PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Vodič za foobar2000v9 u 13 slika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40904)

crn 31.10.2006. 09:29

Link na početnoj stranici je osvježen...

3NCORE 31.10.2006. 16:05

Slika 3.
http://img108.imageshack.us/img108/3406/43nz1.th.jpg
Podesite layout kao na slici i ...

Slika 4.
http://img108.imageshack.us/img108/3171/60ys2.th.jpg
...nakon što desnim klikom uklonimo suvišne toolbare...

meni nema ovoga svega kao sto je na prvoj slici pa nikako da dobijem ovo na drugoj.Moze help?

morph 31.10.2006. 16:13

Citiraj:

Autor 3NCORE (Post 557030)
meni nema ovoga svega kao sto je na prvoj slici pa nikako da dobijem ovo na drugoj.Moze help?

A kako to izgleda kod tebe?
Inace uz sto precizniji opis problema, stavljajte i screenshotove ako mozete...lakse je pomoci kod nekih stvari kad ih vidis.

Koju verziju foobara imas? Jesi stavio pluginove u */foobar2000/components?
Verzije pliginova su u redu?
Jesi pogledao ovaj post?

3NCORE 31.10.2006. 16:29

Skinuto je sve sta pise na onom prvom postu.I dosao sam do tog koraka i evo kako kod mene izgleda:

http://img289.imageshack.us/img289/7...led1nv6.th.jpg

3NCORE 31.10.2006. 16:43

Skuzio sam.Thx

morph 31.10.2006. 16:57

Znaci ovako: Desni klik na neki splitter i insert odgovarajuci element (panel, toolbar) sto god vec - to si pretpostavljam skuzio

Ukoliko ti nema panela, toolbara ili sto vec hoces insertati znaci da:
1.nemas tu komponentu ili plugin (znaci *.dll file u */foobar/components)
2.imas tu komponentu/plugin, ali verzija nije odgovarajuca

Primjer:http://www.imagesforme.com/thumbs/50985.jpg

Ako nemas npr. Album list znaci rijec je o jednom od ova 2 gorenavedena slucaja. Obadva se rjesavaju tako da odes ovdje ili ovdje i skines plugin koji ti treba

Edit: kasno sam vidio ovaj tvoj zadnji post

Dodatak crnovom vodicu je stavljen i na prvu stranicu ovog topica

atha 18.11.2006. 12:27

Mhm...

Zelio bih imati ovo, a radeci po uputama dobio sam ovo. :(

Moze mala pomoc jer mi se full svidja onaj morphov setup.

Takodjer...freedb tagger. U opcijama imam samo onaj osnovni pretrazivac i ne nalazi mi u pravilu nikako album koji zelim. A vidim da kod vas ima vise search enginea kao npr --> LINK

Help? ^^

morph 18.11.2006. 13:17

Citiraj:

Autor atha (Post 571220)
Mhm...

Zelio bih imati ovo, a radeci po uputama dobio sam ovo. :(

Moze mala pomoc jer mi se full svidja onaj morphov setup.

Takodjer...freedb tagger. U opcijama imam samo onaj osnovni pretrazivac i ne nalazi mi u pravilu nikako album koji zelim. A vidim da kod vas ima vise search enginea kao npr --> LINK

Help? ^^

Po kojim uputama si radio?
Pogledaj Post 3547
Setup ti je redu koliko ja vidim, jedino mi se cini da ja nisam imao menu i seekbar, a album list mi je stavljen na autohide.
Sad ti ostaje raspakirati ovaj file u foobar folder (bitno zbog imagea za track info mod), importati fcs file, ubaciti
sa copy-paste ubaciti kod za track info mod (desni klik na track info mod --settings---formatting string) i ubaciti kod za single column playlist (isto desni klik na single column playlist)
Kodovi se nalaze u paketu u txt fileovima.

Ako ti neki dio nije jasan pitaj pa cemo rijesiti.

Sto se tice freedb-a i ja sam sa tim imao problema u pocetku.
Pretpostavljam da firewall dopusta foobaru spajanje na net i da bandwidtha imas.
Moje iskustvo je da Tagging preko freedb-a sljaka samo ako se radi o albumu, ako su pjesme poredane po track numberu* i ako je u redu trajanje pjesama znaci ako je rip napravljen kako treba.

*ako su po abecednom redu moras ih rucno razmjestiti (sto nazalost jos uvijek nije moguce kod single column playlista - jedan od najvecih nedostataka iste) ili sa nekim drugim programom srediti tagove

Inace meni ovako izgledaju freedb opcije i sve radi.

Da li album postoji u bazi freedba i trajanje pjesama mozes provjeriti na njihovoj stranici pomocu searcha.

McG 18.11.2006. 13:36

.....

atha 18.11.2006. 17:41

Hm, tagger i dalje ne radi. Trebao bih sloziti rucno kako mi je i McG rekao.

Sto se tice setupa, sve ok, jedino..vidim da mi ne ucitava ikone i pozadinske slike gore u Track Info Mod je samo bijela pozadina, a ne ona crna kakva bi trebala biti. Trenutno mi je mapa sa slikama smjestena na lokaciji X:\Program Files\foobar2000\FCS\unique

Gdje bi trebali biti buttoni i slike smjesteni da ih foobar ucita?

morph 18.11.2006. 17:51

Tagger ti baca gresku da ne moze naci, uopce ne pocne traziti ili pocne traziti pa stane u nekom trenutku?
Inace ja isto upotrebljavam media monkey za tagove kada iz nekog razloga ne koristi freedb.

Meni su images od tog setupa smjesteni na 2 lokacije:
1.C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\foobar2000\FCS\unique
2.C:\Program Files\foobar2000\FCS\unique

Probaj kopirati pa javi da li je uspjelo
Edit: I restartaj foobar nakon sto kopiras

atha 18.11.2006. 17:59

Tagger - ili ne nadje nista, ili nadje 15 nekih desetih izvodjaca koji nemaju veze sa onima koje trazim niti po naslovu niti po icemu. : stoopid

Images su mi na oba mjesta koja si rekao, ali nista. Ima li mozda veze to sto foobar2k nisam instalirao vec sam ga samo kopirao sa staroga diska nakon formata? Ali to mi ne stvara nikakve druge probleme sa foobarom, tako sam i do sada radio, mislim da sam ga samo prvi puta instalirao i od tada ga selim sa cijelim setupom, fcs-ovima, iconama i pluginovima.

morph 18.11.2006. 18:20

Citiraj:

Autor atha (Post 571493)
Tagger - ili ne nadje nista, ili nadje 15 nekih desetih izvodjaca koji nemaju veze sa onima koje trazim niti po naslovu niti po icemu. : stoopid

Ista stvar sa taggerom mi se desavala kad sam trazio tagove za jednu pjesmu. Kad sam skuzio da moram selektirati cijeli album i tek onda traziti - onda je poceo nalaziti ispravne tagove.
Ne znam sto bi moglo biti ako nije to....jer ocito je da plugin sljaka i spaja se na freedb.

Citiraj:

Images su mi na oba mjesta koja si rekao, ali nista. Ima li mozda veze to sto foobar2k nisam instalirao vec sam ga samo kopirao sa staroga diska nakon formata? Ali to mi ne stvara nikakve druge probleme sa foobarom, tako sam i do sada radio, mislim da sam ga samo prvi puta instalirao i od tada ga selim sa cijelim setupom, fcs-ovima, iconama i pluginovima.
Moze biti da je ili do toga ili do jedne druge stvari. Koliko vidim Foobar ti je na disku x. E sad u kodu path do imagesa je npr:

Citiraj:

$imageabs($get(absright),0,'FCS\unique\title_nocover.png',)
Nije naveden cijeli path, nego ovaj skraceni.
Nisam 100% siguran, ali mislim da taj skraceni podrazumijeva da se foobar nalazi u defaultnom folderu (c:\program files\foobar2000).
Mislim da se netko vec raspitivao za taj problem na hydrogenaudio forumu, nisam siguran.(budem malo pogledao sutra, nemam sad bas vremena traziti to)

Eventualno da probas rucno unijeti izmijenjeni path...npr: umjesto

Citiraj:

$imageabs($get(absright),0,'FCS\unique\title_nocover.png',)
da probas staviti

Citiraj:

$imageabs($get(absright),0,'X:\Program Files\foobar2000\FCS\unique\title_nocover.png',)
Probaj promijeniti te patheve do imagesa, resetiraj foobar pa vidi da li ima kakvog efekta. Nazalost ne vladam bas kodom do te mjere da bih znao sa sigurnoscu hoce li to funkcionirati.
Prije prckanja po kodu, mozda ne bi bilo lose da napavis backup foobar.cfg filea.

Costa 18.11.2006. 18:27

Što se taggera tiče stvar vam je u logici... zapitajte se koliko pjesama postoji na svijetu a da jednako traju ;)

Tagger se koristi samo za albume.

atha 19.11.2006. 00:26

Evo decki, ovako je to ispalo, i manje vise sam zadovoljan...
Zahvaljujem svima na pomoci. :)

http://img82.imageshack.us/img82/5606/wall15op3.th.png

morph 24.11.2006. 01:31

Citiraj:

Autor atha (Post 571688)
Evo decki, ovako je to ispalo, i manje vise sam zadovoljan...
Zahvaljujem svima na pomoci. :)

Jos samo fontove, playlist dropdown, buttons malo srediti i staviti kao edge style
none (umjesto sunken ili gray) i to je to...

SniperWolf 30.11.2006. 15:46

neshto sam prckao (again) i sad neznam ni sam kak sam dobio da mi se prikazuje ove godine, a ja nebih to htio :D
http://www.imagesforme.com/thumbs/9067Clipboard02.jpg

McG 30.11.2006. 15:51

....

morph 30.11.2006. 15:55

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 580524)
neshto sam prckao (again) i sad neznam ni sam kak sam dobio da mi se prikazuje ove godine, a ja nebih to htio :D
http://www.imagesforme.com/thumbs/9067Clipboard02.jpg

Pa reci sto bi htio umjesto toga?
Koliko vidim to je album list. Znaci desni klik na album list i odaberes si kakv prikaz zelis.
http://www.imagesforme.com/thumbs/20130000000002.jpg

Ukoliko zelis dodati novi prikaz desni klik na album list > settings > general > views > new i dodas prikaz kakav zelis - jedino trebas znati ove sorting strings ili mozes nesto iskombinirati od postojecih

edit: evo preduhitrio me mcg...dok ja uslikam, pa okacim prodje pola dana: sweating

flajpan 30.11.2006. 17:48

Problem sa lyricsima

Više mi ne skida lyricse - nije ništa mijenjano u foobaru. Moze li to biti zbog toga sto sam iza routera/firewalla? U studentskom sam domu (CVJETNO) dok mi je prije normalno radila ta opcija i rucno sa online search (SHARA). Isto je i sa torrentima (sto je manje vazno jer ionako nista ne skidam).

SniperWolf 30.11.2006. 17:50

Hvala obojici :) sredjeno!

morph 30.11.2006. 18:09

Citiraj:

Autor flajpan (Post 580642)
Više mi ne skida lyricse - nije ništa mijenjano u foobaru. Moze li to biti zbog toga sto sam iza routera/firewalla? U studentskom sam domu (CVJETNO) dok mi je prije normalno radila ta opcija i rucno sa online search (SHARA). Isto je i sa torrentima (sto je manje vazno jer ionako nista ne skidam).

Da, najvjerojatnije je router/firewall razlog...ne vidim zasto ne bi radilo ako nije nista mijenjano.

h3lld 06.12.2006. 21:24

e crni, jer imas negdi link gdje se skinu ovi novi pluginovi za columns ui da su kompaktibilni s vistom jer ovi sa xp crashaju foobar konstatno...

svebee 13.12.2006. 19:26

@h3lld
također, probao sam onaj layout "WMP 11" za foobar (http://www.hydrogenaudio.org/forums/...dpost&p=446174) al se stalno ruši ("Bad Allocation") čim probam nutra nekaj izmijenit...ima ko kakvu ideju....

morph 13.12.2006. 19:38

Evo par linkova pa probajte nac u cemu je problem, inace nemam vistu pa ne mogu biti od neke velike pomoci

1
2 3 4
5

SniperWolf 15.12.2006. 20:58

Gdje se zapravo nalazi $imageabs($get(absright),0,'FCS\unique\title_nocover.png',) :o

zanima me jer ja isto neshto muljam hocu imati onaj kewl setup :)
i gdje trebam kopirati onaj track info setting?

morph 15.12.2006. 21:10

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 594517)
Gdje se zapravo nalazi $imageabs($get(absright),0,'FCS\unique\title_nocover.png',) :o
zanima me jer ja isto neshto muljam hocu imati onaj kewl setup :)

Desni klik na single column playlist > settings > Group display ili Item display

Citiraj:

i gdje trebam kopirati onaj track info setting?
Desni klik na track info mod > settings > formatting string

fairy 19.12.2006. 20:57

ok, trenutno više nemam živaca za istraživanje, pa ako netko zna...
dok uključim onu opciju u live messengeru->'što trenutno slušate', prikazuju mi se samo informacije iz ID3v1 tagova...kak da dobijem ID3v2 : hitthewa
verzija foobara je 0.9.4.1, amip 0.90 : stoopid

rams 20.12.2006. 22:48

Jedno pitanje, plugin freedb tagger, kada kliknem Retrieve da nabavi listu servera nista neradi, samo mi ostane/nade freedb.freedb.org - Random Freedb Server, verzija Foobara je 0.9.4.2!

?

morph 21.12.2006. 00:32

Citiraj:

Autor kel'thuzad (Post 599369)
Jedno pitanje, plugin freedb tagger, kada kliknem Retrieve da nabavi listu servera nista neradi, samo mi ostane/nade freedb.freedb.org - Random Freedb Server, verzija Foobara je 0.9.4.2!

?

Ako ti sljaka nema to veze, meni isto nema vise popisa onih servera nego pise default freedb server.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:03.