![]() |
Citiraj:
|
jeli moze tko preporuciti di se u osijeku ( u blizini sjenjaka ) moze naci domaceg vina ?
|
Citiraj:
Ne mogu vjerovati da i o vinu ima topic:goood: Ako tko bude u prolazu blizu Požege, skrenite do mene na koju, dobrodošli ste :respekt: |
U konzumu je genijalna akcija od jučer. Cabarnet Sauvignon suhi od Lagune 1L za 16.99, a inače košta oko 33kn!
Berba je 2009 i ima 13% alkohola. Ja sam kupio sve što je bilo na polici u Umagu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
tja,mi mlatimo samo gemišt i to isključivo graševinu,što zdjelarevićevu,što galićevu :)
|
Isproban i Crni Boredux 2008 god 13,5% (točnije o regiji ću napisat poslje)
Izvanredno vino! Lagano vrhnjast okus i miris, naravno nije kupljen kod nas. |
Citiraj:
|
Danas isprobavam Rajnski rizling iz Veltlina, 12.8% lagano kiselkasto, suho je, ali se i osjeti u njemu latična fermentacija što većinom je karakteristika rizlinga iz sjevernih pokrajina austrije.
Fino :) |
...
u Metroju je Vrbnička žlahtina po 30kn na akciji - genijalno vino.
Inače je cc 45kn. |
pro cifra svakako ;)
|
Daj kaži koja je godina i koliko ima alc
|
Citiraj:
|
ovdje ima someljercina, svaka cast, opisi vina - vrhunski
|
Ja sam trenutno na službenom putu u Indiji. Probao sam neka njihova vina i imaju gadan problem sa vonjem staje u većini crnjaka. Inaće, nemaju autohtonih sorti, crna su dosta često mješavine (Cabernet Merlot, Cabernet Shiraz i sl.). Doduše, naletio na jedan izvrstan Cabernet Sauvignon - nije bilo vonja, kremasto, pitko.... mmmmm
Bijeli sam samo probao jedan Chenin Blanc i bio je neki vodenast :( |
Probao nekidan nekakvo muškatno vino (vinar iz okolice Kutjeva), svima super i guštaju u njemu, mene boli glava nenormalno. Probao 3 dana zaredom piti, uvijek ista stvar. Da netko nemisli da sam popio neznam koliko, radi se o čaši-dvije.
Ima netko ideju kakvu? |
zabij mineralnu u taj muškat :D :D
|
Ajme mineralnu u muškat.. To je kao da guram sodimm sdram 66mhz u h55 čipset ploču :)
Naši muškati u Hrvatskoj su dosta cijenjeni zbog velike količine sunca, te time imaju dosta šečera ovdje u istri iako nije kasna berba imaju u konačnici preko 15% alc. Dosta optimistično sam jednom išao isprobavat par muškatića u češkoj. Dobio sam isti miris ali okus ko naš rizling :( |
pa kad kaže da ga boli glava :D
probao sam 2-3 žuta muškata domaća (ne sjećam se imena) i svi su mi redom, osim ženskastosti, stvarno zabavna poludesertna-vina. možda 2-3 muškata i onda pelin pale da ne boli glava :) |
Ajde da ja ubacim jedno moju ponudicu. Tko ima viška doma butelja za zamjenu neka se javi na PM.
Imam nešto crnih vina koja mi ne leže sa oko 13,5 do 15% alkohola, tko voli degustirat neka se javi i obavimo neku zamjenu :) |
E, di si bio prošli tjedan majstore! Upravo se vratih iz Opatije, mogao sam ti ponijeti par butelja teško nabavljivih slavonskih, pa da guštamo malo.
Naime, za Novu se pio Mihaljev Cabernet Sauvignon 2008. Premijera, nema ga još u trgovini (inače, Mihaljeva vina odnedavno se mogu nabaviti u Mercatoru). Fantastično, jedan od najboljih domaćih Caberneta (bolji od Beljskog, koji mi je, inače, fantastičan). Također, probasmo Kadarku jednog privatnog vinara iz Aljmaša (Janečić). Odlično vino, stara, gotovo izumrla sorta koja daje vino slično mediteranskim, a karakteristična je za kontinentalne krajeve (Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Bugarske...). |
Citiraj:
|
Mihaljevu vrhunsku graševinu sam pio, firma iz Bjelovara je naručila za 15 godina postojanja dosta toga i dobio sam dvije buteljice.
Sada sam u billi kupio vrhunsku graševinu iz malog podruma iz Iloka po 29kn!! I odlična je |
400 litara od ove godine...a sad ne znam jel se moze nazvat vino, ima noje ..ima svega, no bilo kako bilo uvijek se popije do zadnje kapi:D
|
Probao sam neki dan Rosemount, australsko vino. Nisam neki znalac, al vino je bilo prefino, što bi se reklo, puna usta vina. Spada u skuplju kategoriju, ima ga tamo na Kaptolu za nekih 200tinja kn.
|
Daj barem osnovne informacije vina, koja je srota, boja i alkohol
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:31. |