![]() |
Kaze gigabyte ovako:
"* DDR2 1066 is supported with combination of AM2+ processors and DDR2 1066 memory modules, please refer "Memory Support List" for detail memory support information. " A tvoj procesor nije AM2+, nego AM2 i eto zasto nece. |
Bez OC-a, nikako.
Tek Phenom i Phenom II procesori imaju 1066 djelitelj. EDIT: Tek sad vidim da ti jesi OC-ao procesor. To što ti u BIOS-u piše 800, ne znači da je memorija doista na 800, pogotovo ako si (a mislim da jesi ako si OC-ao) dizao HTT vrijednost sa defoltnih 200Mhz. Skini CPU-Z i pogledaj na koliko ti točno radi memorija. I pročitaj OC vodič. Tih 800, kao opcija u BIOS-u, jest samo memorijski djelitelj 1:2 (HTT : MEM). |
Pozz svima - imam pitanje oko testiranja stabilnosti 4 i vise GB RAM-a u 64bitnim Win. Probao sam posljednji Prime95 i OCCT, ali niti jedan ne zauzme vise od 2 GB u RAM-u. Hvala unaprijed na pomoci!
|
mozes ih pokrenut 2x recimo ili skini memtest
|
Dali tko zna što o patriotima?Oni nisu baš nešto ha?
Evo testiram patriot 2x1gb cl5@800 To je ujedno i najdalje što idu. Maximalno 830mhz sam uspio...koja žalost. p.s. evo krepo je jedan stik :) , prekrižite patriota |
memorija iz "moj komp"...naime na 5-5-5-15 ide do nekih 1180Mhz...i više od toga nikako...onda sam stavio 6-6-6-18 i ide do 1220MHz na naponu 2.4....sad mene zanima kak ju natjerat da ide i preko toga...probao sam sa većim naponom 2.5, 2.6, 2.7 ali opet nejde...sad pretpostavljam da trebam ovo 6-6-6-18 promijenit...ali ne znam u kaj..može pomoć
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Koja je oznaka na njima? |
Citiraj:
Pitanje je samo koju seriju imaš. |
na njima piše
CL1118R.64 97433 i ja bi reko da su jednostrani edit: riješeno |
Citiraj:
Ovi moji su sa oznakom : PSD226800KH |
To je Signature serija ili ti ga Value serija, najjeftinija verzija od koje ni nemožeš očekivat čuda
nije to ELK, LLK ili Viper serija |
Citiraj:
Onda je razumljivo što moram na garanciju.:D |
Zanima me dokle ide ova memorija ako se ima tko pozabaviti sa njom.
Mislim je mozda sebi uzet 2x2gb, za tu cijenu pari mi se cisto ok ali ako moze jos malo onda super. http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.207.146 |
Citiraj:
kupi ovo u Diskontu24,evo ja danas to kupio http://www.diskont24.com/product.php...cat=372&page=1 ili ovo http://www.diskont24.com/product.php...cat=372&page=1 |
A po čemu je to govno od memorije?
Koliko si kitova isprobao da si došao do takvog zaključka? |
BTW Preporučeni Kingston je još gori, prijatelj je probao 3 kita i s nijednim nije stabilno radio na 1066 MHz, a kit je deklarirani kao 1066 MHz... Doduše i ovo je generaliziranje kao i ono gore, možda se radilo o lošijoj seriji ili nečem trećem, kao i kod tvog problema s Kingmaxom kojeg možemo volit il ne volit, al predugo je bija BB za mene bar.;)
Inače, koliko san informiran Kingmax ide loše, pojedine pločice jedva i 1066 drže:D tako za nekakvi OC ga je možda bolje preskočit, ako to nije bitno, onda uzmi, cijena je i više nego ok. |
Koliko smijem bez straha davat kingmax-u iz mog kompa napona, ja nisam išao dalje od 2.06v, i pritom mi nije htjelo stabilno u windowse bootat na 240fsb.
Nakon toga sam pokušao stavit na 230, pri čemu je memorija radila na nekih 427mhz (854), no corruptalo mi je windowse, tj određeni programi mi nisu radili kako treba, pa po tome vidim da nije stabilno, nakon toga sam opet vratio na default, 375mhz. Dali smijem ići preko 2.1v bez straha? Kućište je dobro provjetreno tako da ima propuha za odnosit toplinu, no neznam koji je sigurnosni prag kojeg bi se trebalo pridržavati. Mema je kingmax ddr800 2x1gb, mislim da su nanya chipovi gore,iako nisam siguran jer ne piše ništa, ali su kupljeni u to vrijeme kada je najviše njih bilo na tim chipovima, jednostrani moduli. Hvala |
Procita sam ( u drugom thread-u) da su ti kingmax-ovi od 800 i od 1066 isti tj da imaju iste chipove da da se te od 800 da stavit na 1066 na 6 6 6 18....
Sta se Volaze tice mozes slobodno do 2.2v bez problema |
čemu tjerat tako visoke latencije (6-6-6-18)
|
Nemam pojma ali takve su valjda tvornicke ako se ne varam.....nemam te ramove pa ne znam.
Uglavnom ako ti mogu radit na 1066 na 5-5-5-15 to je odlicno (bar za mene) ali tribao bi ih uzet pa ekserimentirat. Ako ima netko da mi kaze kolike su mu latencije najnize pri 1066 ili pri 1000? |
ak ram radi uredno na 800 4-4-4-x onda nema nikakve koristi tjerat ga na 1066 6-6-6-x jer time nisi dobio niš.... ono malo kaj si podigo takt si ubio latencijama
a i koliko se sjećam ti moduli idu na 1000 na 5-5-5-15 uz podizanje napona potraži malo po forumu, bilo je SS-ova http://forum.pcekspert.com/showthrea...=92948&page=14 naravno moraš uzet u obzir i radi li se o 1GB ili 2GB modulima ;) |
Mah, već sam sve opisao u kingmax oc threadu, tako da mislim da sam postigao max sa tom memorijom.
Čekam neo-st da mi se javi, prodaje on supertalente, pa ćemo vidjet šta će onda bit :) |
Ako ti oni Supertalenti nisu sa D9KGX čipovima (a što je vrlo mala vjerojatnost da jesu) onda se baš nećeš usrećit sa onim ramom...
|
Ma netreba meni niš posebno, ako će radit kako su deklarirani, meni odgovara.
Bolje i 4-4-3-8 @ 800mhz nego 4-4-4-12 @ 750 koliko ovi moji idu. Evo sad mi neo kaže da su mu radili na tim latencijama na 1.9v umjesto na 2.2, što mi zvuči dobro, iako nemora značit ništa. |
Čisto da znaš, meni su radili na 4-4-3-8@1000mhz, pri cca 2.4V ;)
To je bilo dok su bila 2 sticka, sa 4 više neće tako, pre veliko je opterećenje na memorijski kontroler. Mema je ko stvorena za clockanje... |
Citiraj:
|
Elem daklem, memorija je stigla :)
Situacija je slijedeća, hyper pi 8M mi puca ali 4m mi prolazi na ovim postavkama: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=609354 voltaža je trenutno 2.33v. Ajd sada stvarno, do kuda bi bilo bezbjedno ići sa voltažom, imam kućište iz siga, dakle povjetarca ima, nije sad da puše tornado po memoriji ali se osjeti kako pirka po njoj od prednjih ventova. Za 24h rad mislim stavit na 2.2v i vidjet do kuda ide, ali volio bih isto tako provjerit i max takt ali me frka tih voltaža. |
Piše ti u stickyu do koliko možeš ići s naponom...
Ovo je čini se neki novi trend gdje propuhom u kućištu mislite spasiti memorije od crkavanja. Propuh joj neće ni naškoditi, a neće joj ni pomoći. Meni su moji Ballistixi (ili da kažem općenito DDR2 memorije sa GMH čipovima) radili/trajali isto sa i bez venta. A imao sam već dosta kitova da to mogu reći. A ovi ostali čipovi ionako nisu toliko topli, i nemaju toliku tendenciju crkavanja... Ako nema potrebe, a nema, nemoj ići preko 2.2-2.3v, jer jednostavno nema nekog smisla toliko mučiti memoriju. Ionako nećeš dobiti nikakve osjetne performanse. A za bench ionako nije bitno, ideš dokle misliš da bi moglo ići :D |
ddr3 NE RADI
PLOCA JE ASRCOCK P43R1600twins, memorija je APACER DDR 3 1333 , na sluzbenim stranicama od asrocka memorija nije podrzana, sistem se resetira, zna li netko kako osposobiti memoriju da radi na bilo kojem taktu.
|
Daj malo vise informacija. Procesor?
Npr, kako su FSB jumperi namjesteni? Hint: Manual, str. 23 i 24. |
FSB jumperi su stavljeni na default vrijednosti. Procesor je E6300(2.8Ghz/1066mhz), radi odlicno sa DDR2 800mhz memorijom, DDR3 1333mhz ne zeli raditi ni na nizem taktu, npr. na 800 mhz (postavljeno kroz bios) , ruse se windowsi (fatal error), ili baci blue screen (win7 i vista). Pod podrzanim memorijama ova Apacer nije nabrojana (http://www.asrock.com/mb/memory/P43R1600Twins.pdf), sto sam tek poslije vidio, ima li netko ideju kako postaviti ovu memoriju da radi na ovoj ploci? POtrebno mi je da radi na 1066 jer je procesor na 1066.
|
Citiraj:
Kuži neko ovaj dio? |
RAm je 1333mhz, Proc ima fsb 1066. A doticna memorija ne radi ni na 800mhz, odnosno resetira komp.
|
Anto, nitko te ne kuzi, malo jasnije i polako objasni svoj problem i sto detaljnije...
|
Ram je DDR 3, 1333Mhz, procesor je E6300 (2.8Ghz)(1066Mhz FSB), kada je RAM postavljen na automatic vrijednosti (CAS,RAS;TRC...) racunalo se smrzne odnosno resetira. Znaci morao bi izdrzati do 1333 i vise a on vec ne radi na 1066. Kad umjesto njega stavim DDR2 2GB KINGSTON (800Mhz) sve radi odlicno.. naravno tad je RAM na 800Mhz a ne na 1066.
|
Citiraj:
|
Na kojim službenim stranicama su nabrojane sve moguće i nemoguće memorije da rade na nekoj ploči? :D
|
Ispravna memorija + ne radi ni na jednim postavkama + nije na popisu podržanih od strane proizvođača = nekompatibilnost s pločom
|
Problem sa OCZ-om
OCZ XTC Platinum PC-6400 KIT
koliko god se trudio nemoze se dignut sa 800 Mhz , stavim li na 801 ili 802 rusi se prije boot-a . Igrao se s njom cijeli dan i nemoguce ju je clockat . Ostatak konfe je GA-P35-DS3R , Q6600 Svi pricaju kako je izvrstan clocker a u mom slucaju vece smece od kingmaxa. Kingmax isao do 1 Ghz .Ako itko ima ikakav savjet ili slicno iskustvo bio bih zahvalan ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:23. |