PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Svijetleća tipkovnica? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=201686)

mislav_os 24.06.2012. 18:32

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2189447)
Mislim da je Links koliko-toliko zadovoljavajući oko broja tipkovnica, dečkima nije problem otvoriti neku ako postoji baš inters za tom tipkovnicom ako nije izložena.

Tamo imaju Logitech G105 izloženu, to me ponukalo da ubodem jednu na akciji :goood:. HR znakovi, veliki Enter i relativno dobro plavo osvijetljenje tipki.

Potpis, uzeo G105 isto na akciji u 1.mj., ja zadovoljan :). Osvjetljenje je odlično. Jedino je bed što su naša slova naljepljena pa na tipkama koje dosta koristim se već malo izlizalo. Ali ajde, svejedno znam napamet gdje je koja.

B@rtimej 25.08.2012. 08:24

roccata valo

cist ok tipkovnica za tu cijenu..
istina, ima svoje mane ali ne mozes imat i ovce i novce!
(osim ak si u tele 2, no to je druga prica :D )

inace sam vlasnik g110! takodjer "nelose" svijetlece tipkalo..

Matta 30.08.2012. 22:13

Dakle:
Osvjetljenje, veliki enter i HR osvijetljena a NE nalijepljena slova.

Ima li takva za uzeti kod nas ?

Lud76 30.08.2012. 22:16

Ima, Roccat Valo se zove

Visage 15.12.2012. 20:04

Svakakvih zafrkanata ima, no ovaj se decec uopce ne sali. Najozbiljnije pristupa svom vidjenju idealnog osvjetljenja.

Nacelno gledajuci, postigao je zacrtano ("guska" lampe se profesionalno koriste preko 50 godina)
jedino, gamerskoj populaciji se sigurno nece svidjeti :D

LED Illuminated Keyboard : Make Your own - Inexpensive DIY Project (2011)

domis 15.12.2012. 20:15

iskreno, to mi je jos najbolje rjeseno osvjetljenje tipkuše :D

ibm thinkpad r52 je imal na tu shemu (iznad ekrana narancasta ledica) :)

Mario92 16.12.2012. 13:58

Ovo je originalni video

OK ideja samo što nije baš super za one koji imaju neku high end tipkušu pa da je defloriraju bušilicom :D

Lud76 28.03.2013. 19:06

Da updateam temu malo...kupio Speedlink Darksky, hr znakovi su normalno osvjetljeni znači bez onih naljepnica koje imaju skuplji modeli. Sama kvaliteta tipkovnice se cini zadovoljavajućom, tipkanje je doduše dosta gnjecavo. Dosta se i vidi svjetlo ispod tipki, bar pod ovim kutem pod kojim ju ja imam.

Sve u svemu, ok izbor za 200kn ako nekome treba ovakva tipkovnica (normalno osvjetljena hr slova) jer ipak konkurencija koja nudi isto košta skoro četveroznamenkasti iznos.

6Finger 19.04.2013. 23:26

Može procjena dobro očuvane g11 i g15 od logija i možda preporuka nečeg novog u tom rangu a da cifra nije bas pretjerana ;)

Mommistake 20.04.2013. 21:45

Citiraj:

Autor 6Finger (Post 2381132)
Može procjena dobro očuvane g11 i g15 od logija i možda preporuka nečeg novog u tom rangu a da cifra nije bas pretjerana ;)

Ništa od navedenog nema garanciju? I koliko je starost?

Ovak od oka:
G11 - nekih 250-300kn (max) - (ili pak mijenjaš za moju Apple tipkovnicu :D :D :D )
G15 - ako je v1 nekih 350-400kn, ako je v2 do 450kn...

Ako već želiš svijetleču tipkovnicu, imaš od logitecha ove nove g105 na dalje, ili pak COOLERMASTER STORM QUICKFIRE RAPID .. Mehanička tipkovnica, trenutno best buy ;) Kad sam ju primio u ruke, sam shvatio što znači prava, fizička, mehanička tipkovnica..

6Finger 20.04.2013. 22:41

Hvala na infou.
Za gar neznam jer cu tek traziti;)

Ovaj CM mi je malko preskup.
Ovo za g15 v2 sto sam nasao po netu uglavnom se ekipa žali da je kvaliteta izrade dosta lošija od v1

alengrosevic 21.04.2013. 00:06

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2381415)
COOLERMASTER STORM QUICKFIRE RAPID .. Mehanička tipkovnica, trenutno best buy ;) Kad sam ju primio u ruke, sam shvatio što znači prava, fizička, mehanička tipkovnica..

ali da ne mogu na tipkovnicu od 500 kn staviti naša slova, to mi nije jasno...

6Finger 22.04.2013. 19:18

Bio sam do Linksa pogledat ovu G105 što je na akciji tamo.
Dojam jako loš za tipkušu od 400kn, živa plastičurina ništa bolja od ove MK300 što trenutno koristim.....
Znači ili nešta starije rabljeno nabavit ili se manit Logitecha nakon ovih pustih godina druženja :D

Mommistake 22.04.2013. 20:19

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 2381463)

Jbg, nismo tržište očito :S Bar ne u onom punom smislu kakvo oni trebaju.

Sinac 22.04.2013. 21:51

Citiraj:

Autor 6Finger (Post 2382310)
Bio sam do Linksa pogledat ovu G105 što je na akciji tamo.
Dojam jako loš za tipkušu od 400kn, živa plastičurina ništa bolja od ove MK300 što trenutno koristim.....
Znači ili nešta starije rabljeno nabavit ili se manit Logitecha nakon ovih pustih godina druženja :D

Ja tu plastičurinu derem već nekih 9-10 mjeseci i to opako u BFBC2 i BF3 i na njoj se ne vidi niti jedan jedini znak upotrebe. Ne čini mi se da je išta slabija od bilo koje Logitechove gaming tipkovnice te serije, G110, G510 ili G19, sve je napravljeno na isti kalup + nešto dodatnih tipki i ekrančić na top modelu. Ne bih se čudio da je i isti tip membrane u pitanju. Ovo ne pišem zbog reklame nego sam se ugodno iznenadio što je zapravo i najjeftinija Logitechova gaming tipkovnica dovoljno dobar izbor da ne moram razbijati glavu time da li sam trebao pljucnuti još 200-300 kn za bolju tipkovnicu. Bolja bi bila eventualno neka mehanička, makar je to stvar odabira, meni mehanička baš ne odgovara za žestoku jurnjavu i pucačinu tipa BFBC2, igram 90% kao Assault pa mi više odgovara mekši i tiši tip tipki jer se stvarno u fajtu nastiščem tipki :Machineg:

6Finger 22.04.2013. 23:11

Periferiju biram na duže staze, tako imam mx518 pa valjda 10 godina i jos radi ko prvog dana nakon neznam koliko sati korištenja.
Tipkovnicu mjenjam samo iz potrebe za svijetlom inace i ova vulgaris bežična dobro odrađuje svoj posao.
No kad cu vec pljunut neku ciru malko vecu i druzt se s tipkušom veći broj godina želio bih da imam neki premium osjećaj pod prstom :D

6Finger 24.04.2013. 22:41

Nakon sati i sati potrage za idealnom tipkovnicom za ne previše novaca odustao sam od kupovine u potpunosti...jednostavno mi se čini da ova cijene nemaju nikakve veze sa zdravom pameti.

Dajem se u potragu za nekom ako bude sreće imb model m pa nju modam za pozadinsko osvjetljenje :)
Ako bas nebude sreće nema nego na ovu gore cm storm quickfire rapid, em je tenkeyles em ima opcij sa brown switchevim a cjenom koliko god meni bilo skupa prednjači pred konkurencijom.

seno 24.04.2013. 23:47

Upikno G15 v1 za 80Kuna prije par nedjelja, naravno ima mana display ne radi (meni ne igra ulogu). Dok me iritira slaba svjetlost tipkovnice da li je to normalno ili treba biti jace (jedino mi je svjetla kada se sve pogasi) naravno svjetlina pojacana do maxa.

prileee 25.04.2013. 00:32

Zar nije i bit da ti svijetli intenzitetom dovoljno samo za mrak da nebude prenapadna? Zasto da ti se vidi svijetlo dok imas drugi izvor svijetla, zar je potrebno?

Interpol 25.04.2013. 13:37

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 2381463)

Lako za slova, di je numpad? :wtf2:

Psycho 25.04.2013. 13:43

Saitek Cyborg

imam je vec par godina, iako nema hr znakove mi je najbrutalnija ikada tipkovnica. podsjeca me robusnošću na stare IBMove, a osvjetljenje i ostali featuri su mi prebrutalni.

ne bi je mjenjao nikada :)

a windows znak -> iskljucivanje windows tipke je nesto najbolje IKADA, koliko puta sam znao to stisnuti u doti, razbio 2 prijasnje tipkovnice :)

Interpol 25.04.2013. 13:44

Psycho, nisi naša veću sliku? :D

Btw, ove zlatne tipke su ogavne

Edit: Hvala na editiranju :)

Psycho 25.04.2013. 13:48

nisu zlatne, srebrne su :D :D

ali kada igras, po filingu ih osjetis - a to je ona spica. kao da su kromirane.

uglavnom funkcionalnost je do ibera..pogotovo kada ju koristim niz godina i skuzis koliko ti neke stvari fale kad si na poslu ili kod frenda nesto radis na normalnijoj tipkovnici. :)

Interpol 25.04.2013. 13:53

Aha, kužim, stvar je u žutom svjetlu. Svjedno, malo previše boja za moj ukus

Psycho 25.04.2013. 13:57

u tome i je fora, mozes namjestiti da ti svjetli ko bozicno drvce ili da ti se jedva vidi. mijenjati boje ili iskljuciti sve. svaki blok zasebno mijenjati, da ti se smjerne tipke vide jace/slabije. ili ugasiti kompletno osvjetljenje i ostaviti samo WASD da svijetli.

ali kad je prvi put vidis osvjetljenje pomislis "boze kakav selo tuning" :D

6Finger 25.04.2013. 14:11

Citiraj:

Autor Interpol (Post 2384212)
Lako za slova, di je numpad? :wtf2:

Neki to vide kao prednost, meni to u pravilu više odgovara jer ti je miš blize i nekako ti je ruka onda u prirodnijem položaju

Interpol 25.04.2013. 14:11

Znači multifunkcionalna, uz tako nešto ti ni ne treba božićno drvce :goood:

estugarda 03.06.2013. 19:07

Citiraj:

Autor Sinac (Post 1977987)
Je li tko isprobao DARKSKY? Izgleda na slikama OK, ne znam kakava je pod prstima...

Jest da kasnim skoro 2 g., ali eto, igrom slučaja, sam danas upiknuo Darksky. Ne bih se tako lako odvajao od vječne best buy tipkovnice (prodavala se na na kilu u HGŠrotu) - TurboSpero, i po meni jednog od najboljeg (ne-mehaničkog) iskustva tipkanja, ali po ne znam koji put sam zaboravio uzeti tipkovnicu. I kad zaboravim, kupim neki šrot za 50kn. Pošto takvih imam hrpetinu i uglavnom su neupotrebljive (dakle bačen novac), odlučih se malo rastegnuti i uzeti nešto bolje, a da je trenutno dostupno. I dogodi se da je to baš Darksky.

Prvo da se razjasne zavrzlame:
1. enter je normalne veličine
2. šđčćž nisu ni nakeljene, ni printane, nego su osvijetljene kao i sve druge tipke (druga je stvar što su slova tipografski užasno izvedena).

Usporedba sa osvijetljenom tipkovnicom (na max.) Asus-a N76:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...603_190457.jpg

Darksky u mraku:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...603_190533.jpg

Darksky; enter i ružne šđčćž tipke:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...603_190636.jpg

NAPOMENA: Boja osvjetljenja je u stvarnosti ravnomjerna i nije ovako svjetlo-plave boje već je baš izrazito intenzivna plava. Ovo je zbog kamere ovako ispalo...

PRO:
1. Iznenađujuće se dobro piše na njoj. Netko je rekao da je "gnjecavo" ili tako nešto. Ne znam što to točno znači. Po meni je solidno odmjeren feedback, critical point i mekoća, odnosno buka tipke. Nije za pisanje kao kliketuša, druga mehaničarka, ili TurboSpero, ali mi je definitivno dosta bolja od Logitecha slične klase - K270.
2. Činjenica da u tom cjenovnom rangu ima osvjetljenje.
3. Estetika kućišta - izgleda dobro, iako ništa posebno. Ne škripi. Vrlo malo se piga i to samo pod ekstremnim pritiskom. Plastika kućišta djeluje dovoljno masivno, ali plastika tipki je nekako jeftino lagana, iako ne izgleda tako.
4. Može se isključiti osvjetljenje

CONTRA:
1. Nožice nisu naročito uvjerljive - tanašne su.
2. Fale još 2 gume za savršeno fiksiranje; nije katastrofa, ali moglo bi i trebalo bolje-
3. Ne može se varirati intenzitet osvjetljenja.
4. Naviknuo sam se na calculator hotkey na TurboSpero i to mi sad fali. Umjesto toga Darksky ima Favourites koji funkcionira samo u nekim browserima. Bezveze...
5. Osvjetljenje je malo previše intenzivno plavo za moj ukus.

Uglavnom, osim TurboSpera, ovo je najbolje do 200kn na čemu sam radio.

A jednog dana, ako se dočepam;
http://www.clickykeyboard.com/modelm/modelm%20002.jpg

Bartuc 07.06.2013. 14:32

Jel netko ikad probao skinuti one grde bijele naljepnice što stavljaju odnosno tiskaju na HR tipkovnice (simboli, ČŠĆĐŽ, kadkad i Z/Y)?

Razmišljam o kupnji Logi Illuminated, a odbijaju me te vražje naljepnice.

syss 07.06.2013. 14:37

2 godine i još se drže... moj komp.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:59.