![]() |
Citiraj:
To nije pretjerano korisno ako već imaš 50mm f1.8 prime... |
Kad si spomenul pejsaze onda znaj da ti nikaj ne bude presiroko.
Inace i sam gledam nekaj sirokoga i za sad sam na vagi izmedju Sigme 10-20 (starije) i Tamrona 10-24. Ne mogu naci dovoljno slika napravljenih s Tamronom. Inace je Sigma nesto bolje u svim poljima osim vinjetiranja i kraca je za 4 mm koj i nije nekaj strasno. Sad budi pametan :) |
Citiraj:
Za samplove vidi ovdje. (11-16) |
Inace je 11-16 staklo jako hvaljeno po netu, ali Tokine ima samo za Canon/Nikon, a ja trebam za Pentaxa.
Zato sam suzil izbor na Sigmu/Tamron. |
To si vidio na zineu?
Mislim da s niti jednom nećeš pogriješit, ja bi uzea tamrona jer je noviji i jeftiniji, a za oštrinu pitaj tipa da isprobaš oba 2 pa vidi :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jos i sad ne mogu prezaliti kaj sam zakasnil 1-2 sata na oglas. Prosle god negdje u ljetu je neki lik prodaval dosta Pentax opreme, a medju ostalim i Sigmu 10-20, a cifra je bila nekih ~1300. S druge pak strane sam imal srece kaj sam stigel pokupiti FA50/1,4 za 730 kn. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja kolko sam gledal po svim računicama se više isplati uzimat s neta, kad uključiš i poštarinu i pdv za većinu stvari je još puno isplativije tak. Evo, sad neki dan sam baš uzel EF 50mm f1.8 od DigitalReva, vidli bumo kak bu to ispalo.. |
rizicno u smislu lošeg primjerka.... dakle nemres isprobat i rec "aha ovaj primjerak nevalja hocu drugi"
Bara_st je tu kompetentniji pa ce ti on znati vise rec prek ebaya cu kupiti barem neki stariji nikon macro objektiv.... viđam po aukcijama 60mm f2.8 macroe, nesto tipa ovog: http://global.ebay.com/Nikon_AF_60mm...372902810/item za između 500-1000kn mislim da nije losa kupnja? i bolja opcija od extension tubeova, ringova isl. ili recimo ovo: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...ername=shookre samo neznam dali to ide na d90 |
Citiraj:
|
vise sam mislio u smislu posto nije af-s .... znaci manualan objektiv, al pretpostavljam da motor u d90 vrti i takve objetkive?.... druga stvar je mjerenje svjetla....
105 bi bilo bolje, istina... ovak nesto http://cgi.ebay.com/Nikon-Micro-Nikk...ername=shookre |
Citiraj:
Taj na koji sada daješ link je manualan i takve zaobilazi, evo ovaj objektiv je dobar. |
Ako planiras makro u omjeru 1:1 ili blizu onda se nemoj zamarati s AF-om. Ovak i onak budes prebacil na manual fokus.
|
Razmisljam da uzmem malo robusnije tijelo krajem ovog mjeseca :)
U razmatranju je par modela. http://www.imagesforme.com/upload/10967ecb.jpg Ono što moram naglastiti je da ako uzmem Canona vec imam dva objektiva. Iako to i nije od neke velike vaznosti. Dakle zanima me koji bi od ova tri modela bio best buy (EOS sa objektivom iskljuciti!). Gledao sam malo recenzije i sve su to zvijeri... Ono sto znam da je Olympus kasnije skuplji za nadogradnje... |
Aski, sta ti fali 400D?
Onaj Tamron ti je super objektiv na FF tijelu, pa razmisli o polovnom 5D za manje para. 50D je bezveze jer ima vrlo veliku gustoću pixela što znači da ti treba iznimno staklo, a u nekim slučajevima bi ti čak dava lošiju sliku od 400D baš zbog toga. |
Kao sto rekoh uzeo bi mozda nesto robusnije od ovoga...
5D MK1? To je ako se ne varam dosta staro i pitanje je bili naletio na nekog u OK stanju... |
Pozz svima,
Evo ja si trnutno tražim novi stativ, i kod nas vidim jako slabu ponudu koja je isporučiva odmah, na sve se treba čekati(a unaprijed uplatiti), imam Canon 450D, i na njemu Sigmu 24-70 f2.8, to je sve skupa teško nekih 1300g, ali naravno da s vremenom namjeravam uzimati još opreme, pa dajte neke preporuke za stati do 1000kn! Uzet ću neku glavu s eBay-a za 40$, koja podržava do 8kg! Ja imam trenutno Vanguard MK-4 koji služi svrsi ali definitivno nije nešto na što ću stavljati više opreme, a i za ovo što sada imam nekako mi je klimavo, on mi je dobar za Kameru Canon HF200! |
Citiraj:
Koja 2 objektiva imaš za Canona? |
Ako još malo štedi, može razmisliti i o 7D. :)
|
Citiraj:
Za Canona imam 18-55 IS i Tamron 28-75 XR Di. Ovaj Canon je smece koje kao da i nemam. U biti za macro moze proci, a za ostalo mi se ne svidja. Dok je Tamron odlican... Puno vise detalja. Jedini problem mi je bio dok sam se ispraksirao sa manualnim fokusiranjem. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja se ne bi složija s Barom oko E-30, jerbo ima vrlo dobar DR.
link Dapače, Oly ima bolji DR u tamnijim scenama nego konkurencija, dok se gornji dio spektra može lako izbječi sa -0.3 do -0.7 EV kompenzacijom i koristeći Photoshop :) 5D je odličan aparat, iako je stariji, daje fine slike i nije kritičan za objektive jer nema veliku gustoću pixela i ima vrlo fini viewfinder, no istina da je dosta stariji. U biti svi navedeni aparati su dobri, iako 50D (kao i 7D) ima previše pixela s obzirom na senzor i dostupne objektive. Alpha A700 je dosta stara, iako je dobar aparat, no ljudi koji poznaju Sony tvrde da ti je bolji izbor novi A550. K-7 je fini aparat, no Pentax više i nema pretjerano jeftine objektive, iako recimo 16-50 je dobar objektiv za malo novaca i pokriva dobar raspon. Razmisli i o K-20D koji se može nabavit povoljno. Sa D90 nemoš fulat, dobro zaokružen aparat defnitivno. E-30 je isto super, ima AF micro adjustment tako da se ne moraš brinit za objektive i potencijalno je najisplativiji jer su kit objektivi odlični, a s jednim 50mm f2 pokriješ sve od kratkog telefota preko portretnog do macroa. Razmisli i o 40D Canonu jer je lakši za objektive od 50D, a više-manje je ista stvar. |
E hvala za ovaj odgovor Marine.
Ovaj 40D polovnjak sam isto promatra, ali nikako ga ulovit :( Dakle polovnjak 40D, Oly i Nikon u razmatranju :zdero: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Postoje razne metode mjerenja DR-a. Kao i činjenica da DR nije sve u životu. Po svim relevantnim recenzijama, razlike ako i postoje nisu nešto za lomit glavu oko toga. |
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Dugo sam vagal kojeg uzeti i najvise mi se dopadal Manfrottov 055 model, ali je skup ko sam vrag. Na kraju sam kupil Vanguard Alta pro 263 at i zadovoljan sam s mogucnostima i stabilnoscu. Jedinu zamjerku imam na torbu koja je za njega odlicna, ali kad je na njemu glava onda ne klizne lijepo u nju jer je glava malo sira, ali kad je jednom u nutra onda je ok. Cijena mu je 799 kn. |
Citiraj:
Još tražim torbu, ak neko ima preporuku za neku koja izgleda ko običan školski ruksak (samo da ima pretince za opremu), slobodno nek veli. :) |
Ima li u Beču kakav dobar foto shop da malo razgledam jer idem na par dana na mali odmor? :) Tražim neki prime za svoga Pentaxa K-m, onaj njihov 50mm f/1.4 je skup ko suho zlato. Sada imam Pentaxov kit 18-55 i 50-200, ali sam ponekad lijen za mijenjanje objektiva pa bi uzeo i nešto all-around za izlete, nešto tipa 18-250 ili slično.
|
Je, Pentax je bezobrazno digel cijene.
Ako imas mogucnosti razmisli o Sigmi 30/1,4. Ona je na APS-C neka standardna sirina, dok je 50 mm vec blagi teleobjektiv. To se najvise osjeti kad se slika u prostoriji gdje nema previse mjesta. Cijene su otprilike slicne. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Dakako da nebi ni pomišljao na njega da ga nemogu dobiti bez PDV-a tako da će me ispasti oko 1000kn ,a božičnica je sjela, pa ću se počastiti! P.S. ja sam mislio na OVAJ, jer ima dviej verzije! Citiraj:
Svakako hvala na preporukama, bacim par dojmova kad ga kupim, ali mislim da neću prije nego mi dođe OVO s eBay-a |
Ja sam skupljao za Manfrotto 190XB + 486RC2 + MBAG70 i nakon par terenskih egzibicija nije mi žao upucane love. :) Sve je čvrsto, stabilno, torba praktična, a glava "brza" i kvalitetna.
|
ej ekipa, gdje ima kod nas ovakvo nešto za kupiti?
http://www.kirkphoto.com/Camera_Plat...Rebel_XSi.html |
nakon dosta premisljanja na d90 se jucer sretno udomacio nikkor 17-55 2.8, polovan al odlicno uscuvan za 4,3kkn.. Objektiv je sobzirom na ne preveliku fok. duljinu ogroman, i težak, 760g, ali fino legne na ruku, dok nazad prisarafim kit 18-105 imam osjecaj da je nekakva igracka u pitanju :) .... nije puno slikano al odmah mi se svidjela građa i osjecaj rada sa njim, iako je sad stvarno osjetno porasla tezina "paketa", takodjer primjetna je i oštrina koja pocinje vec od 2.8 blende.... to su neki pocetni utisci.... sad sam jos u utrci za kakvom sigmom 50-150 2.8, polovnom ili u sloveniji, pa ako neko zna di bi se mogla relativno jeftino kupit? cilj je potpuno izbaciti kit objektiv iz kombinacije
|
jedno pitanje pa ako neko zna dal je to stvar drukcijeg tipa objektiva ili..... jer ja neznam
pogledajte ovaj primjer (slika skroz nebitna) 18-105 http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_098318d1.jpg 17-55 2.8 http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_fa919ccc.jpg fokus na oba je bio na crveno oznacenoj kucici, sad me zanima, zasto je kod kita poptuno ostra i zelena krema, dovoljno je pogledati ljubicastu oznaku na njoj da se vidi tocno o cem govorim (tj velika razlika u oštrini).... nebitno dali je slikano iz ruke ili stativa/tvrde podloge, postavke blende su potpuno jednake, f4.5 (na 35mm) u ovom slucaju |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:28. |