![]() |
Citiraj:
Sad čekam da mi dođe LCD gore spomenuti, najviše me strah da će nedostajat svjetlosti(valjda neće) |
Citiraj:
digitalversus Koliko će ti pomoći to je upitno. Backlight bleeding i input lag nećeš popravit, ali valjda ti to nije bitno. |
Neznam. Idem ja ipak sutra u vemil da to pogledaju. pa ćemo vidjet. Vidim da neki imaju slične probleme dok neki tvrde da nemaju. pa sad neznam. ipak ću otići. Javim rješenje
|
Citiraj:
još uvijek preporuke? jer planirao sam uzeti tog hvaljenog 2232, no čini se da ga je sve teže pronaći. kakav je 'novi' model? |
Zvao ih i vele da je to normalno. Da je gornji dio uvijek tamniji od doljnjeg bez obzira na kut gledanja.
|
Citiraj:
|
Posebno sam kupio T220 za gledanje filmova i Pro evolution Soccera. U PES-u imam problem sa nekakvim zamagljenjem slike prilikom nekih bržih pomicanja. Neznam što je to. Kao da imam motion blur. Nevjerojatno je ubitačno za oči. Sad ne znam jel to normalno i da li je to itko primijetio kod sebe. možda je grafa preslaba?
|
Primjetio je onaj jedan lik što stalno priča kako kupuje HD4850,isto motion blur u PES-u,u svemu ostalom normalno radi.Vjerojatno su sjebali nešto kod portanja sa playstationa.
|
I meni se to dogada i u PES-u i u Fifi....
|
Al odoše oči u 3 papirnate maramice!
|
Citiraj:
inače imam T220,daj mi recite kako ste ga podesili,brightnes i kontrast? I da li imate problema sa probijanjem svjetla? meni dosta probija dolje po sredini ekrana svjetlo(vidi se kad je crna podloga npr. pri paljenu) da li je to uobičajeno |
Ja sam izgleda prošao prilagodbu očiju. Sad mi više ne smeta. Koristim one magic bright postavke (movie, sport, game, ...) i dobro je. meni probija po gornjem i donjem dijelu po pol centimetra kad je brightnes na max. Kad je na manje i nije tolko uočljivo.
|
Citiraj:
Za "bol u očima", mislim da je malo subjektivan dojam, pod pretpostavkom da si kalibraciju, nativnu rezoluciju, spoj DVI konektorom i svjetlinu odradio, da ti je dpi namješten prema navici i da sjediš na preporučenoj udaljenosti i položaju od monitora. Za gradijentnu sliku nema pomoći, to je objektivno svojstvo TN film panela, makakve god brojke napisali proizvođači... |
Citiraj:
|
kupio sam svoj prvi lcd monitor (samsung bw 2233) i svjetlost lagano probija s gornjeg i donjeg ruba kad je taman ekran. zbilja krajnje iritantno ponekad.
da li je to uobičajeno ili je dobra osnova za reklamaciju? |
Citiraj:
|
Citiraj:
To je kao da se žališ što ti tvoj fiat punto ima čudne zvukove kada dižeš prozor ili kočnicu... neće ti to priznati kao garancjiu dokle god sve funkcionira. kupi bolji auto i vozi. isto je i s monitorima :) |
koji sad onda monitor je za kupiti do recimo 1800kn? načito sam se svega ovdje...
|
Pa recimo Samsung 2232BW,LG Flatron L226WTQ...
|
odoh oplakati svoj 19'' crt.
|
Citiraj:
Malo si zaštedi i kupi si pošteni monitor za dvostruko novaca. Rodio si se s jednim parom očiju za cijeli život da bi ih kvario, IMHO. Moj 9 godina stari CRT Eizo Trinitron mi nikada nije naprezao oči što se ne može reći za 931BF koji imam sada. Vidi kakav monitor ti treba i kakav ti najbolje odgovara i vidi koliko ti treba vremena da zaradiš i kupiš ga. To sigurno neće biti najskuplji koji nađeš, ali češ svaki dan gledati sliku kao car idućih 5 godina ;) |
Pogledaj Philips, ja sam skroz zadovoljan s ovim svojim, smanjio gamu i svjetlinu i gušt je gledat u njega..oči me nikad nisu zabolile, čak i kad je mrak u sobi i samo monitor radi. U filmovima se probijanje na onom crnom dijelu jedva vidi, možda centimetar dva, al da će odvlačit pažnju od filma, no way. Ja sam skroz zadovoljan monitorom i nekako pikiram ovaj 22'' Philips, pa pogledaj možda ti se svidi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
nemoj bezveze lupetat,LCD monitori današnji su bezopasni jedino ako si neki freak pa si 24h pred monitorom za igre,filmove i svakodnevne potrebe netreba ni ništa više od prosječnog TN monitora |
ima tko tu da je prelazio sa 15" crt-a direktno na 22" wide i kako se snašao? izluđuju me ove cijene od 22"...sve je to tu negdje a nemam blage veze sta da uzmem. gledam u vemilu taj famozni philips ws8fs 1979 kn a crni 20kn skuplji...htio sam to nekako sve zaokružiti na 1800 i gledam ove od lg-a..ima tko kakvo mišljenje o tim monitorima i da li s njima dolazi dvi kabel?
http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTe...&Sifra=1113069 http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTe...&Sifra=1113113 |
Jel znate koji monitor ima opciju da se pomice na postolju gore-dolje.
Ovi su mi svi preniski. A da je cijena normalna i ispod 2soma kuna. Vidio sam da su 2 monitora vani odlicno ocijenjeni, 1 Hyundai i 1 Iiyama, al ne mogu ih nac kod nas. |
jel zna netko di ima za kupit Samsung 2232bw S panel, sad sam zvao pola poslovnica i nemaju pa ako netko zna neku da ima da odem nabrzinu i kupim
fala :fala: |
2232BW lagano nestaju sa trzista.. Ja sam umijesto njega uzeo 2233BW kad sam vidio da je u njemu Samsung panel. Uzeto u Linksa Split prije par dana. Izgleda mi OK LCD. Zadovoljan.
Ej ljudi, kakve su ove Iiyame sta ih je Formel uvezao? Pogledajte na njihovom webu. Cijena je super za Formel. Znam da je Iiyama radila odlicne CRT monitore dugi niz godina. Japanska firma inace. Sad jel ih neko kupio i kakva je danas kvaliteta treba vidjeti. Vridi li to sta? |
a jel ima tko preporuku za monitor di 2000kn da je 22'' LCD
|
Ima li na nasem trzistu uopce t220-tki koje nisu samsungov panel?
|
imam graficku od 1gb tocnije crossfire, pa me zanima dali 19" monitori s rezolucijom 1440x900 mogu iskoristit taj gb na grafickoj ili da uzmem mointor s vecom rezolucijom 20" ili 22"
komp je za igranje |
Ak imas love,potrosi na 22"monitor,daleko je ugodniji rad nego na 19",ima frend 19"WS pa znam o cemu govorim...
Koju grafu tocno imas,ak neznas skini programcek gpu-z i provjeri... |
Citiraj:
|
zanimljivo imaju ih i u ponudi na netu!
|
pomalo sam zbunjen, sta mi je bolje? t220 ili 2232bw ili 2233bw ? cijena do 2000kn
|
Koja je razlika izmedju 2253LW i 2253BW? Potonji je 300 kn skuplji, a u Linksu nisu znali druge razlike osim Audio ul/izlaza.
|
razlika je da je 2253lw 21.6", a 2253bw 22".
e sad, pitanje je da li je jos netko poceo proizvodit 21.6" matrice osim samsunga ili se pojavio nasljednik 223bw modela :) sve u svemu, nikakva bitna razlika |
2253LW koji sam nedavno probao u Linksa ST nije imao Samsung matricu nego CMO. Zato sam i uzeo 2233BW koji je imao samsung panel. Samo sta je neispravan i sad je na servisu. Vjerovatno cu dobit nazad drugog koji nece imat samsung matricu. tralala :)
Ubuduce uzimam bilo sta drugo osim ovih Rumunjskih samsunga! Za 2253BW pricaju na stranim forumima da je dobar monitor. |
ima li jos tko problema da ne može spojit T220 preko DVI kabla? ja nikako da to napravim. probao sam sa reinstalacijom drivera grafičke, monitora, digital, analog.... sve ali ništa
vga radi normalno. grafa je 7300gt |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:04. |