PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Acer Aspire One (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=114219)

white.s 09.12.2008. 13:29

pozz ekipa !

eo i ja sam uletio u Aspire one klub, te mogu reći da sam prezadovoljan malcem

crni + 6cell baterija...

ak koga zanima prodaje ih manor.hr

eo linkova:
http://manor.hr/index.php?page=shop....mart&Itemid=64

http://manor.hr/index.php?page=shop....mart&Itemid=64

Njusskallo 09.12.2008. 14:46

Citiraj:

Autor glista (Post 1214468)
meni se novim biosom tek dogodilo sranje s ventom, iako mislim da to nije povezano s biosom, ali tad je vent počeo brujiti ko kosilica, nisam ga još odnio na relamaciju, vjerojatno u četvrtak, javim kaj mi vele iz servisa

imas i programcice na aspire one forumu pod modifications ... za temperaturu .. ja si stavim da mi se na 50 pali ventilator, na 60 gasi ... stvar sljaka savrseno

btw jucer sam polio 2dl vode po stolu ..mali se namočio do kraja... :beer:
... (bio je upaljen) .. ugasio ga, iscijedio stavio na radiator preko noci ... koji fakin luck što ima visoke nožice .. alkohol i AAO nejdu zajedno :hitthewal:

EDIT: mislim da su u m-computers jeftiniji 6cell AAO ...

zole052 09.12.2008. 19:44

Citiraj:

Autor Njusskallo (Post 1214752)
.. ja si stavim da mi se na 50 pali ventilator, na 60 gasi ... stvar sljaka savrseno...
.

i sta kada se jednom ugasi na 60 onda vise se ne pali?????? ne kuzim :wtf2:

i imam jos jedno pitanjce za vlasnike, da li radi skroz bez baterije? znaci baterija izvadjena a ustekan u struju...

gp1989 09.12.2008. 20:41

Pozz ljudi....
znam da je tema acer aspire one, no zanima me misljenje hp 2133 mini note ili AAO?
prednosti i nedostaci i jednog i drugog...

hvala

sick_boy 10.12.2008. 10:28

HP - robusniji, veća tipkovnica, ali VIA (smeće), skuplji
Acer - možda nije toliko robustan, ali pojede HP-a za doručak glede perfomansi, a još je i jeftiniji.

Šta ja znam, HP je OK za surfanje, malo office-a, a oni skuplji sa wxga ekranom imaju ludilo sliku. No, oni su u pravilu preko 4k kuna, pa mi se čine skroz neisplativi. Takodjer, HP se više i grije, a baterija traje kraće, jer je VIA platforma po svemu inferiorna Intelu (i po perfomansama i po potrošnji i po zagrijavanju), pa mi se mali Acer čini kao puno bolja investicija.

goga 10.12.2008. 11:00

evo i ja ću kao GP postavit pitanje, molim savijet šta je isplativije
AAO ili novi Asus EEE PC 904

http://www.mikronis.hr/images/proizv...EEEPC904HD.jpg
Naziv:
ASUS EEE PC 904HH
Šifra:
PC904HD-BLK068X
Cijena:
2.899,00 kn

• Procesor: Intel Celeron M353 900MHz
• Zaslon: 8,9", WSVGA 1024 x 600
• Grafički sustav: Intel Graphics Media Accelerator 900
• Radna memorija: 1x 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 2GB)
• Tvrdi disk: 160GB SATA
• Optički uređaj: ne
• Dimenzije: 225mm x 160mm x 20mm
• Masa uređaja: 1.36 kg
• Jamstvo: 12 mjeseca
• Baterija: do 3,5h
• Operativni sistem: Windows XP Home
• Modem: da
• Mreža: da (LAN)
• Bežična mreža: da (802.11b/g)
• Audio ulazi/izlazi: da
• VGA izlaz: da
• USB podrška: 3x USB 2.0
• Čitač kartica: da
• Web kamera: da 0,3MP

hvala

Brown Acid 10.12.2008. 11:16

Mislim da je na tom EEE-u problem procesor..

goga 10.12.2008. 11:20

znači AAO je sve u svemu bolji?

LostX 10.12.2008. 12:17

da, i uz to je kvalitetno i čvrsto napravljen.

Throttle 10.12.2008. 16:06

I ja sam vagao između AAO,HP i EEE.
Na kraju uzeo AAO po preporuci sa foruma i zadovoljan sam.Wireless odlično hvata signal.Jedina mana mu je kratko trajanje 3 cell baterije,cca oko 2 sata.Ja imam plavi i ostaju mi vidljivi otisci prstiju.Nemam problema sa ventilatorom.
Ja svoj platio 2799kn u HG spotu,ali ima ih sada i u ADM-u jeftinije i to sa 160 GB http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6464

Preporuka.

°kabel listrik° 11.12.2008. 02:26

U lele, vec dosta ekipe, koristi, maloga....posto je hit, a da vam ne govorim koliko je vec hit i u Drzavi da je i VIP dao u ponudu naseg malca, pa eto svako tko bi na rate moze pogledati ponudu i na:
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=9177061&idnews=659533

sick_boy 11.12.2008. 09:13

Nije baš isplativo: 391kn + 24x222kn = skupo! Jedino ako nekom baš treba mobilni internet sa 2GB prometa...

pip1101 11.12.2008. 21:52

u uputama piše napraviti backup diska prilikom prvog paljenja,jel tko to napravio,nije mi to pošlo za rukom,a volio bi imati na nekom usb.u

daxis 11.12.2008. 22:27

savjet

Vidim da već ima dosta korisnika AAO, pa me interesira vaše mišljenje da li dotični može kvalitetom zvuka na slušalicama zamjeniti Mp3 player. Naime dvoumim se između Apple iPod Touch i AAO. Treba mi nešto malo za surfanje,muziku a i po koi filmić a da stane u džep (malo veći). Kakva su vaša iskustva s multimediom? I još da li se AAO može nabaviti bez Wina?

m4dm4n 12.12.2008. 00:05

1. Kad nabiješ slušalice na njega, može biti prilično glasan :)
2. Za džep ćeš morati doći u dućan i priupitati tamo jel smiješ isprobati :)
3. Divx filmove pušta bez greške, i recimo 720p, sve iznad toga je tlaka. Ali u principu divx je aman taman za tu rezoluciju ekrana, sve iznad je overkill nepotrebni.
4. Može se nabaviti sa linuxom, ali onda nemaš sa velikim hdd-om koliko znam nego nekim ssd-om.

Njusskallo 12.12.2008. 18:25

Citiraj:

Autor zole052 (Post 1215073)
i sta kada se jednom ugasi na 60 onda vise se ne pali?????? ne kuzim :wtf2:

i imam jos jedno pitanjce za vlasnike, da li radi skroz bez baterije? znaci baterija izvadjena a ustekan u struju...

1. dodje na 60, upali se ventilator i spusti na 50 ... nemoze prijec 60 ... ako prohram nije ukljucen ima automatsku regulaciju kako je namjesteno u biosu

2. laptop kao laptop, izvadis bateriju i radis na njemu kao na stolnom racunalu .. iako ni ne vadim bateriju evo imam ga cca 2. mjeseca baterija jos uvijek dura 2+ sata (da kucam u drvo)

kreso7 12.12.2008. 19:43

Citiraj:

Autor Njusskallo (Post 1218223)
2. laptop kao laptop, izvadis bateriju i radis na njemu kao na stolnom racunalu .. iako ni ne vadim bateriju evo imam ga cca 2. mjeseca baterija jos uvijek dura 2+ sata (da kucam u drvo)

+1
A bome malisa radi dobar dio dana. Seeda / downloada na faksu, seeda kad dodjem doma i preko noci :-). Prakticki je ugasen samo kad ga nosim uokolo.

Njusskallo 13.12.2008. 12:01

pa sa potrosnjom od 10-15ak wata ... mislim da s nicim nemozes jeftinije seedat :D

De5tr0yer 13.12.2008. 13:08

Citiraj:

Autor kreso7 (Post 1218307)
+1
A bome malisa radi dobar dio dana. Seeda / downloada na faksu, seeda kad dodjem doma i preko noci :-). Prakticki je ugasen samo kad ga nosim uokolo.

cek, sa 6cell baterijom traje 2h??

Sto to ukljucuje pod radnje? Cini mi se malo jer wind ima 3cell a traje mi 2h isto baterija...

kreso7 13.12.2008. 18:31

Tko je spominjao 6 cellera? :-).
Ne, 3 cell baterija, ne vjerujem da je razlika trajanja baterije AAO / Wind veca od par minuta.

Njusskallo 13.12.2008. 19:26

govorim o 3cell .. da bar imam 6 :P ili 9

trijas 14.12.2008. 19:35

Acer-Aspire 6930

Evo da se uključim malo u razmjenu mišljenja,kupio sam gore navedeno računalo srušio sam vistu koju sam dobio s računalom i instalirao xp-2 i sad su bili problemi drajveri,dosta tog sam uspio riješiti ali nije mi jasno za što služe ovi pojmovi a nemam drajvere za njih:1.audi device on high definition audio bus,2.network controller,3.unknown device pa ako netko zna da mi to pojasni .:goood:

Njusskallo 14.12.2008. 22:57

ftp://ftp.work.acer-euro.com/noteboo...vista/Drivers/

ovdje su svi navedeni driveri za navedeni notebook ... istina to su Vista driveri (mozda nesto bude radilo sa XPom)

1. HD zvuk (driveri za zvuk)
2. Nekakav mrežni kontroler (Lan, wlan ili nešto treće)
3. pogledaj specifikacije laptopa i što nije instalirano, pa pogledaj po driverima (nešto tipa card reader, bluetooth...)

i da :D ovo je aspire one, a ne 6930 podforum ;)

Deamon101 15.12.2008. 10:07

Za sve one koji ce kupiti Acer notebook nek znaju da tehnicka pomoc ne postoji.Ne radi im ni svjetska e-mail adresa, ni europska, tako da ako ikad budete trebali pitati nešto što vam nije jasno(npr. zašto na službenim stranicama ne postoji driver za točno određeni model, dok za nijansu drukčiji notebook ima)ostat ćete kratkih rukava.
Tolko o tome.

:puke:

joga bonito 15.12.2008. 12:34

Citiraj:

Autor joga bonito (Post 1214053)
Evo ja bih imo pitanje neznam gdje bi postavio al evo imam laptop Acer 5530G

i on ima one multimedijalne tipke play-stop-next-previuse-pause sto je za muziku koristit u nekom media playeru.

Dok sam imo XP instaliran te tipke su mi radile u winampu (bez ikakvog podešavanja i namjestanja) jer preko winampa slusam glazbu a sada kad sam instaliro Vistu Ultimate X64 SP1 te tipke mi nece radit u winampu, u WMP rade normalno ali inace default mi otvara neki Media Center sto ima Vista kada se instalira i sad mene zanima kako da napravim da mi te tipke rade u winampu jer mi je on najvazniji??

Ako netko zna ili ima ideju??

Unaprijed hvala!

Dali netko zna??

svn 15.12.2008. 14:00

Kupio sam AAO-150, LU.S090B.025, 3G (HSDPA)

Pozdrav svima, nakon detaljnog proučavanja ove teme (i ostalih) kupio sam i ja model LU.S090B.025 s 3G (HSDPA). Radi kao u priči. Sve što ljudi pišu o ventilatoru, malom touchpad-u, maloj vertikanoj rezoluciji - scrollanju, slaboj bateriji, slabim zvučnicima, sve je istina ali mu sve opraštam radi male veličine, mobilnosti koju sam htio. Jasno je da bi bilo bolje da baterija traje dulje, ali tada postaje veći i teži, stvar kompromisa. Tek će neke nove komponente biti štedljivije pa će baterija ostati mala ali trajati dulje. Isprobao sam 3G i odlično radi s VipNet-om i s HT-Mobile-om. Samo umetnem SIM, postavim Radio ON te Connect i tu sam. Nisam pronašao da netko ima iskustva s tim modelom, dosta je skuplji. Imam dva pitanja:
1) još mi nedostaje SW za evidenciju prometa - cijena - limit potrošnje na 3G, da li netko ima prijedlog? S AAO je došao Globetrotter Connect SW.
2) da li se u ZG danas može kupiti druga baterija za AAO? Procedura izvana je nepotrebno skupa jer će "posao" na carini i špediciji koštati više od baterije.

UPDATE: 1) instalirao sam noviju verziju Globetrotter Connect-a 3.0.x, sada vidim promet po spajanju, ali još nemam kumulativ/za period i poruku o limitu potrošnje.

°kabel listrik° 15.12.2008. 18:54

Citiraj:

Autor svn (Post 1220767)

2) da li se u ZG danas može kupiti druga baterija za AAO? Procedura izvana je nepotrebno skupa jer će "posao" na carini i špediciji koštati više od baterije.

Ja cu samo ovo zadnje da iskomentiram, jer, sam pricao sa ljudima iz vana vezano za 9cell bateriju, i namjeravam si ju uzeti kosta te sa postarinom oko 90$, all hmm to je bilo prije izbora, bem mu..sada bi bila oko 100$, to mi je rekao i mailom potvrdio glavni i ovlasteni distrubuterm odnosno njihov predstavnik sa http://www.global-laptop-batteries.c...h-battery.html ....eto kroz koji mjesec je uzimam, pa ce te onda svi koji zeljno iscekujete znati zeljene informacije :) :respekt:

Njusskallo 16.12.2008. 18:26

Citiraj:

Autor joga bonito (Post 1220694)
Dali netko zna??

pa instaliraj hotkey drivere za navedeni laptop i navedeni OS ... i prestanite spamat po AAO temi stvari vezane za druge laptope :fala:

joga bonito 16.12.2008. 19:27

Citiraj:

Autor Njusskallo (Post 1222093)
pa instaliraj hotkey drivere za navedeni laptop i navedeni OS ... i prestanite spamat po AAO temi stvari vezane za druge laptope :fala:

Jesi ti uopce procito za koji laptop je to vezano???

U pitanju je Acer Aspire One 5530G prema tome stavio sam upit kako da rijesim te multimedijalne tipke bas na ovaj topic jer ovdje se javlja najvise korisnika Acer-ovih laptopa pa tako cekam i neki odgovor al pametan a ne ko tvoj odma kritizirajuci bez ikakvog razloga!

I ne spamam i nisam spamer i zato nemoj govoriti nesto sto neznas!

Dosta o tome nego kad ti kazes da instaliram hotkey drivere kakvi su to po tebi driveri za navedeni laptop??

Jel sam napiso da tu ne trebaju nikakvi driveri za te tipke nego je stvar u tome da u WMP i Windows media centru rade ali NE RADE u wimapu, dok je na XP-u radilo u winampu!

Procitaj prije koji post sta sam napiso pa ces shvatit a ne procitas zadnju recenicu i onda kazes da spamam, mislim ako se ovdje nece nekome pomoc i pokazat sto nekome nije jasno zasto onda sluze forumi i zasto onda uopce dolaze takvi ljudi poput tebe samo da kritiziraju!

Sad stvarno sorry na Off topic

daxxx88 16.12.2008. 20:04

Citiraj:

Autor joga bonito (Post 1222162)
Jesi ti uopce procito za koji laptop je to vezano???

U pitanju je Acer Aspire One 5530G ...

aspire 5530g
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=3682

aspire one
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=3637

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:09.