![]() |
Kao na onom oldskul filmicu o gorenju Athlona Palomina, ako se ne varam :)
|
|
Maaah,to danas i nije neki OC,promjenis par postavki i eto imas puno jaci proc,mislim slobodno odi na AMD,dapace,nisam protiv njega,ovi ovi dualci 7750 nadalje su vrlo dobra investicija,no imam iskustva samo s intelom,ne racunajuci 3000+A64:D,pa mu to mogu preporucit kao sigurnu opciju.Posto su podjednaki u igrama kad su na slicnom taktu to je ok,al zasto kad za istu cijenu i sa stock kulerom mozes naterat E5200 na 3.6ghz bez beda sto je opet pola Ghz brze od athlona i dam ruku da ce osjetit razliku,ja jesam npr s e2160 na 3.2ghz na e7200 na 4ghz,pa eto,ako mu tih 4-8 frejmova ne igraju ulogu,a vidim da je AMD-aš nek ide na njega :beer:
Sorry na poduzem postu,noć :beer: |
Ajde ako ti nije problem objasniti, zakaj bi neko opće clockal ako ga to u prvom redu ne zanima ili mu nije od tolke važnosti kolka se stvara na ovom i masi sličnih foruma? Samo zato jer se može i samo zato jer zna da se da naclockati? IMHO to i nije neki razlog, već najobičnije praćenje trenda koji je došel u masovnom obliku nakon lansiranja Core arhitekture. Ovo da danas clockanje nije i neki OC ti ne stoji, a Razer i njemu slični (clockeri u pravom smislu riječi, a ne napaljeni vandali koji su "jučer" čuli za pojam clockanja, a "danas" dijele savjete po forumu s naponima na treću decimalu) ti to mogu potvrditi iz prve ruke. Ako clockanje danas i nije clockanje, nego samo promijeniš par postavki, zbog čega ne naclockaš taj E7200 na 5.0GHz? Ide on, bez brige i ako je to samo par postavki i ako se vidi itekakva razlika naspram kakvih 3.0GHz, ne vidim razloga da ga ne držiš na 5.0GHz. Pa makar i bilo samo za igre, torrente, net, muziku i filmove. Ako ide i to uz samo par postavki, pa nek ide do kraja.
Samo je mali zayeb u svemu tome i baš i nije par postavki, dok je clockanje Phenoma s dva različita množitelja i dijeljitelja za procesor i NB ili dok je clockanje Core i7 s duplim sinkronim PLL i QPI sabirnicama sve samo ne par postavki u BIOSu. Sve je to lepo i krasno i danas "svi" znaju clockati i "svi" imaju naclockane mašine, ali od tih "svih", ako jedan ili dva znaju sve do zadnje postavke u BIOSu i za kaj točno one služe, to sam još puno i rekel. Tak da clockanje s promjenom svega par postavki nije znati clockati i biti clocker, isto kak moddanje nije stavljanje LED ventilatora u kičasto kućište dok u pozadini sviraju cajke u najnovijem Winampu. Citiraj:
7750 ima otključani množitelj i ne treba se skoro opće zamarati s drugim postavkama da taj procesor složi na 3.5GHz i opet mu je totalno svejedno kaj bude kupil, jer imaju slične performanse i sličnu cijenu skupa s pločama. Citiraj:
Iznimka su razne on-line pucačine u kojima ti dodatni FPSi nakaj i znače, ali bome ostatak ljudi se garant ne bude zamaral da složi procesor na masu gigaherca, radi takvog "dobitka". |
Citiraj:
Ou jea, to je taj old skul. Pogledaj malo bolje, ipak je bila Paloma Blanka u akciji zadnja :D http://www.imagesforme.com/out.php/t306244_paloma.PNG |
Citiraj:
I dali moze stati Sonic na Asusicu zbog hladjenja na ploci. |
Citiraj:
|
A to tesko da mogu znati jer sam ja zakleti Intel inside - idiot outside panj otkad znam za sebe (citaj:jos od svog prastarog 486DX5) :D
|
jbg, zato sam ja tu da te naucim, ja sam se najvise od svega druzio sa socketom A i jos se uvijek druzim povremeno :D
|
Citiraj:
Ja sam si recimo nedavno kupio Maximus II Formula i ploča je bila obična kanta a kao dobra ploča pa sam se riješio tog primjerka i kupio novu istu i dobio normalni primjerak koji vrijedi plaćenih novaca... Sa prvom je FSB išao 399 uz mnoge pokušaje a sa novom je 575 upalio iz prve... |
Citiraj:
Vidim da se mene gore dosta stvari dotiče, pa eto, izbor je ipak pao na AMD, jer nisam ja neki fanatik, i kako se kaze povrsan sam sto se kompletnog znanja tiče:kafa: o PCu ofkors. A o klokanju da negovorim, naucio sam samo na pokusajima i pogreskama, i na tome sam ostao. Ali, uvijek mi je bio cilj za doticne novce dobiti najbolje sto mogu, i na tome i dalje stojim. Po meni je jako mala razlika između dotičnih intel/amd a igrao neigrao, koristio se CADom ili ne, mislim da nemogu fulat. i da...idem na amd, jer imam ac64 pro, i neda mi se intelaša nabavljat:lol2: |
Citiraj:
Dakle Asus P5Q, Gigabyte DS3 ili Gigabyte s 35 chipsetom s time da se ima cijena na umu. EDIT: Vidim da ti imas P5Q, i zanima me da li na nju moze stati Sonic Tower i kakav joj je v-drop i koliko daje voltaze za RAM. |
bok,
imate koji prijedlog za maticnu do 1000 kn ?? -da podrzava Cross Fire p.s. to mi ja najbitnije Hvala |
Citiraj:
-bios 1.500 cpu-z 1.488 najviše što sam probao -ovo treće nisam shvatio, kolika je maksimalna dram voltaža ili koliki su pomaci u biosu kod namještanja voltaže? |
MBO s mogucnoscu postavljanja najnizeg vCore-a
Dakle kao sto naziv kaze, trazim plocu kod koje je moguce postavit cim nizi vCore.
naime kod abit ip35 je minimalno rucno moguce postavit 1.375V, odnosno voltazu standardnih c2d procesora. asus p5e je nesto bolja u tome sa 1.1V minimalno, ali bi htio jos manje, pa ajde molim vas pogledajte koliko vase mogu "potegnuti" :chears: |
Mislim da ovo također ovisi od procesora. Moja EP45-DS3P kao najmanji vcore ima 0.5v.
|
tesko, procesor mi je isti u oba slucaja.
ok, tnx, dovoljan odgovor, 0.5 je i premalo, dalje od toga ne treba trazit, hehe :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Maksimalna dram voltaza, i kakva je ploca sto se tice clockanja, ili mozda neku drugu imas za preporuku tog cjenovnog ranga. |
@McG-pod to da promjenis par opcija sam mislio da bi to svako mogo napravit,a sumnjam da bi moj proc iso na 5ghz za 24/7,ipak OC znaci dobiti sto vise performansa uz neznatno manje zagrijavanje i potrosnju,no ipak extreme klokeri poput razera i ekipe ne kloka da bi se na tom mogli igrat/net/torrent neg ipak iz nekog razloga/zadovoljstine/znanja/mogucnosti i normalno obaranja nekog rekorda.Ionak nebih imo love za neka skuplja hladenja ili slicno.Ugl meni je sve jedno kaj ce covjek uzet,intel ili amd,obe su dobre kombinacije za igranje i mislim da nebu pogrijesil kaj god uzme,odluka je na njemu.I ne opce se nemam namjeru kur*it s OC-om i govorit da sam popil svu pamet svijeta,tu sam da naucim nekaj,jbg svi ucimo niko se nije rodio da sve zna...:respekt:
|
Pa nisam ja ni išel za tim da se ti imaš namjeru qrčiti ili da si popil svu pamet svijeta. Samo sam se nadovezal na svo to "clockanje s par opcija" koje je u zadnjih dvije godine iznimno popularno na forumu, pa se svi redom prozivaju clockerima i tome slično.
|
pozdrav ljudi... imam priliku nabavit ploču za 0kn,. izbor je zato ograničen i to na ep35-ds3l ,asus P5QL,asus P5ql-pro i P5ql-e.s tim da je ova zadnja upitna,pitanje dal će je biti . gore ide e8400. klokat neću sad, a kasnije tko zna.... pa jel može netko savjetovat koju od tih da uzmem.. tnx
|
Citiraj:
|
E ovako, mada nije bas tema za maticne al je inderektno vezana za njih (mislio sam ovu mijenjat), naime rijec je o FSB wallu.
Isprva sam mislio promijeniti maticnu jer sam mislio da ne moze vise od 425 FSB-a, al sad nisam siguran dali je to do mb ili cpu-a. Uglavnom "nesto" udara u zid. Stavio sam 1:1 ram mnozitelj i 6 za cpu i opalio po fsb-u i udara na 425 MHz, e sad jeli to cpu ili mb wall? |
koja ploca? koji procesor? koja memorija? popuni Moj komp...
|
Citiraj:
Što se tiče OC-a je za jednu vulgaris ploču sasvim dobra, do 480 fsb ide sa svim postavkama na auto, preko toga sa štimanjem ide lagano do 510 a nakon toga treba sjest i prčkat da stabilno radi... Moja je išla do približno 550, ima i boljih i lošijih rezultata od toga... Za 24/7 po meni ne treba ništa više od 500 |
Citiraj:
E7200, Asus P5QL PRO, Kingston (obicni) 2 GB 800MHz iako mislim da nije ram jer sam ga napucao na 1040MHz i uredno je prolazio Memtest, a sad sam mu smanjio mnozitelj na 1:1 tako da mislim da nije ram. Citiraj:
|
vracam se na ddr2 pa me zanima koju maticnu kupit do 1500 kn takoder i rame za nju nije bitna cijena uglavnom bio bi gore E8200 i ok,i da moze oc oko 4.0 ghz !!!
|
Gigabyte UD3R
Asus P5Q DELUXE |
Asus P5Q DELUXE mi se vise svida
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:52. |