![]() |
Zanima me dal itko zna di ima za nabavit neka 1156 ploca. Sve radi, samo je ploca crkla u jednom kompu.
Gdje god gledam ne mogu nista naci a nemam pristup "trznici" tu na forumu. Hvala |
Pitaj kolegu esc-a oće li ti prodat jednu, budući ima 2 relativno odlične ploče.
|
Citiraj:
|
Ima netko mozda za prodati plocu 1156 !? Hvala
|
Poz ekipa, zanima me dali ima koristi tj, dali se moze na i5 750 cpu iskoristit memorija od 1866mhz, jer ako sam dobro svatio pise da ovaj cpu podrzava samo do 1600
|
Ako dizes fsb i poigras se s omjerima definitivno moze :-)
|
Dobio jednu neispravnu brand konfu . i5 650/4gb/500GB.
Ispada da je sve ok osim procesora (javlja errore s jezgrama). I sad si ja študiram, ako uložim neke male pare, možda mogu imati pristojan htpc na kojem ću vrtjeti kodi i jednostavnu igru tipa lol. Super. Samo trebam drugi procesor (tržnica ili ebay), neki gpu koji paše u tu kombinaciju (300w psu, oprez) i voila. Što predlažete? |
i3 530. Ima ih za kikiriki na ebayu.
|
@guls - Imam takav i3 proc (komp na servisu). Covjek ne moze nabaviti plocu pa ce to vjerojatno u prodaju pa ti u tom slucaju mogu javiti na PM, ok?
|
Citiraj:
|
Probaj ugasiti HT, na nekoliko laptopa te generacije sam ugasio HT i nakon toga radili najnormalnije, a s upaljenim HTom, random shutdown, restart, bsod :)
|
Citiraj:
|
Nije do klokanja jer ta mbo je totalno ograničena s opcijama, a ne znam ju otključati, tako da ću imati isključivo stock.
|
|
Citiraj:
|
Nisam ti vrijeđao procesor, ne brini :D
Došlo je kao naručeno ako mu treba toliko snage, dostupni su zadnja 2-3 tjedna, valjda od nekud zadnja zaliha. |
Super je to proc, itekako. To se može spariti s nekom 7770 za sitne pare, samo kaj onda treba i odgovarajuća ploča i hladnjak da se to naclocka pošteno, što onda više nije htpc :)
Ali da me mami, mami me itekako. |
....
|
Citiraj:
Istestiraj memtest |
Đubre žuto mi je crknulo:fuming::fuming::fuming:,noctua ventilator i to na procesoru....imal sam nariktano da mi baca alarm i da alarmira kad cpu pređe 70 stupnjeva....i idem ja to budala nešto ugasit u biosu...pokrenem skeniranje windowsa koje optereti procesor 100% kad ono temperature preko 80,ja gledam šta je sad...nakon toga mi shebe cijeli bios i komp,stavio rezervni CM ventilator i non stop mi pišti neprekidni beep...reko valjda memorija,nije...i onda sam pogasio sve te funkcije u biosu za temperaturu,alarm,štednju energije i sad ne pišti...nemam pojma šta mu je i zašto baca continuous beep,neprekidni beep a prije nije nikad...najgore je šta mi prije toga baci 1 kratki beep(kao da je sve ok) pa onda taj neprekidni
Device manager mi je bacio neki error kod intel audio bus driver....tako nešto,na kraju sam na tome napravio unistall ali opet nije riješilo beep Evo greška,jel netko zna šta je to? http://www.pohrani.com/t/10/Yy/3qa8mwbu/greska.jpg |
Zato što ti taj beep nema veze sa tim audio managerom.
Sad lijepo vadi van bateriju na ploči i totalno resetaj CMOS. I onda sve fino polako postavi na ploči, a na FAN control negdje stavi IGNORE ili tako nešto. Ne znam kak je na pukljavom Điđibajtu to označeno, ali na Asusicama i ASRockicama lijepo imaš CPU FAN Speed i onda odabereš IGNORE, a ne N/A jer onda svira. Vidi malo po netu šta kaže za tu tvoju ploču i njezin BIOS. Nego meni više ništa nije jasno kod tebe. Imaš i7 750, i7 875K, i3 530, vodenu pumpu, pa noctuau, pa venomous X... kaj na kraju ti imaš i sa čime hladiš to??? |
Citiraj:
|
Citiraj:
...sve se pokvarilo od trenutka kad je đubre žuto,smeđe usrano krepalo(noctua ventilator) i kad mi se procesor pregrijal,ovaj i7 875k fan control je bio pwn,nariktano u biosu da baci alarm kad pređe 70,alarm postavljen i da svira kad se zaustavi ventilator...sve je radilo normalno bez tog bipa i bez ovog šta mi se sad pojavljuje u device manageru...šta je to nemam pojma,nešto je za zvuk |
Ti imaš žešćih onda problema od tog beepanja... Ne znam kako da ti pomognemo.
Odi u BIOS i vidi malo te postavke, ako već nećeš Clear CMOS raditi. Dobro, koji ti onda procesor hladiš vodom? U nedjelju si spominjao da imaš vodeno. |
Citiraj:
više me sad zanima ovo u device manageru,šta je sad to?...možda je nešto otišlo na samoj matičnoj |
Nikakve veze šta imaš. Spomenuo si vodeno, pa mi je bilo logično da i7 875K ladiš vodom, al nema veze...
Uglavnom, sretno i smireno. |
Citiraj:
|
Pa morat ćeš si dat malo truda ako misliš riješit problem.
Ako ti je 875K radio sat dva na temperaturi većoj od 80^C, nemoj se sekirat, neće mu se niš dogoditi. To da je tjedan dana kurio, ali to malo, nije mu ništa. |
Citiraj:
napravio sam i cijeli clear cmos,nema više beepa neprekidnog,to je onaj beep zbog cpu-fana u biosu,mora bit disable... |
Pa normalno da mora bit disable. To sam ti i rekao.
Meni se Noctua napaja sa molexa direktno i uvijek moram gasiti monitoring ako clear cmosam ili updateam BIOS. Tako je bilo i na ASRock P55 Deluxe3. U kratkim crtama, nisi imao problem sa Lynnfieldom nego sa driverima, što je u svakom slučaju bolje. 875K ima osjetljiv memorijski kontroler. Tu samo pazi na onu razliku od 0,3 do 0,5V. |
neznam jel znate ali postoji još jedan lynnfield iznad i7 875k...taj valjda nije otključan ali radi na većem taktu out of box
i7 880 i ima vPro tehnologiju a 875k nema |
Nije otključan. Samo je K otključan.
"Iznad" je samo po numeraciji i osnovnom taktu. K je ipak tu broj 1. |
Offtopic i trunja o OC-anju monitora obrisana. Molimo bez takvih gluposti u official Lynnfied/Clarkdale threadu.
|
Pozdrav ljudi. Kupio sam od jednog gospodina maticnu plocu gigabyte p55-us3l rev2.1 i gospon mi to sve ostavio da de ja uvjerim da radi. Stavio sam svoje tame kingston 1600 mhz1.65 v. Udje u bios bezz problema no problemi nastaju kod ucitavanja bilo windowsa vec instaliranog ili ucitavnja za pocetak instalacije sa dvd-a(plavi ekran od windowsa i neki kernel error). Gospodin je dosao sa svojim ramima koji su bili radili sa tim kompletom i sve se uredno upalilo. Njegovi rami su 1.5 v 2x2 gb corsair moji su bili 2x 4 gb... Dali netko moze objasnit sto se dogadja i kako da osposobim svoj ram na toj ploci mozda najnovoji bios?
|
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
For the P55 chipset, Intel rates the maximum V at 1.5V and the "absolute maximum" V at 1.65V. Moguće da ne paše memorija na ploču. Možeš probati s najnovijim BIOSom za svaki slučaj. |
Bojim se krenut ucitavat bios dok je memorija sa vecom voltazom... Probat cu posudit memoriju sa 1.5 v pa onda updateat bios pa opet probat sa 1.65.... Ima li itko 1.5 memoriju da doletim na jedno druzrnje i trubleshootanje? XD
|
mali update .... Kad sam nabavio i5 760 sve je proradilo ... pretpostavljam da memorijski kontroler u i3 530 nije podrzavao memoriju
|
Uzeo sam u kompletu neki dan i3 530 i MSI H55M-P31 ploču, e sad znam da se ti i3 daju fino clockati pa sam se malo poigravao s tim. Ploča ima postavke za množitelj memorije, QPI-a, procesora, ali nigdje ne mogu napone ručno namještati, samo su zasivljeni. Ima čak i svoj neki O.C. Genie za overclockiranje, ali kad god ga stavim da nađe automatski najbolje postavke, narikta na otprilike 3.96GHz i da mu 1.4 volti. Ako ručno stavim na napr 4.04GHz onda mu da 1.45V što nikako nije zdravo. Temp su ok, ne idu preko 75C, ali me zanima da li postoji neka kvaka da otključam te napone, jer sam siguran da proc uz puno manji napon može postići 4GHz.
|
Da ne otvaram novu temu ovdje cu...vec neko vrijem razmisljam malo osvjeziti pc, pa ne znam dali mi se isplati uzimat:
1.Novi mbo, cpu i ram te naknadno grafu 2.Ili ostati na ovom sto sad imam i7 860@3.6ghz i nadodat u cf jos jednu rabljenu r9 280x(nadu se za 800kn) Dali je cpu u mogucnost furat cf ili ce biti bottoneck? Ulaganje u novu komf je puno skuplje i vjerojatno bi isao na zena za pola godine makar jos neznam dali mi se to uopce isplati(kasnije bi stavio i jaci gpu) Necemo se lagat-komp mi primarno sluzi za gayming xD Tnx na sugestijama Trenutna konfa, i7 860@3.6ghz Gigabyte p55a ud3r 16gb ram R9 280x vaporx Xfx 850w psu(nebi ga mjenhao u slucaju nove konfe) Ostale drangulije... |
Problem je u tome što je CF na toj mbo i općenito platformi okljastren zbog malog broja laneova. Bolje ubosti neku 480 ili 1060i mirna Bosna.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:44. |