PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

Codiac 05.11.2011. 16:10

pa falashaj mu original huawei rom ako to nepomogne onda baterija nevalja

jaga 05.11.2011. 21:58

ovako imam problem stavio sam dobro ROM i radi mi ali mi ROOT ne zeli, formatiro sam memorijsku i opet stavio i nece mi radit jel netko zna u cemu je problem?:hitthewal:

duffy 06.11.2011. 13:27

Citiraj:

Autor jaga (Post 2018582)
ovako imam problem stavio sam dobro ROM i radi mi ali mi ROOT ne zeli, formatiro sam memorijsku i opet stavio i nece mi radit jel netko zna u cemu je problem?:hitthewal:

Dali ti ispiše nešto kada se učita ili uopće neće ti se učitati, dali prepozna SD katricu ?

jaga 06.11.2011. 18:40

Citiraj:

Autor duffy (Post 2018866)
Dali ti ispiše nešto kada se učita ili uopće neće ti se učitati, dali prepozna SD katricu ?

pise mi ono isto sto je i tebi pisalo...

silvio12 06.11.2011. 18:43

Codiac daj poimagaj oču stavit one biose i sve sam napravio kak spada jednom mi se posrečilo pa sam dao biose te al onda sam dao oficaial Rom i izgubio bios i komp mi ga prepozna i formatiro sam karticu nište nejde pls pomagaj!

duffy 06.11.2011. 19:00

Citiraj:

Autor jaga (Post 2019099)
pise mi ono isto sto je i tebi pisalo...

onda ti je nešto do kartice ... ništa probaj kao i ja fomratirati karticu više puta i sa različitim programima i probaj baš u mobitelu dok je upaljen iskljuciti SD karticu:
- u opcijama -> pohranjivanju, imaš -> isključi SD karticu
- i onda kada ju izvadiš formatiraj ju u nekom drugom uređaju ili adapteru i onda ju vrati nazad sve dok ti je mob uključen
- pa kada vratiš mislim da ti piše uključi sd karticu i probaj onda one fore off/ izvadiš bateriju ... itd
... probaj tako neke šeme ni ja ne kontam zasto nekad ucita a nekad ne.

Samo pazi da ti baterija ne ispadne jer to radiš dok ti je zadnji poklopac skinut.

Nego i ja ne kontam zasto mi ne učitava više PC mob kada ukljucim preko usb-a ... vijerovatno zbog onih drivera sto sam instalirao kako bi mogao snimiti zadkyn rom .. moram se malo poigrati s time i USBDeview-om :stoopid:.. išao sam na njihovu starnicu da vidim imaju li neke softwere ili drivere za njega ali ne nađem samo neke pdf-ove

Fleks 06.11.2011. 23:54

Citiraj:

Autor ivan.i. (Post 2008859)
http://www.huaweidevice.com/worldwid...oftid=NDAzNzg= jel može neko reć šta je ovo, i također pitanje, ako stavim samo oriđiđi rom bez rootanja jel i taj makiva onaj wifi/bt/gps/data/auto rotate widget?

Citiraj:

Autor Codiac (Post 2008905)
da makne ti taj dio u info tabu :(

to bi trebao biti stock rom al je skoro duplo veci od originalnog roma... neznam zasto ...

Citiraj:

Autor mighty (Post 2009403)
taj widget s wifi, gpsom i ostalim stvarima se zove nadzor nad napajanjem...

Jel netko skuzio gdje bi to covjek mogao naci da se stavi nazad nakon skidanja custom roma i rootanja iz prvog posta :)

duffy 07.11.2011. 00:10

Citiraj:

Autor Fleks (Post 2019316)
Jel netko skuzio gdje bi to covjek mogao naci da se stavi nazad nakon skidanja custom roma i rootanja iz prvog posta :)

Izgleda ne postoji ... jedino tako preko widgeta kao nadzor nad napajanjem ili ToolBox Rewrite ..itd

mighty 07.11.2011. 12:47

Citiraj:

Autor Fleks (Post 2019316)

https://market.android.com/details?i...t.switchwidget

Sale23 07.11.2011. 13:10

Citiraj:

Autor duffy (Post 2019329)
Izgleda ne postoji ... jedino tako preko widgeta kao nadzor nad napajanjem ili ToolBox Rewrite ..itd

Dobar bi izbor bio i Elixir koji ima mogucnost stavljanja tih switcheva u status/notification bar.

sudzuk 07.11.2011. 16:18

Citiraj:

Autor Codiac (Post 2018396)
pa falashaj mu original huawei rom ako to nepomogne onda baterija nevalja

A da li flashanjem originalom ili bilo kojim romom gubim garanciju na telefon?

duffy 07.11.2011. 16:30

Nisam baš previše zadovoljan sa Zadcyan-om pa sam si instalirao Benru.

Kada se nađe u izborniku hrvatski nije loše :D samo što mi glavni programi ostanu na španjolskome i nema onog huawei teme (izgleda), u info tabu ima ono wlan, gps, bluetooth i uključivanje vibre.

evo malo slika:
http://img193.imageshack.us/img193/5370/dddyq.png

Odavde sam ga skinio ne znam dali je to isti koji je i Codiac stavio jer koliko kontam ima 2 verzije i ova je novija .. ako nije neka me netko ispravi.
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=273811

- ako no ablate epanjol :) koristitie google translate

- Malo sam čačkao po njemu nije loš za sada i kamera je odlična ako onako malo pomaknete mob svejedno bude ok slika ne bude premutna i imate hrvatsku tipkovnicu

jaga 07.11.2011. 17:55

Citiraj:

Autor duffy (Post 2019107)
onda ti je nešto do kartice ... ništa probaj kao i ja fomratirati karticu više puta i sa različitim programima i probaj baš u mobitelu dok je upaljen iskljuciti SD karticu:
- u opcijama -> pohranjivanju, imaš -> isključi SD karticu
- i onda kada ju izvadiš formatiraj ju u nekom drugom uređaju ili adapteru i onda ju vrati nazad sve dok ti je mob uključen
- pa kada vratiš mislim da ti piše uključi sd karticu i probaj onda one fore off/ izvadiš bateriju ... itd
... probaj tako neke šeme ni ja ne kontam zasto nekad ucita a nekad ne.

Samo pazi da ti baterija ne ispadne jer to radiš dok ti je zadnji poklopac skinut.

Nego i ja ne kontam zasto mi ne učitava više PC mob kada ukljucim preko usb-a ... vijerovatno zbog onih drivera sto sam instalirao kako bi mogao snimiti zadkyn rom .. moram se malo poigrati s time i USBDeview-om :stoopid:.. išao sam na njihovu starnicu da vidim imaju li neke softwere ili drivere za njega ali ne nađem samo neke pdf-ove

ma nece probo sam i ne radi...:hitthewal: nego daj reci kad skines root kaj si snjim napravio jesi ga raspakiro i prebacio na memorijsku ili nisi i di tocno na memorijsku

duffy 07.11.2011. 18:22

Citiraj:

Autor jaga (Post 2019854)
ma nece probo sam i ne radi...:hitthewal: nego daj reci kad skines root kaj si snjim napravio jesi ga raspakiro i prebacio na memorijsku ili nisi i di tocno na memorijsku

Ništa ne raspakiravas samo spremiš na memorijsku bilo gdje, samo da ga ne moraš tražiti u tom sučelju spremiš odmah na karticu i tako ga pokreneš iz tog sučelja kako i piše u uputstvima od codiaca

stipe1771 07.11.2011. 19:04

Zanima me je li itko od vas požalio sto je kupio ovaj mob ?

sudzuk 07.11.2011. 21:08

Citiraj:

Autor sudzuk (Post 2019798)
A da li flashanjem originalom ili bilo kojim romom gubim garanciju na telefon?

Sta nitko? :)

Codiac 08.11.2011. 10:52

a gle po meni softwersko modificiranje nebi smjelo ulaziti u probleme sa garancijom cisto iz razloga sto mos reci da si ga update-ao na originalan firmware dostupan na netu... ako proizvodjac daje taj rom onda bi i garancija trebala biti vazeca al tko zna jel...

duffy
promjeni prvo jezik na engleski i restartaj mob i onda stavi hrvatski (onda ce ti povuci imena za glavne programe) :)
inace ovo je novi benru

http://www.htcmania.com/showthread.php?t=280645

sto se tice zaljenja to nije htc sensation ili iphone 4 al da je best buy to je :) jos jedan moj frend ga je kupio i prezadovoljan je (prije je imao lg optimusa)

lp

ivan.i. 08.11.2011. 13:46

primjetio sam da kamera nema noćni način, tako da su fotke u sumrak jako tamne, ili u bircu naveće, jedva se vidi lice ako slikaš nekog... probao sam par aplikacija ali ništa se bitno nije promjenilo. ima ko kakav savjet? i da, ako mi se mob ugasi (originalni rom), kad se priključi punjač neće prikazat bateriju i animaciju punjenja nego ga moram odštekat (ako ne odštekam uopće ne reagira na power off), zatim upalit i tek onda kad uštekam punjač se vidi da puni.

duffy 08.11.2011. 14:34

Citiraj:

Autor Codiac (Post 2020426)
duffy
promjeni prvo jezik na engleski i restartaj mob i onda stavi hrvatski (onda ce ti povuci imena za glavne programe) :)
inace ovo je novi benru

http://www.htcmania.com/showthread.php?t=280645

odmah sam na hrvatski restartao i isto mi je prihavatio .. ali thnx

Samo ono ne nađem ni u ovome modu gdje bih mogao namjestiti da mi programe sto skinem odmah snimi na SD

Codiac 08.11.2011. 14:57

kak ne
odes na options aplications storage use i vidis tamo ih mos i prebaciti. :)

Alen.megane 08.11.2011. 18:08

@Codiac
pajdo sve sam radio kako kazes ubacio sluzbeni rom stisnu vol- i vol + i power botun i update je prosao uredu e onda skinuo sam root file i kopirao ga na sd karticu naravno nisam ga extraktiravo vec zapakiranog samo kopirao na karticu e tu pocimaju moji problemi izvadim bateriju van pricekam 3sek vratim bateriju pritisnem vol+ i power ali meni se mob upali umjesto da ude u recovery mode pokusavao sam sto puta i pritisnu t prvo vol+ pa zatiom power
i skupa al mob se jednostavno samo upali

Fleks 08.11.2011. 18:45

Koju navigaciju rabite ? Takoder buduci da sam novi na androidu moze preporuka neke monitoring aplikacije da vidim sto mi zdere tocno koliko prometa.

coconut 08.11.2011. 18:59

Za navigaciju stavi iGO, a za promet imaš Call Meter NG ili Call Meter 3G.

1v@n 08.11.2011. 19:04

Sygic. Igo mi se nije previše svidio. Planiram i Navigon isprobati u sljedećih par dana.

jpostrasija 08.11.2011. 19:07

Moze li netko reci koji je najbolji trenutno Custom ROM? Da baterija traje sto duze i da ima vise slobodnog RAM-a. I na koju foru vama mobitel traje 3 dana, meni se za 1 dan isprazni cijeli.

jpostrasija 08.11.2011. 19:20

Citiraj:

Autor Alen.megane (Post 2020739)
pajdo sve sam radio kako kazes ubacio sluzbeni rom stisnu vol- i vol + i power botun i update je prosao uredu e onda skinuo sam root file i kopirao ga na sd karticu naravno nisam ga extraktiravo vec zapakiranog samo kopirao na karticu e tu pocimaju moji problemi izvadim bateriju van pricekam 3sek vratim bateriju pritisnem vol+ i power ali meni se mob upali umjesto da ude u recovery mode pokusavao sam sto puta i pritisnu t prvo vol+ pa zatiom power
i skupa al mob se jednostavno samo upali

Isti problem ovdje.Flasho sam sa oficijalnim romom i prebacio na karticu i kad drzim Vol + i turn ON on se sam upali :/

EDIT: Uspio sam i ja :D.Samo treba dugoooo drzat VOL + i Power ON.

Može li netko ovdje postati link gdje su Tele 2 postavke za internet?

Aletrned 08.11.2011. 19:40

Citiraj:

Autor jpostrasija (Post 2020785)
Isti problem ovdje.Flasho sam sa oficijalnim romom i prebacio na karticu i kad drzim Vol + i turn ON on se sam upali :/

EDIT: Uspio sam i ja :D.Samo treba dugoooo drzat VOL + i Power ON.

Stisni vol + i power button i drži duže, nekih 10ak sek, i meni se to događalo, uspjelo iz 5og pokušaja. Nego imam problem s baterijom; nakon custom rom-a, bat držala pola dana, kalibriram je ( naravno, prvo napunih na %), sad traje još kraće, 10ak sati, probat ću opet kalibrirat, ako ne, oće li debrandani rom (ili ponovo stavljanje custom-a) što pomoć? Inače bat je trajala dan,do dva. Anyone?

1v@n 08.11.2011. 19:47

Citiraj:

Autor jpostrasija (Post 2020785)

A da probaš na......www.tele2.hr

Aletrned 08.11.2011. 19:50

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2020818)
A da probaš na......www.tele2.hr

Nećeš tamo baš puno nać, ali pokušaj, imaš i tu: http://cafe.mobil.hr/threads/69009-I...ele2-Bonbon%29

1v@n 08.11.2011. 19:51

Ajde da nisam u ovoj temi već napisao gdje se nalaze postavke za internet....ali lakše je gotovanskim pristupom ići umjesto da se čita dosad napisano.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:18.