![]() |
Ma nema sta da se sekiras.Aliexpress tamani selere kao muhe. Da sad ne ulazim u detalje lik me je zajebao i naravno otvorim dispute. Na kraju mi je vratio kompletan iznos i molio da promjenim dispute u shiped to wrong address jer ih aliexpress kaznjava u slucaju da se kupac zali na kvalitetu
|
Narucio sam neke gluposti 27.2. naravno, jos nije doslo. Na trackingu pise "shipment cancelled".
Otvorim dispute, lik mi napise ovo Citiraj:
Jel se moze kako provjeriti jel taj trackin number lazan? |
Samo ti ostavi otvoren dispute
|
Vidio sam u zadnje vrijeme da možeš pratiti paket kada se logiraš na njihov web i odeš pogledati šta je s naručenim itemom. Isto tako negdje sa lijeve strane zna pisati i 'pravi' TN jer s ovim ne možeš ništa.
Primjetio sam da sada brže rješavaju uplate, a samim tim i slanje paketa. |
25.03 sam naručio par stvari kod njih, sitnice.
Prošli tjedan je stigla jedna stvar a ostale dvije su zapele u trackingu (na njihovom webu) jos sa datumom 1.4 i od tada ne mrda. Neznam koliko često oni to updejtaju ali eto, još malo i bit ce mjesec dana što čekam :) |
Hej ljudovi, jel znate mozda kaj se dogadja sa xiaomi power bankovima, na gearbestu ih nema, na banggoodu su svi out of stock, a preko ali expressa trazi preko 100$ za shipping wtf :S
|
Citiraj:
|
Citiraj:
neki drugi gledaj |
Kaj to neka nova regulativa?
Postoji i lager vidim u UK, ali ne salje za HR :/ |
Citiraj:
Uspio sam sa Kaidomain.com iz Kine kupiti battery packove, to je bilo na jesen. |
Citiraj:
Hmm, meni prije 2 tjedna stiga Anker power bank iz Kine naručen sa AliExpressa...:stoopid: |
Citiraj:
Recimo ako dođe na carinu, sve se uredno vraća il odlaže. Ne stiže ništa kupcu, i onda otvoriš claim, i oni tu puše pare jer nema ni robe ni novaca. |
Da, općenito je zabranjeno slanje baterija poštom i po Europi i šire. Onaj tko šalje, radi to mimo zakona i čisto sumnjam da će na paketu pod sadržaj pisati battery, akku, ili slično
|
Citiraj:
https://www.aliexpress.com/wholesale...s+from+estonia |
Upit
Imam jedno pitanjce :).
Pukao mi je ekran od Samsung galaxy s7 edge i sada bi htio naruciti novi sa aliexpressa. Vidim da se krecu oko 1200-1400 HRK. Zanima me ako ga narucim sa ali-ja, koje rizike prihvacam po pitanju placanja carine i pdv-a ? Negdje sam procitao da je zadnje sto placam onaj iznos koji platim na aliexpressu, samo nekako ta prica mi i ne drzi vodu.Primjerice da ekran dode u gore navedenom iznosu ? Hvala na pomoci P.S. Vidim da ih par sto prodaju te ekrane imaju navednu "China Post Registered Air Mail" postu za slanje... ako to ista znaci |
možda prođe carinu.. a možda ti lupe jos manipulativne troškove i pdv
računaj na ovo drugo |
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
Jesu onda vece sanse da prodem bez carinjena i pdv-a :) ? |
Ne, nego manje, jer će im biti još sumnjiviji.
Osobno baš i ne bi kupovao ekran mobitela na takvim stranicama. Pogotovo ne ekran flagshipa. btw, još jedna sitnica. Pretpostavljam da taj S7E ima garanciju. Ako samostalno staviš drugi ekran, gubiš je automatski. Ako ti ga stave u servisu, garancija se nastavlja kao da se ništa nije dogodilo. Razmisli što ti je isplatljivije. I raspitaj se što je 'kaljeno staklo za ekran mobitela'. |
Aliexpress
Našla sam si za ljeto previse dobrih stvari...Brine me placanje jer racun sve ukupno iznosi preko 1000kn. Savijeti?
|
Naruci u vise narudjbi.
Poslano sa mog PSP5550DUO koristeći Tapatalk |
Ako naručuješ od različitih prodavača, dobiti ćeš više manjih računa.
|
I za svaku pošiljku je +55kn poštanskih/carinskih troškova. Ako je stvar veća ionako će 99% ići na carinu pa je bolje ne platiti svaki put +55kn.
|
Ako je puno manjih stvari sa manjom cijenom i od raznih prodavača, nema ni pdva ni pošt. troškova. Obzirom da se Nika147 nije izjasnila detaljno o svojoj kupnji, svi mi uzalud trkeljamo o tome.
|
Mozda zna netko.. napravio sam narudzbu na gearbestu, ali nesto nije ispalo dobro, zamolio sam dap oniste, i vrate novac, i kak je to islo sve preko paypala, dobio sam mail da mi je vracen novac od gearbesta.
Sad ja hocu narucit nesto preko Aliexpresa, al vidim ne trazi mi vise paypal, nego broj kartice (visa) I da zavrsim kupovinu, izbaci poruku da nemam dovoljno novca... Jel sad taj novac jos nije sjeo ili je taj novac na paypallu a Aliexpres gleda samo novac na bankovnom racunu? |
ja uvijek plaćam debit VISA karticom, koju imaju u sistemu i kupovinu mogu obavit i preko moba u tramvaju ili na plaži...dakle oni nigdje nemaju ovid u moj bank račun, nego kao i kod nas ako ti banka stopira plaćanje nemreš kupit. tako i kod alije
|
da, ali ja pitam sad, dal refund ide na taj neki paypal racun ili se vraca nazad u moju banku ?
|
Citiraj:
|
@Poggiali
Kad si plaćao na Gerabestu jesi li platio PayPal Balanceom ili PayPalom ali novcima s kartice? Jer otkuda ti je PayPal povukao novce tu će ih vratiti. Ako je u pitanju kartica, bankarski lihvari mogu do 2 dana držati novce prije nego ti se pojave nazad na računu. |
aaa.. znaci moram cekati da se pojavi i na kartici .. pih :/
jer gledam sad na paypalu uredno stoji zapis da je novac vracen, i cak kad sam opet pokusao preko gearbesta nesto naruciti preko paypala i dalje kaze da nije moguce zavrsiti transakciju :/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:56. |