![]() |
Citiraj:
|
Nikad :D
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Idu logikom da hrpa ljudi ima šroteks napajanja pa se u startu ograđuju...to je jednostavno oduvijek tako! |
Citiraj:
Najlakše je reć da ti treba 800w, a ove maxwellice pogotovo nisu veliki potrošaći... |
Citiraj:
Ovako sam skužio kaj si htio napisati. Bilo kako bilo, mislim daT za 970icu jer smatram da će se ipak kad dođu na tržište (kod nas u većem izboru) cijene ipak popraviti. |
To je sigurno. Strpljen, spasen..Taman ce doc potencijalno dobre igre do tad..
|
Čekah do zadnje sekunde s grafom,radi TDPa od 140W. Ali je cijena previsoka,nisam se nadao tolikoj cijeni. Inače,MSI 970 ima dobre reviewove. A oni koji nisu limitirani s napajanjem,ima Asus GTX 780 za 2500kn u uziu. Trenutno best buy.
|
Bila bi da je ima ali je nema. Imas na prosloj strani.
|
Nadao sam se i da će to srušiti malo cijenu Radeon modelima,ali nije. Jedino je sumnjivo to da su svi dobili par R9 280 modela,taman kad je 970 izašla. :lol2:
|
Baš sam mislio nedavno uzet 780Ti, jel onda bolje malo pričekat da se cijene slegnu i uzet 980? Mislim po performansama su tu negdje a ova troši dosta manje
Eto bio bi zahvalan da se neki ekspert očituje i obrazloži ako treba :) |
Citiraj:
|
Joj da i to sam htio napisat kad dođe odgovor od AMD-a, pa onda vidit isto, e hvala
|
Citiraj:
|
kad bi trebao doci odgv od AMD? tj kad se mogu ocekivati nove grafe?
|
|
|
to se traži ;)
|
Gigabyte...
Meni nije jasan sam "čin" da izbace ISTU stvar sa 30mhz razlike i backplateless® za 20tak $ manje. ČEMU ?! To je ISTI proizvod. Garantiram da je cijena ambalaze veca (zbog izmjene podataka na istoj) od tog "savinga"... :hitthewal: |
ma dobro to na stranu, samo nek oni šibaju sa tim svojim nuklearnim kulerom i sve 5 ;)
|
Ja samo cekam da izadje DA: Inquisition i Witcher 3 da vidim kako ce se GTX 770 drzati... bude li to islo 60+ fps na 1080p pri nekim pristojnim postavkama, bez silovanja AA i kojecega, preskacem GTX 900 seriju totalno.
|
Izgleda da potrosnja pod "pravim" opterecenjem ode na visoke razine, u nekim djelovima stess testova cak i 280W - vise od Titan Blacka ??
http://www.tomshardware.co.uk/nvidia...-33038-12.html |
To su neki heavy computing testovi. Kaj je to neka sintetika?
|
Citiraj:
BTW cak i u gamingu kolko vidim nisu se proslavile malom potrosnjom? Gaming 980 GTX Reference - 200W 780 GTX Reference - 205W TitanBlack - 226W computing/stress test 780 GTX ref - 247W TitanBlack ref - 248W GTX 980 Ref - 285W |
GTX 980 ide do 1.25v kaj nije bas malo. 780Ti je po def. 1.67v ak se ne varam ili 1.75 a max. je modinogom biosa 1.21v.
1.165 i 1.175v, tek sam sad vidio kaj sam napisal. |
Citiraj:
inače je već prije bilo govora o novoj memoriji na grafičkim karticama koja nudi drastična ubrzanja(ne sjećam se naziva),navodno skupa za proizvest ali evo opet nešto slično http://wccftech.com/hbm-3d-stacked-m...ndwidth-gddr5/ |
Citiraj:
A neznam jel netko primjetio da u furmarku imaju puno nize taktove i skoro nizu potrosnju negu gaming (ne pricam za ovaj test od TH, nego sam to opcenito primjetio)? Ocito je da varaju da bi ispale manje temp i potrosnja... :( Sjecam se kad je davno prije bila ista shema sa 3dmarkom. |
Kakvo varanje :) ? Ja da sam na mjestu proizvodaca, namjerno bi nekako napravio da u tom govnetu od programa klokovi padaju na minimum minimuma. Otkad je furmark mjerilo icega osim bespotrebnog kurenja cipa ? Imas 3d mark imas igrice imas 100 drugih programa za testiranje a ne to smece od SW-a.
|
Citiraj:
Taj softver ima svoju svrhu, iako ga na ovaj način proizvođači potkopavaju... |
Kakve stabilnosti o cem ti ? kakve temp do kojih ide ? Reci mi jednu jedinu situaciju IRL koja optereti graficku koliko ju furmark optereti ? Otkad je to furmark relevantan za testiranje icega a kamoli stabilnosti ? Taj softver nema nikakvu svrhu osim nepotrebnog kurenja graficke kartice. Upali unigine heaven benchmark koji vrti ekšli grafiku na extreme sa teselacijom i testiraj do mile volje ili 3d mark svejedno je. Normalno da ga potkopavaju jer je obican bloatware, cakstovise na mjestu proizdovjaca kartica trazio bi zabranu za koristenje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:33. |