PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Acer Aspire One (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=114219)

Facelessone 31.12.2008. 13:52

Heh, Backtrack 3 na USB i mali postaje veliki :D

swordfish 02.01.2009. 22:46

'bar dan, sretna nova svim acer-ovcima:D, ugl, od danas sam i ja ponosan vlasnik, jedino imam jedan problemcic od pocetka, cim idem malo drmati poklopac (ekran), na sekundu nestane pozadinsko osvjetljenja, jel to svima ili je to samo do mog? neznam, kao da je neki los kontakt ili kako da kazem... uglavnom, dal se to i vama desava...

Edit: a nije ovo normalno, da ga hebes, cak i kad mlatnem o stol mi nestane... ide ovo na reklamaciju...
Edit2: kupio sam ga u technomaxu u toweru (rijeka), platio 3100 sa 6 cellnom bakterijom, ako nekog zanima, crni...
Edit3: evo zvao sam ih, na kvarove u roku 7 dana ide odmah zamjena, fora, netreba cekati popravke

danij3l 02.01.2009. 22:48

to se nesmije deshavat. nosi ga u servis

ibezmal2 03.01.2009. 14:15

ACER Aspire ONE S.Blue Atom N270 1GB 8GB SSD+8GB SD kart. 8.9'' WSVGA Mob.GMA WiFi ca

Treba mi savjet vidim u vemilu je taj model po 2,399.00 kuna.Dali se isplati uzet.Koju bateriju ima taj model jer ja ga kupujem radi terenskog rada,znaci najbitnija mi je brzina rada i trajanje baterije.Dali je bolje uzeti sa tim ssd diskom ili klasocni hdd radi brzine rada..Molim vas uputite me na model za moje potrebe Acer,Asus...ili neznam ni ja.Hvala!

sick_boy 04.01.2009. 10:33

Aceri koji se prodaju kod nas imaju 3-cell bateriju, što znači da ne drži baš puno (2-2,5 sata). Ja imam Asusa (1000HD) koji ima 6-cell bateriju, ali i Celerona koji je rastrošniji i sporiji od Atoma kod Acer-a, pa mi drži cca 3-4 sata. Idealno bi ti bilo uzeti Asusa sa Atomom i ssd diskom (naravno, ako isto ima 6-cell baterijui) - ssd-ovi troše manje energije i brži su.

Recimo, za 1000H model Asus tvrdi da ima do 7 sati autonomije (iako taj nema ssd), ali ne znam gdje se može kupiti kod nas i kolik obi koštao.

swordfish 04.01.2009. 12:33

par postova gore sam napisao da sam kupio acera sa 6 cellnom baterijom, nije bas da ih nema, skuplji je stotinjak kuna od onoga sa 3 cellnom bateriom...

xvx1 05.01.2009. 01:42

Citiraj:

Autor sick_boy (Post 1238091)
Ja imam Asusa (1000HD) koji ima 6-cell bateriju, ali i Celerona koji je rastrošniji i sporiji od Atoma kod Acer-a.

Celeron-M je dosta rastrošniji, ali nije baš nešto sporiji od Atoma.

Na ovom forumu vlada fama kako je Atom 1.6 bitno brži od Celerona M 353, valjda jer Atom radi na 1600 MHz, a Celeron na samo 900 MHz. No to su dvije potpuno različite arhitekture i Celeron M je bitno brži pri istoj frekvenciji, a Atom na 1600 MHz i Celeron na 900 MHz imaju vrlo slične performanse.

swordfish 05.01.2009. 23:29

evo odskrolao sam svih 10 stranica da nebi bilo... ugl u biosu vidim da je dedicated video memory 8mb, sad tu negdje, mislim na 5 str sam vidio da ova integrusa si sama 'uzima' koliko joj treba ovisno o potrebi ali mislim da bi ipak na ovoj rezi ova grafa trebala ici preko 20 frame-a u cod uo ili se varam??? ugl zelio bi znati dal mogu promjeniti ili stajaznam sta 'dati' toj grafi vise te memorije i tako dignuti koji frame... citao sam negdje da ide na 20 framova i far cry pa zato pitam. dobro to za far cry ne vjerujem:no2drug: ali ajd..
edit> zamjenili ovi meni laptop bey bada, svaka pohvala ekipi u technomaxu u ri toweru, velika guzva i sve to ali cak su mi u administraciji izvukli racun od petka da nemoram nazad doma. veliki +
Edit2> ma vraga pametno:))))), ajd onda morat cu na 20 frejmova igrati, tko zna mozda i far cry 2 radi na toliko sic!!!!:))))

hot 06.01.2009. 00:45

nemozes dizati memoriju solo, ona je dinamicka i sve radi sama (kako pametno :D )

Xedni 07.01.2009. 11:34

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1232095)
1. Akcija nije čisto sranje, da je nepotrebna onom tko hoće samo Aspire One, istina. Ali tko želi i pristup internetu na većem broju lokacija, ima mogućnost.

Ne slažem se..

Upravo sam provjerio jednu dosta bitnu informaciju... može li se broadband paket smanjiti sa 2GB na najmanji, odnosno 512MB i odgovor je pozitivan, nakon 120 dana korištenja 2GB...
znači kalkulacija:

Acer Aspire One - 391KN
3 mjeseca x 2GB paket = 222x3 = 666KN
21 mjesec x 512MB paket = 91x21 = 1911KN
------------------------------------------
2968KN

Znači, u tu cijenu je uračunato laptop i internet gdje god poželiš.
Osim toga, ispadne te kao da si ga uzeo na 2 godine, pa ti je čak i rata malena...

Meni je super što imam i Logitech bluetooth onaj bijeli miš, mislim V470 tako da stvarno nemam dodatnih priključaka

deadwing 07.01.2009. 12:05

E a može li se prebacit na carnet u nekom roku kasnije ? Znam da nemožeš iz prve uzet tako ali nemožeš iz prve ni uzet 512mb paket :fiju:
Meni bi trebao taj 10gb "FLAT" ali 390kn mjesecno mi je malo puno za net koi predjem bez beda sa par linux update-ova :D.

m4dm4n 07.01.2009. 12:10

Je, samo 120 dana je 888 kn a ne 666 :). Na kraju cijena ispada 3100 kn. Ti Aceri koje oni prodaju nemaju slot ugrađen (osim ako nisu nešto promijenili u zadnjih mjesec dana). Sam uređaj košta oko 2500kn. S jedne strane se isplati (onom kome treba net stalno), s druge strane ne.
Moje mišljenje iz stavke 1 i dalje vrijedi. :)

Xedni 07.01.2009. 12:16

Ne, nemaju ugrađen, koristim ovo http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=032204 tako da se ni ne prijeti da je ukopčan, krivo sam se izrazio...

što se tiče modanja samog laptopa ima ljudi u OS koji to rade, tako da mozes imat i 3g unjemu i bluetooth... za nekog tko ima termo lemilicu je to pola sata posla...

a ova u vipu mi je rekla 3 mjeseca pa sam tako napisao... neznam zasto sam skontao 120 dana, a mozda i je... no nisam znao da je 2500 laptop, gledao sam u vemilu 2899
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010165

tak da onda se situacija malo mijenja...

sick_boy 08.01.2009. 13:06

Citiraj:

Autor swordfish (Post 1238159)
par postova gore sam napisao da sam kupio acera sa 6 cellnom baterijom, nije bas da ih nema, skuplji je stotinjak kuna od onoga sa 3 cellnom bateriom...

Pa, i nije baš stotinjak, nego prije nekih 400-500kn, jelda?

swordfish 08.01.2009. 14:36

evo sad sam gledao u linksu kosta 2900 a ja sam ga platio 3100, sad neznam dal postoji neka druga trgovina sa boljim cijenama, pa da sa 3-cellnom kosta 2600... bo

sick_boy 08.01.2009. 22:45

AspireOne + 1GB DDR2

A, ako ne želiš sam čačkati i dodavati memoriju, imamo neka rješenja između:

Ovaj AspireOne je cca 350kn jeftiniji

ili

ovaj AspireOne je 300 kn jeftiniji,

a

ovaj AspireOne - cca 280kn manje, što nikako nije stotinjak, nego tristotinjak.

Naravno, želiš li SSD verziju, možeš platiti još manje: AspireOne sa SSD-om, ali to nećemo sad uzimati kao argument.

swordfish 09.01.2009. 00:21

hmmmm... neznam sad ali mislim da ti oped mi postas neke modele sa 3 cellnom bakteriom i 120 giga hardom, nezelim sada ulaziti u rasprave dal 40 giga na hardu vrijedi 300 kuna, meni osobno ne, jer 30 giga njave vise manje ono ko ga hebe... ali oped neznam.. tamo di sam ga ja uzimao u tecnomaxu je ovaj moj sa 160 giga hardom i 6 cellnom bateriom kostao 3100, mozda bis me i mogao uvjeriti da ga ima negdje za manje ali i dalje neznam di ga ima uopce za kupiti... ok, moram priznati da nisam bas ni gledao ni di, ni sta, valjda kad si dodes do neke malo ozbiljnije place se ne zamaras sa nekim, nazovimo, pi?darijma, nego se povedes za potrosackim drustvom i kupis sta ti padne pod ruku.. ok, ovo je malo ot, ali kad gledam ove postove gore dal se za + ili - 100 kna isplati kupiti u nekom paketu mi je malo smjesno... kupis sta ti treba, meni je trebao neki ultra portable prijenosnik sa kojim mogu na kavu na korzu i pogledati mail, u avionu pogledati bar 2 filma i to je sve.. samo sam htjeo covjeku kojeg muce isti jadi, da mu baterija sta vise traje, prikazati da postoji 6 cellni model za tu i tu lovu, ako nades jeftinije, blago njemu, za mene je vec kasno, tako da netrebas mene vise kvotati sta se tice cijena i isplativosti...:respekt::beer:

sick_boy 09.01.2009. 09:59

Ma, ok. Malo sam i ja zabrijao, ali mi se činilo prilično nemoguće da se samo za 100kn razlike dobije 6-cell model (i bio sam u pravu, ali nema veze). Ja također ne razmišljam baš previše kad kupujem, zato i imam ovo čudo od HP-a iz siga kojeg sam platio 9k kuna, iako je bilo Acera, pa čak i Toshibi sa istom konfiguracijom za puno manje para :D

Uglavnom, 6-cell model za 3100kn se u svakom slučaju čini kao dobar deal.

matorZdenko 09.01.2009. 14:04

Jucer sam kupio bijeli one sa 160 Gb diskom i 3 cell baterijom. Super je sve radilo tih cca. 2 sata rada...danas idem ga upalit kad ono sranje...boot-a windowse i odmah se ugasi. Mislim da je do baterije, slaba je, pa sam ju napunio kad ono opet...isti slucaj kad je spojen na 220V...u cemu je problem?
Jos jedno pitanje...pocetnik sam pa ono...kad otvorim internet explorer automatski se spajam na internet...vjerovatno preko ono wireles mreze...pa me zanima da li mene moni moze netko naplacivati tu vezu sto kradem impulse njihove?da li je njima samo potreban router ili nesto veca oprema?

Smarty 10.01.2009. 01:13

Jel ima koja dobra dusa da mi nabavi ovu torbu za laptop?
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=8965

Ili ako zna di je ima za uzet u okolici st-a?

Thnx.

matorZdenko 10.01.2009. 13:20

evo rjesio se problem sam od sebe, nakon 100 resetiranja proradio je...a mislio sam da je u napajanju riječ...

Facelessone 10.01.2009. 15:01

Citiraj:

Autor Smarty (Post 1244111)
Jel ima koja dobra dusa da mi nabavi ovu torbu za laptop?
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=8965

Ili ako zna di je ima za uzet u okolici st-a?

Thnx.

Nema torbe u mikronisu. Dolazi tek krajem 1. mjeseca.

Smarty 11.01.2009. 14:49

jel itko od vas napravija backup?
ja ga nisan napravija pa me zanima ako buden nakon negog vrimena tia nanovo instalirat win sa svin njegovin driverima od Acer One sta da radim?

jel ima na netu za skinit il tako nesto??

m4dm4n 11.01.2009. 15:15

Odmah sam napravio backup :) . Bacio dos i ghosta na stick, smanjio particiju i napravio za store i spremio image. ;)
Nude i oni nekakav easyrecovery po defaultu, al sigurno je sigurno.

Smarty 11.01.2009. 19:43

pa kako su oni zamislili da instaliran win na frisko?
Recimo da mi se nesto shebe il skupin kaki virus onda san naheba.
Di nas opet sve drivere....

matorZdenko 11.01.2009. 22:17

Pa instaliras si namemory stick windowse sa driverima...a imas mislim cak u ovom topicu, kako to napraviti i link na stranicu...

Njusskallo 12.01.2009. 21:21

Naravno ... cim sam ga sredio onda je pao backup ... ima nekakav recovery na torentima nisam prtljao s tim, backupirao sam i one XP što sam dobio i nasnimio XP i njih backupirao ... vracao sustav jedno 10ak puta (testiranja, bla bla), sve radi ko beba :P

Smarty 12.01.2009. 23:18

a jel more to ko uploudat na net jer ja to nisan napravija :D

Facelessone 22.01.2009. 00:13

Jeste možda gledali po ebayu za 6 cell bakterije?

1

2

3

Koliko je to sigurno, kvalitetno?

Nicole Nicole 26.01.2009. 23:01

Molim vas pomoć ili me uputite koji bi topic bio prikladniji za moje pitanje. Imam Acer Aspire One bijeli, kupljen u rujnu 2008. Prvi put se pokvario prije mjesec dana, poslala sam ga u Recro da bi mi ga poslali nakon 3 tjedna nazad s novom matičnom pločom. Radio je 2 tjedna i danas je opet umro :-( Bude sve ok, ništa ne nagovijesti poremećaj...normalno radim na njemu, ugasim ga kad ga opet idem upalit - ništa. Upai se zelena lampica na tipki za paljenje kompa ali ostalo ni makac, ekran crn. Mislila sam prvi put da je stvar u tome šta sam puno radila na krevetu na njemu bez podloška pa nije imao dovoljno zraka...međutim sad mu stavljam podložak i opet isto! I prvi i drugi put sam primjetila da se pokvario nakon što sam 10-12 sati prethodni dan kuckala po njemu...mailovi, surfanje, upload slika, slušanje muzike preko neta... Ne kužim šta mu je, kaže serviser da inače ti mali laptopi imaju malo kučište za ventilaciju...inače mi je super laptop i puno mi je drag pa ako netko zna kako da mi se to ne dogodi opet kad se vrati sa (2.) servisa ( u mjesec dana ) bila bi jako zahvalna !!!

hot 27.01.2009. 00:08

kako bi rekla antonija blace ... ovako "odokativno" trebas samo napraviti update biosa e sad dali mislis da bi to mogla sama ? jer mozda su ti u servisu stavili neku bla verziju biosa pa ga trebas sad dignuti iz "mrtvih" :D
vise o tome na http://macles.blogspot.com/2008/08/a...-recovery.html samo moras skinuti posljednju verziju biosa a ne onu koja je linkana

Nicole Nicole 27.01.2009. 00:20

E hvala puno hot...jel ovo šta mi predlažeš ima veze sa postom koji je jedan cijenjeni gospodin napisa prije nekog vremena na ovom topicu ( ne znam ništa o kompjuterima ali mi kolega zna pa ću njemu uvalit posao ako se o tome radi ) :

E ovak ljudi. Danas mi je krepao BIOS, izgleda da je to dosta common problem sa v3114 kada ga hibernateate. Ugasio ga na hibernate i vise se nije htio dignuti BIOS. Samo je crni ekran stajao i nula bodova. Sreca pa je kolega sa faksa koji ima AAO znao za to pa pomogao :-). Uglavnom, ako vam se to desi, nije panika, a da se ne bi gubili evo malog tutorialcica:

Samo u slucaju da vam bios krepa:
Sa acerovih stranica skinite v3304 BIOS, i skinite ovo. Sa ovim drugim slozite bootabilni usb stick. Samo u distribution opciji odaberite FreeDos 1.0, odaberite USB drive letter i OK. Kad zavrsi exit i extractajte bios zip koji ste skinuli direktno na stick. Obavezno renameajte *.fd fajl u ZG5IA32.FD
Dakle sve velikim slovima jer inace nece raditi. Provjereno :-).
Ubacite stick u AAO i ovak:
Mora biti ustekan na struju. Prije nego upalite drzite FN + ESC, i tek onda power button, nakon cca 5 sekundi prestanite drzati FN i ESC, tada bi power button trebao poceti blinkati, nakon toga opet power button i onda bi on svoje trebao obaviti.
E, sad, meni je nest glumio i fakat ne znam sto sam tocno napravio, no isprobavao sam neke kombinacije ovog gore :-). Meni je odmah poceo blinkati kad bi stisnuo power button (definitivno prije toga drzati FN + ESC) i prestao kad bi pustio. E sad, mislim da sam drzao dobrih 10 sekundi, pustio par sekundi i ponovo stisnuo power button i tek onda je flashao. Probajte pa vidite, nemate sto izgubiti ako vam se vec sjebalo. Meni nije flashalo na novi bios, ali se uspio stari dignuti.

Ovaj dio je bio za worst case scenario, kad vam vec kihne bios. Ja vam preporucujem da definitivno stavite novi bios jos sad kad sve radi. Ironije li, to mi je kolega s faksa spomenuo na forumu 10 minuta prije nego je moj kihnuo, i mislio sam si onda, ma dobro, budem ga vec jedan vikend kad uhvatim vremena. Sad morao prisilno :-). Uglavnom, stavljanje novog biosa kad jos sve radi inace nije neka mudrost.

Standardno flashanje BIOS-a:
Ponovite iste korake za pripremanje usb sticka kao gore, s time da ne morate *.fd fajl rinejmati u velika slova. Samo ostavite kak je. Ubacite stick u AAO, kad se pocne dizati F12 za boot meni, odaberite USB. Ostavite ga da odbroji onih 10 sekundi i kad udje u meni, odaberite 5, dakle onaj zadnji Live CD. Imate DOS, sad bi morali naci usb drive metodom pokusaja i pogresaka, meni je bio na B: Skuzit cete koji je kad vidite da vam naredba dir izlista poznate fajlove :-). Uglavnom, pokrenite samo onaj jedini bat file koji je gore i to je to. On ce svoje obaviti, resetirati se i imate novi bios.

Sretno.

Nicole Nicole 27.01.2009. 15:24

Citiraj:

Autor kreso7 (Post 1177115)
Nikad to nisam radio, sumnjam da vise od par posto ljudi radi redovno.
Zadnji put kad sam nesto slicno radio je bilo stavljanje novog firmwarea za DivX player. Sad imam drugi :D.
Nisam primjetio da je ventilator tisi, meni ionako nije bio nimalo bucan dosad. Usrao sam se kad je krepao, tak da ljudi apdejtajte redovito ^^

Ej Krešo faca si!!! Prvi put sam Acera poslala na servis kad mi se ovo dogodilo i promjenili su mi matičnu ploču :lol2: Pošto mi se sad dogodilo isto malo sam prosurfala, naletila na tvoj post i EVO GA RADI !!! A ja mislila :amen:...HVALA Kreso7, HVALA hot ! :respekt: Pozdrav!

Nicole Nicole 27.01.2009. 15:30

Usput - torbice za minilaptop : www.belkin.com. Ciao svima koji vole mini.

hot 28.01.2009. 00:10

Citiraj:

Autor Nicole Nicole (Post 1261092)
E hvala puno hot...jel ovo šta mi predlažeš ima veze sa postom koji je jedan cijenjeni gospodin napisa prije nekog vremena na ovom topicu ( ne znam ništa o kompjuterima ali mi kolega zna pa ću njemu uvalit posao ako se o tome radi ) :

ma gle dao sam ti link, da vidis afc da nesto nisi kuzila lijepo bi se javila i
onda bi to razlozili, jer kad sam to postao nije mi se unaprijed sve dalo pisati da mi na kraju napises, eee to je pretesko za mene. zato step by step, a ti sve rijesila tako da :goood:

rider331 27.02.2009. 17:53

Ispričavam se ako ima odgovor na ovo pitanje na forumu. Dakle kupio sam si AAO u chipoteke 160 GB, 1GB,Atom1,6,8,9'' ekran. OS je XP sa SP3
Imam problem sa gledanjem youtube-a i sa gledanjem nekog filma na BS playeru. Dakle kad upalim filmić na youtube-u učitava film brzo i super radi,
čim malo pomaknem miš ili touchpad odmah zapinje. a film mi zamrzne i počne i zvuk štekat. E sad, stavio sam na njega K-lite Codec Pack 3.95 i isto
mi se dešava. A nije valjda tako spor da ne može normalno pokreniti youtube.
Zanima me koje programe ste izbrisali sa njega jer mislim da ih ima dosta...
a :google: radi vezano za to pitanje već 4 dana i nisam nigdje našao odgovor.

Facelessone 28.02.2009. 13:00

Došla mi je Dell 1390 kartica s ebaya. Radi bez problema u OS X-u. Windowse nisam probaval jer nisu gore više.

Išao sam jučer mi Mikronis kupiti torbu za maloga CaseLogic LNEO-10 koju su napokon dobili i kad sam ju vidio uživo sam sam skužio da će definitivno biti premala za sve kaj treba strpat u nju (lap, punjač, miš, koja kemijska, podloga za miša, mala bilježnica i možda još koja stvarčica...)

Na kraju sam ugledao CaseLogic E-Sling za 330kn i kupio ju.

Dosta je veća, acer taman stane u nju i ima puno više mjesta od LNEO-10. Istina, duplo je skuplja ali ja sam super zadovoljan :)

Ako tko hoće slike nek kaže pa poslikam kad dođem doma.

fly_kc 01.03.2009. 14:39

Ovako imam problem s AAO. Imam AAO AoA150-Bw (160gb hard, 1gb ram, 9 čelija baterija)... E i sad, usnimio sam drivere za TV-karticu i sve je radilo (TV i komp sve ono) i niš ugasio ja komp, i sad danas ja ga oču upalit i ništa samo crni ekran a cooler se "zaterava" tj ubrzava pa stane pa opet ubrzava (loop). To mi se več dogodilo prije na stolnom kompu kad sam overclock-o procesorov radni takt (za duplo :D) nije niš bilo ni boot ni niš samo crni ekran i to. Ali na ovom nisam niš klokal ni niš. Krepo procesor ili? Se da to kak popravit ili moram slat na servis? Komp je još pod garancijom..

hot 02.03.2009. 00:24

ovako na prvu mislim da imas problem sa biosom, a ovdje u tridu imas kako dignuti komp iz mrtvila tj. update biosa napraviti

LostX 02.03.2009. 09:45

Šta se tiće torbe nabavio mi bratić orginal kožnu futrolu, a ja prodao one-a. 2mj. pa ako netko želi 100kn...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:33.