![]() |
Citiraj:
Jos mi ostaje da probam edimax, mada on ne radi preko optitv-a. |
Evo meni došla OptiTV,novi router D-link 2640-R i sve radi kao podmazano.Čak mi je SNR Margin i Line Attenuation puno veći nego na starom Edimax-u.Nema pucanja veze,nema problema sa STB-om.Zasad sve 5.
|
Ukopcali su mi OptiTV, novi ruter nije dosao jos, naravno upalili su i interleaving, od sutra ponovo rat s njima da ga ugase opet \o/
|
Citiraj:
|
U zadnje vrijeme je sve više serija titlovano na Animal planetu :)
|
Zna netko kad će se počet Discovery Science titlovat?
Najbolji program, a bez titlova. :fuming: |
Kaj ti fali bez titlova, onaj Dobbin koji im prevađa, tak i tak pol toga krivo prevede. Više put se čini ko da prevađaju po sluhu:), a ne pomoću transkripti ili nečeg sličnog.
|
Dosao paket jucer konacno, router D-link 2640-R i radi sve super zasad :)
|
Ipak nije sve divno i bajno s ovim routerom (D-link 2640R), jednostavno se ponekad resetira, isto i kad nakon nekog vremena odem na 192.168.1.1 samo se resetira... koji kurac je to, moze li se ikako rijesiti?
|
|
Citiraj:
Evo ja sam nakon 4 promijenjena routera dobio sporazumni raskid ugovora nakon sto sam napisao detaljan prigovor i poslao im. Jednostavno oprema im je u banani i oni to ocito ne vide ili se prave grbavi. Sva sreca da sam raskinuo ugovor, mojoj sreci nema kraja:fiju: Stavio sam si dobro provjereni stari router bez wlana koji je optima davala medju prvima i taj radi ko urica. Zovi i budi dosadan, ako kvar ne rijese moraju ti dati raskid ugovora! |
Eh, da... Stigao OptiTV s novim TP link TD-W8901G modemom i Telsy STB-om i sve je bilo krasno i super prva 3-4 sata. A onda maratonsko zasjedanje mene i SZK putem telefona jerbo IPTV lagano smrzava i kocka se u nepravilnim razmacima. I sad smo došli do statusa quo. Njihova tehnička služba rješava stvar nakon što sam ja ispromjenjivo sve moguće od kablova što ide na relaciji utičnica-komp-STB. Kako bi rekli slijepci, vidjet ćemo u naredni dan-dva što će se događati. Ta kockanja i smrzavanja nisu drastična, ali iritiraju. Smrzne na 1/4 sekunde, ali se vidi. Također se zna malo zakockati tu i tamo, ali se opet vidi. S obzirom da sam došao iz noćne i da sam dosta nad*kan i neispavan moglo bi im biti vatreno danas... :) Ak me naljute još ću nazvat i ove u Sony-jevom servisu u Osijeku što mi popravljaju Braviu već 2 tjedna pa će i oni dobiti svoje, ni krivi ni dužni.
|
Ico2005, šta si rješio sa "TP link TD-W8901G" ? Dal to znači da sad isporučuju ovaj ruter umjesto "D-link 2640R" ili se može birat, i stb je telsey a ne motorola ?
|
lNišta još nije rješeno, prijava poteškoće i dalje stoji, slika kocka i trzucka i dalje. Pajdaš mi je također dobio identičnu opremu, a nitko mi ništa nije nudio na biranje. Evo kako izgleda moja linija:
Downstream - Upstream SNR Margin: 21.9 - 28.0 db Line Attenuation: 28.0 - 11.2 db Data Rate: 9200 - 797 kbps Max Rate: 19608 - 920 kbps POWER: 18.3 - 14.3 dbm CRC: 0 - 2 Po ovome bi trebalo biti sve OK, ali i dalje problemi. Izgleda da jutros uopće ne radi OptiTV. Telsy se zaglavio na ekranu "Loading application" i tu stoji. Prije par mjeseci sam produžio ugovor i dobio sam D-linkov modem 2640R. Kad je došao OptiTV normalno sam spojio na d-link i proradilo je odmah. Kad su počeli problemi zvao sam SZK i koka me je odmah pitala koji modem koristim. Kad sam joj rekao za d-link, rekla mi je da spojim tp-link jer d-link nije kompaktibilan (??!!??). Čekam do 8 sati (da ljudi s mirom popiju kavu) pa ponovo na telefon. 7 dana čekam, mislim da je bilo dosta čekanja. Edit: Dolazi danas tehničar pa ćemo vidjeti. |
Ne znam sad kaj napravit, ak više čitam ove postove o problemima koje ljudi imaju, postajem sve neodlučniji za uvođenje tv-a. Ili ipak nije to tak loše kak se čini na prvi pogled ? Inače sam na optimi več treću god. i nemam problema s adsl-om. Bilo ih je na početku pa se popravilo, možda bu tak i s TV-om.
|
Da sam znao da ce biti ovoliko problema s opti TV (imao sam 2 godine optima DSL, skoro nikad vecih problema), nebi je uzimao, onaj telsey je isto sranje, ponekad ga moras ugasit iza s off/on dugmetom jer jednostavno zablokira, srecom ne desi se cesto, 1-2 tjedno...
Ha, evo upravo dok sam ovo pisao router se resetirao sam od sebe, a dali su mi novi (isti model) prije par dana :P |
Mislim da za Telsy-ja i piše da ga je potrebno povremeno on/off zbog stabilnosti. Totalna glupost. Jedan drugi pajdaš ima motorolu, kaže radi sve super, bez zamrzavanja signala ili STB-a. Još veli da se motorola pali ko munja, za 2-3 sekunde. Za razliku od ove kante koja se pali svaki puta ko da joj je prvi.
Vele iz SZK da misle kako je u pitanju ili zagušenje linije ili centrale. Uglavnom, danas ćemo znati... Baš jedno zadnja 2 sata gledam sabor i izgleda ok, za sada.. |
Sad je zvao čiko. Kad smo riješili ožičenje i način gdje je, što i kako spojeno (i to je sve u redu) rekao mi je da na modemu vidi 2 konekcije na IPTV portovima, kao da su 2 uređaja spojena na modem na portove 3 i 4 (a nisu). Linija je u redu, nema zagušenja mreže na cijelom području koje pokriva centrala. Promjenio je profil i sad ćemo promatrati jedno 2 dana.
|
I izgleda konačni rasplet. Jutros kupio novi tel. kabel, malo deblji, okrugli i povukao ga sa razvodne kutije sa tavana direktno u splitter tako da sam izbjegao utičnicu. Isto tako ožičio sam STB sa kablovima koje sam dobio uz modem.
Evo rezultata linije: Downstream - Upstream SNR Margin: 16.0 - 10.0 db Line Attenuation: 22.0 - 10.5 db Data Rate: 12000 - 902 kbps Max Rate: 19724 - 976 kbps POWER: 20.3 - 12.3 dbm CRC: 0 - 1 I ako sad bude štekalo onda ću se objesit od muke. I onda stvarno mislim da nije greška do mene. Evo i jedan speedtest dok je optitv uključen: http://www.speedtest.net/result/842606833.png |
ja sve vise i vise gledam da im posaljem detaljan prigovor i da raskinem ugovor. jer je smijesno, da ne mogu niti film pogledati cijeli a da nesto ne zabloka. a za glupi ruter necu nista ni govoriti.
naravno d-link 2640r govno i telsey STB. bio i tehničar kod mene, kao mora se nešto štelati. ma mora se pi*** materina štelati ako se ruter resetira 25puta dnevno. rekao mi je da optitv uređaj gasi ruter kada zabloka, pa nisam palio STB jedno tjedan dana, isti vrag. dižu mi tlak, a mene jeb* manjak vremena da se svađam. all in all, veliko kofno! |
D-link 2640-R
Slagao sam prije par dana kod jednog kolege isti i moje je skromno mišljenje da je najveći problem najvjerojatnije optimin firmware, 1/3 stvari koja se dobije sa orđinalom je isključena, tj nema je, važno je da su oni nakrcali svoje sličice na mačkice i ftičice..... (moji prvi dojmovi) Kada su počeli sa tim roouterom su davali org. firmware, što im bi da stave ovaj svoj poluproizvod:lol2:!!
Isto kako vidim tu problem može biti i klanje Telsey - D-link, pošto sa Motorolom ima manje problema... |
Evo izgleda da je jutros dobro. Klinac mi već sat vremena gleda CN i kaže da niti jednom nije bilo kockanja/smrzavanja. Vidjet ćemo da li su riješili problem tijekom dana. Osim toga, Telsey se počeo smrzavati ko blesav, nekad i po 3-4 puta dnevno ga moram na sklopku gasiti jer prestane reagirati na daljinski.
|
Nakon tjedan dana borbe i dalje traju. Probemi su i dalje sa slikom i smrzavanjem uređaja prisutni. Glede uređaja, moraju prvo riješiti liniju pa će onda znati da li je smrzavanje uzrok gubljenja paketa zbog čega uređaj popi*di, a ako se i nakon toga nastavi smrzavati onda je uređaj neispravan.
A po pitanju linije izgleda da se negdje pojavljuje oksidans (loš spoj ili proboj vlage na oštećenom kabelu) koji pravi probleme. Vele mi tehničari da je IPTV puno osjetljivija na takve stvari od interneta s kojim nemam nikakvih problema. Tako da očitanja iz routera mogu biti dobra, a da TV i dalje šteka. E sad, ko tu koga i koliko dugo, vidjet ćemo. Uglavnom, zvali su me maloprije iz HT-a da provjere liniju i rekli da kreću u detaljno mjerenje linije. Nakon toga će vidjeti da li će uspjeti popraviti paricu, odnosno ima li mogućnosti zamjene sa nekom drugom ( u što čisto sumnjam jer je na mom vodu gužvara ), a sve mi se čini da ću na kraju morati vratit OptiTV i zahvaliti se... |
Jel to optima podigle brzine nama s optiTV? evo na sad mi torrent skidao po 890kb/s lol
Test s carneta kaze: Vaša trenutna brzina prijenosa podataka iznosi: 6.70 Mb/s što znači da možete prenositi podatke brzinom od 857.48 kB/s s našeg poslužitelja. http://www.speedtest.net/result/858558301.png |
Sumnjam da su dizali, meni se isto zna kasno na vecer digniti brzina. Vecinom zna doci do 7Mbit... Vjerojatno radi manjeg broja aktivnih korisnika..
|
Nešto se sve pobrkalo,počelo mi jučer malo štekat slika i danas zovem i sad uopće nemože podesit sliku,valjda će tehničari doći...i što je najgore danas igra brazil portugal..a rješio DVB-T :( jedino što je dobro vidim torrenti lete po 800kb/s xD
|
Na kanalu 0 s radom započeo opti tv kanal koji prikazuje trailere filmova iz opti tv videoteke...Nadam se da će već jednom s radom krenuti i neki novi "normalan" kanal
|
Da evo kad je ugasen TV torrenti idu po 850kb/s, a kad upalim tv spusti se na normalnih 500kb kako je bilo i prije kad je i bio ugasen TV. Meni pase :)
|
Citiraj:
|
Došao novi program na OptiTV koji šalta samo reklame iz videoteke. :nono:
|
Ju-hu!!! Jedva sam dočekao takvo nešto, ne znam kako sam mogao do sada spavati bez tog kanala. Sad imaju 72 kanala. Ponuda se proširuje, nadasve kvalitetno...
|
Da, jos samo da dignu malo brzine (tj. ugledaju se na Bnet :)) bilo bi ko u bajci...
|
Igrom slučaja sreo sam se neki dan sa njihovim tehničarem, ima čovjek naloga za otklanjanje kvarova da će se usrat od posla cijelo ljeto. U moje mjesto (cca 7000-8000 stanovnika, 1000 i kusur na optimi i oko 1000 na T-comu) dolazi 2-3 puta tjedno i svaki puta ima po 10-15 naloga. Ne cvjetaju im baš ruže.
|
Eh, da... Upravo ode majstor. Zamjenio mi STB i splitter i kod mjerenja uoči prikaz broja kako je spojen uz telefon. I uhvati se za glavu. Makne to g*vno i svi problemi se riješe. Još je rekao kad dođe u OS da će napravit jednu prilagodbu parice. Za sad dobro radi.
|
moze samo pitanje,
pa zar je moguce da gubim signal svaki dan po par puta i da tu optima ne moze nista pomoc? ovoj motoroli treba 100god da se opet loada, a nekad ni nece pa moram jos duze cekat zar je jedino rijesenje tome raskid ugovora? i sta onda? natrag na max tv? |
Meni se to frendu dogadjalo neko vrime (misec dana otprilike), znaci veza mu je pucala 3-4 puta dnevno.. Pozva je tehnicara i ovaj sve sredija (ne znam detalje). Znaci ipak se moze, samo ih triba natirati da posalju nekog..
|
imam vec godinu dana, ako ne i vise i tehnicar je bio barem 3x, mijenjana 2 uredaja i jos uvijek je lose...
|
meni popravili sve :D bila greška očito na centrali :D,neznam sad jel isto netko ima ali eto kad negledam tv brzina ode na 900kb/s :D odlično
|
Citiraj:
|
ispitivali su mi paricu i bilo je ok, takodjer nikad problema sa internetom nisam imo, a imo sam i 16mb jedno experimentalno vrijeme, tako da ne vidim kako bi bilo problema s tim
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:52. |