![]() |
Radit će - ako ti ploča podržava SLI mod naravno...
|
niti moraju biti iste grafe(od istog proizvođaca), niti trebaju biti na istim frek. niti moraju imat isto rama, bitno samo da imas nforce na mbo
|
Citiraj:
Hmmm, mozda se varam, ali samo velim kako je bilo kod mene... |
imam nforce i podrsku za 1x 16x pce i 2x 8x pce
|
a o kojoj tocno ploci se radi ? koji model i koji brand ?
|
Molim te da ispuniš i aktiviraš opciju moj komp prije nego tražiš pomoć jer ovako puno vremena ode na igru pokvarenog telefona i ispitivanje koje komponente imaš
|
msi platinum p7n je ploca znam da podrzava sli al nisam znao dali ce biti kompatibilne graficke
|
to je 750i sli ploča i radi na x16 i x8 u sli radit će ti i to je još pcie 2.0
|
SLI problem
imam problem - koristim SLI u igrama. U nekima (npr. Team Fortress 2...) radi savršeno, dok u nekima (npr. Company of Heroes: Oposing Fronts, Lost Planet: Extreme Condition...) se javljaju one crte po ekranu - pojavljuju se random, ponekada ih je ekran pun, a ponekada niti jedne(screenshot).
stavio sam zadnje nForce drivere, igre su do kraja updateane i radi se o originalima (da bude još gore - CoH:OP je isporučena sa grafičkom karticom u bundleu, a ne radi dobro :( ). Nisam mijenjao postavke u NVIDIA Control Panelu (osim što sam tamo uključio SLI). Koristim Windows XP do kraja updateane (sa SP3), 32 bitnu verziju, kompletnu listu hardwera za računalo na kojem imam problem možete pogledati u potpisu pod "Gaming rig". |
Hmmm ja bi na tvom mjestu za pocetak,istestiro svih 5 proslih drivera(najnovijih)ili probo physx drivere u kojima je omogucena obrada fizike putem gpu-a,naravno da podrzavaju SLi,a ak to ne upali probaj prijeci na Vistu,ona nije losa po pitanju SLi-a.
|
instaliral sam physx za NVIDIA 9800GTX kartice i moram reći da ne vidim promjenu.
Nevezano uz instalaciju physx drivera za NVIDIA GPU - da stvar bude gora, čini mi se da s uključenim SLI u CoH:OF imam slabije performanse nego s jednom karticom :( |
Mislim da sam taj problem negdje već vidio, probaj sa omega driverima, pa vidi jel šta bolje....
A ako ne, probajnajnovije drivere, i/ili neke starije pa eksperimentiraj... |
evo, probal sam i ovo - driveri 175.16 rade nešto bolje - nema više TOLIKO smetnji, iako se pojave tu i tam, a ni performanse više nisu totalna katastrofa u SLI-u... al nadam se da neću zapet s tom starijom verzijom drivera zauvijek :/ nisam probao s Omeginim driverima jer su temeljeni na još starijoj verziji froceware-a
ako neko ima još neku ideju ili zna nešto što bi moglo pomoći, please - keep it coming; jer ovo nije "rješenje" koje bih želio zadržati kao trajno glupo mi je da SLI s najnovijim driverima u Crysisu i Team Fortress 2 radi savršeno, i nema nikakvog trzanja, a detalji su na max, dok u nekim drugim igrama su performanse koma, a ovih titrajućih crtica šuma striborova :P... |
foolding@GPU - SLI
Da li radi SLI sa ovom aplikacijom? Susjed ima 8800 ultre u SLI i perfomance mu je oko 800-900ns/day. Ja imam 8800 gts 640 i meni je oko 350ns/day. Nebi reko da je ultra 2x brza.
Gledo sam po googlu, ono sta sam naso su diskusije od 2-3 mjesec unazad gdje nije bilo supporta za SLI. BTW mozete se joinat u team croatia (892) ako zelite pomoc znanstvenicima. |
Probao sam to, al to ždere 50% i više procesora... Po meni je to samo tiho mrcvarenje mog računala i mog diska... Ne treba mi to... Znanstvenicima je plaćeno, a neću ni ja biti ničji magarac za 0kn... Amen...
|
Nemoguce... Probao si neku krivu verziju. C2d 3200Mhz i q6600 na 2,4 2-3% CPUa koristi.
|
Neznam kaj te buni... Ti imaš 350 dvije ultre imaju 800 jedna ima vjerojatno oko 60% toga (ako podržava SLI na nekoj standardnoj razini) dakle oko 500 i time je oko 40% jača od tvoje grafe...
U čemu je problem? |
Pa buni me sta nigdje nije receno da program podrzava SLI , zapravo jos kazu da se pokrece jos jedan klijent ako imas sli jer jos da i moras SLI onesposobit u windowsu.
|
Firecracker, ajd onda daj novu verziju da isprobam...
|
|
|
koliko oni toga tribaju izračunati,vidin da su operacije podiljene u nanosec,milijardu nanosec je jedna sekunda,ako naša računala u prosijeku dnevno mogu odraditi oko 400ns ispada da mi za 1 sekundu triba računalo računati 6850 GODINA
|
zato ne računa jedan komp nego puno kompova ;)
|
znam da računa puno pc-ia +playstation 3 ali me interesira koliki je njima cilj,odnosno za koju količinu vrimena oni računaju tu reakciju proteina dan,misec,godinu,odnosno koliko su oni izračunali da im triba vrimena za doć do cilja
|
I meni procesor zakucava na 100% i sa tom novom verzijom:(
http://slike.hr/vidi/screenshot0010.jpg |
8800GTS 320MB SLI
ali ljudi imam pitanje...
imam pow 8800gts 320mb exo edition i sad sam od frenda posudil xfx 8800gts 320mb i pokušavam ih stavit u sli i neznam dal sam uspio.. u gpu-z mi piše da je sli disabled a uključil sam ga u nvidia control panelu i skinul sam zadnje drivere. imam tagana 500w i vistu ultimate sp1 64 bit. dal je moguće da ne radi s obzirom na to da je jedna pov a druga xfx? ova pov je exo edition i tvornički je na bržim taktovima...dal bi i to možda bio problem? |
moguće
jer grafe trebaju biti na istom clocku jezgre i meme |
Da moguće da je to prob. Bio sam ćitao od nVidie da ako se želi u SLI da je najbolje uzeti dvije iste grafe, istih proizvođača.
|
U riva tuneru stavi ovu xfx stavi na isti takt kao sto je i takt te pov i probaj onda;)
|
Ne trebaju biti na istom taktu
Driveri bi sami trebali spustit taktove na one koji su na slabijoj kartici Koje drivere koristiš, javljaju li ti driveri da je SLI enabled Pikni screen da vidimo kak to zgleda? |
u najgorem slucaju flasha jednu grafu sa biosom druge :D
edit: rekao sam u najgorem slucaju, nisam rekao da treba/mora |
nema potrebe
|
|
covjece...
skini noviju verziju GPU-Z-a, ova tvoja je prastara i valjda ti je jasno da ti daje krive informacije o taktovima |
|
da, izgleda :D
|
Ako ti nV CP veli da rade u SLI-u onda rade
Zaboravi na to kaj veli GPU-z a i jednostavno si mogo pokrenut npr 3DMark pa vidit ima li poboljšanja |
7900GS u SLI ili ne?
Vidim da su grafe otišle u bescijenje pa da priupitam. Već imam jednu xfx7900gs pa me zanima dal se isplati uzimati još jednu i složiti sli mode? Naravno potrebna je i nova matična al se i to da riješitit.
Kolko bi se približio ATI 4670? Ovo je samo hipotetsko pitanje, ne znači da bi to i napravio, al me čist zanima kako bi to funkcioniralo. |
ne, ne isplati se
|
neisplati se zbog toga sto moras uzet i maticnu i dodat minimalno 200 kn za grafu...a 2x7900 gs = 400-450 kn(za koliko se uzme 3850 sa garom koja je bolja solucija x puta)
i ja sma nekad o tome razmisljao..sa onom tvojom 6800gs, ali... :) EDIT: Da, buke i svega...najgore je to kaj svi SLInimo za, a korist jako mala...jbg. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:29. |