![]() |
nemoj s gumama od gaća jer ćeš za par mjeseci samo čuti "BLAM" iz kućišta kada disk padne :)
ako imaš ovo kućište http://217.172.172.50/shop_cfg/ywog/chiefgx01bl.JPG - imaš mjesta na dnu, ispod kaveza. nađi nešto ovakvo http://images.google.com/images?q=sorbothane i lijepo disk stavi na to. samo se sjeti da nije više u kavezu ako budeš premještao kućište :) |
hehe, hvala na pomoci ali snaso sam se.... :goood:
(ovo sto cu sad opisat nije bilo kad sam vidio tvoj post... tvoj zadnji post sam "ugledao" tek dok sam vec sve "zavrsio") nakon sto sam povadio kaveze shvatio sam da nemam bas neku soluciju za vjesanje na gume od gacha :D , bez busenja ofc.... stoga sam jednostavno uzeo gache, stavio na optiku, jos s lijeve i desne strane izrezao gache te presavinuo te metnuo sastrane da ne bi bilo nezeljenih pomicanja, i sve 5... disk je sad mila majka, a temp je 33c... :fiju: evo kako to izgleda: [damn, spajam se na frendov network wlanom buduci da sad prelazim na optimu pa ga nemam "do daljnjega", a frendu se net zbrejka svaki put kad se ide testat upload na speedtestu, uploadat slika etc.... stavim slike jednom kad mi dodu ovi iz optime... >.> ] |
Trebam samo savjet za storage disk.
Zamjenjujem sve diskove, VelociRaptori su sjeli umijesto Seagatea 410AS, i sad tražim 2 pure storage diska da zamjenim WD6400AAKS i ovog Maxtora od 250GB za čije ime se nikad nisam potrudio doznati. Moji izbori uglavnom padaju na WD jer sa Seagateovima ne želim više imati posla (makar bi mi pasalo nešto od 1.5TB čega trenutno nema WD ovdje). Mooožda Samsung? Tu me sad zanima što je tiše npr. Znači:
Zanima me koliko bi dobio kupnjom FALS umijesto EADS, jer je 100 skuplji? Ili da jednostavno uzmem EADS? Koliko je FALS brži? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
1) potrošnja električne energije 2) buka |
Onda valjda sutra uzimam 2x WD10EADS.
|
Evo, uzeo diskiće... Kad sam ih uštekao, mislio sam da sam zaboravio uštekat drugi kraj kabla u napajanje koliko su tihi i mirni...
Nisu oličje brzine, al ono, za storage bi dušu dali. http://72.52.144.107/%7Ew3dizajn/pce...hmark_53xe.png |
14ms ... odlicno, za takav disk :)
|
CPU usage od -1 %, hahaha!
|
Pa nek mi neko veli da WD ne valja ... dobijes gratis jednu CPU jezgru :D
|
hladni, tihi te pristojan access time... ko da ti za stoarge sto vise treba... :fiju:
čestitam na kupnji... :goood: |
Terabajtna dilema
Čitam i čitam al od odluke niš...
Može neka preporuka hdd od 1TB koji bi služio kao skladište filmova. Gledam WD-ov green 1TB i nije mi baš najjasnije dal on radi na 5200 ili na 7200o/min :stoopid:? Te barica .12 isto 1TB, nakon svih problema dal im vjerovat? Samsung? ne znam za njega nekak sam skeptičan :D.... |
WD Green radi na 5200 rpm-a
Ja sam isto u kupovini terabajca, izbor sam suzio na WD (7200) i Hitachi, sad samo čekam da dignem guzicu i odem kupit jedan... a nikako da odem Zadnji put kad sam gledao, bili su oko 750kn, sada su možda i jeftiniji |
Pa ako neko ima neš od dotičnih nek da preporuku....
Ili onaj wd black.... a cijene su tu negdje oko 750. |
Ja imam 3 komada Samija F1 i ubrzo idem po 4 (isto ljen otić do ADMa ili Linksa) al budem već, zapravo ubrzo kad nebum imao više ništ slobodnoga na d particiji barice ću morat... :D
|
WD Green (BTW 5,400 RPM) ... tiho, hladno i dovoljno brzo za storage.
Barice .12 ... ukratko NE. :) Vec je bilo hrpa rasprava na ovu temu, ali po obicaju nitko nista ne cita :fiju: |
kolko cujem, na servisu ima vise tis .12 barica nego ms napajanja :D
tak da to nemoj ni u ludilu...a što se tiče storage diska, mislim da ti bolje od wd green netreba (btw. nisu to oni koji u idle imaju 5400rpm a dok se nest radi 7200rpm?) arghhhhh.....jedva čekam drugi wd 6401aals i raid 0!!!!! :D |
Konstantno 5,400 RPM, bez obzira na rezim rada.
Jedino sto se mijenja "u letu" jest nacin rada aktuatora i "ruke", sve ostalo je slicno "obicnim" diskovima. |
Samy F1,brz,tih i hladan :)
|
A šta da kažem čitao al krivi post :kafa:...
A onda ciljam na wedejac, možda i neki box da ga ipak mogu selit ak nekom zatreba :fiju:. |
Kupujem novi hard i dvojba je između:
WD6400AAKS WD6401AALS WD7501AALS Koji je najtiši,najbrži?Cijena nije presudna... |
Blah, mislio sam da će mi čitanje ovog topica biti od pomoći ali šipak :)
U potrazi sam za 1Tb HDD-om, nekako sam između Samsunga F1 i Hitachija 7K1000, da ih se naći za oko 600 kn. Seagate sam otpisao, WD Black je preskup, WD Green je na 5400 RPM. Uglavnom će disk biti za storage, a moguće je da će uskoro poslužiti za sistemski disk, zato ne bih sporiji WD Green. Još važem, malo je problem i to što Samsunga uglavnom nema nigdje na lageru ovih dana. Ne znam jel bio link, malo sam konzultirao Xbitlabs 1Tb HDD roundup. Malo je stariji test, ali može poslužiti za orjentaciju. |
Ja bi osobno cekao druge proizvodace s dual platter 1TB diskovima. Jedino sto sad kod nas imas je Seagate koji nije nesto posebno, no zato se i vec sad moze naci za malo iznad 600kn. Dok se Samsung i WD prikljuce i ako WD napravi imalo kvalitetan disk poput 6400AAKS onda cemo imat brz i jeftin 1TB disk. Ako ces ga samo koristit kao storage onda uzmi najjeftiniji. :)
|
Citiraj:
Uglavnom, već sam se odlučio za Hitachija. Htio sam Samsunga jer je malo hladniji, ali ga nigdje nema na lageru za tu lovu (600kn). Bit će i Hitachi dobar :) |
Evo, ovo bi trebao biti izbor Seagate diskova od 1TB sa 2 ploce. Cijene su ok, sad jedino ako ti se riskira sa Seagete-om.
|
Citiraj:
No, svejedno ne bih uzeo Seagate. Znam da je ona ubojita serija bila generacija 11 a ovi su 12, ali i ovi se iznadprosječno kvare :D |
Roberto imaš Samija 1TB u ADM-u sigurno
|
Citiraj:
Sami možda dođe na red kad se pojave njihovi 2-platter 1Tb diskovi :) |
Evo ja kupio danas u Vemilu 1 TB Hitachia za 675 kn.
Diskovi čisto solidni a najjeftiniji. To mi je četvrti Hitachi u kompu (160+500+500+ sad 1 TB) i nikad nijednog problema Trenutno se formatira i neće skoro završit :D http://www.imagesforme.com/out.php/t525858_1.JPG Sve mi veća gužva kod SATA konektora :) http://www.imagesforme.com/out.php/t525860_4.JPG http://www.imagesforme.com/out.php/t525859_3.JPG |
I koliko se čuju/vibriraju ti terabajtni Hitachi modeli?
Ovi slabiji modeli od 500 GB pa naniže koje san ja imao priliku čut me nisu niti malo oduševili, moji Samsung diskovi su bili par puta tiši od tih čudovišta:D |
Citiraj:
U mom CM690 nema vibracija diskova, imam utore s gumenim podlogama na mjestu spajanja tako da to ne igra ulogu. Ja sam se bojao pretjeranog zagrijavanja, no za divno čudo temp Hitachija je tek za stupanj dva viša od ostalih diskova. Pošto koristim Hitachi za storage nisam ga išao testirat da vidim brzinu, samo sam ga chekirao da ne bi bilo bad sectora i errora, i napucao ga jučer već s 800Gb podataka :D Sve u svemu zadovoljan sam. |
Trenutno čujem samo diskove kako se vrte. Diskovi su u ovim "kučištima" tj, "sjedalicama" od CoolerMastera i donekle su gumicama izolirani di se dodiruju, i zasad se vibracije uopče ne čuju.
Tek nekad zna zavibrirati disk da se zvuk prenese na kučište no lagani "tap" po kučištu i vibracija odmah nestane. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad je u drugoj prostoriji, ''u stolu'' i ne smeta me ni najmanje :) Traži sam najjeftiniji 1Tb disk, htio Samsunga, ali našao sam povoljnije Hitachija. Služi svrsi (storage) i to je to :) |
Planiram kupit hard izmedju 500 GB i 1 TB i sluzit ce kao storage.e sad me zanima jel pametnije formatirat cijeli hard i ostavit 500 gb ili 1 TB u jednoj particiji ili podjeliti na vise particija npr ovaj od 1 TB na 3 x 333 ili tak nes?
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:25. |