PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2017 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=282947)

PlayerName 26.03.2017. 08:09

Samo da Botas stigne Hamiltona pa da vidiš kino...a prva utrka

PlayerName 26.03.2017. 08:17

Ajmo Botas...

Morpheous 26.03.2017. 08:29

Ugodno sam iznenaden brzinom ferraria, ali neugodno preticanjima. Izgleda da su se potvrdile prognoze da je jako tesko slijediti bolide slicnih brzina.

Toorop 26.03.2017. 08:29

Jos da kimi proradi i to ce biti to :D

....iako sam odgledao sam zadnja 3 kruga :D :D

Gumby 26.03.2017. 08:31

...:D

dean225 26.03.2017. 08:32

Ferrari dovoljno dobar danas. Treba pričekati još koju utrku. Čini mi se da je Mercedes usrao sve sa prvim stopom Hamiltona.

Kimi se treba trgnuti. Morao je danas biti bar 3.
Odličan Vettel.

Morpheous 26.03.2017. 08:46

Citiraj:

Autor dean225 (Post 3041582)
Ferrari dovoljno dobar danas. Treba pričekati još koju utrku. Čini mi se da je Mercedes usrao sve sa prvim stopom Hamiltona.

Kimi se treba trgnuti. Morao je danas biti bar 3.
Odličan Vettel.

lol, webber i vettel na pozornici hehe. Čak je i zagrljaj pao.

Rekli su komentatori na sky da je mercedes pozvao Hamiltona ranije jer su vidjeli da ferrari ima jako dobar tempo iako sam ja osobno mislio da Hamilton opet serucka kad je od samog početka utrke govorio kako nema dobar grip. Jbga, navikao se čovjek biti 2 sekunde brži po krugu od svih ostalih posljednje 3 sezone, a sada se malo preznojavao i bio nervozan od početka do kraja. Jedino mi se čini da je Bottas........usporio kad je došao dovoljno blizu Hamiltonu. Mislim da nije bilo razloga da ga ne napadne kada mu je skidao vremena sekundu po sekundu, ali dobro...zna se tko je prvi vozač na papiru bez obzira što mercedes govorio. Jedino mi nije jasno zašto je Kimi bio toliko rezerviran. Razlika u vremenima je bila ogromna između njega i Vettela, pa pretpostavljam da se radi o krivom setupu.

SRV 26.03.2017. 09:15

Ma nijedan tim ne bi u onom trenutku pustio Bottasa ispred Hamiltona. Male sanse da bi ga prosao i rizik da se sudare, a Vettel predaleko ispred. A uostalom nije da je Hamilton bio u limp modu.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Morpheous 26.03.2017. 09:20

Citiraj:

Autor SRV (Post 3041587)
Ma nijedan tim ne bi u onom trenutku pustio Bottasa ispred Hamiltona. Male sanse da bi ga prosao i rizik da se sudare, a Vettel predaleko ispred. A uostalom nije da je Hamilton bio u limp modu.

Baš gledam dodatni intervju s Alonsom na sky kako pljuje po Hondi. Pitaju ga koja je njihova realna pozicija, a on veli "zadnja". Pitaju da pojasni, a on veli da su imali sreće u kvalifikacijama, neki bolidi su imali problema itd, ali Honda je zadnja :D

aski 26.03.2017. 09:28

Ja nisam gledao race. Ali se nadam da cu neku snimku iskopati.

Pa jbt jel moguce da je Ferrari prvi i jos se napokon uspjesno probio taktikom? :D

Jao, sto bi dao da zabibere Hamiltonu i Mercedesu ove sezone... :)

Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk

SRV 26.03.2017. 09:31

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 3041589)
Baš gledam dodatni intervju s Alonsom na sky kako pljuje po Hondi. Pitaju ga koja je njihova realna pozicija, a on veli "zadnja". Pitaju da pojasni, a on veli da su imali sreće u kvalifikacijama, neki bolidi su imali problema itd, ali Honda je zadnja :D

Rekao je "zadnji ili predzadnji", ne nuzno zadnji :D

SRV 26.03.2017. 09:33

Citiraj:

Autor aski (Post 3041591)

Pa jbt jel moguce da je Ferrari prvi i jos se napokon uspjesno probio taktikom? :D

Prilicno su bili izjednaceni Ferrari i Merc. Merc je usrao s taktikom, zapali iza Verstappena i to je Vettelu bilo dovoljno za pobjedu.

Morpheous 26.03.2017. 09:34

Citiraj:

Autor aski (Post 3041591)

U ovoj utrci su ferrari i mercedes bili podjednaki. Tko god da je bio prvi, taj bi na kraju pobijedio. Razlika je bila u tome što je Hamiltpon nakon boxeva ostao iza Verstapena pa je izgubio par sekundi i taj razmak se održavao otprilike istim do kraja utrke. E sad, da li je Vettel u vodstvu vozio umjereno i štedio bolid s obzirom da se nije žalio ni na što kroz utrku (jer svaki put kada bi na početlku utrke Hamilton na 1. mjestu ubrzao, Vettel bi također ubrzao), da li je Hamilton bio na maksimumu i nije mogao brže, da li je Vettel bolji vozač od Hamiltona (sad će krenuti svađe :D), hoće li Mclaren Honda osvojiti bod ove godine......samo vrijeme će pokazati.

dean225 26.03.2017. 11:49

Pročitao sam hrpu stvari na njemačkom formula1 portalu. Mercedes ima još značajnu prednost u snazi motora. Ali zato nije nimalo nježan prema gumama.

Oko 3. desetinke su brži od Ferrarija u 1 brzom krugu ali danas u utrci je čak Ferrari bio i brzi.

Navodno da mogu još 2 desetinke biti brži jer Mercedesov bolid ima 5kg viška. Izgleda da će Hamilton morati na dijetu. :)

Čisto me zanima kako bi ovo završilo na stazi gdje je moguće pretjecati..

vorda22 26.03.2017. 13:43

sam vettel kaze da je pobijedio iskljucivo zbog verstappena, tako da dok ferrari u cistoj utrci ne pobijedi mercedes, tesko da ce vettel ista moci kad se zbroji cijela sezona...

Sent from my MI MAX using Tapatalk

SRV 26.03.2017. 14:11

Ovu utrku im se posrecilo zbog strategije. No iducu utrku mozda budu brzi. Tako bi mogli izgraditi neku malu prednost, ukoliko mogu i dalje parirati Mercedesu to bi bilo super za sve nas koji pratimo F1.

Blue_Fatal1ty 26.03.2017. 14:20

...a tradicija bude ko pobjedi u prvoj trci osvaja naslov :D

drago mi je da to nebude hamilton, opet žao mi je da je to vettel...

Morpheous 26.03.2017. 14:49

Citiraj:

Autor SRV (Post 3041710)
Ovu utrku im se posrecilo zbog strategije. No iducu utrku mozda budu brzi. Tako bi mogli izgraditi neku malu prednost, ukoliko mogu i dalje parirati Mercedesu to bi bilo super za sve nas koji pratimo F1.

Najbitnije je da i dalje ulažu u razvoj tokom sezone a ne da kao prošle godine Ferrari nagovijesti da ima ok bolid u prvoj utrci i nakon pola sezone ih prestigne Red bull koji do kraja sezone opet ima 1.5 sekundi zaostatka za mercedesom po krugu. Sad kad su karte otvorene i razvoj dopušten bit će interesantno vidjeti koliko mercedes može izvući iz svog motora a da nije dosad izvukao, a koliko ferrari može izvući s obzirom da zbog tokena nije mogao drastično ispraviti deficite u dizajnu. Renault mi se čini previše trom po pitanju razvoja tako da sa strane motora ne očekujem drastično poboljšanje, no Red bull će kao i uvijek raditi na šasiji i aerodinamici.

Brko 26.03.2017. 16:41

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3041694)
sam vettel kaze da je pobijedio iskljucivo zbog verstappena, tako da dok ferrari u cistoj utrci ne pobijedi mercedes, tesko da ce vettel ista moci kad se zbroji cijela sezona...

Znači, opet ćemo imati kriterije "čiste" i "nečiste" utrke? :) Kmettel je pobjedio i end of story. Čista ili nečista utrka, 7 bodova prednosti je.
Na kraju ako osvoji prvenstvo za tih 7 bodova, vaditi ćemo se na "nečistu" utrku u Australiji :D ?

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 3041729)
Najbitnije je da i dalje ulažu u razvoj tokom sezone a ne da kao prošle godine Ferrari nagovijesti da ima ok bolid u prvoj utrci i nakon pola sezone ih prestigne Red bull koji do kraja sezone opet ima 1.5 sekundi zaostatka za mercedesom po krugu. Sad kad su karte otvorene i razvoj dopušten bit će interesantno vidjeti koliko mercedes može izvući iz svog motora a da nije dosad izvukao, a koliko ferrari može izvući s obzirom da zbog tokena nije mogao drastično ispraviti deficite u dizajnu. Renault mi se čini previše trom po pitanju razvoja tako da sa strane motora ne očekujem drastično poboljšanje, no Red bull će kao i uvijek raditi na šasiji i aerodinamici.

Do 4.-5. utrke će tu biti svega. Nakon Španjolske će sve biti kristalno jasno, kao i svake godine.
Svejedno mislim da je Mercedes u prednosti. Ferrari je bolji sa full tankom nego Mercedes, dok je Mercedes bolji u one-lap situacijama, zato je Kmettelu bitno da bude što bliži poleu jer onda ima šanse u utrci.
Ferrari u race conditions puno stabilniji od Mercedesa, prema danas viđenom između prve dvojice.

U svakom slučaju, pozdravljam ovu pobjedu Ferrarija. Daj bože da do kraja sezone gledamo borbu makar samo 2 pilota, ali da su iz različitih momčadi, da se ne ponavlja ova monotonija zadnje 3 sezone gdje o pobjedama odlučuji likovi koji barataju gedorama unutar jedne momčadi.

vorda22 26.03.2017. 17:29

samo kazem da je ovo u rangu proglasavanja pobjednika primere na bozic, kada barca ili real imaju 6-7 bodova prednosti...

Brko 26.03.2017. 18:44

Naravno da je daleko prerano proglasiti pobjednika. To je samo jedna utrka.
Pitanje je kome kakve staze odgovaraju.

1:0 za Ferrari. Do kraja jako jako puno.

Vjerujem da će Merc/Ham do naslova ove godine, samo je pitanje hoće li biti drame do kraja ili će na pola sezone Ferrari izgubiti dah.

Gabre 27.03.2017. 16:43

Citiraj:

Autor SRV (Post 3041587)

tempo koji je imao Botas bi rekao da bi prosao Hamiltona bez jebe na prvom DRS mjestu.
drugi par opanaka je sto to mercedes nije dopustio ocigledno jer kad je dosao na sekundu i pol samo je zadrzao tempo.

hamilton je pokazao opet da pod pritiskom nije bas najmirniji. Cim on pocne kukati na radio znas kolko je sati.

Zao mi riciarda na domacem terenu, bas je imao peh.

SRV 28.03.2017. 11:41

Ma jok, ne bi ga prosao, pa pogle koliko su se ljudi vozili iza Alonsa. Citavu utrku je drzao poziciju, sve do kvara.

Gabre 28.03.2017. 16:40

pricaju na skyu da Alonso radi cuda sa tim bolidom, da nije njega da bi mclaren bio uredno na dnu. dok ne krepa naravno :lol:

vorda22 28.03.2017. 18:30

bilo bi dobro da alonso odhebe iz mclarena

Brko 28.03.2017. 18:52

I on i Honda :D

vorda22 28.03.2017. 20:06

svejedno, ne micu se s mjesta

1v@n 28.03.2017. 20:18

BMW navodno ulazi u Formulu E, kao jedan od konstruktora. Prizivaju ih da se vrate i u F1 i spase McLaren od daljnje sramote :D

Brko 28.03.2017. 20:27

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3042530)
svejedno, ne micu se s mjesta

Ipak je Honda glavni krivac za ovu sramotu. Alonso je izvanredan vozač. Manimo što je kao sportaš jedna nula.

Gabre 28.03.2017. 21:51

kao vozac je fantastican a to se gleda jbga.

BMW se nije pokazao ni kad je bio konkurentan sa motorima i duze na sceni, a danas u doba hibrida trebalo bi im jedno 3 sezone da uhvate korak.
Honda ce doci sa novim motorom za 2 mjeseca lol, pa onda taj motor popravljati do kraja sezone.

nekako mislim da bi alonso mogao u mercedes ili ferrari opet.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:30.