PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Corsair Obsidian 800D (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=149205)

Lewis 27.05.2010. 23:20

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1653605)
Baš pročitah na hitachi webu, radna temp od -40 do 70C
http://www.hitachigst.com/deskstar-7k2000#

dobro, znači kad skočin na 50, nije greda :D

To je Non-operating temp oliti temperatura skladistenja a ne RADNA :).

DiRT 27.05.2010. 23:58

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1653487)
WD AAKS koji svako malo nešto prede

To me ponekad živcira jer mi je kućište na stolu i cca. 50 cm od uha.

micek_kc 28.05.2010. 00:09

Citiraj:

Autor DiRT (Post 1653646)
To me ponekad živcira jer mi je kućište na stolu i cca. 50 cm od uha.

Ja ih imam dva pa si zamisli :fiju::kafa:

Doink the Clown 28.05.2010. 00:11

Srećom za par dana kad se vratim s puta se prebacujem na ssd full time pa ću se riješiti tog sporadičnog roštanja :D

daxin 04.06.2010. 12:53

Da vas pitam, im ali negdje kupi kvalitetnijih 140mm venotova(1200/1600rpm), za to Corsair-a :)?

Sa_Stilom 16.06.2010. 14:06

Evo da pohvalim Corsair, naime, strgo sam vrata od cage-a, nekako sam strgo šugavi pin, poslao im e-mail, a ovi mi poslali nova vrata, evo upravo mi stigla. Ma ljubim ih!

Neo-ST 16.06.2010. 14:10

Ja čekam nasljednika od 800D :)

Sa_Stilom 16.06.2010. 15:57

A to bi bio, ima najava kakvih?

Neo-ST 16.06.2010. 16:08

Nema, ali znam da će biti :)

Doink the Clown 16.06.2010. 19:08

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1668692)
Evo da pohvalim Corsair, naime, strgo sam vrata od cage-a, nekako sam strgo šugavi pin, poslao im e-mail, a ovi mi poslali nova vrata, evo upravo mi stigla. Ma ljubim ih!

Legende, dokazuju koliko su susretljivi što se tiče reklamacija, i više nego što bi trebali IMO, samo se nadam da ljudi to neće previše iskorištavati.

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1668694)
Ja čekam nasljednika od 800D :)

Čekaj slobodno, ako nešto takvo izbace cijena će sigurno biti 500+ bucksa iako sumnjam da će proizvoditi kućište većih dimenzija od 800D što i nema nekog smisla a funkcionalnost istog se teško može nadmašiti, jedino drugačiji dizajn...

win32 17.06.2010. 10:52

Ovako....Cosmos je tise kuciste od Obsidan-a jedino ako mu zamjenis one ultrabucne i jako lose CM 120 mm ventove...u tom slucaju je daleko tisi (bar je bio onaj moj Cosmos).

Sama izrada, cable management, hot swap, kvaliteta materijala je na strani Obsidana.

U Cosmosu su diskovi bili par stupnjeva topliji jer Cosmos je toplije kuciste od Obsidiana sto je sasvim normalna stvar sa obzirom na njegovu izradu.

Evo moje trenutne temerature od WD Caviar Black 2 x 1 TB u Obsidan-u:

WDC WD1001FALS-00J7B1 37 °C (99 °F)
WDC WD1001FALS-00J7B1 35 °C (95 °F)

Ako imam gdje snimljene temperature od Cosmos-a budem ih postao, ali znam da je bilo preko 40 °C sa istim diskovima.

No sada stavljam jos dva Caviar Black-a od 1 TB pa cemo onda vidjeti kakve ce biti temperature.... :kafa:

SetH 17.06.2010. 11:24

daj mi samo jednu stvar objasnite...vidim da vas dosta govori kako je KUĆIŠTE bučno? kako kućište može bit bučno? valjda njega bučnog čine ventovi+sve ostalo šta se nalazi u njemu... to je isto ko da veliš da je pasivac bučan...onak wtf

Sa_Stilom 17.06.2010. 11:36

Pa misli se na orig ventove. Cosmos S je meni bio super tih, dok OBS nije baš super tih. Pojam tišine opet je za svakoga drugačiji.

SetH 17.06.2010. 11:41

onda su ventovi bučni a ne kućište,jel tako? :)

Sa_Stilom 17.06.2010. 12:04

Pa sad, kupiš auto, pa veliš auto se čuje, ne veliš auspuh se čuje :p

jucca 17.06.2010. 12:10

Pa ne bas. Kuciste moze bit bucno ako ima jako tanke stranice, i ako ne sjedaju savrseno tj. ima lufta, moze vibrirat, itd.. Takodjer, kuciste na stranicama moze imat i izolaciju.

hammer_of_thor 17.06.2010. 12:16

Citiraj:

Autor win32 (Post 1669243)

U Cosmosu su diskovi bili par stupnjeva topliji jer Cosmos je toplije kuciste od Obsidiana sto je sasvim normalna stvar sa obzirom na njegovu izradu.

Naravno da su diskovi topliji u Cosmosu 1000 jer to kučište name po defaultu riješeno hlađenje diskova, a to se lako sredi. :)

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1668900)

a funkcionalnost istog se teško može nadmašiti

auuuuuuuuuuu :)
Svaki Lian Li serije Tyr je gro ispred Corsaira, a cijena je tek nešto viša, no Lian Li za tih 70-ak $ više nudi puno više goodiesa) removable MBO tray, više prostora, bolje riješeno diskovlje, pregrade između prostora itd...

Citiraj:

Autor SetH (Post 1669286)
onda su ventovi bučni a ne kućište,jel tako? :)

M'da... recimo :) . ali kučište odnosno materijali od kojih je kučište napravljeno imaju isto utjecaj na propuštanje te buke ;)

A tu je Cosmos oho-ho ispred Corsaira. Kvaliteta izrade i završna obrada te brušeni aluminij.

jucca 17.06.2010. 12:29

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1669313)
Naravno da su diskovi topliji u Cosmosu 1000 jer to kučište name po defaultu riješeno hlađenje diskova, a to se lako sredi. :)

auuuuuuuuuuu :)
Svaki Lian Li serije Tyr je gro ispred Corsaira, a cijena je tek nešto viša, no Lian Li za tih 70-ak $ više nudi puno više goodiesa) removable MBO tray, više prostora, bolje riješeno diskovlje, pregrade između prostora itd...

M'da... recimo :) . ali kučište odnosno materijali od kojih je kučište napravljeno imaju isto utjecaj na propuštanje te buke ;)

A tu je Cosmos oho-ho ispred Corsaira. Kvaliteta izrade i završna obrada te brušeni aluminij.

naravno, sva tri si isprobao pa znas o cemu govoris, zar ne?

hammer_of_thor 17.06.2010. 12:34

Doesn't take a genius da skužiš da je jedan Tyr X1000/X2000 gro ispred bilo kojeg kučišta danas ;)

Također netrebaš biti genij da pročitaš da je Obsidian čelično, a Cosmos i Lian Li aluminijsko kučište. (jel se treba možda ukazivati na prednosti aluminija? :) )

Citiraj:

Autor St-M (Post 1669344)
Da, ja inace kad propustim dan teretane uzmem svog Obsidiana i napravim par krugova po stanu :lol2: Tako je tezak i celican, svaki dan ga nosim pa mi je to bitan faktor.

Ne, prenosivost i težina nisu glavni faktori ;)

(IMHO, yebeš kučište koje nema bar 15 kg)

Ali dobra fora :D

Vendetta 17.06.2010. 12:46

Da, ja inace kad propustim dan teretane uzmem svog Obsidiana i napravim par krugova po stanu :lol2: Tako je tezak i celican, svaki dan ga nosim pa mi je to bitan faktor.

Tyr X2000 mi izgleda ko neki ormaric za cipele, dzaba mu aluminij i 1000 odjeljaka za svaku komponentu.

Lewis 17.06.2010. 12:53

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1669313)
.... više prostora......

Mozes li malo pojasniti kako si dosao do ovoga zakljucka gore ? Kazes SVAKI Lian-LI iz TYR serije nudi VISE prostora :)?

Lian-Li TYR PC-X2000 dimenzije su:
(W)230*(H)695*(D)442mm

Corsair 800D dimenzije su:
(W)229*(H)609*(D)609mm

Prostor se mjeri u kubikazi kolko se sjecam i sad pomnozi ta tri broja i reci mi koji ima vise prostora :) :)? ?

Vendetta 17.06.2010. 12:59

Ma on se fura na Don Quijote-a, dodje u temu punu "Obsidian Lovera" i pokusava im ukazat kako je to kuciste inferiorno naspram njegove zelje Lian Li-a.

Uzalud ti trud :D

hammer_of_thor 17.06.2010. 13:12

Citiraj:

Autor Lewis (Post 1669350)
Mozes li malo pojasniti kako si dosao do ovoga zakljucka gore ? Kazes SVAKI Lian-LI iz TYR serije nudi VISE prostora :)?

Jednostavno ostavlja dojam da ima dosta više prostora.
Dimenzije nisam gledao niti znam kak se prostor izračunava :)

http://www.pohrani.com/t/16/46/2zeq5...edcomplete.jpg http://www.pohrani.com/t/2V/l0/2mWA4...ian-800d-2.jpg naspram ovoga; http://www.pohrani.com/t/2a/95/1yIES...lityrx2000.jpg http://www.pohrani.com/t/2E/UO/4GW9L...ipcx2000b2.jpg

Citiraj:

Autor St-M (Post 1669356)
i pokusava im ukazat kako je to kuciste inferiorno naspram Lian Li

Jok nije :D :D
Naspram visokog segmenta Lian Li kučišta, uopće nema što tražiti.

A ti kao i ogromna večina vlasnika se ponaša kao da je 800D God-given kučište, jer su pljunuli 2,3k kn, pa i mora biti, jel :)

coconut 17.06.2010. 13:15

Citiraj:

Autor Lewis (Post 1669350)

Lian-Li TYR PC-X2000 dimenzije su:
(W)230*(H)695*(D)442mm

Corsair 800D dimenzije su:
(W)229*(H)609*(D)609mm

Prostor se mjeri u kubikazi kolko se sjecam i sad pomnozi ta tri broja i reci mi koji ima vise prostora :) :)? ?

Ima jedan problem u tvojoj matematici - kapacitet se računa množenjem unutarnjih mjera tijela, a ti si uzimao u obzir vanjske mjere. Tijelo koje je manjih vanjskih dimenzija može imati veći kapacitet ako su joj stranice tanje od onih tijela većih vanjskih dimenzija.

Lewis 17.06.2010. 13:23

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1669365)
Jednostavno ostavlja dojam da ima dosta više prostora.
Dimenzije nisam gledao niti znam kak se prostor izračunava :)

E pa onda bi bilo lijepo da se suzdrzais takvih komentara jer samo pricas lazi (ili da kazemo neistine kao u Saboru kad su se dogovorili da to nije "isto" ;)) :). Kubikaza se racuna bas tako da pomnozis sva tri broja. Znaci Kubikaza se racuna Visina*Sirina*Dubina i tu Corsair vodi i to sa nemalih 20% vise prostora (kubika) odnosu na TYR PC-X2000 :).

To sto tebi kuciste ostavlja "dojam" sa slike to je nesto sasvim drugo (to dosta ovisi o slici te o objektivu s kojim je radjeno, recimo ako slikas sa tiltshift kamerom/objektivom onda 20m zgrada moze izgledat kao minijatura/maketa sto ne znaci da ona zapravo nije 20m visine :)).

Eto ako nista drugo sad si naucio kako se racuna kubikaza (premda si to trebao jos iz skole zapamtiti :p) a i znas da Corsair 800D ima VISE prostora od TYR PC-X2000 :).

coconut 17.06.2010. 13:25

@lewis
OT: nauči da se ne računa kubikaža već KAPACITET i nauči KAKO se računa, a onda dijeli lekcije okolo

Lewis 17.06.2010. 13:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 1669368)
Ima jedan problem u tvojoj matematici - kapacitet se računa množenjem unutarnjih mjera tijela, a ti si uzimao u obzir vanjske mjere. Tijelo koje je manjih vanjskih dimenzija može imati veći kapacitet ako su joj stranice tanje od onih tijela većih vanjskih dimenzija.

Nema tu nikakav problem u matematici (bar ne kod mene :)). Probaj tu tvoju tezu provuci/reci u Komunalnom/Opcinskom uredu kad predas papire za naplatu komunalne nakanade kad zidas kucu :) :D. Kapacitet oliti kubikaza gradevine se placa po VANJSKIM mjerama kuce tj. kako ja to kazem "zrakarina" jer ti naplate koliko ti kuca zauzima ZRAKA u kubicima na tvom zemljistu za koji si vec platio porez ;). Isto kao i kubik drva, racuna se vanjska mjera tj. koliko neki objekat zauzim prostora. Oduzimati zidove u toj racunici (jer u njima nemo's zivjeti) bi bilo mission impossible i trajalo bi beskonacno kod nase administracije;)) racunaju cak i kroviste (pitagorin poucak) da dobiju sto vecu kubikazu ;).

Znam sto hoces reci ali oba proizvodjaca navode samo vanjske mjere jer ionako bi unutarnje bilo skoro nemoguce izracunati oduzimanjem svih pregrada/trayeba, bayeva.... uracunavanjem debljine limova/aluminija t eoduzimanjem istih od racunica sto bi potrajalo do besvjesti i bilo nepotrebno jer opet se 20% razlike u korist 800D nebi nadoknadilo ;).

Lewis 17.06.2010. 13:40

Citiraj:

Autor coconut (Post 1669380)
@lewis
OT: nauči da se ne računa kubikaža već KAPACITET i nauči KAKO se računa, a onda dijeli lekcije okolo

Cekaj o cem ti sad pricas ? Kakve to sad ima veze, Napuni obje kutije vodom (ako si bas zapeo za kapacitet striktno premda nebudmeo punili kucista vodom nego zrakom/komponentama = kubikazom ;)) i opet ce Corsair imati vise kubika/kapaciteta :). Nije da Corsair ima 5cm debele stjenke a Lan-Li 5mm pa ce biti ogromna razlika ;).

BTW da ti dam jedna oftopic primjer ono kad te na tehnickom pitaju kolko ti auto ima KUBIKA :). Znas ono ccm3 a isto se mjeri kolko litara je motor i opet kazu kubikaza a ne kapacitet ;).

Vendetta 17.06.2010. 14:15

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1669365)

A ti kao i ogromna večina vlasnika se ponaša kao da je 800D God-given kučište, jer su pljunuli 2,3k kn, pa i mora biti, jel :)

Neeee, taj Lian Li je super kuciste ali ti mi ne mozes nametnit svoje misljenje da je toliko uber mega bolje kad MENI nije, priznam mu samo RMT.
Obsidian je širi, ima vise mjesta za komponente, bolje/najbolje slozeno kablovanje, prozor da se svemu tome mozes divit kad ga uredis.

I taj Lian Li nikad nece moc ovako izgledat: link

p.s. pljunija sam 1700 kn :D

jucca 17.06.2010. 14:18

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1669333)
Doesn't take a genius da skužiš da je jedan Tyr X1000/X2000 gro ispred bilo kojeg kučišta danas ;)

Također netrebaš biti genij da pročitaš da je Obsidian čelično, a Cosmos i Lian Li aluminijsko kučište. (jel se treba možda ukazivati na prednosti aluminija? :) )

Ne, prenosivost i težina nisu glavni faktori ;)

(IMHO, yebeš kučište koje nema bar 15 kg)

Ali dobra fora :D

To je zato jer si ti to rekao?!?!

A ovo geniju i ostalom necu ni odgovarat, tako nisko se ne zelim spustat.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:52.