![]() |
bas sam jutros, bunovan i snen isao ceprkat po amazonu da vidim mogu li ubost hellfire i grafu...jedva nekako nasao neke koji salju u hr, ali brate, cijena ogromna...pa isao guglat neki sajt slican nabava.net samo za europu, i naletim na reddit dretvu gdje se jedna takva spominje...i odem tamo, ukucam sto me zanima i tek treci ducan po redu isporucuje u hr, neki jacob.de...ali cijena po mom gustu...i nis, ukucam broj kartice, chrome mi preveo stranicu sa svapskog polovicno, i pise valjda kupi, i ja racunam, kliknut cu pa ce mi dat da odaberem broj rata, kad ono kurac, naplatilo odma...i stize mejl, i vidim da sam u kosaricu stavio samo grafu, ne i hellfire, a postarina 25 Eur...i reko ko ga jebe, narucim jos i hellfire i platim jos 25 Eur...kako cu ovo platit, nek majka bozja zna, i jos me vjerojatno ocekuje zajebancija sa placanjem pdva i carine...koji sam ja kretencina, majke ti mile...
|
Citiraj:
|
Naručio si iz Njemačke, nema carine i PDV-a.
|
Trebao si pokušati poništiti obje kupovine i oboje staviti u jednu košaricu da platiš samo 1 poštarinu.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Not amazon related reply:
Citiraj:
|
To je više-manje prošlost, koliko sam vidio svi poznatiji dućani koji šalju u hr uredno naplaćuju porez. Šteta, to su bili dani jeftinog hardvera.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Informativno a ako dobijam full refund vracam ga nazad :) Iz principa.
|
Citiraj:
imaš idealo.de njemačka nabava ma uskoro bi moglo da sve trgovine šalju kad će maknuti geo blocking samo pitanje kakve će poštarine biti makar i o tome se priča u svakom slučaju dobro za nas btw ovo za VAT znači prebacuje se na HR ili se može birati između prodajnoga i našeg poreza? Barem je tako bilo prije. Ako se njihov VAT plati onda kada se ide u državu morao bi se dobiti povrat jel? |
Citiraj:
VAT je PDV, plaćaš ga uvijek, nema povrata, samo je pitanje po kojoj stopi. |
Ako se ne varam, shema je ovakva: od cijene oduzmu lokalni pdv i na tu cifru stave naš (koji je, naravno, veći).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Tu i tamo izadje za istu stvar seller sa onak 15tak ratinga, sve 5 ali sa 30% nizom cjenom. Sto u slucaju da dobijem praznu kutiju? Jel me pokriva amazon kao ebay? I ako se dokaze da je scam? Radi se o subwooferu kojeg prodaje firma za tepihe i spa :)) Postoji kao firma, cak ima i vanjski webshop...
|
U takvim slučajevima, šaljem upit amazonovom supportu s linkom na proizvod, da mi provjere jel sve ok. Dosad, sve što mi je smrdilo i za što sam postavio pitanje, su odmah maknuli uz ispriku da im je promaklo i zahvalu.
Ako kažu da je sve ok, onda nemaš straha. |
Ima li tko problem s Amazonom tj. bankom da ne dobije natrag onaj 1 GBP/EUR kojim Amazon autorizira karticu?
Kod mene je ZaBa Visa Electron vezana uz devizni žiro račun i u tri dosadašnje narudžbe s Amazon.co.uk svaki put je izvršena autorizacija, ali novci nisu vraćeni ni mjesec dana kasnije. U popisu transakcija za autorizaciju stoji: Kupovina na pos-u amazon uk retail amazon.co.uk lu gbp 1,00 tečaj zaba 19.01.2017 1 gbp= 9.003019 hrk, tečaj zaba 19.01.2017 1 eur= 7.395300 hrk Ali među kasnijim transakcijama nema retka "Povrat plaćanja u inozemstvu...", kao inače kad dobijem refund i slično. |
imao isti problem, kontaktirao banku obavili po reklamaciji
|
Prijavio sam i ja banci.
Jesu li ti riješili za stalno ili moraš kontinuirano reklamirati zajeb? |
da ti pravo kazem nisam bas nesto narucivao u zadnje vrijeme a igrom slučaja zadnje narudzbe su bile s razlicitih kartica
|
ak mislim narucit prek svog accounta za drugu osobu, u drugoj drzavi, da li je dovoljno dodati novu adresu i popuniti sve podatke sa podacima druge osobe ?
|
Citiraj:
Poslano iz mikrovalne |
Planiram uzeti sa amazona.de multimedijalni uredjaj za auto i straznju kameru pa me zanima jek to napisana ukupna cijena, posto vjerojatno ide iz eu.. Nikakva davanja extra?
Nikad nisam kupovao prek amazona Evo link https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01N64...WJ390Q20&psc=1 https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01L6W...EXA78M6B&psc=1 |
+13,12 eura poštarine
|
Citiraj:
Shipping ti ide 7.5€ + 2.5€/kg razmjerno navedenoj težini. I onda na to još porez mislim. Moj item je oko 350 g i shipping je bio oko 9,8€ |
|
Pa pise free shipping iznad 29 eura...
|
Da. Ako si u Dojchlandu. :p
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:26. |