PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Optima - OptiTV (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=129506)

Horazon 16.10.2009. 00:47

Pa u tome je stvar da je enspretno vuci LAN kabel...bilobi odlicno da se STB moze WLNom povezat, ali to mi je jasno da nemoze zasad :(....Trenutni modem je na katu u sobi točno iznad sobe u kojoj je televizor.Ili bi morao lan kable vuc po cjeloj kuci s miljon vodilica, ili bušiti deku što ne dolazi u obzir :)

Samo pitanje u vezi dokumentarnih kanal..jesu li svi s titlovima?

MadBoY 16.10.2009. 03:11

Citiraj:

Autor Horazon (Post 1457323)
Samo pitanje u vezi dokumentarnih kanal..jesu li svi s titlovima?

Zar ti je stvarno toliko tesko procitati 4 posta iznad da bi pronasao odgovor na pitanje?

brunci-vg 20.10.2009. 20:04

poslao sam zahtjev za optitv preko neta, koliko se ceka otprilike?

sibica 20.10.2009. 23:08

Citiraj:

Autor brunci-vg (Post 1461846)
poslao sam zahtjev za optitv preko neta, koliko se ceka otprilike?

Na nekim forumima sam čitao da neki čekaju već 3 tjedna, a recimo kod mene je bio slučaj da sam telefonski naručio uslugu u ponedjeljak, a lik došao montirati već u srijedu, al kako me nije bilo montirano je u četvrtak...Izgleda da ovisi o monterima i navali..

legendri 21.10.2009. 00:51

!!!! Upozorenje svima koji prelaze s T-Com MaxAdsl i MaxTV na OptiTV !!!!

1. Službenik/ca u Optimi će vam obećati bilo što kako bi vas namamio/la da potpišete ugovor.
- moje iskustvo:
"Koliko ću dugo biti bez interneta i TV-a kada mi T-Com ugasi uslugu i prije nego što je vi pustite?"

- odgovor OT službenice:
"Ma brzo. To ide začas. Najviše pola dana."

- stvarnost:
Prošlo je tjedan dana. Telefon mi je odmah prebačen. Internet i TV ne. Zvao sam valjda 50 puta OT službu za korisnike i svaki put mi je rečeno da će poslati požurnicu i da očekujem ubrzo poziv tehničara......

2. "Opće uvjete" nisam čitao, kao prvo jer te stvari nikad ne čitam a kao drugo jer mi ga nisu niti dali. Na zahtjevu koji sam potpisao na dnu piše tekst (čini mi se pisan fontom od 2pt koji s normalne udaljenosti izgleda kao 4 malo deblje linije) kako potpisom istog zahtjeva izjavljujem da prihvaćam "opće uvjete".
"Opće uvjete" sam jedva našao na njihovom siteu i pročitao da vidim šta mi je za činiti pošto sam evidentno "zjahan".
Pored ostalih truć-pruć gluposti našao sam i nešto čega se treba čuvati ako ste jedan od onih iz naslova teme.

citat članka 2. st. 7. općih uvjeta:
"Pretplatnik je suglasan da u slučaju nemogućnosti pružanja OptiTV usluge, nastavlja koristiti one usluge OT-a iz paketa koje su mu dostupne i za koje ima tehničke mogućnosti te da preuzima sva prava i obveze kako su one određene izabranim paketom usluga. ...."

"...Ukoliko pretplatnik u gore opisanom slučaju ne postojanja tehničkih mogućnosti za korištenje OptiTV usluge, zatraži raskid svih ugovorenih usluga, OT će Pretplatniku naplatiti ugovornu kaznu za prijevremeni raskid u skladu s Uvjetima korištenja za DSL i Općim uvjetima poslovanja za usluge OT-a."

>>>
Recimo da koristite telefon, internet i MaxTV od T-Com-a. i živite na mjestu gdje je antenski prijem TV-a užasno loš (kao ja) tako da je jedina kvalitetna alternativa IPTV.
Odlučite se na prelazak na Optimu. Raskinete u T-Comu. Potpišete ugovor u Optimi. Tjednima ste bez TV-a i onda dobijete pismo da zbog teh. problema nećete niti dobiti TV ali ste sretni jer možete koristiti telefon i internet i to narednih 24 mjeseca.
Nazad na MaxTV ne možete osim ako platite kaznu Optimi.
Znači osuđeni ste na šugavu analognu TV sliku.
>>>

Možda ćete reći da vam je službenik OT-a provjerio vaš tel. broj i rekao da imate uvjeta za OptiTV pa neka ne seru.
Ali ne....

citat općih uvjeta čl.2. st.4.:
"OT će prije potpisa zahtjeva za uslugu OptiTV-a izvršiti osnovnu provjeru dostupnosti usluga. Osnovna provjera dostupnosti usluga nije jamstvo da će instalacija OptiTV usluge biti uspješna. Izjave djelatnika i drugih ovlaštenih predstavnika OT-a koje bi upućivale na to da je osnovna provjera jamstvo kvalitete i postojanja mogućnosti pružanja usluge neće proizvoditi nikakve pravne učinke u odnosu s pretplatnikom."

Naročito mi se sviđa to da se ograđuju od bilo kakvih izjava "... djelatnika i drugih ovlaštenih predstavnika OT-a ...". Sick.

Postoji domena "nijefer.com". Uskoro će proraditi i site. I tamo će zasigurno naći svoje mjesto i optima na poddomeni "optima.nijefer.com"

Nadam se da ću barem nekog od vas spasiti velikih neugodnosti i problema.

P.S. Obrt mi se zove "ON-LINE". To je bilo OK dok sam bio na "ne-više-tako-mrskom-t-com-u". Od kako sam na "sve-više-mrskoj-optimi" sve više razmišljam da promjenim ime obrta u "OFF-LINE".

fle_ki 21.10.2009. 14:11

Odavno nisu fer,zato razmišljam o Amisu-2u1.:) Ipak je povoljnije.

sibica 26.10.2009. 15:48

Mala promjena u programima optitv...Umjesto BHT1 i RTRS stavili su RTS1 i RTS2, navodno imaju problema sa odašiljanjem analognog signala od strane BHT1 i RTRS prema optimi, iskreno, dok su ti programi i radili, slika je bila katastrofa...

Xenon 26.10.2009. 16:16

meni se ta optima nikad nije sviđala

brunci-vg 26.10.2009. 16:28

22.10. sam poslao zahtjev i evo danas dobio papire za opti tv, korisnicka oznaka i pass, nadam se sljedeci mjesec da ce doci spojiti...

nino 26.10.2009. 17:54

Citiraj:

Autor Xenon (Post 1467508)
meni se ta optima nikad nije sviđala

Jako sadrzajan i nadasve konstruktivan post, koji nam je puno pomogao. :D

Melani 26.10.2009. 18:34

Citiraj:

Autor legendri (Post 1462176)
1. Službenik/ca u Optimi će vam obećati bilo što kako bi vas namamio/la da potpišete ugovor.
- moje iskustvo:
"Koliko ću dugo biti bez interneta i TV-a kada mi T-Com ugasi uslugu i prije nego što je vi pustite?"

- odgovor OT službenice:
"Ma brzo. To ide začas. Najviše pola dana."

- stvarnost:
Prošlo je tjedan dana. Telefon mi je odmah prebačen. Internet i TV ne. Zvao sam valjda 50 puta OT službu za korisnike i svaki put mi je rečeno da će poslati požurnicu i da očekujem ubrzo poziv tehničara......

2. "Opće uvjete" nisam čitao, kao prvo jer te stvari nikad ne čitam a kao drugo jer mi ga nisu niti dali. Na zahtjevu koji sam potpisao na dnu piše tekst (čini mi se pisan fontom od 2pt koji s normalne udaljenosti izgleda kao 4 malo deblje linije) kako potpisom istog zahtjeva izjavljujem da prihvaćam "opće uvjete".
"Opće uvjete" sam jedva našao na njihovom siteu i pročitao da vidim šta mi je za činiti pošto sam evidentno "zjahan".
Pored ostalih truć-pruć gluposti našao sam i nešto čega se treba čuvati ako ste jedan od onih iz naslova teme.

citat članka 2. st. 7. općih uvjeta:
"Pretplatnik je suglasan da u slučaju nemogućnosti pružanja OptiTV usluge, nastavlja koristiti one usluge OT-a iz paketa koje su mu dostupne i za koje ima tehničke mogućnosti te da preuzima sva prava i obveze kako su one određene izabranim paketom usluga. ...."

"...Ukoliko pretplatnik u gore opisanom slučaju ne postojanja tehničkih mogućnosti za korištenje OptiTV usluge, zatraži raskid svih ugovorenih usluga, OT će Pretplatniku naplatiti ugovornu kaznu za prijevremeni raskid u skladu s Uvjetima korištenja za DSL i Općim uvjetima poslovanja za usluge OT-a."

>>>
Recimo da koristite telefon, internet i MaxTV od T-Com-a. i živite na mjestu gdje je antenski prijem TV-a užasno loš (kao ja) tako da je jedina kvalitetna alternativa IPTV.
Odlučite se na prelazak na Optimu. Raskinete u T-Comu. Potpišete ugovor u Optimi. Tjednima ste bez TV-a i onda dobijete pismo da zbog teh. problema nećete niti dobiti TV ali ste sretni jer možete koristiti telefon i internet i to narednih 24 mjeseca.
Nazad na MaxTV ne možete osim ako platite kaznu Optimi.
Znači osuđeni ste na šugavu analognu TV sliku.
>>>

Možda ćete reći da vam je službenik OT-a provjerio vaš tel. broj i rekao da imate uvjeta za OptiTV pa neka ne seru.
Ali ne....

citat općih uvjeta čl.2. st.4.:
"OT će prije potpisa zahtjeva za uslugu OptiTV-a izvršiti osnovnu provjeru dostupnosti usluga. Osnovna provjera dostupnosti usluga nije jamstvo da će instalacija OptiTV usluge biti uspješna. Izjave djelatnika i drugih ovlaštenih predstavnika OT-a koje bi upućivale na to da je osnovna provjera jamstvo kvalitete i postojanja mogućnosti pružanja usluge neće proizvoditi nikakve pravne učinke u odnosu s pretplatnikom."

Naročito mi se sviđa to da se ograđuju od bilo kakvih izjava "... djelatnika i drugih ovlaštenih predstavnika OT-a ...". Sick.

Postoji domena "nijefer.com". Uskoro će proraditi i site. I tamo će zasigurno naći svoje mjesto i optima na poddomeni "optima.nijefer.com"

Nadam se da ću barem nekog od vas spasiti velikih neugodnosti i problema.

P.S. Obrt mi se zove "ON-LINE". To je bilo OK dok sam bio na "ne-više-tako-mrskom-t-com-u". Od kako sam na "sve-više-mrskoj-optimi" sve više razmišljam da promjenim ime obrta u "OFF-LINE".

dok ne instaliraju i probaju opti-tv dali radi direktno kod tebe je glupo da kažu da nema tehničkih uvjeta,jer niti jedna mjerenja nemogu 100% potvrditi dali če raditi ili ne dok se ne isproba kod tebe.

ja bi na tvojem mestu tražio instalaciju usprkos tome što oni tvrde da nema uvjeta i tek kad bi se 100% utvrdilo da ne radi onda se može reći da nema uvjeta,ovako to zvuči samo kao izgovor nekoga kome se neda spajati ni slati uređaje.

bonovox 26.10.2009. 23:12

Citiraj:

Autor sibica (Post 1467484)
Mala promjena u programima optitv...Umjesto BHT1 i RTRS stavili su RTS1 i RTS2, navodno imaju problema sa odašiljanjem analognog signala od strane BHT1 i RTRS prema optimi, iskreno, dok su ti programi i radili, slika je bila katastrofa...

Nema slike na BHT1 i na RTRS ali gdje su RTS1 i 2?? Ja ih nigdje ne vidim 

aha..sad vidim. Trebao sam isključiti motorolu 

sibica 26.10.2009. 23:27

Citiraj:

Autor bonovox (Post 1467909)
Nema slike na BHT1 i na RTRS ali gdje su RTS1 i 2?? Ja ih nigdje ne vidim 

Kod mene na istim mjestima gdje su bili BHT1 i RTRS...(na 59 kanalu RTS1, a na 67 RTS2.)

my_name 27.10.2009. 16:49

Poz!
Koristim opti tv vec nekih 20ak dana i od prvog dana nemam titlova na discoveryu (kanal 12) i od danas na animal planetu (kanal 20)! Dali se i vama to desasva jer mi u sluzbi za korisnike tupe da je kod njih sve ok!
Inace za titlove na discoveryu ih zivkam vec 15 dana i svaki dan mi govore da ce rijesiti u roku od dan dva a evo ja vec lud od zivkanja!
Zanima me kakvo je stanje kod vas s titlovima!!!

sibica 27.10.2009. 18:27

Koliko mi je poznato, na Discovery-u rade titlovi samo kod određenih serija, sad točno ne znam, da li kod novih ili starih serija..

Za Animal planet mislim da još uopće nema titlove, tako da me čudi ako su ti radili, trebao bi ih dobiti slijedeće godine, a vjerovatno ti ne rade ni titlovi na Zone Romantica, ali taj kanal ionako ne gledam...

motorola30 27.10.2009. 20:48

Koristim Optitv od pocetaka,slika vrhunska spojeno sa hdmi kablom,titlovana vecina programa,sve radi kako treba tv internet telefon,citam postove i cudi me kako to da jos nije moguce koristiti uslugu npr vinkovci bjelovar,u Istri je gotovo svugdje moguce,provjereno...eto sretno svima sa Optitv-om!

Lihto 12.11.2009. 17:18

Neznam zašt to tak ide sporo u OS,evo prije mj. dana naručio, 1.11 me prebacili na 5mbit ali nikako da dodu monteri i donesu mi ruter...koliko se obično čeka?

nino 12.11.2009. 18:01

Citiraj:

Autor Lihto (Post 1482956)
Neznam zašt to tak ide sporo u OS,evo prije mj. dana naručio, 1.11 me prebacili na 5mbit ali nikako da dodu monteri i donesu mi ruter...koliko se obično čeka?

Kad je mene teta nazvala da mi punudi, nakon 10 dana je monter dosao.

Zovi i placi. :D

azure 12.11.2009. 18:05

Citiraj:

Autor Lihto (Post 1482956)

to je sve dinamično , nekada je do 5 dana nekad više ovisi o tome valjda i koliko ima zahtjeva na toj lokaciji .Nazovi službu na 0800 0088 pa se raspitaj malo :)

Lihto 12.11.2009. 19:17

Citiraj:

Autor nino (Post 1483000)
Kad je mene teta nazvala da mi punudi, nakon 10 dana je monter dosao.

Zovi i placi. :D

jesam već 2 puta :D i kaže da će mi se monteri javit...a likovi..ništ čekam..
Nego sad kak sam ja to zamislio podesit ovak
imam ruter koji se spaja u gigabitni switch koji vodi dalje do kompova a i tamo mi je TV i jel ja sad mogu taj optitv "uređaj" ubost u taj switch? svi su u mreži 192.168.1.XX.

nino 12.11.2009. 20:24

Citiraj:

Autor Lihto (Post 1483061)
...jel ja sad mogu taj optitv "uređaj" ubost u taj switch? ...

njet, imas na routeru 2 porta za mrezu i dva za tv. Tu ga uteras, di je tv. :D

brunci-vg 12.11.2009. 21:17

zatrazio optitv 22.10.
prebacen na carnet 3.11.
danas zvao tetu, veli monter ce doci danas 8 dana pa ce me kontaktirati, zivi bili pa vidjeli.
Jos mi kaze da ce umanjiti cijenu ovaj mjesec jer optitv nije ni koristen kroz cijeli mjesec...

Javim kad mi sve spoje.

Lihto 13.11.2009. 15:12

Citiraj:

Autor nino (Post 1483131)
njet, imas na routeru 2 porta za mrezu i dva za tv. Tu ga uteras, di je tv. :D

skontao evo bio monter maloprije...nino de mi screen di je za torrente otvorit portove da netražim :D malo mi je novi ruter ovaj :D...zasad sve ok,imam skoro 5mbit...slika je solidna...576p...a jel ima šta HD materijala?I jel se može negdje rezolucija promjenit?

nino 13.11.2009. 15:26

Citiraj:

Autor Lihto (Post 1483590)
skontao evo bio monter maloprije...nino de mi screen di je za torrente otvorit portove da netražim :D malo mi je novi ruter ovaj :D...zasad sve ok,imam skoro 5mbit...slika je solidna...576p...a jel ima šta HD materijala?I jel se može negdje rezolucija promjenit?

:D

http://www.imagesforme.com/upload/7c2d2345.jpg

Lihto 13.11.2009. 15:33

nino već smo na par piva,prvom prilikom čim dođem u umag častim :D..daj mi još reci ovo za HD,nema ništ o tome?Priča mi nešt bratić da se na tcomu može mjenjat rezolucija kvaliteta programa,jel ovo max što dođe ili se može još dići?Spojio sam preko HDMI kabla.

nino 13.11.2009. 15:35

Ma bratic sere, reci mu. :D HD-a nema jos.

To je to za sad, jedino sto sam vidio je omjer slike 16:9 ili 4:3. Nisam mjenjao nis. Slika mi je bolja nego dvb-t.

Lihto 13.11.2009. 15:41

Citiraj:

Autor nino (Post 1483615)
Ma bratic sere, reci mu. :D HD-a nema jos.

To je to za sad, jedino sto sam vidio je omjer slike 16:9 ili 4:3. Nisam mjenjao nis. Slika mi je bolja nego dvb-t.

meni izgleda isto jer imam dobar signal,ali sad mi nešt nije jasno..evo sa ovim ruterom imam brzinu 4.5mbit a kad je bio moj stari danas sam baš testirao bilo je 5.75mbit..wtf opet sam ostao bez onog jednog megabita?Jel to tak prvih par dana dok se podesi ili?

edit: evo nazvao,cura promjenila profil i sad opet jašim na 5.75 :D wiii

brunci-vg 16.11.2009. 12:40

evo da javim novosti: opti tv danas spojen, sve radi kao urica.. na opticarnetu veza prije spajanja optitv-a bila je 8.5mbita, sa spojenim opti tv-om je 5.5 mbita.. zasad zadovoljan.

Vidim da imam noviji motorollin uredjaj nego sto sam vidjao na slikama, navecer stavim slike.

edit: vidim da nije motorolla nego telsey stbfs6..

yaya 16.11.2009. 14:36

Citiraj:

Autor Lihto (Post 1483590)

ej pa kad si predao zahtijev, moja frendica u Osijeku ceka vec vise od 10 dana, ona je presla s t-coma tak da su joj odmah uredno iskljucili net, optim aje samo spojila telefon i sad ceka ko luda vec velim vise od 10 dana net i tv...kolko ce dugo cekat jos ha?ima li nade za nju...sva sreca da kod nas ima amis..joj:hitthewal:

Lihto 16.11.2009. 15:48

Citiraj:

Autor yaya (Post 1485944)
ej pa kad si predao zahtijev, moja frendica u Osijeku ceka vec vise od 10 dana, ona je presla s t-coma tak da su joj odmah uredno iskljucili net, optim aje samo spojila telefon i sad ceka ko luda vec velim vise od 10 dana net i tv...kolko ce dugo cekat jos ha?ima li nade za nju...sva sreca da kod nas ima amis..joj:hitthewal:

to je normalno...dobro meni su net rješili u roku od 7 dana...a valjda će kroz koji dan doći monter i donest ruter...u biti samo se o tome radi,jer su oni odmah pripremili liniju...sasvim normalne stvari ;) ni kad se od t-coma naruči nedođe isti dan ruter.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42.