PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Sony Xperia mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242683)

mislav_os 09.05.2013. 15:17

Ma i stavit cu screen protector iza(naprijed imam), nego pitam samo za kasnije :D

Brko 09.05.2013. 17:04

Stvar individalnog odabira :D nekima je super kad odljepe prenju foliju, a na njoj je SONY logo. Meni nije. Ide SP preko te folije i amen.
A te priče kako ekran odma ima bolji odziv, bolje boje i slično - ne vjerujem :D

No, kako ovdje, tako i drugdje, ima gurua i šamana koji sve to vide, primjećuju i na to su osjetljivi :D

MegaSkot 09.05.2013. 21:52

Zagg foliju preko cijele XZ i uživajte.

Brko 09.05.2013. 22:08

Ma biće dobra i kineska koju sam kupio na ebajcu :D

Bartuc 09.05.2013. 22:10

Što nije bolje kupiti neku sexy futrolu nego nagrditi mobitel naljepnicama (folijama)? :D Meni to zvuči kao da si kupim alu felge za auto i gore nataknem ratkape da ih ne ogrebem dok se penjem na rinzol :D

PS: Imam SGS dvije i pol godine, na ekranu ima samo jedna mini crtica, a stoji mi u džepu punom šute bez zaštitne futrole...

MegaSkot 09.05.2013. 22:17

Kako nagrditi kad se ne vide?? :confused:

Futrola je tek gay.

danc00 09.05.2013. 23:25

Citiraj:

Autor Bartuc (Post 2392485)
Što nije bolje kupiti neku sexy futrolu nego nagrditi mobitel naljepnicama (folijama)? :D Meni to zvuči kao da si kupim alu felge za auto i gore nataknem ratkape da ih ne ogrebem dok se penjem na rinzol :D

PS: Imam SGS dvije i pol godine, na ekranu ima samo jedna mini crtica, a stoji mi u džepu punom šute bez zaštitne futrole...

Možda je off top ali ovo definitivno potvrđujem.

2 godine sam imal SGS BEZ ikakve zaštite, je da sam ćuval mobitel i da mi nije padal ali u džepu je bio non stop, bilo da sam nekaj radili ili ne, u ruksaku sa svim predmetima itd.

Hoću reći, da ak noviji Samsung mobiteli imaju jednako dobro staklo onda nema nikakve brige, jer na SGS je staklo vrhunsko. Šuta-proof staklo :)

Brko 10.05.2013. 06:56

Vi imate svoju politiku, ja imam svoju :D TPU kućište + Screen protector je FTW ako mob ne služi za barenje pica i povlačenje po stolovima birtija :D

Dottore 10.05.2013. 15:31

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2392646)
Vi imate svoju politiku, ja imam svoju :D TPU kućište + Screen protector je FTW ako mob ne služi za barenje pica i povlačenje po stolovima birtija :D

Da li može otvoriti pivo? :)

Brko 10.05.2013. 15:50

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2392926)
Da li može otvoriti pivo? :)

Nadam se da će doći nešto ovakvo :D

kasko 10.05.2013. 22:04

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2392646)

Fkt ne kuzim, trebalo bi baš obrnuto bit.
Ako imam protectore itd bla bla onda cu tek otvarat pive i konzerve s njim :D

mislav_os 12.05.2013. 15:21

Prije 2 min napravljen update softa, i dalje je x.350 verzija, ali na prvu vidim da radi LED notifikacija, te se u opcijama mreže može odabrati i "samo GSM" način rada mreže.

Brko 12.05.2013. 15:23

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 2393712)
Prije 2 min napravljen update softa, i dalje je x.350 verzija, ali na prvu vidim da radi LED notifikacija, te se u opcijama mreže može odabrati i "samo GSM" način rada mreže.

Stock ili kuhaš :D ?

mislav_os 12.05.2013. 15:39

Stock zasad :D

Brko 12.05.2013. 20:50

Treba bit oprezan. Ekipa koja je otključavala bootloader na Xperiji Z, ostala je bez DRM ključeva i Bravia Engine-a. Ima neka caka o backupiranju tih podataka, no mislim da se neću sa time zejebavati.
Našli su način kako rootati bez otključavanja bootloadera i trpanja custom ROM-ova, također na zaključani BL. Za početak neću dirati ništa, a kasnije ću vjerojatno samo rootati i to je to. BL ne diram :D

Dottore 12.05.2013. 21:15

Zavisi što tebi treba. Ja bi rootao zbog adaway block reklame putem browsera i free programa. Tu reklamu možeš dobiti proljev, sifilis, gonoreju, kapavac, žuticu, moždani udar a u nekim slučajevima metak.
Stvarno ide na živce, troši promet i baterija pjeva back vokale. :)

Brko 12.05.2013. 21:25

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2393892)
Zavisi što tebi treba. Ja bi rootao zbog adaway block reklame putem browsera i free programa. Tu reklamu možeš dobiti proljev, sifilis, gonoreju, kapavac, žuticu, moždani udar a u nekim slučajevima metak.
Stvarno ide na živce, troši promet i baterija pjeva back vokale. :)

Istina. Zato i kažem, root će biti dovoljan. Lagano se i makne, samo se refleša sa stock firmwareom preko PC Companiona. Dok backup bootloader može dovesti do bricka. Već sam naišao na par pacijenata na XDA koji sada imaju staklenu ciglu od 500 dolara. Dobra je kao držač papira... :(

mislav_os 12.05.2013. 22:51

Ja se takodjer drzim toga, samo root ukoliko bude potrebno. Inace Brko jel tebi dosao mob? :D

Brko 13.05.2013. 07:02

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 2393938)
Ja se takodjer drzim toga, samo root ukoliko bude potrebno. Inace Brko jel tebi dosao mob? :D

Nije još, budući je prijenos broja trebao biti 29.04., ali po HAKOM-ovom zakonu, do 10 radnih dana nakon tog datuma imaju me pravo zadržadi u Tele2. Ma objasnio sam to ciganjenje u Tele2 temi.
A T-Mobile neće poslati mob dok me ne prebace u svoju mrežu. A prebacivanje će biti danas ili najkasnije sutra. A onda mob stiže u roku do 5 radnih dana. Tako da ako dođe do petka, bit će dobro. Iako ne vjerujem da ću ga dobiti prije sredine drugog tjedna.

HCS 15.05.2013. 15:00

Lijepo lijepo, Xperia Z update

EDIT: Dali je netko dobio taj update na ovim nasim Z-ovima tko je bio na .434 softu?

branuschi 16.05.2013. 17:28

Kod mene još ništa imam trenutno 10.1.A.1.434
nije kupljen u operatera!

EDIT: ipak je stigao update ali nije OTA nego preko PC companion!

nego da Vas pitam vlasnike XZ dali su kod Vas ove water damage
naljepnice kao malo rozkaste nisu potpuno bijele inače imam bijelu Z

i smeta me malo što se recimo na suncu pod nekim kutem vide ova touch
mrežica na ekranu kad je ugašen jel to samo kod mene ili inače?

Inače sam jako zadovoljan ovih 5-6 dana što ga koristim!

danc00 16.05.2013. 23:04

Citiraj:

Autor branuschi (Post 2396620)
Kod mene još ništa imam trenutno 10.1.A.1.434
nije kupljen u operatera!

EDIT: ipak je stigao update ali nije OTA nego preko PC companion!

nego da Vas pitam vlasnike XZ dali su kod Vas ove water damage
naljepnice kao malo rozkaste nisu potpuno bijele inače imam bijelu Z

i smeta me malo što se recimo na suncu pod nekim kutem vide ova touch
mrežica na ekranu kad je ugašen jel to samo kod mene ili inače?

Inače sam jako zadovoljan ovih 5-6 dana što ga koristim!

Tako je kod svih Sony uređaja, imal sam Xperiu T i kod nje je bila vidljivata mreža kad je sunce tuklo po ekranu...mislim WTF, jer kod T modela se baš vidi ta mreža i to pošteno...

HCS 17.05.2013. 13:23

S ovim zadnjim updateom kao da imam novi ekran, nevjerojatno koje poboljsanje. Treba vidjet jos bateriju kak se ponasa, naveli su produljenje autonomije.

Brko 17.05.2013. 13:33

Citiraj:

Autor HCS (Post 2397117)
S ovim zadnjim updateom kao da imam novi ekran, nevjerojatno koje poboljsanje. Treba vidjet jos bateriju kak se ponasa, naveli su produljenje autonomije.

Moj je danas stigao. :D javio mi susjed. Odma ide na PC Companion da skine taj update. :) dobro je netko rekao - nebrušeni dijamant :D

branuschi 17.05.2013. 14:14

Mogu isto potvrdit da je update odličan mob. je fluidniji kamera nešto brže otvara puno bolje slike (al svakako preporučam normalan mod umjesto onog auto)
baterija, za sad traje s isključenom Stamina kao prije s uključenom znači i tu je poboljšanje status bar i navigacijske tipke sad imaju crnu podlogu izgleda puno bolje sve u svemu!

Brko 17.05.2013. 17:18

Naravno, dođem u CityEX sa ceduljčetom pokupit mob jer me danas nije bilo doma dopodne i vele mi "paket je još na terenu, dođite sutra..." :D umalo da nisam štilovku izvadio :D kako se stvari odvijaju, sutra će poslovnica City EX-a vjerojatno biti ili opljačkana ili će planut :D

HCS 17.05.2013. 17:24

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2397308)
Naravno, dođem u CityEX sa ceduljčetom pokupit mob jer me danas nije bilo doma dopodne i vele mi "paket je još na terenu, dođite sutra..." :D umalo da nisam štilovku izvadio :D kako se stvari odvijaju, sutra će poslovnica City EX-a vjerojatno biti ili opljačkana ili će planut :D

Odustani, nije ti suden Z :D:D:D

Evo dva SS-a ekrana nakon update-a

http://www.pohrani.com/t/35/2B/4afXW...-05-17-17-.jpg

http://www.pohrani.com/t/3f/B3/jqFON...-05-17-17-.jpg

salvarez 17.05.2013. 17:35

Ja sam imao OTA update. Bome je i meni ekran puno bolji. Nisam siguran ak je bila, al mislim da je i opcija clear phase nova, ko i namještanje bijele boje. Ima ko kakve savjete kak moraju bit postavke?

Brko 18.05.2013. 11:03

IT came :D

Pitanje - što trebam napraviti da mi defaultni rezervar spremanja podataka bude SD kartica, a ne interna memorija. Tj. da svi downloadi i ostala trunja se automacki spremaju na SD karticu?

Potegao je update odma OTA preko 3G-a čim se dobio nakon prvog palenja. Odma sam ga skinuo. Ekran je odličan, boje su OK, nikakvog bleedinga i izbjeljivanja nema. Čak i kutovi gledanja nisu tako strašni kako hejteri pišu po netu. Da, jasno, nije isto kad se gleda okomitu u ekran i sa 20°, ali i iz oštrog kuta se vidi OK, barem ja vidim :D Zvučnik nije isto tako jako loš. Ja sam mislio da će to biti katastrofe kako se pisalo, ali kako se kaže: I hrđavom k... svaka dlaka smeta" :D

O prednostima updatea ovoga ne mogu govoriti jer nisam mob koristio prije njega.

Nego, možda nisam objektivan jer sam sa Desirea prešao na ovu zvijer, ali mob je cool, barem od 8 ujutro koliko ga koristim. Review ću napisati za dan dva ;)

Ivo_Strojnica 18.05.2013. 11:49

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2397573)
IT came :D

Pitanje - što trebam napraviti da mi defaultni rezervar spremanja podataka bude SD kartica, a ne interna memorija. Tj. da svi downloadi i ostala trunja se automacki spremaju na SD karticu?

Potegao je update odma OTA preko 3G-a čim se dobio nakon prvog palenja. Odma sam ga skinuo. Ekran je odličan, boje su OK, nikakvog bleedinga i izbjeljivanja nema. Čak i kutovi gledanja nisu tako strašni kako hejteri pišu po netu. Da, jasno, nije isto kad se gleda okomitu u ekran i sa 20°, ali i iz oštrog kuta se vidi OK, barem ja vidim :D Zvučnik nije isto tako jako loš. Ja sam mislio da će to biti katastrofe kako se pisalo, ali kako se kaže: I hrđavom k... svaka dlaka smeta" :D

O prednostima updatea ovoga ne mogu govoriti jer nisam mob koristio prije njega.

Nego, možda nisam objektivan jer sam sa Desirea prešao na ovu zvijer, ali mob je cool, barem od 8 ujutro koliko ga koristim. Review ću napisati za dan dva ;)

Čestitam, nadam se da ćeš biti zadovoljan! Očekujem review. :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:57.