PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Bitcoin - iskustva i korištenje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=220924)

dakky 27.02.2014. 17:56

Valley7: wallet ti prakticki i ne treba, u poolu kojeg koristis stavi adresu exchangea di ces prodavati coine za lovu. Proizvodnja coina ovisi da li imas nVidia ili ATI graficku, koristi se program Cudaminer za nvidiu, cgminer za ATI/AMD.

Buraz20: koliko ja kuzim stvari, u walletu su zapisane samo adrese, a ne i sami coini. Sami coini su "na mrezi" i ako nisi dodavao nove adrese u tih 5 dana, onda su i coini na njima. Stavi novi wallet i vrati wallet.dat i imat ces svoje coine u walletu.

Sam Fischer 27.02.2014. 18:59

Čisto da pitam ovako, postoji li gdje koji dobar tutorial gdje se objašnjava majnanje od početka pa do kapitalizacije istog?

Bio bih zahvalan, ja bih baš probao, makar iz znatiželje :)

Ili ako se nekome da u 3 rečenice da objasnit proces, bio bih zahvalan... Znam da sam tražio još prije po netu, ali ne naletih na ništa pošteno :D

Valley7 27.02.2014. 20:36

Jednostavno pitanje: od koga se može kupiti bitkovanice?

Nick7 27.02.2014. 22:03

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2554707)
Jednostavno pitanje: od koga se može kupiti bitkovanice?

Za... koju valutu?

@Sam Fischer: Moj ti je savjet da proguglas malo.. zato jer nema prejednostavnog odgovora.
Inace, jeda od boljih foruma je i https://bitcointalk.org

No, vrlo ukratko.. prouci koji coini su profitabilni.. pogledaj koji SW trebas za to majnati.. slozis si wallet ili kod sebe, ili preko nekog exchange-a, gdje ces ionak to mijenjati u BTC ili LTC.
.. a na kraju svega, naci neki exchange za USD i sl. lovu.
No za ovo krajnje, imas vremena.. :)

Valley7 28.02.2014. 08:38

Citiraj:

Autor Nick7 (Post 2554741)
Za... koju valutu?

Ne znam, ne razumijem baš pitanje.. Pa za kune valjda?

Kako da nekaj kupim sa bitkovanicama ako ih je nemoguće nabaviti? Ne vidim tu baš smisla u takvom tzv. novcu...

Samo me zanima kako da te novce nabavim radi plaćanja..

Sam Fischer 28.02.2014. 09:15

Hvala Nick, bacit ću oko.
Dosta vremena mi comp idla i zuji bezveze, a mogao bih undervoltati ovu 7950 pa što izmajna nek izmajna.

viper 28.02.2014. 11:30

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2554889)

Kako da nekaj kupim sa bitkovanicama ako ih je nemoguće nabaviti? Ne vidim tu baš smisla u takvom tzv. novcu...

BTC mozes kupit bilo gdje... mislim od obicnih korisnika(dogovris se s nekim uzivo u zgu i to rjesite) ili od stranica koje su mjenjačnice.
Odes na recimo BTC-e i tamo upalits neznam paypalom 80 ili 120$ neznam kolko je max. I onda kupujes za to sta hoces.

Tamo odmah imas i wallet pa nemoras radit jos jedan na kompu.

syss 28.02.2014. 12:01

pa mislim da će se nakon mtgoxa naglo povećati broj walleta :D

Nick7 28.02.2014. 13:32

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2554889)

Potrazi neki exchange gdje mozes zamjeniti dolare za bitcoine.
Imas i Hrvatski exchange: bitkonan.com
Valjda se moze i s kunama kupit (uz prvo konverziju u USD).

Valley7 28.02.2014. 17:41

Citiraj:

Autor viper (Post 2554976)
BTC mozes kupit bilo gdje... mislim od obicnih korisnika(dogovris se s nekim uzivo u zgu i to rjesite) ili od stranica koje su mjenjačnice.
Odes na recimo BTC-e i tamo upalits neznam paypalom 80 ili 120$ neznam kolko je max. I onda kupujes za to sta hoces.

Tamo odmah imas i wallet pa nemoras radit jos jedan na kompu.

A ne znam nikoga u zgu, a tim stranicama ne vjerujem da još pare ne ispušim...

Ima tak na netu brdo tih scam stranica gdje se badava može dobiti jako mala količina btc, ali očito da čekaju budale poput mene.

Ovo je najnepraktičniji način plaćanja ikad.. :D

dakky 28.02.2014. 17:59

Valley7, ja koristim The Rock Trading kao sto se i pisalo na prijasnjim stranicama, do sad nikakvog problema, isplate i uplate unutar 48h i jos nisam cuo da je netko ispusio pare.

rendula 28.02.2014. 18:21

Jel moze netko pojasniti sto je s mtgox-om?

dakky 28.02.2014. 18:36

rendula, jos su sve nagađanja.... jedni kazu da je hakirano/pokradeno 800.000 bitcoina (cca 500 milijuna dolara), drugi kazu da je Mark (CEO od goxa) izgubio privatne kljuceve za coine (kao da pobrises wallet.dat)...

Valley7 28.02.2014. 19:35

A meni nije jasno ovo: zar neće bitcoin u jednom trenu propasti zbog postupnog gubitka tih "para" u optjecaju, budući da im je broj ograničen? Ne kužim baš to najbolje jer prema tome ispada da nema načina da se dozna koliko je btc-a stvarno u optjecaju...

I ne sviđa mi se nimalo davati pravi novac za btc. Jer ako mu ionako nestabilni tečaj ljosne početnu "investiciju" bude papala maca. Nije to dobro.

Zapravo je jedina prava valuta zlato, ovo sve su izmišljotine :D

vorda22 28.02.2014. 20:16

bitcoin je virtualno zlato

Valley7 28.02.2014. 22:20

Citiraj:

Autor dakky (Post 2555232)
Valley7, ja koristim The Rock Trading kao sto se i pisalo na prijasnjim stranicama, do sad nikakvog problema, isplate i uplate unutar 48h i jos nisam cuo da je netko ispusio pare.

Nemaju paypal ni kreditne kartice, užas.

Mislim da odustajem od btc-a jer ga je nemoguće nabavit.

vorda22 28.02.2014. 22:27

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2555352)
Nemaju paypal ni kreditne kartice, užas.

Mislim da odustajem od btc-a jer ga je nemoguće nabavit.

Ja sam kupio BTC na bitkonan.com i bitstamp.net bez ikakvog problema. Na prvi sam uplatio preko tekuceg, a na drugi preko deviznog. U cem je problem? Ako hoces btc, prodam ti ja po bitstamp cijeni. Javi.

dakky 01.03.2014. 00:59

Valley, i paypal i kreditne kartice imaju jedan veliki problem - moze se stornirati placanje. Tko je lud dat ti BTC da bi ti otvorio dispute na paypalu ili prijavio gubitak kartice ili neautoriziranu transakciju (sin uzeo karticu pa kupio BTC). Zato je najbolji nacin uplata preko tekuceg/deviznog, ili si osobno bio u banci ili imas token/citac kartica i znas PIN. Tu onda nema "nisam znao".

Valley7 01.03.2014. 01:53

Citiraj:

Autor dakky (Post 2555396)
Valley, i paypal i kreditne kartice imaju jedan veliki problem - moze se stornirati placanje. Tko je lud dat ti BTC da bi ti otvorio dispute na paypalu ili prijavio gubitak kartice ili neautoriziranu transakciju (sin uzeo karticu pa kupio BTC). Zato je najbolji nacin uplata preko tekuceg/deviznog, ili si osobno bio u banci ili imas token/citac kartica i znas PIN. Tu onda nema "nisam znao".

Kako onda svi drugi normalno posluju na paypalu? Po tome je ebay trebao odavno propasti jer isto nakon kupnje nečega možeš otvoriti dispute da item nije stigao, dok ustvari jest...

Ovako pak kupac riskira jer da pare unaprijed bez garancije da će išta dobit. Ništa nije savršeno, osim gotovine. Ali nema veze.

vorda22 01.03.2014. 02:16

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2555403)
Kako onda svi drugi normalno posluju na paypalu? Po tome je ebay trebao odavno propasti jer isto nakon kupnje nečega možeš otvoriti dispute da item nije stigao, dok ustvari jest...

Ovako pak kupac riskira jer da pare unaprijed bez garancije da će išta dobit. Ništa nije savršeno, osim gotovine. Ali nema veze.

zato se fino nadjemo na cugi, ja ti sa laptopa prebacim na tvoju adresu x.xx btc-a, i crypto aktivan si :)

dakky 01.03.2014. 05:19

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2555403)

Nece ebay propasti nego trgovci. Ekipa s nasih prostora je poznata po upravo tome sto si rekao, pa sve manje i manje kineza salje za HR. Jer se upravo to radi, primis stvar a otvoris dispute....

Valley7 01.03.2014. 11:12

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2555406)
zato se fino nadjemo na cugi, ja ti sa laptopa prebacim na tvoju adresu x.xx btc-a, i crypto aktivan si :)

Već se Nick7 javio za to, pa ću mu nešto platit na račun, valjda nije varka...

vorda22 01.03.2014. 11:14

nema frke :) tu na forumu mislim da te nitko nece zavaljat...naravno, za vece cifre treba biti oprezan :)

Valley7 01.03.2014. 11:19

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2555465)
nema frke :) tu na forumu mislim da te nitko nece zavaljat...naravno, za vece cifre treba biti oprezan :)

Ustvari, neka se javi netko sa računom u erste banci, da mu mogu prebacit paru trenutno i bez provizije jer ne da mi se čekat. A ja, naravno, da onda dobim btc.

Neomalik 01.03.2014. 14:10

Imam 1kom Sapphire r9 280x OC i sad bi stavio jos jednu ali MSI r9 280X GAMING pa me interesira da li moram instalirati drivere za MSI grafu i oce li se driveri od Sapphire i MSI grafe biti u sukobu ?

Da li netko ima ovakvu kombinaciju grafa za mining.

Unaprijed zahvaljujem na savjetu,sugestiji,podrsci.

Poz.

komer 01.03.2014. 15:15

syss ti ima 2x280x,neznam zasto bi bile u sukobu posto su obje 280x,samo drugi proizvođac..ali uvijek postoji mogucnost da nesto nebude radilo kako se ocekuje..makar moje misljenje je da bude to islo!

syss 01.03.2014. 15:39

imao, ali iste... makar ne vidim razloga da ti ne bi radilo to.

Thoroughbred B 02.03.2014. 16:07

Za koliko bi se vratila investicija u 2x 280x? sys ti si odustao od majnanja?

Alfa_R 02.03.2014. 16:53

sad kad je i max u banani, koji se coin najviše isplati majnat?

Neomalik 02.03.2014. 19:45

Koji su serveri u Rusiji a vezani za bitkoin jer ovo sa Ukrainom i prijetnjom iz USA I EU o blokadi Rusije neznam oce li tko iskoristiti i skupiti bitkoine :eek:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:48.