![]() |
covjek malo nabija postove glupim komentarima. Ni prvi ni zadnji....
|
gainward gf gtx295 problem
pozdrav svima,evo ovako,imam problema sa doticnom karticom kad ulazim u igre,npr far cry2 ili crysis,ili 3dmark2006,prodje dva testa i cijeli mi se komp ugasi,tako isto i u igrama,igram manje od minute i ugasi se,,,konfiguracija je sljedeca.maticna gigabyte ga-ep43-ds3,core2duo e7500,4gb OCZ platinum ram,320gb hdd seagate,thermaltake cooler,napajanje raptoxx 600w, windowsi su 7 64bit ultimate,molim malo pomoci,neznam sta da radim,hvala
|
Taj Raptoxxxxxx je živo smeće od napajanja pa se ne bih čudio da je do njega, pokušaj s drugim napajanjem kresnut komp. Btw. jesi spojio oba PCIe kabela za napajanje grafe (6-pinski i 8-pinski)?
|
Citiraj:
Raptoxx je živo smeće od napajanja (iako nisi naveo koja serija i točan naziv modela) |
ja se ispricavam,model je RT600PSP
|
Ja sam imao isti problem kao ti, imao sam GTX 260, nakon zamjene napajanja bila mi ja ista situacija, tako da sam reklamirao grafu i zamisli riješili su mi reklamaciju i da li mi odmah drugu karticu, tako da je moguće da je i grafa, evo nadam se da sam ti pomogao.
|
Taj model nema niti približno 600W
Ima snage otprilike ko jedno pošteno 400W napajanje Za tvoju konfu bi savršeno pasao jedan Corsair HX520 iako bi i HX450 bio dovoljan (tjerao je na testu AMD Phenom II X4 + GTX295) |
ok,,idem po drugo napajanje,,za jedno 1000kn,,ako ima ko kakav prijedlog
|
prije toga radije provjeri kod nekoga dal karticxa radi kako treba (alikod nekoga tko ima napajanje koje tu grafu može hraniti)
možeš probati i sa nekim drugim driverima i provjeri da se slučajno kartica ne pregrijava pa zato gasi računalo A za napajanje sam već naveo što možeš uzeti Ovo bi ti bilo i više no dovoljno http://www.nabava.net/trazilica.php?...HX+520&x=0&y=0 |
sa driverima sam probo,a karticu nemogu probat kod nikog,jer niko nema iznad 400w,kog znam,skinuo sam riva tuner i ventilator navio do kraja,i opet ista stvar,,jos se prije ugasi.
|
mijenjaj napajanje onda
|
ok idem se zaletit onda u rijeku,pa kad kupim i stavim pa cu javit,,pozdrav
|
evo mene,,uzeo sam corsair TX650w pa da vidimo sad,javim
|
eto sad radi,hvala decki na odgovorima,ipak je bila stvar u napajanju
|
uzeo si mrak napajanje, dosta bi ti bilo i nešto slabije no TX650 je zvijer od napajanja :beer:
|
neka se nađe,kod sljedece nadogradnje ,ja se nadam,
|
Taj TX650 bi ti bez problema držao još jednu konfu.
|
imam jedan problem na xpu i mislim da je do graficke kartice gtx295..
no da vam objasnim.. 3dmark06- windows vista ili sedmica - manji cpu score(sta je normalno) 3dmark06 - xp - veci cpu score manji graficki score. call of duty 4 mp windows vista ili sedmica - stavim na 250 lock i fps miruje ne mrda niti u jednoj situaciji tako je poriktan config.. call of duty 4 mp windows xp isti config fps se ubrzano mjenja i nije stabilan 200-250... ako stavim na 125 lock isti k nije miran.. ono sta sam ja probo napravit u cpu od nvidie iskljucit multi gpu i vidi vraga na xpu udem u igru cod 4 mp isto radi ko i sa ukljucenim multi gpu. dok naranvo 3dmark06 radi pun k losije bez mutligpu-a stvarno bi mi dobro doslo rjesnje nekakvo jer zelim imat xp.. ono sta imam mozda drugacije od ostalih je raid 0.. vista i sedmica ih sami nadu.. na xpu moras preko diskete ili intergrirat u windows pa instalirat drivere.. za sata/raid. pls help. nemocan sam vise |
Isti fps sa i bez SLI-a? Jesi u opcijama igre upalia ono dual-cards ili tako nesto...
Ne kuzim te, u cemu je tocno problem? Zasto bas zelis xp, navika ili? Stavi win7 ili Vistu sp2 i pici :) To sto ti je fps nestabilan pod xp-om je ajmo reci normalno, jer su noviiji driveri bolje optimizirani za nove windoze, te su manje ograniceni mogucnostima istih... Uostalom, sto ima veze ako ti fps skace.. Da ide, neznam, od 100-250 - opet dobro.. Bitno da se ne pada tolko da osjetis trzanje ili lagg... |
Citiraj:
xp hocu iz vise razloga . ne svida mi se niti vista niti sedmica ali ocigledno sam osuden na njih cod2 ne radi na sedmici a vista je shit od windowsa |
|
kad hoćeš dočarat kvalitetu prikaza slike nekog monitora/tv-a onda se ne uzima SS ;)
|
Citiraj:
Edit: i jos na Shiftari imas Best Line ukljucen, fail :D |
popljujte ga onda do kraja - jos si i na bug forumu :nono: (nhf ;))
|
Jel može pliz netko metnut svoje temp u idleu i nakon 10 min FurMarka na ovim postavkama:
http://img.icytexx.com/i/16375a20.png U sobi jd meni 26C pa ak možete javit i koliko je i vama... Aj pls somebody. |
Šta je,jel ti se kuri?
Imaš je već fajn,a to s vremena na vrijeme moraš taj bunker s nje skinut i očistit od prašine.Nakupi se tog unutra da možeš jastuk napravit. (komentiram jer sam i ja imao sličan problem sa HD3870X2,a onda umjesto da čekam da se netko smiluje i posta rezultate za usporedbu,rastavio sam sve i riješio problem tako) |
Citiraj:
Ovi u Zotacu se igraju igre tko će jače zašarafit šarafe... A budući da nemam trenutno jači šarafciger ode sve u vodu... I ugl je čista iznutra, nema baš prašine. A kuri se pa i više nego samo fajn. |
Sva sreca pa je nabacila zuju na 20" monitoru :rolleyes:.
Nova pasta/kompresor bi trebali obavit svoje,no kako ti se sad pregrijava,a nije recimo,po ljeti ??? De odvrti furmark pa javi temp... |
Citiraj:
|
Kolko % vent?
|
Zabrijo sam. Sve je ok sa njom. Propuhao sam ju malo i zatvorio ventil na radijatoru kojeg je buraz odvrnuo (komp je blizu radijatora) i temp su normalne sad. Sad je dvaput tisa u igri.
Uostalom ni ne treba mi radijator uz i7 i nVidiu. |
Citiraj:
gtx295 do 100 stupnjeva a niti i7 nije bio daleko pogotovo ako se klokalo i radili benchovi |
zanimljivo
|
joj kaj bu neko sretan dok sad dođe obračun za struju :D
|
se može sa asus 295 staviti neka druga firma 295, pa da radi u SLI modu?? ili mora biti asus
|
Može.
|
Citiraj:
Kad sam slagao QSLI imao sam Gainward + Gigabyte GTX295 |
a jel mora biti sa isto MB, dva čipa po PCBU ili identična karta drugog proizvodkaca?
|
Citiraj:
|
sve je to meni jasno, nego ako naidjem na polovnu 295icu, na sta sve moram pazit, to sam mislio ustvari pitat
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:41. |