PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Britvice za brijanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=283644)

tux-scooby 21.05.2019. 17:06

Ukoliko se ima osjetljivija koza i nema se puno vremena preporucujem isprobati brijanje ledenom vodom. Nema potrebe za nekim pripremama, sapunima i sl (moze se, naravno i s tim ali uzeo sam i vrijeme kao faktor). Nova lamica (zilet), umiti se nekoliko puta ledenom vodom i nakon toga ozezi 3-pass shave ili koliko se vec zeli glatko da ispadne (naravno izmedju ubaciti umivanje ledenom vodom).

Nakon toga neki aftershave i gg.

Michel 24.05.2019. 07:36

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3300960)
Zanimljivo.

Imam jako osjetljivu kožu tu ispod brade, na granici s vratom, u mojih 15 godina brijanja, nikada nisam našao neko riješenje da nisam kompletno krvav nakon brijanja... Osim OneBlade :)

Mislio sam već da sam jedini čovjek na svijetu koji izađe poslje brijanja, kao poslje bitke hahahah :kafa:

goran1985 23.08.2019. 17:48

Evo bacio oko na ovu temu jer me zanimalo ima li kritika na račun Onebladea. Jer moje početno oduševljenje je brzo otišlo u nepovrat. Prva britvica što je došla s njime je bila odlična, no slomio je nekako nakon mjesec dana. Uzeo drugu - jako dobro ali ne duže od mjesec/ mjesec i pol dana prije nego je otupila. Uzeo naravno i treću jer sam bio oduševljen kvalitetom brijanja, ništa iritacije za razliku od žileta i to... - kifla, katastrofa, čupa do boli, nebitno je li brada od tri dana ili sedam, mokro ili suho brijanje... I ajde računam zapao me neki defektan primjerak pa ću uzeti još jednu - opet isto.

Nemate tih problema? Još uvijek zadovoljni?

schetz 23.08.2019. 20:39

Još uvijek zadovoljan, ali tek na prvoj zamjeni. Ako išta znači, uzeo u Santa Domenica. Meni doduše dugo traju zbog jednotjednog brijanja.

rodriguez 28.08.2019. 10:48

Trebam preporuku web shopa za safety razor, britvice itd svega ostalog šta ide uz brijanje?

viper84 28.08.2019. 13:46

Godinama sam koristio mach 3 turbo i već mi je dojadilo doslovno bacanje para na nastavke i odlučio prošle godine isprobati safety razor. Frend mi posudio Merkura da isprobam to čudo i rekao sam odmah da moram imati nešto takvo i (previše kasno) skužio da sam do onda koristio precjenjeni drek. U to vrijeme nije bilo baš nešto izbora na ebayu po nekim povoljnijim cijenama pa sam se okrenuo Aliju da vidim ima li tamo nešto slično vrijedno spomena i naletio na ovaj razor, ovaj store ima dosta toga u izboru, po ocjenama ljudi se čini ok a cijenom ne gubiš puno ako kvaliteta baš i ne ispadne... pa rekoh naručujem pa kaj bude bude.

Mjesecima kasnije mogu reći da mi je ovo jedna od najboljih kupnji u životu. Ispunilo je i više od očekivanja za te pare a dosad koliko vidim, trajat će. Brijem se kao i s Merkurom ono kad sam isprobavao, isto ima težinu i samo klizi, prošli tjedan sam brijao 1 cm bradu bez brige. Britvice sam bio uzeo na ebayu za 6-7 dolara Astra Platinum 50 komada i to će mi trajati dosta vremena.

Nadam se da sam nekome pomogao ko hoće jeftinije a kvalitetno brijanje i nisam tu da nekog nagovaram da uzme kineski ili čiji je već safety razor već da samo iznesem svoje iskustvo. Poz :chears:

tux-scooby 28.08.2019. 14:24

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3332828)
Trebam preporuku web shopa za safety razor, britvice itd svega ostalog šta ide uz brijanje?

Forum brijacnica.com

A shopovi:

https://www.traditionalshaving.co.uk/
https://www.shaving.ie/
https://www.italianbarber.com/
...
Ima ih jos brdo, ovo su samo neki kojih sam se prvo sjetio.

lutherus 28.08.2019. 14:29

Samo britva i sapun dolaze u obzir. DE kod putovanja avionom

dadoremix 28.08.2019. 14:37

Citiraj:

Autor viper84 (Post 3332877)
Godinama sam koristio mach 3 turbo i već mi je dojadilo doslovno bacanje para na nastavke i odlučio prošle godine isprobati safety razor. Frend mi posudio Merkura da isprobam to čudo i rekao sam odmah da moram imati nešto takvo i (previše kasno) skužio da sam do onda koristio precjenjeni drek. U to vrijeme nije bilo baš nešto izbora na ebayu po nekim povoljnijim cijenama pa sam se okrenuo Aliju da vidim ima li tamo nešto slično vrijedno spomena i naletio na ovaj razor, ovaj store ima dosta toga u izboru, po ocjenama ljudi se čini ok a cijenom ne gubiš puno ako kvaliteta baš i ne ispadne... pa rekoh naručujem pa kaj bude bude.

Mjesecima kasnije mogu reći da mi je ovo jedna od najboljih kupnji u životu. Ispunilo je i više od očekivanja za te pare a dosad koliko vidim, trajat će. Brijem se kao i s Merkurom ono kad sam isprobavao, isto ima težinu i samo klizi, prošli tjedan sam brijao 1 cm bradu bez brige. Britvice sam bio uzeo na ebayu za 6-7 dolara Astra Platinum 50 komada i to će mi trajati dosta vremena.

Nadam se da sam nekome pomogao ko hoće jeftinije a kvalitetno brijanje i nisam tu da nekog nagovaram da uzme kineski ili čiji je već safety razor već da samo iznesem svoje iskustvo. Poz :chears:

evo, i ja sam odlučio probat
trenutno rokam po fusion 5 britvicaj i elektronski braun serija 7
jedino što sam ja sad naručio bali britvice, pa da mi stigne u kompletu
valjda nebude taj zajeb

viper84 28.08.2019. 15:35

Gle, za te pare možeš samo dobiti. Osobno nisam nikakvu razliku osjetio između ovog i Merkura koji je 4-5 puta skuplji. S ovim sam dobio još i tu putnu kutiju s ogledalom.

S brijačem se dobije jedan Baili Platinum žilet koji još nisam (is)koristio jer su mi Astre došle prije pa ih i koristim otpočetka al mislim da ne bi trebao biti neke velike razlike između njih. Baš bi ga mogao staviti za probu kad se ovaj istroši.

rodriguez 28.08.2019. 16:31

Citiraj:

Autor tux-scooby (Post 3332903)
Forum brijacnica.com

A shopovi:

https://www.traditionalshaving.co.uk/

https://www.shaving.ie/

https://www.italianbarber.com/

...

Ima ih jos brdo, ovo su samo neki kojih sam se prvo sjetio.

Hvala

DSA 29.08.2019. 22:51

Citiraj:

Autor viper84 (Post 3332941)
Gle, za te pare možeš samo dobiti. Osobno nisam nikakvu razliku osjetio između ovog i Merkura koji je 4-5 puta skuplji. S ovim sam dobio još i tu putnu kutiju s ogledalom.

S brijačem se dobije jedan Baili Platinum žilet koji još nisam (is)koristio jer su mi Astre došle prije pa ih i koristim otpočetka al mislim da ne bi trebao biti neke velike razlike između njih. Baš bi ga mogao staviti za probu kad se ovaj istroši.

Možeš li mi preporičiti najbolji brijač, najbolje žilete i najbolju četku sa ove stranice gdje si ti uzeo na Aliexpress? Imaju još dva dana neki sale pa da naručim

viper84 29.08.2019. 23:48

Uzeo sam brijač koji sam linkao već gore, žilete sam uzeo e ebaya odavde, četku ne koristim, samo gel na ruku i utrljam na lice. E sad koje je najbolje, tu bi ti mogli pomoći oni koji su više toga isprobali, ovisi i o bradi kakvu imaš, gušća, rjeđa... Imaš u tom shopu linkanom svašta od opreme i drukčije brijače pa si pogledaj. Ja sam kako sam rekao nakon dugogodišnjeg korištenja mach 3 samo isprobao safety razor i rekao sam sebi da moram to nabaviti, neki duže traže ono kaj im paše, skoro pa sve isprobaju prije nego nađu, meni je bio praktički pogodak iz prve. Već sam bio skoro uzeo Merkur 34c ali pošto često švrljam po Aliju i kupujem tamo išao sam vidjeti imaju li kakvu ponudu naletio na ovo i isprobao, na kraju ispalo odlično. Dok se sjetim koliko sam para spizdio na te gillette nastavke osjećam se ko naivčina a k tome me nikad nisu obrijali kao ova kombinacija sad.

nub 30.08.2019. 08:14

Evo uzeo i ja s alija ovog za 2.84$ pa ćemo da vidimo :D

Vidim da ima svega, pa i ovakvih kopija merkur futura za par dolara.

Općenito se čini da ima par modela safety razora koje razni prodavači brendiraju i prodaju po malo drugačijim cijenama.

Inače četka je ok čak i ona iz dm-a sa pravom dlakom. A s njom sam koristio palmolive classic zelenu kremu i to mi je puno bolje i ne isušuje lice kao gelovi.

Žileti koji se lako daju nabavit kod nas i da su dobri su gillette platinum, obično ih ima u konzumu i bolje uzet tako nešto nego experimentirat s nekim aliex nonamerima. Ima i wilkinsona kod nas za nabavit, ali to su najgori žileti koje sam probao, tupi i čupaju. Po meni su najbolji feather. Uzimao sam ih s ebaya, al možda bolje ne krenut s njima jer su osjetno oštriji od ostalih :D. S praksom to znači samo još lakše i blaže brijanje za kožu, reže kroz sve i nema zapinjanja, guljenja :)

Veki-os 06.09.2019. 00:18

Citiraj:

Autor viper84 (Post 3333518)
Uzeo sam brijač koji sam linkao već gore, žilete sam uzeo e ebaya odavde, četku ne koristim, samo gel na ruku i utrljam na lice. E sad koje je najbolje, tu bi ti mogli pomoći oni koji su više toga isprobali, ovisi i o bradi kakvu imaš, gušća, rjeđa... Imaš u tom shopu linkanom svašta od opreme i drukčije brijače pa si pogledaj. Ja sam kako sam rekao nakon dugogodišnjeg korištenja mach 3 samo isprobao safety razor i rekao sam sebi da moram to nabaviti, neki duže traže ono kaj im paše, skoro pa sve isprobaju prije nego nađu, meni je bio praktički pogodak iz prve. Već sam bio skoro uzeo Merkur 34c ali pošto često švrljam po Aliju i kupujem tamo išao sam vidjeti imaju li kakvu ponudu naletio na ovo i isprobao, na kraju ispalo odlično. Dok se sjetim koliko sam para spizdio na te gillette nastavke osjećam se ko naivčina a k tome me nikad nisu obrijali kao ova kombinacija sad.

Hvala na postu, nisam bas razmisljao puno o brijanju ali eto kod mene ista prica, bacio dosad love na razne Mach-ove i britvice pa bi sad probao nesto slicno tome sto si ti uzeo.

Svidja mi se ovako nesto
https://www.aliexpress.com/item/3279...d-ced76dcbcb55

Jel moze preporuka nekog takvog brijaca sa Alija do 100-150kn ili su i ovi jeftiniji OK ?

nub 03.10.2019. 07:59

3 privitaka
Evo, već neko vrijeme da je došao safety razor od 2.84$ s aliexpressa. Ovaj

Šta reći, solidan komad željeza, teži nego što izgleda na slikama, fino brije i baš je gušt. Naspram plastičnih multiblade pixdarija brije ko avion. Pa eto, tko želi probat safety razor, može to napravit za sitne pare :).

Evo i par slikica. Zanemarite malo skenjan žilet :D

Dalthor 03.10.2019. 08:58

Citiraj:

Autor nub (Post 3342712)
Evo, već neko vrijeme da je došao safety razor od 2.84$ s aliexpressa.

pašu li bilo kakvi žileti na taj ili se moraju neki određeni uzeti? uzeo bih i ja da probam, jer su mi dosadili ovi jednokratni.

KrunoSTc 03.10.2019. 09:02

evo i moje iskustvo sa britvicama koje koristim cca 15godina.
Prvo su bili mach3 i ostali sa reklama, pa 2-3 električna, a radi jake brade sam se prebacio na žilet i razor Muhle. Tabac sapun i četka, uglavnom najgore iskustvo brijanja. Uvijek krvav, puno prištića po bradi, itd. Žilete sam kupovao one razne pakete gdje su svi najbolji proizvodaci i onda sam otkrio slijedeće, slučajno sam se jednom obrijao sa BIC jednokratim žiletom iz mulera, konzuma i ostao oduševljen.
Dan danas znaci vec jedno 7 godina isklučivo koristim BIC jednokratnie Flex britvice koje nisu ubiti jednokratne vec mi potraju i 10+ brijanja. Niti jednom se nisam porezao, odlično briju, nema prištića niti iritirane kože brade i vrata. Tako da svakako preporučam BIC FLEX sa plavom drškom, koštaju neku siću...

SympForTheDevil 03.10.2019. 09:10

Wilkinson Hydro 3. Glave orođinal 16kom za 12-15€ sa eBay.de

Mir i spokoj God dana (ne imadem nešto jaku bradu :D)

nub 03.10.2019. 09:30

Citiraj:

Autor Dalthor (Post 3342729)
pašu li bilo kakvi žileti na taj ili se moraju neki određeni uzeti? uzeo bih i ja da probam, jer su mi dosadili ovi jednokratni.

Da, to je standardizirano i idu bilo koji. Ja sam stavio gillette platinum koji se daju naći po našim dućanima. Ima i wilkinsona za nać, ali oni su tupi i čupaju više nego briju, tako da to zaobiđi :D

Inače, došao je i jedan kineski žilet s ovim safety razorom, ali nisam ga probao koristiti.

Dalthor 03.10.2019. 09:41

Citiraj:

Autor KrunoSTc (Post 3342731)
Dan danas znaci vec jedno 7 godina isklučivo koristim BIC jednokratnie Flex britvice koje nisu ubiti jednokratne vec mi potraju i 10+ brijanja. Niti jednom se nisam porezao, odlično briju, nema prištića niti iritirane kože brade i vrata. Tako da svakako preporučam BIC FLEX sa plavom drškom, koštaju neku siću...

ja koristim isto već 10+ godina iste jednokratne (one neke zelene wilkinson koji se mogu stisnuti pa ih lakše isprati nakon brijanja) (također odrade i po 10 brijanja), i nikad prištića, i tu i tamo se malo zakrvavim, ali ništa strašno, ali su mi dosadili jer, ako imam malo dužu bradu (3-4 dana) moram po 4 puta prolaziti po istom mjesto da bih skinuo sve, a preko opisima tu s foruma, sa klasičnim safety razorom bi to trebalo ići bolje, a i htio bih neku promjenu.
Te Bic sam probao jednom prilikom kad nije bilo wilkinsona u dućanu, ali nisam ih više uzimao jer već drugo brijanje su me počeli čupati.

KrunoSTc 04.10.2019. 10:54

Citiraj:

Autor Dalthor (Post 3342747)
ja koristim isto već 10+ godina iste jednokratne (one neke zelene wilkinson koji se mogu stisnuti pa ih lakše isprati nakon brijanja) (također odrade i po 10 brijanja), i nikad prištića, i tu i tamo se malo zakrvavim, ali ništa strašno, ali su mi dosadili jer, ako imam malo dužu bradu (3-4 dana) moram po 4 puta prolaziti po istom mjesto da bih skinuo sve, a preko opisima tu s foruma, sa klasičnim safety razorom bi to trebalo ići bolje, a i htio bih neku promjenu.
Te Bic sam probao jednom prilikom kad nije bilo wilkinsona u dućanu, ali nisam ih više uzimao jer već drugo brijanje su me počeli čupati.

Rijetko di ih ima za kupiti, BIC FLEX sa plavom drškom su meni izbor br.1 godinama. Meni npr. te wilkinskon zelene ne pašu, slabo mi briju.

Exomaniac 08.10.2019. 22:33

Ja imam samo riječi pohvale za OneBlade, imam ju već jedno 9 mjeseci, godinu dana i jako sam zadovoljan. Inače nisam nešto dlakav, i nemam oštre dlake tako sa se lagano skidaju i ja sam još na originalnoj oštrici :lol2: , a imam u kutiji još dvije ekstra koje sam dobio uz aparat.

Hrconja 09.10.2019. 13:58

Ja koristim isključivo Feather žilete japanske. I safety razor od cca 200kn iz Muellera.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

zkljaja 11.10.2019. 20:30

Za one koji se mozda ne briju britvicama ali zađu u temu... obrijem vrat jednom u 2-3 tjedna, ali bradu stalno trimam na 3-4 mm. Trebao bi preporuku masinice/trimera koji mi moze posluzit da po vratu skratim dlake koliko god je moguce kratko, a i da ima 3-6 mm nastavke za ostatak lica...valjaju li sta jeftine Wahl masinice iz Elipsa?

Eladio 16.10.2019. 20:39

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3344204)
Ja imam samo riječi pohvale za OneBlade, imam ju već jedno 9 mjeseci, godinu dana i jako sam zadovoljan. Inače nisam nešto dlakav, i nemam oštre dlake tako sa se lagano skidaju i ja sam još na originalnoj oštrici :lol2: , a imam u kutiji još dvije ekstra koje sam dobio uz aparat.

I ja sam odusevljen..
Oneblade me preporodio i odusevio :amen:

tor 16.10.2019. 20:47

Citiraj:

Autor Eladio (Post 3346179)
I ja sam odusevljen..
Oneblade me preporodio i odusevio :amen:

bome, nećkao sam se u par navrata, dok nisam vidio ovdje...za sad da bi riječ rekao, brzo, bez iritacije i posjekotina, stavio ne stavio afteršejv - nemam jebenih prišteva, iritacija, crvenila - zakon :goood:

xlr 16.10.2019. 20:54

Koje modele OneBladea imate? Gledam da zamjenim elektricni s 3 glave s necim malo manjim i jednostavnijim za ovo malo mahovine sto mi raste. Brijem se na suho, ne koristim aftere i nemam problema s kozom/bradom, ali me isto tako zainteresirao taj brijac

tor 16.10.2019. 21:16

QP2520, za sad mi je i više nego dovoljan :)

Keyser Söze 17.10.2019. 13:29

a koja je razlika vidim QP2520/20, QP2520/30, QP2520/64?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:45.