![]() |
Citiraj:
skidam danas nove I RST drivere. ima li smisla koristit Intel Smart response? da li se na sistemskom disku moze koristiti particija za to ili treba poseban fizicki SSD? koji bench se najvise koristi za SSD-e? aj kad si vec tu sa istom maticnom da te pitam i nevezano za SSD. jel ti se dogadja kad restart prilikom paljenja racunala? |
smart response ti je debilana ako vec imas dovoljno velik ssd da ti cijeli sistem gore stane
a sad, sto se ploce tice, nemam problema sa restartanjem, nisam ih niti imal...al zato imam drugi problem, a to je da mu treba pola godine da prepozna boot device :D |
|
Jeftino
|
Da jako jeftino, odlicna ponuda :)
Samo informacije radi, da nebi bilo zabune ovo je laptop kit, znaci ne dobiva se 3.5 bracket za montazu. |
Koja je razlika između te i 840 Series Basic?
|
Otislo ovo na klikni.hr!
Probao naruciti ali nema ni opcije da se kupi. |
K'o je jamio je jamio. Vidim da imaju 840 120Gb Basic verziju za 820kn što mi se isto čini ok cijena.
|
Zamalo da nisam uzeo, al reko treba mi novac sad za novu platformu, to mi je trenutno puno bolja investicija. Krajnje je vrijeme da napravim upgrade sa Q6600. :D
Dok to riješim bit će valjda i povoljnije cijene. :P |
Ja sam isto planirao upgrade nakon 1.1., ali ovo je bila predobra prilika da bi je propustio.
|
Jel imam kakvih komplikacija oko ugradnje samsunga 830 u laptop s obzirom na 7mm debljinu diska?
|
Stigao SSD (model: MZ-7PC128). Na kutiji piše 'laptop installation kit' tj. nema bracketa za desktop kućište. U kutiji se nalazi i Norton Ghost kao i usb adapter (valjda da ga se koristi kao externi disk).
|
Citiraj:
|
Ako je tako, onda je to zgodno rješenje, ali ja sam ionako mislio staviti nove winse na njega.
|
99.9% sam siguran, jer to je laptop kit, spjis SSD na taj adapter, kloniras OS s laptopa na SSD, zamjenis ih i vozis :D
|
to kloniranje je otprilike nekakva ideja iza cjelog laptop kita (bracket + ghost combo dio bar), al bracket izvrsno sluzi umjesto ladice za 2.5" disk, ja na svoj od kad sam dobio drzim spojen 500gb hitachi hdd koji sam iscupao iz laptopa, radi ko urica :)
doduse, ne rade svi diskovi, seagate-a 7200rpm iz t400 sto sam izvadio nema sanse da pokrene, fali struje obzirom da je usb2 specifikacija 2.5W. Dok scorpio black isto radi, go figure!? |
Citiraj:
|
@Bono
thx! |
Jel netko nabavio ovu 840 Basic seriju? Vidim da 840 Pro nema kod nas u ponudi...
|
Citiraj:
|
Naručio si izvana ili kod nas? Koliko para?
|
Citiraj:
Na kraju ispao 137€, imam ga kod sebe samo ovi pacijenti u Microlinu nemaju Gigabyte UD5H maticnu da mogu slozit kompjuter i testirati. :( |
Za one koji imaju PRO verziju nema bojazni da ce vam crknuti disk, moj je isto dosao s Retail firmwarom.
http://www.anandtech.com/show/6483/u...0-pro-failures Druga je konfiguracija, prvi bench je bio na SATA2 kontroleru, a drugi na SATA3. Na oba su instalirani windows. Samsung 830 128GB http://i268.photobucket.com/albums/j...ssd_before.jpg Samsung 840 PRO 128GB http://i268.photobucket.com/albums/j...ng_840_pro.png |
Citiraj:
btw meni ce to ici u edge e125 koji je 11" lap pa mozda to i ne treba, ali nisam provjeravao. btw moze mi neko ukratko objasnit na kom principu funkcionira enkripcija u seriji 840. dali pita pass neki kad se pali komp ili? inace koristim TrueCrypt, ali ako je ova on-board enkripcija od 840tke dovoljno dobra kod krade lap-a da se nemoze do podataka, mozda bih isao na 840 basic seriju jer je lap ionak dosta spor pa da ga ne koljem sa T C-om dali je netko ugradivao vec seriju 830/840 u edge laptope (e120, e125, e325,...) da mi potvrdite da vam fercera jer mi nitko nemoze potvrdit dali doticni ide ili ne u lap. cak sam zvao i lenovo podrsku i nula bodova :-(. :chears: edit: po stranicama od samsunga-a ispada da non-pro verzija nema enkripciju, bar se doticna ne spominje nigdje :-(. |
Citiraj:
Da s postavljenom sifrom u biosu prilikom boota bi te trebao sifru pitati. |
Citiraj:
mislim da je bolje da to zaobidem i drzim se isprobanog/odlicnog TC-a. mislim da cu ici na seriju 830. mozda ubodem polovni star koji mjesec sa baje. :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
:chears: |
Pozdrav, planiram uzet Samsunga 840 Series 250gb. Zanima me da li bih trebao ocekivati neke firmwire ili slicne probleme. Naravno za brzine znam da nece biti full iskoristene posto je sata2 ploca. Inace bios na ploci je zadnji dostupni F9.
|
ljudi, zasto je serija 840 basic toliko jeftinija u odnosu na seriju 830 :stoopid:?
jel zato jer je losija stvarno zbog necega, ili jednostavno jer nije jos provjerena kak spada, jer za seriju 830 znam da je top, al mi glupo roknut 150-200kn vise za seriju 830, ak mi i 840 moze odradit posao dobro. :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:25. |