![]() |
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=74724
ako netko treba kvalitetnu i laganu 8 spd kazetu... |
Elem, radijo sam jučera dnevnu smenu 6-18h, tušno se pa na svadbu u 'otel I. Otples'o i doš'o jutros okolo 2,40h sa svadbe kući, tušn'o se i zasp'o u 3,20h. Nešto mi svira okolo 6,15h, a nije oroz (pijetao) i gledam ja u mob'tel ko tele u šarena vrata i molim Boga da vrati one digitalne kazaljke na ponoć, ali nemere. Dignem se k'o Mormeck posle igre sa Kličkovim i počinje brainstorming: Dal da ustanem il' da odustanem? ...rušim se još jednom na jastuk i tada me oplete 'ladan znoj himne: Ustaj sine, majka zove!
Spremanje, Sv. Misa u 7h, pakiranje štitova na točak i pravac Dotka. Nik i drug me čekali i krećemo prema tunelu. A gore, raja+graja. Bravo za momke iz Dugog SEla grada koji su povukli. Mnogo nas beše. Vreme uopšte nisam doživio, sve mi svejedno bilo...Lojstek sam izvez'o za 1h10 min :D Lugarnica...hapa... i onda djumbus: nagovaranje Mirte kako je staza 52 i nama svima strašna i daćemo svi da se bojimo...a ja pričo o stazi k'oda sam je vozo, kad ono: blage veze nemam o njoj, nikad stao na nju. Izvinite me, umoran sam. Uf što sam se izlomio...rastresito i dole rupa u kojoj su balvani, idem sa -2 km/h i probijem prednjim točno u rupu i preko volana, a točak po meni...al imo sam body-armor. Kako veli Sile, samo 2mm crtica na desnoj nozi. Malko hodanja, mislim priroda je prekrasna :fiju: i spust lagano do doma. Hvala drugu broj1 na strpljenje, bili smo svi ostali na HT-jima, pa je bilo kao ono: škola za pačiće male. Drug na Cubu pro (nisam mu ime pokupijo) je imo fliper u jednom kanalu-blato ga izbilo lijevo, trzno je nogom u lijevu bandu, odbio se u desnu pa se desnom odgurno i izravno se ko balistička raketa...bilo je svega... umoran sam...pa sam počeo da svašta pišem...idem ja malko delat :kafa: |
Željac, Destro, Destrov buraz i ja odradili grmu...
Prvi put sam bio na grmi, ne snalazim se baš naj naj na dentovima, treba vježbat...kickere smo sve isprobali, osim naravno onih malo povećih :) imam filmić naravno, kad složim stavim ga na web... |
Mene danas opro neki film. Bio sam u Šestinama na roštilju, nenormalno sam pretjerao s hranom. Nakon što sam pojeo 2 vratine, carsko, batak, 5 čvapa, salate, luka, 2 vrste torte i štrudlu od višnje, popio kavu i litru kole, sjeo s kumom u auto i otišao na Kraljičin na pivu. Tu sam odlučio se vratit pješke dolje po stazi Miroslavec, a to se pretvorilo u šetnju na Pantovčak pa Stepinčevim putem preko Cmroka na Dubravkin put do Ilice, na trg, pa preko Zrinjevca i Importannea na Cvjetno naselje na pivu s Sraletom i Adaksinjom i nakon toga doma u Borovje.
http://www.endomondo.com/workouts/lAqHCn4FQPc dio šumom http://www.endomondo.com/workouts/ohKVDGrREiw dio drumom Poanta priče je da sam cijelim putem gledao wallrideove, male kickere, gledao linije kojima bi išao, a praktički možeš od Sljemenskog tornja doć na Trg na kavu da se ukupno kilometar i sitno voziš po asfaltu, sve ostalo kroz prirodu. Zato se kod Cmroka čovjek može jako fino sjebat, ulazi se u jedan oštar zavoj na kontra nagibu s tim da je lijevo fina strmina od 30ak metara, a taman prije zavoja je mali korijen koji taman odlijepi prednji kotač od poda i fina je zamka da se čovjek ni kriv ni dužan satre na najjače. I gledajte maleckog kako je sladak http://www.pohrani.com/f/47/mW/3Otgllr6/jez.jpg kreno je bježat u breg i posklizno se na lišće i ko u crtićima se sklupčao u kuglu i skotrljao se dolje :) |
Ma to te ja pitam...mission impossible ! :lol2:
http://www.youtube.com/watch?feature...0wNjeMSSM&NR=1 |
Citiraj:
I to sta kazes, priroda je prekrasna, a kolege strpljivi..a malo i noge protegnes:fiju: |
Evo krug na grmi....
http://youtu.be/Dv55kde4vuc?hd=1 |
Ide tko sutra ujutro gore oko 8?
|
Daniel ja možda , ovisi kad imam praksu , javim ti navečer.
|
ok..bit ce sutra vruce pa bolje da idemo sto ranije a dan je vec od pol 6...mogli bi lagano lojstekom al od lonjščine gore..
|
Ja cu danas jednu Strmopec laganini odvoziti, predvecer, oko 18h...pa ako ima zainteresiranih neka se slobodno jave.
|
Nik možda ti se pridružim , ali zbog uspona , spust me baš ne interesira :D Javim ti oko 15h tu na forum , ovisi ako popusti ova odvratna vručina.
|
Popusti? To se nebude dogodilo do petka :D
|
Može netko meni ovo objasnit?
http://www.maraton.si/cms/index.php?...mart&Itemid=53 Cijena 67 EUR A onda ispod: Cijena ovog proizvoda je ispod granice za uvoz u Hrvatsku bez carine i PDVa (1230 kn, cca 164 Eur), UMANJITE IZNOS -20% za stvarnu cijenu nakon povrata poreza! Koliko je sad cijena na kraju? |
Platit ces ga 67.9€ i ostvariti pravo na povrat poreza u iznosu od 11.316€, tako da ce te u konacnici izaci ~56.5€.
Znaci da je na kraju cijena tocno koliko pise ;) |
Bilo je govora o tome stotine puta.
Cijena na maratonu je cijena sa njihovim PDVom. Odbij od cijene 20% i to je to, ispadne da te dođe 55.83333333333333€ EDIT: nik, nemre ga platit 72€ kad dođe 67€ :D |
Zasto je 1230kn sada? Sto nije 1000kn granica?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
...evo ga na, ponovno: ![]() Citiraj:
|
Hvala, ma zbunjivalo me ovo 1230kn...
Dakle, ide tko u Sloveniju da mu dam pare? :D |
Nik ništa od mene , prevruće je , danas ću malo cestu za promjenu ganjat.
Daniel , sutra imam praksu ujutro , jel ti paše popodne ili navečer oko 18h tunel? |
Citiraj:
Ako nekom trebaju gume pri izdisaju za backup ili nešto, imam albert 2.25 i shark 2.1. Nisu ćelave al nisu ni da imaju mesa previše. Reko bi klinac sa dropa nekih 30%. Džaba. |
Pozz, ima li netko iz Zagreba mozda rezac za cijevi? Skratio bi si sic stangu, 30,9mm ako me sjecanje ne vara..
Nedavno sam se provozao kako spada i isprobao novu prednju deore na 203 rotoru. Jedan prst, nema umora. Mogu si samo mislit kako rade SLX onda :) |
Evo mene sa Strmopeci.
U sumi uopce nije lose, osjetno je ugodnije, tako da uopce nije bilo problem pedalirati uzbrdo, ali doci do Sljemena po asfaltu u ovakav zvizdan je nekaj sasma drugo. 29er stvarno dobro ide, sve detalje na usponu sam skinuo od prve i to izuzetno lagano, sisao sam s bajka tek podno onog zavrsnog uspona (kojeg naravno da nisam popeo u komadu, niti samo to pokusavao). Na spustu sam sve odradio osim onog najgoreg switchbacka, u kojem je sad jos dodatan kanal i to bas na krivom mjestu, ali nije ni taj kanal problem vec su problem veliki kotaci i to oba dva (ili me zezne prednji, kad prodje prednji zapne zadnji...itd., probao sam 3 puta), nema sansi da smotam u putanju za prolazak smeta mi visina sica i ne mogu nagnuti bajk koliko mi treba...ali vjerojatno bi se dalo, ali... Za ilustraciju, s Jekyllom taj switch prodjem na 3 razlicita nacina, udjem u zavoj bez ikakvih problema...s 29erom problema preko nekoliko :D (ok, nije ni predvidjen za voznju po takvom terenu) Rezime nakon tri uzastopna dana na 29er-u i preko 100km je da mi se svidja kao drugi bajk u garazi, ali kao prvi bajk (HT) radije bi uzeo neki 26" s agresivnijom geometrijom i 120-130mm hoda i to celicnjak, recimo ;) ...sto se mene tice, fulka je i dalje izbor No.1 :amen: (s obzirom da imam stress fracturu u lumbalnom dijelu kraljesnice, na fulki nema nikakvih bolova ma koliko se vozio, na ovom 29eru nakon drmusanja, vec sam drugi dan bome osjecao laganini nekakvo strecanje, kao i danas nakon voznje, nije to nista strasno, ali koliko se ja vozim,u ukupnom zbroju ti mikrostresovi ne bi rezultirali nicim dobrim po moju kraljeznicu). |
Citiraj:
:beer: |
Citiraj:
|
momci di mogu jeftino skratiti buzire kocnica? mislio sam da nece tolko smetati, al jbg 30cm je previse :D
|
Ljudi ima li tko spojnice ili matchmakere za Avid Elixir kočnice, onaj komad metala u obliku "U", koji drži ručicu kočnice za volan, hitno mi je, kupio bih... Hvala
|
Ima li tko preporuku za bisage? Idem s bajkom na Mrežnicu gdje ćemo kampirat 4 dana tako da mi trebaju bisage za ove osnovne stvari (par majica, hlača itd.). Želim proć što jeftinije i trebam torbe + onu metalnu konstrukciju za montiranje... a gore sam smislio zavezat šator i vreću za spavanje...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:36. |