![]() |
Da li to vrijedi i kad je racunalo upaljeno po par dana?
|
uglavnom bolje da je racunalo dulje upaljeno nego da se cesto pali gasi.
|
Često sam u kontaktu sa diskovima iz video nadzora. Unutra su obični "naši" diskovi. Vrte se po 3-4 godine danonoćno....nikako da crknu :-)
|
evo ja veceras uzeo doticni disk. i imam problem. ustekam ga, sve fino prepozna ga u biosu, dignu se windozi sa starog diska, al u my computer ne vidim disk nigdje. isao u device manager i tamo kaze uredno this device is working propertly. sta da mu radim?
edit: rjeseno |
particioniraj ga.
|
Nisam vidio na službenim WD stranicama pa pitam tu,
može li taj hdd raditi bez straha u pozicijama 1 i 3 ili samo onoj pod brojem 2? (radim neko malo kuciste pa mi to bitno) skica hdd-a nabrzaka http://www.imagesforme.com/out.php/t130720_new2.jpg unaprijed hvala :) |
Može raditi kako god. Znaš i sam da neka kućišta imaju tako postavljene kaveze za diskove.
|
jako dobre performanse ima HDD, možda si sad koji dan upiknem jednoga da zamijenim svog trenutnog :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Mozda mu njegova "centrifuga" nakon nekog vremena pocne stvarati probleme, sto ti nitko sa sigurnoscu ne moze 100% potvrdit (trebalo bi uzet uzorak od min. nekoliko desetaka slucaja da se dobije nekakva predodzba). Mene je to isto mucilo u P182, pa sam ipak odlucio slozit jedan NAS (ziher je ziher :)). EDIT: Evo sto Seagate "misli" o tome (pod Attaching Cables and Mounting the Drive): Link! |
Nece mu nista biti... Imam ga u Antecu p182 i sve oke... Nisu mi ni drugi stradali koji su duže tamo.
Mislim da je sve oke. |
Citiraj:
|
Neće diskovima ništa bit od toga namjenjeni su za montiranje u horizontalnom i vertikalnom položaju...
|
Ma bitno da se kuzimo :beer:
Eto kao sto svi kazu (:respekt:) ne treba, a ja cisto zbog nekakvog praznovjerja ... U svakom slucaju bi trebao radit prema tvornickim specifikacijama (3-5 god ovisno o firmi, modelu). Jedan WD300BB star 8g jos uvijek radi kao urica (kod mene sa WD hardovima dosad sve u redu), dok s druge strane nekima nakon par dana/tjedana HDD otidje. Tko ce ga vise znat, iz kojih razloga :stoopid: @mod: sorry za OT |
Rasprave o buci harda (ne ovog modela, već općenito) naspram "buke" koju proizvodi neka igra i slično nemaju blage veze s ovom temom. Već je ranije bilo nekih postova koji su bili na granici off-topica, ali su se ipak bar malo ticali ovog konkretnog harda, pa nismo brisali. Ovo sam morao. Stoga, molim cijenjene forumaše da se drže teme. :)
|
evo moga.....vidi.....komp je upaljen i odma je napravljen test, zbog toga su možda nešto slabiji rezultati.....budem napravio test nakon kakvih 12 sati rada, pa postam....:)
|
evo, vjerojatno cu i ja jednog ubost, samo me zanima ako bi ovo napajanje koje se nalazi pod moj komp moglo normalno vrtit tu konfiguraciju pod moj komp.
|
Ne kuzim zasto ne bi, pa taj Seasonic drzi i dvije 8800GT u SLiju bez pol frke ;)
|
Cak i da ti je naknap sumnjam da bi ikoji disk bio kap koja bi prelila casu.
|
Meni je stari Tagan počeo klecati kada sam mu uvalio 3. disk i dok su bila uvaljana 2 dodatna. Sada ima pomoć za taj posao i puno bolje izgleda.
Povrh toga, olakšao sam njima dvojici zadatak tako da sam prestao igrati igrice.:) |
Citiraj:
|
evo ja danas jednog uzeo u ADM-u, večeras ga upogonim.. daj preporučite s čim ga malo istestirat.. brzine i to, čisto da usporedim sa 320gb AAKS koji mi je trenutno aktivan.. :9
|
Programom HD Tune.
|
Ako ti se da shtelat, imas jedan jaaako fin programcic - Iometer (Input-output meter).
S njim mozesh testirat ponasanja hdd-a u bilo kakvim uvjetima (opterecenje, vise korisnika, vise hdd-a zajedno, razliciti TRS-ovi, sequential-random read i write, udio specifikacije pristupa i distribucija citanja/pisanja, razne visestruke sekvence itd.) IMHO jedan od najboljih polu-profi alata u storage branshi. |
ne vidim potrebe nekakvog mog amaterskog štelanja, mogao bih samo pogoršati situaciju... :D
|
da ... onda ce spomenuti HD Tune ili HD Tach bit idealni :)
|
Ma svaki ima read rate oko 100MB/sec, di ces bolje za te pare :D
|
... e kad ga cijela "avlija" ima... i čič`ca ga nabaviJo (jel sam sad i ja bekrija i bećar ? :D)... kako sam krenuo... za koju godinu ću dijelit` (ovdje) stručne savjete (taman prije, neg` me u starački dom prime) ... ako me prije ne :banned:
P.S. ... dobar komad teKnike... što jes` jes` (baš ono pravo naočit i lijep... onako baš muževan)... nadam se našem dugom i uspješnom "suživotu" :care: |
jel imao tko priliku usporediti ovaj WD i Seagate-ov 640 GB model, vidim da ima 32 mb cash memorije? kakve su mu performanse i buka naspram ovog WD-a? pitam pošto je cijana jako slična...
EDIT: Seagate ima 2 god više jamstva za cca 40 kn veću cijenu od WDa... |
|
Danas se ide po WDića pa postam rezu :goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:15. |