![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ima samo nativnu podršku za Crossfire, no drugi X4 PCI-E slot previše oduzima perfomanse drugoj kartici.
Ako hoćeš nešto bolje, moja preporuka P55 GD65 koju imam osobno ili P55 Deluxe3 od ASRocka. |
Gigabyte P55A-UD4 ili MSI P55 GD65 ili P55 Deluxe3 ASRocka pitanje je sad,koja je bolja za oc ?
|
Citiraj:
No, da biram od te tri (po 565 put), naravno izabrao bih Deluxe3 od ASRocka. :kafa: |
E fala ti puno po 566 put ići će unutra i5 750
|
Citiraj:
|
namjeravam kupiti uskoro I5 750 proc .
Pitanjce : da li postoji neke razlike u ovom tipu proca koje bih utjecale na o.c. Ako postoje razlike molim preporuku koji tip proca -reviziju da kupim a da se kloka dobro |
Turbo Boost Meter
Nešto mi nije jasno. Imam na desktopu ovaj turbo boost meter koji mi pokazuje da se turbo pali kad nešto pokrenem, što bi ustvari trebalo biti normalno. Znači procesor radi na 2.93Ghz (i7 875K), i oca se do 3.6 pri opterećenju ovisno o broju jezgri.
No, cpu-z mi pokazuje da mi cpu radi konstantno na 3.4-3.6 Ghz, dok TBM pokazuje da radi na 2.93. I to dok je cpu na 0%, idle. Baš zbog toga sam otišao i u biosu upalio i C1E, no i dalje je sve isto... kakve sugestije? |
Upali Eist, C1E, C3/C6 i miran si...
|
nakon reinstalacije CPU-Z sad pokazuje kako treba.
|
Dobar dan:lol2:,ukratko...mislio sam update-ati BIOS na p7p55d-e evo....sad, ima ih masu ponuđenih na ASUS-ovoj stranici pa me zanima koji je najbolji od ovih.Mislim zadnji bi trebao biti najbolji ali svejedno pitam!
Hvala AJAJAJJA ovi link ne radi najbolje ali ja mislim da mi možete pomoć i bez njega! |
Imaš li konkretan razlog zašto bi flashao BIOS u smislu da nešto ne radi ili ti je samo dosadno. Ako ti nešto ne radi a ista je stvar na popisu stvari koja je ispravljena novom verzijom BIOS-a onda tu verziju flashaj. U protivnom ostavi se toga ili jednostavno stavi zadnji.
|
Ne znam ove dvije ploče šta sam prije imao su se bolje ponašale pri overclocku sa novim BIOS-om eto to je jedini razlog...Evo stavio sam 1002 preko asus update-a,stvarno su sa asus-om stvari jednostavne.
Ako znaš možda šta je Realtek Teaming Utility koji mi je ponuđen u LAN driverima? |
Citiraj:
Pitanje je što ti hoćeš točno. Razmisli i o tome da uzmeš i5 760. Brži je a jefitniji u većini slučajeva. |
Imam pitanje. Na asusovoj ploči koju sada imam imam nekoliko SATA utora...idemo redom. Intel P55 serail ATA 3.0 Gb\s (imam ih 6 i plave su boje). Marvell Serial ATA 6.0 Gb\s (imam ih 2 i sive su boje). JMicron JMB363 Serial ATA connector (jedan na dnu ploče crne boje).
Ja sam spojio Intel SSD i CDROM na ove Intelove SATA 3.0 utore i pogasio u BIOS-u ove ostale SAT-e da ih tako nazovemo s obzirom da ih ne koristim. Zanima me jel sam recimo SSD trebao spojit na Marvellow SATA 6.0 utor ili je ovo ok šta sam napravio? |
Zar ti jedan ? nije dovoljan? :stoopid:
To je OK, nema potrebe spajat na SATA3 (6Gb/s) kad disk nije SATA3, odnosno time ne bi ništa dobio. |
koja je po vama ploca bolja alternativa Gigabyte H55M-USB3, a da joj cijena ne prelazi 800kn (nova) te da ima usb3,0 kontroler
uzeo bi i3 530, te za igru koristio sapphire radeon 5670 1gb (znam da nije neka graficka, no planiram kupiti gtx 460 i to bi bio maksimum koji bi htio dati za graficku) jel realno ocekivati da se na toj ploci moze postici nekih 15-20 % oc-a sa i3 530? (jel uopce 400W napajanje dovoljno za to?) odabrao sam h55 jer kada mi bude dosta igranja graficku karticu vadim van pa mi je bitno da mogu koristiti integriranu grafiku |
Bez problema možeš gore overclockirat. A što se napajanja tiće, dosta je 400 vata ako se radi o kvalitetnom napajanju.
|
ovako... trebam uskoro apgrejd računala (vidi lijevo "moj komp" - malo ga pregazilo vrijeme, a treba mi za lightroom).
ima li smisla sada ići na nekakav 760 uz pripadajuću ploču, ili da se strpim do proljeća i pričekam sandy bridge? |
Mislim da nije toliko zastario da ne bi mogao pričekati par mjeseci. Barem bi ja čekao :)
Sandy Bridge bi se trebao predstaviti u prvom tjednu sljedeće godine, možda čak ne bi trebao čekati do proljeća. |
računam s time da će trebati mjesec dana da se pojavi kod nas, i onda još dva-tri mjeseca da se cijene spuste na neku normalnu razinu...
|
Citiraj:
|
i7 870 i visoke temperature
Eto i mene u klanu:-)
Danas složio kantu iz siga,i odma u čelo. Naime,na proc sam stavio Freezer 7 Pro,i u BIOSu narihtao da vrti punom parom(2700RPM),što daje temperature u idlu od 31-35c,ali kad pokrenem Prime temperature se penju do 86c!!!!!I za tako visoke temperature je Prime radio mozda 30tak sekundi,znači da sam ga pustio pola sata vjerovatno bi se pregrijao. Da čujem vaša mišljenja i savjete. Hvala |
Citiraj:
Freezer7 pro je preslab za taj cpu posebice ako je ht uključen. Savjet je da kupiš pošten hladnjak. :) |
Citiraj:
|
Kad se očekuje Sabertooth P67 na našim policama dućana? Ako netko ima kakvu informaciju, bio bih zahvalan...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Trebalo bi biti Q1 2011. Ne znam za neki precizniji datum.
|
navodno poslje CES-a negdje drugi mjesec
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:16. |