![]() |
I meni bi za negdje tjedan dana trebala stici 3 vertexa (3x32gb u raidu 0)
|
Citiraj:
inače posao me ubio tak da sam samo još uvijek na onom: prebacio image na SSD i nastavio radit,makar to neradi onak još kak bi trebalo,prodisat će tamo poslije prvog maja... |
A gdje ste ih nabavili, naručili ? odakle vam stižu ? koja cijena ? Ajde malo info, i ja ću vjerovatno uzeti taj 120 Vertex.
Naime neka se vidi da vodim razgovor s metadata dućanom, vrlo brzo su mi odgovorili. Pa mene zanima dečki koliko vas je kupilo ssd tamo ? |
Evo, ssd.hr ima akciju, pa ko voli nek izvoli:
Kingston Intel SSD SLC 32 GB X25-E SNE125-S2/32GB 250/170 4171,18 kn 3858,25 kn Kingston Intel SSD SLC 64 GB X25-E SNE125-S2/64GB 250/170 7074,78 kn 6708,78kn Kingston Intel SSD MLC 80 GB X-25M SNM125-S2/80GB 250/70 3829,58 kn 3455,65 kn Kingston Intel SSD MLC 160 GB X-25M SNM125-S2/160GB 250/70 6867,38 kn 6273,85 kn Kaže: Sve upite i narudžbe primamo na email prodaja@metadata.hr ili na telefon 052/212-386. Akcija traje do zaključno 7. svibnja 2009. Ja sam u njih kupio svoje prve SSDove, MemoRight. Same pohvale. |
Došao malac !!!!!!!!
Tax 0 :) hehehe Eto zašto ne kupovati u RH :) OCZ 120 GB :) 380€ ... najbolje što sam mogao proći je austrija 315, ali benga i sve, bi ispalo više od 380 ! Ja happy :) Ne ću srljati, idem sve pročitati što je potrebno za optimizaciju. Btw stigao je za 4 dana iz Amerike. P.S. Htio bi ga testirati, ali čisto iz znatiželje da vidim koliki je transfer rate na SATA I, no sjetio sam se da dok testira napravi 1 datoteku veličine particije (diska), pošto imam 1 particiju, hm, a znam da diskovi imaju problema sa brisanjem, pa me zanima, oće li to usporiti disk, defakto ću popuniti sve čelije, iako izbrišem taj file, i dalje on nije pobrisan kako treba, what to do ? |
ma nemoj se zamarat testovima, rukni winse i probaj jel može prožvakat onaj tvoj neki ludi excel fajl, ak to ide kak treba, prošo je sve testove ;)
edit: evo nešt za tunirat ssd-e, radi i sa sistemskim particijama, ja osobno nisam probao, ali, doalzim u kušnju.... http://forum.notebookreview.com/show...postcount=5598 edit2: win 7, čni se, posvećuje pažnju ssd-ovima: http://blogs.msdn.com/e7/archive/200...rives-and.aspx ja nisam primjetio da je kod mene sam isključio defragmentiranje, neam pojma ni kak da to provjerim, ručno sam to ubijo i šetdleru i amen :D isto tak, u services.msc nisam primjetio da je ubio sperfeč.... ali je zato ready boost ubijen: http://img.w3dizajn.net/images/Readyoostjjd_thumb.jpg |
|
Btw, imam malih problema oko nabavke 2nd bay za drugi hard, da sredim da mi tamo stavlja temp od browsera ! Ali po ovome što vidim, a vidim, osjetim, pefromanse su PRE DOBRE !
Nema čekanja da se browser otvori, čovjek bi mislio da je do DSLa, ali nije, fakat se brzo otvara, sve ! Nema čekanja, kao što rekoh nisam testirao, jer mi ni chrome ne radi kako treba, a ff ne mogu ni skinuti s neta, .. pa kada riješim te neke sitne bugove, ako uopće mogu, ako nije do Win 7.. onda idem korak dalje ! Došao mi disk sa 1.10 FWom (1370), što je najnoviji, za svaku pohvalu. Nisam imao mira, morao sam hd tune probat :) na par sec, da .. usko grlo kontroler :) 120 MB/s (121) :) Ali ono, to je takva promjena, uf, 4 puta brže od starog diska zakon :) A još razmišljam o desktopu, pošto imam s driverima za grafu problema na linuxu, i sl. No to će pričekati ! Stavio sam Win7 kako bi imao najmanje podešavanja, ali nema Winmaila. Pa ne znam oću li ostati na tome, ali instalacija od 12 min :) Nije big deal .. |
Btw., tj. glavni razlog zasto sam otvorio komentar :), nasao sam na ebayju
OCZSSD2-1C64G za 140usd, postarina 9usd, da li se to isplati uzeti jer koliko vidim noviji modeli dodju dosta skuplje? |
što se tiče core serije, to je disk sa jmicron kontrolerom i to treba izbjegavati, ukratko, od ocz-a, sve prije vertexa treba izbjegavat...
a budući da je vertex, kolko ja znam, njihov zadnji ssd, to ti može doći i na slijedeće, a to je da od ocz-a treba izbjegavat sve osim vertexa :D |
Zanima me korištenje SSD diska za sistemski disk, znači samo windowsi gore a za ostalo i dalje klasika (mehanički diskovi). Da li mora biti neki skupi model ili bi bio dovoljan i ovaj A-Data XPG, 64 GB?
Da li je potrebno kakvo dodatno podešavanje operativnog sustava (winxp,vista) za rad na SSD? |
A-Data XPG izbjegavaj.
Inace samo gledaj da bude indilixov, samsungov ili intelov kontroler, a sam proizvodjac nije bitan. Sve ostale informacije (a i ovu) imas u ostatku topica, malo procitaj prethodne stranice. |
Citiraj:
http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1418&pageID=5857 ne vidi se baš dobro ali mislim da piše samsung. |
Citiraj:
|
To je Jmicron jad :) bolje izbjegavati.
|
Eto preduhitri me :D ... bas htio napisati da mi ovaj random promet izgleda sumnjivo:
|
Windows 7 improvements for SSDs detailed
byGuru3d Ukratko: - Windows 7 will disable disk defragmentation on SSD system drives - Be default, Windows 7 will disable Superfetch, ReadyBoost, as well as boot and application launch prefetching on SSDs - all of the partition-creating tools in Windows 7 place newly created partitions with the appropriate alignment PhotoFast G-Monster-Promise PCIe SSD byGuru3D http://www.imagesforme.com/out.php/i..._gmonster.jpeg - this one ponies up an impressive 1,000MB/s read/write speed - sizes expect to range from 128GB worth of storage all the way up to 1TB - pricing is high with the 128GB model going for the equivalent of $1,600, the 512GB model going for $2,000 and the 1TB model going for $4,500 :) |
|
Kako bi bilo lijepo kad bi ljudi citali prethodne postove (stare nekoliko mjeseci) :fiju:
|
yap...
nego, mene zanima, kako da ja provjerim jel men win7 isključio defrag ? isto tak, kak da provjerim jel isključio superfetch i ostale gluposti... di to vidim ? |
Obicno se aktivnost diska moze vidjeti u perfmon.exe (za winXP i Vistu), a vrlo vjerojatno ima ovako nesto i u 7-ici.
Znaci promatras aktivnost diska, tj. Disk Queue. Kada apsolutno nista ne radis na kompu (iskljuciti sve aplikacije, antiviruse ...), ovo bi trebalo bit oko 0, a ako plese dosta u idlu vrlo vjerojatno se ceprka/defraga po disku. |
ma, hmh, nije to, neg mislio sam onak, jel mog negdje provjerit jel ima neka kvačica, jel stavljeno na on ili off ili nešt slično, al onda sam skužio da se može u servisima provjerit, meni je se7en od takvih gluposti poisključivao sve, uključujući defrag, osim superfetch, njega sam ručno ubio :D
|
S obzirom da mi uskoro stižu SSD-ovi, da li preporučate da pređem na Win7 RC ?
|
Preporucio bih da koristis stabilne verzije OS-ova :)
Za xp sam mozes napravit align particije i pogasit servise. |
Znači preporučaš XP + gašenje servisa?
A koje sve servise moram pogasiti i kako? Znam da moram defragmenter i još nešto, ali nisam siguran da znam kako... |
Probaj ovo ako ti se ne da traziti pojedinacna rjesenja po ocz forumu: http://www.ocztechnologyforum.com/fo...ad.php?t=49779
|
je, win7 je još uvijek beta i, po mom mišljenju, nije za glatku svakodnevnu upotrebu...
što se tiče xp-a, ja ga zbog partition alignmenta ne bih preporučio, međutim, svakako preporučuam vistu...za sad, dok ne izađe komercijalna verzija 7-ice zašto vistu ? zato jer vista sama odradi dio sa aligmentom, a to je kao dosta bitno, zapravo najbitnije od svih optimizacija os-a... što se servisa tiče, vrlo jednostavno... klikneš start, pod search upišeš services.msc i sdaviš na disable perfetch i defragment ili kak se već to zove i to je to... da napomenem, sve će normalno radit i ako se ne napravi poravnavanje particija, ali će performanse po benčevima biti malo manje, isto tako perfetch iliti superfetch ne šteti samom disku, nego, jednostavno, to su servisi i tehnologije koje su namjenjene optimiziranju klasičnog hdd-a, tako da to kod ssd-a jednostavno nema neke koristi... e sad, defrag, s obzirom na wear leveling algoritam ,ssd se po defaltu fragmentira, tako da, defragmentacijom se samo troše čelije, i to je najbolje isključit u šedleru, ili još bolje, ugasit defragmentaciju kao servis... eto, toliko ;) |
E sad ono bitno,šta ako imaš SSD i HDD u jednom kompu,kak onda izoptimizirat vistu ili sedmicu?
|
ja bi na SSD stavio OS, programe i slične stvari, a HDD za pohranu filmova, glazbe itd
|
Citiraj:
tnx :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:38. |