod (promotional code), a da mu ne treba? :)
|
Imam sljedecu situaciju
Frend je kratko vrijeme u USA u Airbnb kuci. Tijekom dana nije doma, na poslu je. Narucio bi na njegovu adresu, Prime dostava, paket nema tko preuzeti. Prilikom dostave treba navesti i broj telefona, on nema USA broj vec samo nas. Namecu se sljedeci problemi. Moze li dostaljac samo ostaviti paket na adresi bez da ga netko osobno preuzme? Ako ce ga zvati, u cijelu pricu ulaze troskovi roaminga. Kako ovo najelegantnije izvesti uz minimalno muke? |
Ja bi kontaktirao support I objasnio situaciju.
|
Nek isporuce na posao. ,😀
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Na kraju smo to izveli tako da je dostavljac ostavio paket pred kucnim pragom i jako smo drzali fige da ga netko ne popali.
Upalilo je, hvala svima na pomoci. :D |
Pozdrav ljudi, jedno pitanje. Ako naručim mobitel LG preko Amazon.de mogu ga tu kod nas reklamirati ako dođe do kvara? Predpostavljam da da pošto smo EU jedinstveno tržište...
|
Nemoj se iznenaditi ako te servis uputi da mob prvo vratis prodavacu jer tako bi proces reklamacije trebao kod nas funkcionirati. Prodavac prosljedjuje robu servisu.
Ako uzimas od amazona kao sellera onda ces biti dosta dobro pokriven, imas jamstvo, ali ako se ne varam nije bas 2 godine kao sto bi ga imao da si kupio mob u hr (neka netko potvrdi) |
Citiraj:
|
Već je bilo spomenuto više puta, jamstvo na amazonu je 24 mjeseca.
Naravno, to vrijedi kad je prodavač Amazon, ako predmet prodaje neki drugi trgovac onda treba vidjeti njegove uvjete. |
Istina, sjetio si me da sam vec vodio ovaj razgovor, mea culpa.
Evo sve u par postova: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=161 (naravno, ako je amazon seller kao sto smo vec rekli) |
Zanima me kupovina na njemačkom Amazonu. Do sada sam jedino kupovao na Aliexpress i eBay. I to mi je jasno i jednostavno. Uredno sam se registrirao na Amazon i stavio item u košaricu, ali nigdje ne piše cijena dostave. Došao sam se do koraka "Pay" (ostalo još sam "Confirm"). I nigdje ništa ne piše za cijenu dostave. Nisam mogao ići dalje jer na Visa kartici nemam dovoljno novaca, a Maestro ne prima. Da me ne budu poslije na kraju nekako zahebali. Pogledaj: https://www.amazon.de/Philips-12258W...1+white+vision
Može li mi itko reći kolko je dostava za taj item u HR. I gdje to piše? |
Citiraj:
Packing & Shipping:EUR 26.59 Još jedan korak dalje i dobiješ cijenu Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Koliko onda? 7,60 EUR ili 27 EUR?
|
7,6 sa amazon.de, 27 sa amazon.com. Buljaka je vjerojatno iz tapatalka kliknuo link i bacilo ga na amazon.com sa skupljom dostavom (to se cesto dogadja ako ne pazis).
S tvog linka dostava je 7,6 eura jer narucujes sa njemackog amazona. Item onda dobivas iz EU, nema poreza/carine itd... Amazon.com vjerujem da nema smisla koristiti osim za neke specificne stvari, zbog toga jer roba dolazi izvan EU |
Je da u Tapatalku sam ali ne kužim, nije me bacio na. Com...
Vidi slikehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...625fa12044.jpg Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Ma taj tapatalk je smeće i tko zna kakve podatke vuče i odakle, otvori amazon na PC-u, dostava je 7.60.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:05. |