PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   ASUS Eee PC 900/901 vs. MSI Wind (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=108179)

De5tr0yer 01.09.2008. 23:33

Citiraj:

Autor Matta (Post 1126150)
Jesi nasao u cemu je kvaka ? :)

Fora je u tome da, prilikom nlite-anja, ne smijes skloniti "Manual Install and Upgrade" pod "Operating system Options". :goood:

jep. tako je. Samo sto ja debil nisam to procito u vodicu neg sam sam trazio:hitthewal:
jesus. sad tek radim image... :D

al ima vremena do jutra. moram sutra prije jos 1GB meme izvrtit par testova...

Inace, impresioniran sam ovim patuljastim zaslonom... Synaptic touchpad, nemam nikakvih zamjerki kao na drugim stranicama da je premalen... ljudi, povecajte sensitivity :D

Pokrece se über brzo... predobra stvar:)

DuffJP 01.09.2008. 23:55

ej ljudi, daj pritisnite malo jace, prva gornja dva reda (F tipke i brojevi itd), koliko vam se uvija? meni utone ta podloga ispod tipki za pola milimetara...do sada je nisam primjetio ali sam namjerno isao isprobavati :D

ne smeta me jer kao sto rekoh, nije primjetno...

p.s. jako sam se navikao na sentelic pad, u stvari mi pocinje predstavljati pozitivno iskustvo, cak je za forume i slicno sretnije rijesenje od synaptica :goood:

i da, neznam sto se dogada ali ona buka kao da je nestala, lol....ako se pojavi zvati cu SM ali posljednjih par dana je nema:goood:

edit- jako mi je drago sto se povecao broj hr wind usera, sto nas je vise, to veselije :)

De5tr0yer 02.09.2008. 00:01

Citiraj:

Autor DuffJP (Post 1126199)
ej ljudi, daj pritisnite malo jace, prva gornja dva reda (F tipke i brojevi itd), koliko vam se uvija? meni utone ta podloga ispod tipki za pola milimetara...do sada je nisam primjetio ali sam namjerno isao isprobavati :D

ne smeta me jer kao sto rekoh, nije primjetno...

p.s. jako sam se navikao na sentelic pad, u stvari mi pocinje predstavljati pozitivno iskustvo, cak je za forume i slicno sretnije rijesenje od synaptica :goood:

i da, neznam sto se dogada ali ona buka kao da je nestala, lol....ako se pojavi zvati cu SM ali posljednjih par dana je nema:goood:

edit- jako mi je drago sto se povecao broj hr wind usera, sto nas je vise, to veselije :)

pa uvija se neznatno, al to stvarno moras bit maimun da tak tipkas... ili bacat utege po njemu...

DuffJP 02.09.2008. 00:05

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1126204)
pa uvija se neznatno, al to stvarno moras bit maimun da tak tipkas... ili bacat utege po njemu...

ma slazem se, samo sam htio provjeriti dal je sve ok s mojim primjerkom:chears:

p.s. kaj ja jedini imam predivni bijeli model ?:goood:

(da se nije ko usudio ubaciti primjedbu ala femine, gay itd:fuming::fuming::D)

De5tr0yer 02.09.2008. 00:11

Citiraj:

Autor DuffJP (Post 1126208)
ma slazem se, samo sam htio provjeriti dal je sve ok s mojim primjerkom:chears:

p.s. kaj ja jedini imam predivni bijeli model ?:goood:

(da se nije ko usudio ubaciti primjedbu ala femine, gay itd:fuming::fuming::D)

meni se ne svida bijela iz razloga jer prilicno nakuplja prasinu. Znam jer sam radio na sivkastom vaio-u i ono, uhvati se u roku keks... To je jedan od razloga. Drugi je jer ne zelim bit previse uocljiv, netko sam tak mazne...
A i fora je imat macosx na necem crnom:D:hitthewal:

Sad sam u procesu izrade triple boota sa xphome pro i macos. Kasnije cu i vistu... :)

DuffJP 02.09.2008. 00:23

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1126214)
meni se ne svida bijela iz razloga jer prilicno nakuplja prasinu. Znam jer sam radio na sivkastom vaio-u i ono, uhvati se u roku keks... To je jedan od razloga. Drugi je jer ne zelim bit previse uocljiv, netko sam tak mazne...
A i fora je imat macosx na necem crnom:D:hitthewal:

Sad sam u procesu izrade triple boota sa xphome pro i macos. Kasnije cu i vistu... :)

ma znam da je magnet za prasinu (mada otisci uopce ne vide) ali ono, palim se na apple dizajn tak da tu nije bilo pomoci :D

iako, priznajem, kada sam u trgovini vidio i crni, nisam vise bio tako siguran u odabir boje :chears:

os x kazes? tiger ili leopard?

ako bu ti glatko isao, obavjesti nas, mozda bi se i ja u takvo nesto upustio...

edit- blackbook je jako sexy :D

De5tr0yer 02.09.2008. 14:57

Citiraj:

Autor DuffJP (Post 1126223)
ma znam da je magnet za prasinu (mada otisci uopce ne vide) ali ono, palim se na apple dizajn tak da tu nije bilo pomoci :D

iako, priznajem, kada sam u trgovini vidio i crni, nisam vise bio tako siguran u odabir boje :chears:

os x kazes? tiger ili leopard?

ako bu ti glatko isao, obavjesti nas, mozda bi se i ja u takvo nesto upustio...

edit- blackbook je jako sexy :D

Eto prvog posta sa winda... i to kod frenda :)
kupio jos gigu meme, nema naljepnicu moj :) heheh, nabavio ladicu za eksterni usb disk i sad cu kad dodem domeka sve sredit. Uglavnom, sjebo instalaciju nesto sa nliteom... :S polako pa ce bit sigurno.

leopard ce ici gore. Sad se nadam samo da cu nac neki driver za wlan karticu jer nativno osx ne podrzava realteka pa bi se kao trebalo kupit neku dellovu...

Dumbo 02.09.2008. 15:44

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1126654)
Eto prvog posta sa winda... i to kod frenda :)
kupio jos gigu meme, nema naljepnicu moj :) heheh, nabavio ladicu za eksterni usb disk i sad cu kad dodem domeka sve sredit. Uglavnom, sjebo instalaciju nesto sa nliteom... :S polako pa ce bit sigurno.

leopard ce ici gore. Sad se nadam samo da cu nac neki driver za wlan karticu jer nativno osx ne podrzava realteka pa bi se kao trebalo kupit neku dellovu...

A kak će oni znat dal je moj imao naljepnicu ili nije? Svašta...osim ako ima neka naljepnica još unutra koja se ovakoiz vana ne vidi, onda je veselo:D

De5tr0yer 02.09.2008. 15:51

Citiraj:

Autor Dumbo (Post 1126702)
A kak će oni znat dal je moj imao naljepnicu ili nije? Svašta...osim ako ima neka naljepnica još unutra koja se ovakoiz vana ne vidi, onda je veselo:D

garantne naljepnice su inace posebno napravljene. Kad ih skidas, trgaju se u komadice, ostaje ljepilo na plastici koje je nemoguce skinuti a da pritom ne nagrizes plastiku, a cak postoje fore sa totalno praznom naljepnicom koju kad skines na ostacima ljepila pise lijepo VOID... pa se ti igraj onda.

Ja sam reko kak mi je covjek iz servisa rekao: ako nema naljepnice slobodno nadogradim ram. Ukoliko naljepnica postoji u servis moras ici ako ne zelis izgubiti garanciju.

Dumbo 02.09.2008. 15:58

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1126713)
garantne naljepnice su inace posebno napravljene. Kad ih skidas, trgaju se u komadice, ostaje ljepilo na plastici koje je nemoguce skinuti a da pritom ne nagrizes plastiku, a cak postoje fore sa totalno praznom naljepnicom koju kad skines na ostacima ljepila pise lijepo VOID... pa se ti igraj onda.

Ja sam reko kak mi je covjek iz servisa rekao: ako nema naljepnice slobodno nadogradim ram. Ukoliko naljepnica postoji u servis moras ici ako ne zelis izgubiti garanciju.

Evo upravo sam nazvao taj Renoprom servis u Svetoj Nedjelji, rekao mi je ako je naljepnica na šerafu od poklopca da dođem kod njih i da će ju oni zaljepit negdje drugdje i onda si mogu stavit memoriju, ako je naljepnica negdje drugdje mogu odmah stavit...naravno, ja sam ga pitao dal mogu skinut naljepnicu, stavit memoriju i onda doć kod njih po drugu naljepnicu, to ne može:D

Ništa, sutra ruta links-Sveta Nedjelja i neka stave drugu naljepnicu, rekao je da samo dođem između 8 i 16:30 i da je to čas posla...

DuffJP 02.09.2008. 20:29

Citiraj:

Autor Dumbo (Post 1126716)
Evo upravo sam nazvao taj Renoprom servis u Svetoj Nedjelji, rekao mi je ako je naljepnica na šerafu od poklopca da dođem kod njih i da će ju oni zaljepit negdje drugdje i onda si mogu stavit memoriju, ako je naljepnica negdje drugdje mogu odmah stavit...naravno, ja sam ga pitao dal mogu skinut naljepnicu, stavit memoriju i onda doć kod njih po drugu naljepnicu, to ne može:D

Ništa, sutra ruta links-Sveta Nedjelja i neka stave drugu naljepnicu, rekao je da samo dođem između 8 i 16:30 i da je to čas posla...

dal to znaci da trajno odstranjuju naljepnicu na drugi dio kompa ili ju vrate nakon sto upgradeas memu :D

Dumbo 02.09.2008. 20:53

Citiraj:

Autor DuffJP (Post 1127010)
dal to znaci da trajno odstranjuju naljepnicu na drugi dio kompa ili ju vrate nakon sto upgradeas memu :D

Rekao mi je frajer "Nećemo mi nužno instalirat memoriju, samo da dobijete drugu naljepnicu"...sad, kaj to znači...saznat ćemo sutra kad odem:D

Rokas 02.09.2008. 23:15

Da li netko još ima problema sa Googleovim Chrome browserom....?...naime ne radi mi skrolanje na Windu...tj radi samo prema dolje...:wtf2:

daxxx88 02.09.2008. 23:21

Citiraj:

Autor Rokas (Post 1127250)
Da li netko još ima problema sa Googleovim Chrome browserom....?...naime ne radi mi skrolanje na Windu...tj radi samo prema dolje...:wtf2:

no turning back, ma boi :D

koji os imaš na njemu

EDIT: na externom mišu radi, navodno je problem sa synaptic driverima

Rokas 02.09.2008. 23:30

Citiraj:

Autor daxxx88 (Post 1127257)

koji os imaš na njemu

EDIT: na externom mišu navodno radi

XP Home.....očito se driver za synaptic i chrome browser ne vole previše...baš bzvz...

btw...nije mi baš riješenje pikati miš...

Mad_Duke 02.09.2008. 23:41

Citiraj:

Autor Rokas (Post 1127250)

Meni isto na prastarom HP-u!

NX6125 i synaptic je na njemu takodjer. Scrolla samo dolje.

Dumbo 03.09.2008. 14:58

Evo sredio sam memoriju...

http://img180.imageshack.us/img180/6...board01fk2.jpg

Kupio sam u Linksu Crucial memoriju za 150kn, otišao do Svete Nedjelje, rekao da sam zvao, frajer me pitao dal imam kod sebe memoriju, probušio naljepnicu od garancije, odšerafio kučište, piknuo memoriju, složio natrag i nakeljio mi novu naljepnicu preko ove stare...pitao sam ga koliko sam dužan, rekao mi je ništa, dao sam mu za cugu i put pod noge:chears:

Jelc 05.09.2008. 11:41

Citiraj:

Expected for pretty much the whole length of this past summer, the "original" MSI Wind U100 with its 10-inch screen, 1.6 GHz Atom CPU, Windows XP Home and 6-cell battery is finally hitting the stores. Due to battery supply issues MSI chose to have its Wind netbook debut with only a 3-cell battery, a model that will continue to sell for $499 while the 6-cell model goes for the $550 price point. Hopefully the latter will drop to the initially planned $500 zone soon.

PSP User 05.09.2008. 14:03

Zanima me jel se u HR ima kupiti u drugim bojama osim crna i bijela i jel ima u drugim dizajnima kao sto je slika na prvoj stranici ove teme

Rokas 05.09.2008. 16:17

Citiraj:

Autor PSP User (Post 1129798)
Zanima me jel se u HR ima kupiti u drugim bojama osim crna i bijela i jel ima u drugim dizajnima kao sto je slika na prvoj stranici ove teme

Defaultno se proizvode u crnoj,bijeloj i pink boji...nedavno je puštena i crvena,ostale nisu još u optjecaju....ali opet sve ovisi što posrednik naručuje od msi-a...

De5tr0yer 05.09.2008. 18:47

eto, osvanulo nesto "novo"... :D
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=118610

Boobo-oobo 15.09.2008. 15:20

Evo, nabavio i ja danas taj Wind, kupio sam bijeli, posto nije bilo crnog, a nije mi se dalo cekat jos tjedan dana . . . (mada bi mozda bilo bolje da jesam, al kaj je tu je )

Zanima me sad samo baterija, na koji nacin ju je najbolje koristiti prvi put. Dal da ju ispraznim do kraja ovo sto ima u njoj, ili da ju prvo napunim do kraja pa ispraznim do kraja ili jednostavno nije bitno??

Za prvo paljenje sam samo koristio adapter za struju, bez baterije.

Mad_Duke 15.09.2008. 16:07

Samo ju napuni i koristi. Nisu to ona stara govna sa "memorijom". BTW. Imas MSI Wind topic.

Daimao 19.09.2008. 14:47

Zna mozda netko kad dolazi sljedeci shipment wind-ova do nas?

U linksu neznaju, SM bez odgovora...

Boobo-oobo 19.09.2008. 19:15

Ja sam svoj kupio u Feniksu, probaj njih nazvat . . .

Daimao 19.09.2008. 19:51

Jesam, i nakon nekih pet minuta vijecanja ekipe kaj tam radi dobih odgovor da "moooozda bude sljedeci tjedan". Cisto sumnjam.
Sad bi bilo savrseno da sljedeci tjedan cekam taj wind, i da ga ne docekam, a da se u meduvremenu rasprodaju i second choice aceri:D...

Boobo-oobo 19.09.2008. 20:50

A da i ne dode Wind, ja ga bi svejedno cekao, ja sam dobro pogodio tajming . . .

A da si ga rezerviras??

ranGO 20.09.2008. 13:51

evo i jeftinijeg MSI winda sa 8.9" ekranom i losijom kamerom i linuxom

mislim da je to cak i isplativijia kupnja

LINK

Daimao 21.09.2008. 10:27

Citiraj:

Autor Boobo-oobo (Post 1141951)
A da i ne dode Wind, ja ga bi svejedno cekao, ja sam dobro pogodio tajming . . .

A da si ga rezerviras??

Sad pratim trziste, i nema sanse da mi promakne:D.

Btw, jel moze netko iz prve ruke docarat razliku modela s 8.9" i 10" ekranom. Na slikama i filmicima izgleda ko da taj inch se cini dosta veliku razliku...

De5tr0yer 21.09.2008. 10:37

Citiraj:

Autor Daimao (Post 1142826)
Btw, jel moze netko iz prve ruke docarat razliku modela s 8.9" i 10" ekranom. Na slikama i filmicima izgleda ko da taj inch se cini dosta veliku razliku...

Naravno da moze.
Razlika se naravno ne cini prevelika kada je rezolucija matrice ista na oba modela.

S druge strane, oci ce ti biti jako zahvalne na tom dodatnom inchu u svakom slucaju... Iako sumnjam da bi netko imao problema sa 8.9", ako bi se ikada susreo sa vecim windom bilo bi mu se tesko vratiti na manji...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:48.