![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
90 je ipak previse...
pogledaj topic u vezi poliranja hladnjaka. mozda cijela prica lezi u konkavnosti hladnjaka ili pak nije dobro sjeo. skini hladnjak - slikaj - postaj pa cemo ti rec ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
vidim da ti voltaza proca varira dosta...ko i meni dok su bili c1e i eist ukljuceni :\
inace, ako oces 3 ghz, ne kuzim zakaj stavljas multy na 7, stavi ga radije na max i fsb malo snizi... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
trenutno je skinuta bocna stranica na kojoj se nalazi vent i temperatura u kucistu je pala za nekih 8 stupnjeva. Pitam se sto ce biti na ljeto? Palo mi je na pamet dodati jedan 120mm na mjesto gdje idu 5"25 drive-ovi da puse izvana direkt prema procesoru, ali bih za to morao skinuti prednju masku...I dalje nisam siguran da ce tako ici preko 3.6...Misljenja?
|
IMHO
Pokusavat pogonit Q6600 na vise od 3.6Ghz na Zracnom hladjenju moze samo sluziti u znanstvene svrhe dokazivanja da Procesor radi ustvari na "Bijeli Dim" (tm).:chears: |
a za sto ti treba kvad na 3.6? :)
|
pitanje zasto mu opce treba Quad? a pogotovo na 3.6?
|
Citiraj:
Citiraj:
Samanji mu FSB i stavi veći multy, je li te možda RAM koči ? Nego za 3.6GHz treba dosta napona i vrlo dobra hladnjak, jesi li proba Orthos koliko ga on zagrije ??? |
mislim da je rekao da je probao s frendovim Ballistixima, ali nista.. mozda jednostavno ne ide..
Svatko tko se bavi "xy" nema NZXT Trinity Case..znaci ne bavi se tim XY poslovima..IMHO |
Citiraj:
Ako ne ide sa Ballistixima, onda definitivno mora biti do napona, možda čak i zida :hitthewal:, a mislim da je i 3 GHz dosta. Ako mu treba više onda će sigurno ić na bolje hlađenje i veći napon. |
ma znam da nije bitno za rad..ali pricekat cemo da dodje pa da vidimo cime se bavi na kompu..
mozda jednostavno ne ide, zbog zida, konkavnosti proca, zbog temperatura, zbog nečeg 6.. Moje je misljenje da kad se ima novi proc, treba stavit sve programe koji očitavaju temperatue (Tat, core temp, everest, speedfan, itd) i onda pratit temperature idle/load i onda procjenit koji je najtocnij, odnosno koji najmanje laze.. I onda s njim ocitavat..naravno metoda prst na bazu hladnjaka je nezamjenjiva.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Scythe shogun uopce nije nesto poseban cooler. To je hrga zapravo sa nekakvim _kvazi_heatpipeovima :D (heatline) Ne kazem da ne valja, ali po meni je ovo promasaj kod Scythe-a. Takodjer cu ti isto rec, kao sto su ti prije rekli. Pogledaj kako baza coolera nasjeda na proc :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Daj CPU-Z SS,podatke o naponima iz BIOS-a,idle/load napone...pa možemo nešto pričati o tvome problemu.Ovako,ja ne vidim smisla...I poslušaj Bullet1 gore.
|
Klokanje kvada neću komentirat,ali mislim da ti everest kenja ko što je meni coretemp pokazivao luđačke temperature.Instaliraj TAT,imho je najprecizniji.AFAIK ako temp pređe 80° dolazi do throttlanja,a ako do tog nije došlo nemaš se zašto brinut.
|
Citiraj:
|
meni se od svih najbolje pokazao core temp! na full load-u mi temp jezgri ne prelazi 60stepeni, a brijem da je ukupna temp CPU-a bar 5stepeni manja od jezgri. procy mi radi 3.2 @ 1.312 bez probljema vec 2-3 dana pod raznim testovima (orthost x2 - sve 4 jezgre, prime i everestov benchmark)
imam jedan problem, neznanje... u ploci Gigabyte x38 DS5 ne mogu naci fazon kako da pomjeram fsb a da mi memorija ne ide zajedno sa njim... to je ono unlimited/limited ali nema teorije da ga nadjem na ploci tako da bi proc jos digao neovisno o ramu! jel zna ko gdje bi ovo moglo bit? |
Citiraj:
Ne razumijem zašto te to muči? Imaš procesor s multijem 9, memorija koja ti očito dovoljno poteže, ne predstavlja problem. |
Sa 1:1 ratiom imas "lufta" za Kingmax ko' u prici :)
|
ne muci me vec... ako bi mogao dignut memu jos a da ne vucem proc bilo bi dobro... ali kad pregledam temp, na full load-u 60 sve jezgre, onda bi mozda uz malo "SOKA" mogao na 3.4 proc i nekih 960-970 memu ? sta mislite
Eurodizel..na kakv luft mislis ? :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:29. |