PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   F1 2010 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=187439)

Brko 22.09.2010. 07:53

Citiraj:

Autor DeadMan+ (Post 1735605)
http://store.steampowered.com/app/44310/

p.s.

ogroman banner na Futured Items za preorder se vrti vec danima na steamu ;)

alkohol je zlo :D ma firefox mi blocka neke flash bannere... ali hvala na odgovoru. ;)

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1735915)
Ufff, igra je totalno zakon zasad, trebam još samo pronaći one idealne postavke za volan. Idem dalje igrat i uživat, a ne se sekirat kakvo je šaltanje, lol.

Citiraj:

Autor h3lld (Post 1735944)
mnogo mi se svidja, samo se bojim da ce mi svakog trena na ekran iskocit ken block

uh, šta ste se raspisali o igri, svaka vam čast :D pa dajte malo koje slovo više napišite. ;) kakav je zvuk motora, zvuk udaraca, jesu volani na kraju svi orginalni kao i zapravo, jel ima neko ko priča iz boksa...de malo detalja za nas koji još nismo kupili igru. :kafa:

Blue_Fatal1ty 22.09.2010. 08:09

Da ekipa pišite malo prestanite trošit gorivo! :D

TheBEaST 22.09.2010. 08:51

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1736006)
uh, šta ste se raspisali o igri, svaka vam čast :D pa dajte malo koje slovo više napišite. ;) kakav je zvuk motora, zvuk udaraca, jesu volani na kraju svi orginalni kao i zapravo, jel ima neko ko priča iz boksa...de malo detalja za nas koji još nismo kupili igru. :kafa:

Sorry, I couldn't be bothered :D

A šta reći, a da se nije vidjelo na silnim youtube filmićima?

Izabrao sam 3-year karijeru, počeo voziti za Williams, da malo osvetim Stig-a kojem je Rubens Barrichello public enemy no.1, pa nek bude i meni :D

Vozio malo pratice session za Bahrein, malo time trial na drugim stazama da vidim kako su njih rješili i tako.

S grafičke strane je sve odrađeno super i igra je optimizirana jako dobro. Volani su ok, vidiš pregledno brzinu i lampice za mjenjanje...sad dal su baš sve tipke i raspored tipki ko i u stvarnosti, nisam baš obraćal toliko pažnju, niti uspoređival sa onima u stvarnosti. Niti neznam kak izgleda onaj koji koristi Williams team.

Postavke koje odabereš imaju znatni utjecaj na vrijeme po krugu, imaš taj quick setup i onaj detaljniji, koji isprobavaš na practice sessionu za neki najbolji balans na stazi. Zvuk motora je ok, tipični F1 :D. Grip na stazi je promjenjiv, isto kak i trošenje guma, kao i grip sa određenom vrstom guma.
Lako se izvrtiti ako previše forsiraš preko rubnika u nekim zavojima, a onda treba i malo vremena da se vrati onaj pravi grip.

Vozio sam sa Logitech DFP i osjećaj je fenomenalan, još ću se malo poigrati sa postavkama. Kasnije sam i probal sa gamepadom, nije to više to, a niti nemaš takvu preciznost, a niti doziranje gasa. Dobro, moj gamepad nema gljive, al ono, s volanom je to ipak druga priča.

Gamepad bude recimo super za NFS Hot Pursuit i igre tog tipa, i na takve igre sigurno neću trošiti DFP, nego ću gamepad.

Zadovoljan sam zasad, mislim da nitko nebi trebal biti razočaran igrom (čak ni najveće picajzle, kojih ima ohoho na ovom forumu :) ) Navečer ću dalje nastaviti sa igrom, sad moram srediti neke obaveze, tak da sljedećih par dana mogu uživati u igri.

m4x 22.09.2010. 08:56

da li se može igrat sa tipkovnicom?,nemam volan

TheBEaST 22.09.2010. 08:58

Citiraj:

Autor m4x (Post 1736036)

Naravno, default controle u igri i jesu za tipkovnicu.

MAGARAC 22.09.2010. 09:11

Citiraj:

Autor m4x (Post 1736036)

Bez problema.
Igra nema puno veze sa simulacijom i nema nikakav feeling kao recimo Rfactor ili GTR2. Mislim da bi mi dosadila za par sati.
Po defaultu se postavila na ultra i 8xaa i ide glatko.

aircanada 22.09.2010. 09:27

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1736047)
Bez problema.
Igra nema puno veze sa simulacijom i nema nikakav feeling kao recimo Rfactor ili GTR2. Mislim da bi mi dosadila za par sati.
Po defaultu se postavila na ultra i 8xaa i ide glatko.

Na zalost, ali se moram slozit sa ovime. Mozda i je prednost sta nemas toliko opcija za minjat na bolidu kao u rFactoru, ali kad sam izasa na stazu, bez ikakvih pomoci, osim TC (mislim na low). Dakako, i automatsko prebacivanje brzina, sto me jako neugodno iznenadilo, a k tome ima neki iritantni i glupi zvuk. Zbilja godinaam prebacuje tu brzinu...

Brko 22.09.2010. 09:31

Citiraj:

Autor aircanada (Post 1736061)
Zbilja godinaam prebacuje tu brzinu...

jesi podešavao kakav engine mapping? to se znalo događati u F1C 99-02, ako "rastegneš" graf na koliko okretaja da ti prebacuje, onda se to zna dogoditi.
ali ako je sve po defaultu, znači da su to loše riješili. :(

Blue_Fatal1ty 22.09.2010. 10:07

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1736067)
jesi podešavao kakav engine mapping? to se znalo događati u F1C 99-02, ako "rastegneš" graf na koliko okretaja da ti prebacuje, onda se to zna dogoditi.

mislim da je to po defaultu u igri pošto se čuje na svakom youtube filmiću. Dosta iritantno, samo se nadam da mi neće toliko smetati...

k vragu kad moram radit do 2... :lol2:

demetrius 22.09.2010. 13:13

najbitnija stvar,kako funkcionira mutliplayer??

MAGARAC 22.09.2010. 13:22

Ko i svaki drugi u poluarkadnoj voznji. Nema ti kruha za fanove simulacija, Igra je lagana cak i bez svih elektronickih pomagala.
Mislim da se boje napravit pravu simulaciju, kako nebi slucajno pobrali manji dio trzista jer je nekome igra ne bude preteska.
Ovo meni nije nista bolje od Grida ili Shifta i mislim da moze bit samo dosadnija. Bilo bi dobro kad bi se mogli otkljucat neki stariji bolidi i staze.

aircanada 22.09.2010. 13:33

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1736067)

Ma nema to veze sa time XD zbilja mijenja ko da ja mijenjam u svom autu :)

a najgluplja stvar!
Ako dovoljno dugo kocite, pocet cete ic u rikverc:wtf2:
Ono, toliko o simulaciji :dajpivu:

Dr.Cooler 22.09.2010. 13:58

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1736249)
Ko i svaki drugi u poluarkadnoj voznji. Nema ti kruha za fanove simulacija, Igra je lagana cak i bez svih elektronickih pomagala.
Mislim da se boje napravit pravu simulaciju, kako nebi slucajno pobrali manji dio trzista jer je nekome igra ne bude preteska.
Ovo meni nije nista bolje od Grida ili Shifta i mislim da moze bit samo dosadnija. Bilo bi dobro kad bi se mogli otkljucat neki stariji bolidi i staze.

Pa Codemasters nikad niti nije radio čiste simulacije pa ne kužim kaj ste vi neki očekivali :D

Sigurno da večinu zabavlja plug and play sistem igre a ne da moram potrošit prije svake igre 5 min samo za poštelavanje prijenosa,guma i aerodinamike. To neznači da dobra simulacija nema svoje fanove i ljude kojima su arkade prelagane i za djecu ali prvenstveno igre služe za zabavu i zato večinom i izlaze arkade ili pak miks arkade i simulacije.

A da igra ima mod čiste arkade i čiste simulacije, moš mislit, kolko je meni poznato ni jedna u tome nije uspjela što je još jedan razlog kakva se igra mogla očekivati od ovog proizvodača.

Trebali bi se svi ionako veselit što je netko uopće izdao ovakav tip igre, pošto je na ovom tipu utrka veliko zatišje, barem što se tiče pc igara.

jurbAs 22.09.2010. 14:01

meni je mozda jedini problem sto se jedna utrka vozi po 20min u karijeri istina da jakooo lagana igra za vozit grid je osjetno tezi a i shift

demetrius 22.09.2010. 14:29

onda ćemo se držat,tj nastaviti držati za f1 challenge i rfactor a ovo možda probati.

m4x 22.09.2010. 14:34

još bolje da je lagana:goood:

Brko 22.09.2010. 14:39

pa ako se vozi 20 minuta, to znači cca 12-13 krugova. i ako je tako lagana, znači da si nakon 7 krugova dernuo cijeli grid. jako zanimljivo mi se čini :D

aircanada 22.09.2010. 14:49

Ma mos namistit koliko ces krugova vozit.. 20%, 30% itd..

jurbAs 22.09.2010. 16:18

da mos bit konj i stavi 48krugova da vozis ma meni se ruke jebeno uznoje nad volanom nakon tih 10 krugova... niko nije rekao da je lagano vozit 10krugova posto kreces ko seljak u 5najlosijih momcadi ja sam izabrao toro rosso. Bit prvi mi je jos tesko jer nemam dobar bolid.
Da objasnim sto sam htio reci gore sa time da je lagano tesko je bolid isprovocirat da se izvrti i nemas toliko problema sa upravljanjem kao npr kod shifta i grida gdje sam znao imat frke sa volanom da sam morao vrsit korekcije putanje i ostalo

aircanada 22.09.2010. 17:13

makni TC, pa cemo vidit kako nemas muke :D

mamutarka 22.09.2010. 17:15

ja imam onaj običam gamepad s gljivicama i na to igram

i pokrenem bezveze time trial i kad skrećem onak skrene ko sotona užasno jako

i sudarim se u zid da vidim oštećenja i onak preloše izgleda, arkadno..nikakvo :(

aircanada 22.09.2010. 17:46

Ja san sad odvozija trku, cijelu.. 10 krugova. Ima san jedan sudar di su se zaletili u mene 2 :D njima bolid na sve strane, komadici ko kisa. A meni nista :S

MAGARAC 22.09.2010. 18:04

Tek na Barceloni trka postaje malo zanimljivija i teza. Ranije staze su pljuga i najradje ih nebi vise ni vozio.
Probao sam na gamepadu ali mi je bolje, brze na tastaturi. Male su sanse da bu zadnji kraj otisao u k.. pa je jednostavno sve u brzini prstiju.

jurbAs 22.09.2010. 18:59

TC mi je na mediumu mislio sam da je teze :) da vas pitam jel vam radi Force feedback ?! meni bas i ne.....

hrcfaca 22.09.2010. 19:17

dobro ljudi jesam ja glup ili... pa ja sam mislio da igra izlazi 24, a kak ju vi već imate?? Ja sam mislio da još nije izšla!

aircanada 22.09.2010. 19:43

Citiraj:

Autor hrcfaca (Post 1736546)
dobro ljudi jesam ja glup ili... pa ja sam mislio da igra izlazi 24, a kak ju vi već imate?? Ja sam mislio da još nije izšla!

Svi je dobili od iste tete, iz Amerike ;)

Brko 22.09.2010. 19:53

Citiraj:

Autor hrcfaca (Post 1736546)

imaš je na steamu za kupiti.

TheBEaST 22.09.2010. 19:58

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 1736432)
da mos bit konj i stavi 48krugova da vozis ma meni se ruke jebeno uznoje nad volanom nakon tih 10 krugova... niko nije rekao da je lagano vozit 10krugova posto kreces ko seljak u 5najlosijih momcadi ja sam izabrao toro rosso. Bit prvi mi je jos tesko jer nemam dobar bolid.
Da objasnim sto sam htio reci gore sa time da je lagano tesko je bolid isprovocirat da se izvrti i nemas toliko problema sa upravljanjem kao npr kod shifta i grida gdje sam znao imat frke sa volanom da sam morao vrsit korekcije putanje i ostalo

Da, nije jednostavno voziti, pogotovo ako stavis na recimo legend tezinu i imas neki slabiji bolid. Ja sam se sa Williamsom jedva probio do postolja na toj težini. Muka je voziti protiv najbolje tri momčadi, napadaju na sve strane i nakon utrke od 10 krugova ti stvarno padne kamen sa srca dok je gotovo.
Ali je zato stvarno gušt voziti na volan. Tastatura i gamepad je ok, ali nije to to. Zato valjda i neki kažu da im je igra dosadna ili bezveze, jer ne dobe taj osjećaj.

blackened 22.09.2010. 20:05

Loše i loše...

Najveća mana je osjećaj vožnje, kao da se vozim u kartonskoj kutiji koja ima kotače. Nema nikakvog naginjanja bolida prema naprijed dok koči, nema proklizavanja makar daš pun gas na pasicama, skretanje je skroz bezosjećajno izvedeno, kao da tenkom skrećem....AI je priglup, nisam probao na hard ali na medium ih bez problema našamaraš što nije ni čudno pošto je prelagano za vozit. Zvuk stvarno postane nakon nekog vremena iritantan, to prebacivanje brzina je slično zvuku parenja mačaka u veljači.

Jedina pozitivna stvar je optimiziranost, mislio sam da će mi kašljucati na 3870 ali ide i više nego pristojno sa high detaljima. Doduše nije ni grafika u igri nešto ekstra.

Sve u svemu nisam iznenađen, nisam ni očekivao da ću biti očaran igrom ali da sam ipak očekivao mrvicu više, jesam...

aircanada 22.09.2010. 20:09

ja ne znam, meni svakih ~10 sec zabloka na pola sekunde... Nekako mi je cudno to. Nije do graficke, 4870 je, proc je 7600, tako da nema nekih problema sa time.. 4gb rama :S
nemam pojma sta je, samo u toj igri je to...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:13.