![]() |
iste cijene.
iste brzine. naravno ogroman potencijal, ali za sada ... jedini benefit bi trebala biti manja latencija i veca stabilnost same usluge. (naravno i dostupnost svih brzina 4,10,20(maxadsl - ovaj naziv je u ovom slucaju jako nezgodan :D ) i usluga drugi STB i MAXTV HD (na MaxTVu)) sve cijene su iste kao i za pristup putem ADSLa |
Dakle, link bi ostao asimetrican ili?
|
Citiraj:
Gdje nalaziš u Zg? u stanu/kuća? |
Spansko, stambena zgrada. Evo i fotki obavijesti:
http://img.skitch.com/20100415-r1dn6...ic4cqa7s5n.jpg http://img.skitch.com/20100415-x75n1...qf34sjs4mn.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mi smo odrađivali ulaz sa 15 do 20 stanova za cca 5 dana (2 čovjeka instalacije, jedan spajanje). Nakon toga smo izvjesili popis stanara, dobiven od HT-a, koji nam se trebaju javiti za izvođenje instalacije unutar stana(postojeći korisnici HT-a). Kada se to odradi dolazi HT-ov čovjek (u OS to ne određuju vanjski partneri) i prebacuje opremu na optiku. Prošle godine nam je trebalo od potpisivanja suglasnosti do završetka instalacije u stanu prvog stanara (koji nam se javio) oko mjesec dana. Kao što sam prije naveo to je tako bilo prošle godine. Sada je sve nešto stalo tako da ne znam da li će tako biti i u budućnosti. Kako je u ZG pojma nemam, ali mislim da se radi isto na razini države. Što se tiče suglasnosti, potakni ljude u ulazu da to potpišu, jer ih ništa ne košta osim što će istrpiti par dana buke. Nisam neki HT pristaša, ali poklonjenom konju se ne gleda u zube. |
Ja radim optiku, počeo sam s kanalicama sad sam na spajanju, ako ima netko kakvih pitanja nek pita. Ovo je iz NZ Vankina ulica 22
http://www.youtube.com/watch?v=TCbbsbqFvyA Trenutno čekamo potvrdu za izradu instalacije na srednjacima u ona 4 nebodera, ako je google maps točan :) ulica se zove Braće Domany |
ta optika koja se postavi po zgradi postaje vlasnistvo zgrade?ako se pređe na neki drugi operater opet smo na optici jel(pod predpostavkom da je do DSLAM-a isto optika)?
|
mislim da nije logicno da t-com gradi nesto tako skupo i onda poklanja
|
Citiraj:
|
Optika je t-comova i ako ikad i budeš mogao imat nekog drugog operatera preko tog morat ćeš opet plaćat t-comu za korištenje njihove infrastrukture iako sumnjam da će t-com tako olako dat jer je ovo jako skupo. Jedan spoj košta 70kn, diode za splicer 600. Sam splicer oko 100 000kn bez pdv-a... jako je skupo jer znam kako ide. Ako u zgradu npr ne postoji mogućnost dovlačenja dolaznog kabela iz šahta 99% da će odustat od te zgrade jer im se ne isplati. Ako u ulazu imaš puno djedova i bakica vjerovatno ćeš teško doć do optike. Imali smo slučajeva kad nas lik tjera s ulaza i ne želi uopće razgovarat. Hoće npr da se izvlače bakrene parice iz postojeće "podžbukne" instalacije koja je na nekim zgradama starija od 40god što je naravno nemoguće zbog osjetljivosti samih pigtailova.
|
Citiraj:
|
U ZG jedan splice 70kn. Kod nas istočno je 40. Selim se u Zagreb :D
Šta ti na spliceru mjenjaš diode? Ja na Fujikuri mjenjam elektrode, u uputama nema ništa o diodama.:chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
neznam bas da jos netko placa 70kn splice... ak ti znas reci mi idem i ja;)
nego mislil sam kolko niti se vracate popravljat u prosjeku? |
Citiraj:
S druge strane nije DSLAM ;) |
Jel se naplacuje uvodjenje u stan il je i to besplatno?
|
Citiraj:
Mislim da je tu sve stvar dogovora ovisno o tome koliko monteri imaju posla i zaj....cije oko svega. |
Citiraj:
Probat cu se dogovorit s njima da stari i ja prosvrdlamo rupe, povucemo podzbukne kanale, a da oni samo dodju i potegnu optiku. |
Citiraj:
|
Dobio letak za postavljanje optike u Rijeci, naselje Krnjevo.
Kazu sve dzabe :) Samo da se dogovorimo s predstavnikom zgrade i to je to. Bez ikakvih obaveza uzimanja optike. Ima li kakva insiderska informacija otprilike kada bi to moglo profunkcionirati? I koliko bi bila cijena i brzine? Znam da je jako rano, al eto, mozda netko zna. Vidio sam na proslim stranicama da je netko rekao da ce i dalje biti asimetrija u igri. To je sigurno ili? Ono, nek barem daju pakete 3/1, 5/2 i slicno :chears: |
Naravno asimetrija...firma kao t-com da ponudi simetriju, pihhh, to nebuš vidil. Biće neš kao 10/1, 20/1, 30/1...
Citiraj:
|
re
Recesija je snažno pogodila Hrvatsku i mi želimo doprinijeti oporavku kroz planirana znatna ulaganja u optičku pristupnu mrežu od koje će profitirati cjelokupno gospodarstvo. Vjerujemo da će regulatorna pitanja koja su dovela do odgode ovog programa modernizacije biti riješena na način kojim će se T-HT-u omogućiti ostvarivanje fer povrata na znatna ulaganja koja nijedan drugi operater ne može osigurati.
Link |
evo meni danas doso lika sa gigasetom sx763 i ericssonom t063g i uzeo tomsona fala bogu jer me od njega bolila glava vec i sad sve radi super... nego htdjedoh pitat... jel se moze kako tom t603g-u pristupit putem racunala... jer vidim da ima neku alarm lampicu pa me zanimalo... jel zna neko?
|
ko zna kad ce se moci provlaciti kabel i do kuca... i cijena uvodjenja ce biti zanimljiva :(
|
sa limitom od 1000 korisnika po zupaniji nikad.
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
t-com besplatno uvodi, tj barem je uvodio do prije koji mjesec, nakon toga nisam pratio.
|
uveli su mi u kucu optiku prije nekih pola godine i vise... naravno platio sam sve radove. Od kopanja po dvoristu itd... neznam o kolikoj se cifri radi ali naplatili jesu
|
Citiraj:
sta to si tkomu platio, jesi privatni il poslovni korisnik?btw u kojem je to mjestu? pingovi,speedtest,daj nesto...:D |
Eto su i kod mene izbužali cijelu kuću i provukli optiku do svakog stana. Vjerojatno su odabrali lokaciju po nekoj isplativosti jer na jednom ulazu ima skoro 100 "korisnika".
Za sada nema nikakvih daljnih informacija, upitnika, ponuda. |
Jos se nesmije spajati korisnike na optiku, i kod mene su je provukli prije par tjedana i neki dan su dosli u kontrolu kvalitete instalacije. sada jedino moramo biti strpljivi i cekati da netko nazove i kaze kada ce ici spajanje
|
Citiraj:
|
došao mi je neki dan serviser za modem iz T-Coma, pitao sam ga malo o optici ,i on mi je rekao da T-Com ima mogućnost da je uvedu, ali da im zakon o telekomunikacijama to ne dopušta jer kao nitko drugi od operatera je nema,pa da ne bi bio monopol.
Rekao mi je da onda imaš veće brzine i možeš spojit više Max tv-a... ja se ne kužim u to,pa samo prenosim šta mi je rekao... |
Citiraj:
t-com ne spaja korisnike na ftth mrezu, spojeno je do sada oko 1k korisnika i onda su dobili zabranu od HAKOMa i vise se nesmije spajati korisnike na optiku. tu je objasnjeno meni je provucena optika prije 2 tjedna i nisu me spojili. |
Citiraj:
|
mozda za pravne osobe pa zakupe vod i to masno placaju.
Ispod ruke nema sigurno jer se to tak ne radi, jer sam upoznat sa svim tim procesima ;). daj mi molim te reci di se to tak radi ili poslikaj zahtjev di se vidi da je to za spajanje na optiku |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:30. |