![]() |
Zna li tko kad bi monitor mogli dobiti u Kodeksa? Tamo piše za 14 dana, ali tako piše već bar 7 dana :)
|
Da li je i koliko prikaz slike na tom monitoru bolji od Dell 2408WFP? Trenutno imam taj i zanima me da li se isplati mijenjati/dodati uz ovaj?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Gnomisa vidim da ga imaš,dojmovi i kakav si prije imao? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne, HP je isto standard gamut.
@sapunko, ja sam imao oba, pitaj što te zanima. |
Citiraj:
|
Razlika je u tome što zr24w ima 8 bitni panel a ne 6+frc
|
Citiraj:
ZR24W: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr24w.htm U2412M: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2412m.htm ja vidim razliku u preciznijim bojama (bitno samo rijetkima) koje prikazuje HP, veće grijanje, slabiji contrast ratio i veća cijena za 800kn.... |
i vise trosi struje duplo hp
|
Na kojem profilu boja držite vaš U2412M?
Kod mene je trenutno Custom temp. 96/90/94 (R/G/B), nekako imam najbolji dojam vjernosti boja... |
Citiraj:
Kakvo je stanje sa dinamičkim kontrastom,to je izgleda samo marketing i u praksi neupotrebljivo? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne primijeti se na zr24w nikakav problem s kontrastom, a i moj se ne grije gotovo uopće, jedino je pitanje te potrošnje....ali to i nije poanta...da danas kupujem vjerojatno bi kupio ovog della :)
|
Citiraj:
brightness na 25 (najviše sam za kompom navečer u dosta zamračenoj prostoriji) kontrast na defaultu, znači 75 |
Citiraj:
Trebao bih potvrdu od nekog tko puno igra da li moje razmišljanje stoji |
Citiraj:
|
Pa igram I ja, ne sad previse ali nisam imao problema nikakvih po pitanju kontrasta. A I ako recimo napravis I profil za maksimalni kontrast izgubis malo na tocnosti boja, dodjes negdje na razinu ovog della a kontrast se digne na nekih 700:1.
|
Idući tjedan bi trebao doći monitor u Kodeks.
|
Osjeti se bolji kontrast na U2412M, crna je definitivno i na oko dublja nego na ZR24w na istoj svjetlini. Osobno, da je cijena i ista opet bih izabrao Della. No s obzirom koliko je HP skuplji, ne bih ni razmišljao o njemu kao ni o njegovom nasljedniku. Dell je daleko bolji value for money.
|
Citiraj:
|
Evo stiga ja i moj monitor.. provrtija sam EIZO test i proša je po meni bez greške sad će mo vidit idučih par dana kako će se ponašat
Smanjija sam mu brightness dosta na 35 i malo contrast ... to je zasad to doša je ima 1h. O detaljima kasnije.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.softpedia.com/get/Windows...itorTest.shtml To je subjektivni test? |
Danas stigao, kupljen u Protisu. Revizija je A01. Monitor je odlican. Jos uvijek ne mogu vjerovati za cijenu od 1560kn da se moze dobiti tako dobar monitor.
4 godine sam koristio dell 20" i stvarno sam ugodno iznenaden kvalitetom slike, boja, kutom gledanja :). Vecinom budem koristio za programiranje i obradu slike. |
Di si ti našao po toj cijeni (1560kn)? Najniža je oko 1920kn.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:26. |