![]() |
@Wolverine - Nije, ali njoj to ne smeta, meni smao smeta takva buka:D
I šta, onda je zaključak da uzmem "blue", tj 5000AAKS? Jer ja sma mislio da je green ono, puno još pouzdaniji i tiši itd, ali ako je taj blue sma po sebi manje bučan nego moj sadašnji Seagate, onda mi to ne igra ulogu, veća tišina, a pouzdanost ionako svi hvalite taj blue. Pa ako sma dobro shvatio, idme sutra po blue, i ide barica na prodaju čim kupim drugi i prebacim podatke. Evo, ako nekog zanima, može se odmah javiti za tu barakudu;) |
Ako mozes uzet 6400AAKS (390 kn u Protisu) bilo bi super jer smo za njega sigurni da je tih, a za manje AAKS modele bas i ne.
Npr. 3200AAKS znam da ne moze biti u istoj recenici sa tih ili neprimjetan (imao sam vise komada) :fiju: Plus sto sam cuo po vanjskim forumima za 5000AAKS da se ipak primjecuje u tisim konfama. Razlog je drukciji nacin izrade ... ne znam zasto, ali eto tako je :/ |
Citiraj:
a ak imaš fobiju na samsung, nemaproblema uzmi wd, košto kaže dh41400 6400AAKS je dosta tih i ja probo, definitivno tiši od 640gb black (kod njega se čuje seek kad radi punom parom i motor, al imam loše kučište pa to pridonosi da se čuju vibracije) |
Citiraj:
|
Odgovori u vezi 6400AAKS mogucih pitanja imas na ovom linku.
BTW HDD je vrlo dobar omjer ulozenog/dobivenog i ukupnih performansi/buke/kapaciteta. |
evo uzeo WD black 640...MAJKO MILA sta je bucan, nije mi jasno kako moze toliko glasno rostat, imam osjecaj da krepava :))))))))))
stari seagate 7200.11 je toliko necujan da bez gledanja u lampicu ni ne znam jel radi, a ovaj...ne stavljam filmove na njega ni pod razno :D |
|
s time da paziti na ovo:
Features in Version 2.13 * Removed the function of acoustic management. |
Onda uzeti stariju verziju link
Nebuju oni nas heb... :) BTW da dobijes osjecaj razlike bez trajne promjene u DOS-u skines HDD Sentinel i pod stavkom Acoustic Management Configuration slobodno mijenjas ove opcije (bez trajnog postavljanja). P.S. Pojavila se jos jedna opcija u novom HFT-u: Advanced Power Management This feature allows you to change the default power saving mode of the drive. The device preserves the selected power mode across all forms of reset, that is Power on, Hardware and Software resets. APM is a technology that adaptively adjusts the power saving feature of New Hitachi and Legacy IBM hard disk drives to suit your working style. Power is saved by idling the actuator arm, additional power is saved by unloading the actuator arm and heads from the disk to the off-ramp. The technology actively adjusts the trade-off between disk delay and power consumption. This program allows you to change the aggressiveness of the power saving. When APM is selected from the features menu, you will be presented with the screen below. From here you can disable APM or select from one of the valid levels by means of the cursor keys. Bas me zanima jel ovo radi na WD-u :) |
ne radi, probao sam neki dan, ali kaze da disk nije podrzan (wd 1tb green)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad ću ga prikopčat pa da vidim kak radi, javim dojmove kada ga malo provozam:chears: |
Citiraj:
http://crystalmark.info/download/ind...rystalDiskInfo |
Seagate Cheetah 15K.7 SAS 2.0 6Gb/s 600GB Hard Disk review;
http://www.tweaktown.com/reviews/299...isk/index.html |
Za te novce (3,500-4,000 kn bez kontrolera) se dobije i odlican SSD ... brzi u svakom pogledu, hladniji, tisi, stedljiviji, manji ...
U stvari nije bas najjasnije koliko jos dugo u ovoj klasi ima mjesta ovakvim diskovima :/ Pogotovo kada se ustabile SSD diskovi sa pouzdanoscu, kapacitetom i cijenom, te preuzmu primat u profesionalnom segmentu. |
Samsung HDD F3 1TB: iskustva
Bok svima, razmisljam o kupnji toga diska, no kazu mi da je u Hrvatskoj uopce nestasica diskova od 1 TB. Ima li ga tko, kako se ponasa, jel brz;)
treba mi hdd sa 2 500gb ploe a da nije seagate.....! |
|
Ja sam uzeo ovaj tjedan 1TB F3 u ADM-u. Disk mi se nalazi u Torrent/Storage kompu i služi za pohranu svega.
Brzinu možeš vidjet na grafovima gore u reviewu, reko bi da je kod mene identična. Što se tiče glasnoče, kod mene se ne čuje uopće. U tom kompu je još i Seagate 320GB i njega se čuje u odnosu na Samsunga. |
Kako, pa nema ga u cijeniku, koliko je kostao? Da ih zovem direkt.?
|
I evo, nakon nekog vremena u kompu, mogu reći da je HDD sjajan. OK, još mu ne mogu ocjeniti kolko je pouzdan, to će vrijeme pokazati, ali tih je, i ono što me iznenađuje, jako brz. Barem puno brži nego Seagate kod kopiranja fajlova. Ugl, hvala na preporuci:goood:
|
I bolje mu je ... :)
:chears: |
Nedoumica
Pozz ekipa. savjet koji da uzmem hard od ova dva?
750.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Black, SATA, 32MB 750.0 GB SAMSUNG Spinpoint F1, SATA, 32MB hvala unaprjed:) |
WD definitivno. No za malo više novaca možeš uzet 1TB
|
Ovisi za što ti treba: WD - brz, glasan; Sami - tih, hladan, sporiji. Dakle, WD je bolji kao sistemski disk, a Sami za storage.
|
Citiraj:
|
Bas gledam na stranici od protisa, izgleda da nemaju vise samsung f3 od 1tb. Bas sam htio narucit i uzet par sitnica koje mi trebaju. Zna mozda netko kad ce ponovo imat?
|
Dilema: treba mi novi sistemski disk, uzet cu ADM-u samo je pitanje uzeti jos jednog 6400AAKS kakva imam 2 i iznimno sam zadovoljan njima(pouzdanost, brzina, tisina) ili ici na Blejakisa 6400AALS koji mi se cini dosta glasniji...
|
Jel ima netko WD Caviar Green WD10EADS 1000GB 5400okr.???
i jel može neko reć nešto o njemu. također mi je za oko zapeo i Seagate Barracuda ST31000520AS. to je isto GREEN porodica na 5900 ork. Neće se koristiti kao ni sistem-disk, ni kao disk koji ima na sebi bilo kakve aplikacije ili igre već kao storage za HD materijal, ISO image i ostala multimedijalna sranja. trenutno nema ni jedan drugi 1TB HDD koji želim (WD Black, Sammy F3, Seagate 7200.12) na lagerima, a disko mi poprilično hitno treba. |
Samsung F3 1TB
Koliko vidim Microline ih ima 95 komada na lageru |
Mislio sam na dostupnost u Karlovcu :D
nego, što misliš o ova dva green diska od WD-a i Seagatea? |
|
Citiraj:
Između ta dva definitivno WD. |
ma gle, pošta je 55/60 kn i onda me ispadne kao da sam ga kupio u karlovcu.
ima u Karlovcu i WD black, ali košta 800kn za keševinu :D a green je 700kn :D a ovaj seagate je 560kn. mislim da ću uzet njega, nije baš marginalna razlika. hvala. |
Citiraj:
kao storage radi odlicno, tih, hladan i dosta brz. ako se dobro sjecam nesto i brzi od 6400aaks, no provjerit cu ti iza 16 sati kad dodjem doma... |
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_3cbcb41c.jpg U loadu je i skoro pun, pa graf i nije baš idealan...al to je to, više-manje. Ako ti treba šta brže, možda je Samsung bolja opcija... EDIT: Evo čisto radi usporedbe, iako nisu baš konkurencija...Samsung 500 iz siga... http://slike.hr/slike/r/raid0_9ab87.jpg |
Citiraj:
|
Mislim da je za storage bolja F2 serija, mora biti tisi od F3.
|
Citiraj:
Nemam pojma koliko je bučan jer ga nisam imao u rukama a koliko je pouzdan ... tek je izašao pa je prerano za ikakve suvisle zaključke. Iskreno se nadam da je puno pouzdaniji od F1 koji je po tom pitanju jako loš :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:21. |