![]() |
ima u vemilu peak 4670, samo sto je sa silencerom. najbolje bi bilo otici pa vidjeti uzivo, ali ako je vjerovati sluzbenim stranicama, to je ovo: PEAK Radeon HD4670 512MB 128bit PCI-E2.0.
http://www.imagesforme.com/out.php/t...8bD3P2.0W2.gif OUTPUT - DVI / D-Sub / HDMI / Displayport |
Rijec je o Sapphire 4670 modelu, kupljena na staru godinu pola sata prije zatvaranja u ADM.
I gotovo oodmah nakon instalacije sranja... odmah u Windowsima baca djubre artefakte... fine male tockice po cijelome ekranu... i onda poznat VPU reacovery i za jednu minutu isto... Znaci da je kartica gecrk, ili moze biti nesto bezazlenije? Ista stvar se desava i sa original driverima i sa 8.12 Posto pretpostavljam da je na izdisaju, zna li netko kakvo je stanje ssa reklamacijama u ADM? Posebice s toga sto je ova kartica kupljena neispravna; dakle nije radila godinu dana pa crkla... Jer mi se stvarno neda danima cekat rjesenje reklamacije a dobio sam odmah u startu neispravan proizvod, koji sam, jasno, platio ispravnim novcem |
kako stišati ventilator
može pomoć da li se može softverski ili možda i prespajanjem venta na vga stišati preglasan ventilator na Gigabyte 4670 kartici?
hvala |
Citiraj:
Tada možeš doskočiti sa FanMateom od nekih 25 kn :kafa: |
Citiraj:
90% da je krepala, odi u ADM i ljepo im reci kaj ti se desilo i reci da ti se neda čekat i najvjerojatnije će ti dat drugu.u zadnje vrijeme ima dosta krepalih 4670 iz ADM-a. |
da, krepanih Sapphirki uglavnom.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kupljena je prije cca. misec dana, radila je oko tjedan dana i na reklamaciju uvozniku, uredno je zamjenjena novom. Sad me strah za ovu novu, pošto je i ona Sapphire 4670? :stoopid: :hitthewal::lol2: |
Samo da pitam koja verzija drivera je najprikladnija sad, uzeo sam grafu i zadovoljan vrlo, ali odkad sam stavio sp2 za win me zna izbacivat iz igri bez nekog razloga(temp u loadu mi je do 70)
|
Moreš instalirati koju god hoćeš od ovih zadnjih verzija. Ja sam dosad prešel s 8.10 (službene i DNA), prek 8.11, na 8.12 (službene i XG) i sve je radilo bez problema.
Makar to opet na znači da bude kod tebe prošlo u najboljem redu, jer s driverima nikad ne znaš. Nekom rade, a neko ima noćne more od njih.:) |
Citiraj:
3dcmarkovi 03 i 06 uredno prolaze,a grafa je predobra za svoje pare :goood: |
Igrao sam The Orange Box, GRID, DIRT, FlatOut 2 Ultimate Carnage, COD2 na 4670 i klokanom E5200.
Ne slažem se da je ova kartica zadovoljavajuća za rezolucije veće od 1024x768. COD2, HL2 na 4670 pri 1024x768 lete na 90+ FPS, dok HL2 epizode 2 vozi na pristojnih 50ak FPS kao i FlatOut 2 Ultimate Carnage. (sve max.) GRID vozi na pristojnih 50ak FPS-a (sve max.) Međutim, DIRT vozi na 28, 30 max. 35 FPS, a ponekad FPS padne i na 20-22!:nono: Snizi li se reza na 800x600 DIRT vozi na pristojnih 60ak FPS-a sve max.:) Znači, ja ne bih preporučio ovu karticu niti za 19" LCD, a kamo li za 22" .. |
Dok kod mene cijeli OrangeBox paket i ostatak igir koje igram radi na 22" bez ikakvih problema. Još k tome imam stari X2 šrot od AMD-a, a ti naclockano 45nm čudo tehnike.
Kak god bilo i kaj god da je kod tebe na stvari, meni (a i masi drugih) sve fino dela na 22", a dal je kartica dobra ili ne za ikaj veće od 1024x768 se tak i tak više nema smisla raspravljat. |
Citiraj:
Međutim, ipak IMHO mislim da je 4670 preslabo za 1680x1050 pa da se ekipa ne zezne.. Ja sam preeeeeezadovoljan karticom!:zdero: Samo me plaši ovo sa defektnim Sapphiračama:stoopid: A ja uvik konta da je za Radeon Sapphire The best! :hitthewal::roller: |
Sorry ali nije ona preslaba za 1680x1050 i teško da bude se neko zeznul s kupnjom te kartice. Da je kartica preslaba za 22" i da je bilo kaj drugo kaj bi naslućivalo da ne vredi te novce, ne bi ju ja ni kupil u prvom redu niti bi otvaral ovu temu. Stvarno bi moral biti žešći kreten i gad od čoveka da otvorim temu za karticu koja je šrot i samo za ekipu s 17" monitorma, a kao ono dobra je i isplati se kupiti. Kartica je čist vredu za igranje na 22" i svemu ispod te rezolucije, a sad ko igra kakve (optimizirane ili do bola syebane) igre i kakve detalje isforsrira, u kakvom stanju je OS i milijun drugih stvari, to je pak čist deseta priča.
|
Citiraj:
inace, dirt nisam igrao, ali grid recimo ( http://www.imagesforme.com/show.php/290288_wq.jpg ), fps je oko 50, jedino na startu i kad je sudar (puno dima) fps pada na nekih 40-42. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zato sam i stavljao one rezultate čisto informativno da se vidi snaga kartice. Za te novce kartica je više nego solidna za igranje, a oni koji traže više FPSova sa svim mogučim i nemogućim nek si kupe skuplju karticu. Stojim iza ovoga da je ovo trenutno BestBuy kartica. |
Slažem se, ili HD4670 ili 9600GSO od neVidije su trenutni value 4 the money, samo se ne zajebati kao ja i uzeti XFX model sa šrott ventilatorom, tj poluproizvodom od grafičke.
|
koliko sam skuzio, club3d/gigabyte/sapphire imaju takoder ocajan hladnjak. gainward je ok, a peak i force3d nisam jos vidio da je itko uzeo, pa prokomentirao.
ali se isplati ovako; club3d (550kn) + AC s2 (95kn) = 645 kuna. ili uzeti jaci model (ram na 1000MHz, skuplje za 50 kuna). kako god, hladna i necujna kartica (btw, skinuo i ja 120mm sa s2, jednostavno nema potrebe): |
ja sam na svojoj safirki smanjio brzinu ventilatora na 1% (jer na 0% počne raditi gluposti, stalno se ubrzava i usporava) i programirao 25% brzinu na 75 stupnjeva. još dosad nisam čuo da se ventilator ubrzao. na ovih 1% ne čujem ga uopće, jedino ako otvorim kućište i stavim uho pored.
dakle, nemam uopće zamjerki na hlađenje. skoro kao da je pasivno. |
takoder nisam imao prevelike primjedbe na saphire hladenje kod HD4670.
|
Vidi vraga!:D
Pokrenuo sam Flatout 2 Ultimate Carnage na 1680x1050 (ovaj moj 15,7" CRT vozi čak do 1920x1440!) Postavke sam stavio na maximum (AAx8).:beer: Čak i tada igra je skroz igriva! :) FPS se kreće oko 30-35, a tek rijetko padne na 20-22 FPS. HL2 episode two pri 1600x1200 AAx8 vozi možda 10 FPS manje nego pri 1024x768, a kroz hodnike FPS skoči na 70ak!! Ipak, DIRT je "konzolaški" igriv tek na 800x600, ali bojim se da je to jedna od onih igara koje ne voze glatko ni na najjačim strojevima(Crysis, GTA4...) Kod prijatelja Crysis rev.2 na 19" LCD-u pri 1280x1024 i e8400, 4850, 4GB RAM ponekad padne na 15 FPS!!!:nono: GTA4 isto ne klizi fluidno na tom prejakom stroju.. :nono: Što se hladnjaka tiče, kako vas nije sram za 550 kuna očekivati hladnjak kao na nekakvoj tvornički klokanoj GTX 260 :stoopid::nono: |
Citiraj:
|
a stvarno ti je modifikacija, uzmeš rivatuner i smanjiš brzinu vrtnje ventilatora :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Hočeš reći da ne radi. Radi, hladi, ali većina vas očekuje da će taj ventilator biti tih. Ventilator je tih koliko može biti za te novce. |
Mislim da je njemu problem grijanje a ne tišina..hebo i aerodrom ako takva mainstreamuša ima 80c radnu temp..u igrama..
|
Citiraj:
nadam se da nece biti odgovor - "ma ja sam mislio da su sve 4000 serija iste - griju se", jer nisu. |
Citiraj:
Ja stvarno neznam jeste li vi svi naišli na neku škart seriju ili šta? Ja imam Sapphire 4670 kupljenu u vemilu (prva serija koja je došla) prije cca 2 i pol mjeseca i kartica radi super, niti je pre bučna niti se grije previše,max temp joj je oko 63-64c, vama je netko očito uvalio neku škart seriju jer meni kartica s stock coolerom radi super :D |
Citiraj:
|
ista stvar sa club3d, cista zujalica, kao sto se znalo naci na chipsetima. pa kad prozuje - e takav zvuk.
inace da, malo mi je cudno kad vidim >65 stupnjeva da ljudi imaju na 4670. stvarno previse..... |
kakva je powercolor HD4680?
|
Citiraj:
http://www.powercolor.com/Global/pro...sp?ModelID=618 |
Citiraj:
|
Citiraj:
pa imam 4670 od club3d-a, i imao sam pristojnih nekih mjesec dana prilike svaki dan zujanje ventilatorcica. ali ni tada temperate nisu bile 60-65. kuzis sto hocu reci? ;) |
to je malo drugačiji tip hladnjaka, pa se ne broji ;)
|
Citiraj:
da 4670..krivo sam napisao :) nju bi trebo u petak dobiti |
Sinoć sam namontirao Accelero S1 na 4670. http://www.forum.hr/images/smilies/zubo.gif
Da stvar bude jača namontirao sam i Chieftecov 12cm vent na 7 volti koji sam već prije kupia pa nisam zna šta bih s njim? http://www.forum.hr/images/smilies/dunno.gifhttp://www.forum.hr/images/smilies/rofl.gif Temperature su brutalno niske! Jutros me GPU-Z dočekao sa temperaturom GPU-a od vrtoglavih 22° (u sobi tada oko 10°) Sada, kada je u sobi oko 12,5° i nakon dva sata burninga u FurMark-u temperatura GPU-a nikako ne uspjeva preći 46° ! :goood: Sinoć sam testirao setup sa i bez ventilatora na S1 i moram reći da čak i na 4670 postoji razlika u full load temperaturama od dobrih 10° pošto bez ventilatora temperature u FurMarku dostižu i do 57°(sa stock hladnjakom dostizale su 69°). http://www.imagesforme.com/out.php/t...mark000003.jpg Molim jedno pitanje? U GPU-Z postoje tri temperature: "GPU temperature= 28.0°C", "GPU Temp. #1= 28.5°C", "GPU Temp. #2= 21.5°C" Jel možda netko zna što predstavlja koja temperatura od ove tri vrijednosti?:stoopid: Doli je slika di je prikazan GPU-Z http://www.imagesforme.com/out.php/t294885_gpuz3.jpg Što se tiče 4xxx serije i akceleracije HD videa, u VLC playeru pokrenuo sam film u 720p rezi. Film je ekstenzije .mkv i zauzetost procesora(E5200 klokan na 3,6Ghz) mi se činila iznenađujuče malenom (tek 11-13% i to najviše samo na jednoj jezgri!) pa se pitam igra li tu kakvu ulogu kartica prilikom dekodiranja ili mi je ovaj E5200 nakon prelaska sa jedno-jezgrenog Celerona 1800 sa 128k keša prejak :beer: |
Da, kartica preuzme na sebe dobar dio posla oko dekodiranja videa.
|
Samo je fora u tome da VLC nema mogućnost da iskoristi hardversku akceleraciju, pa je tih 11-13% odvrtel procesor. MPC HC koji je u prvom postu koristi sve čari akceleracije, pa je zauzeće 5 do 10%.
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:32. |