![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
bilo je dovoljno hladno i mokro da zavrtim sva 4 tocka po mokrom,,, naravno uz ugasen esp i nabijanje okretaja pri startu :D
|
Susjedi oduševljeni spektaklom
Sent from my iPhone using Tapatalk |
U sridu :D
|
Citiraj:
TO treba ponoviti pred punom birtijom ili nedjeljom kad ljudi izalze iz crkve :roller: Članak 52. ZSPC-a (3) Vozač ne smije ni naglo povećavati brzinu, odnosno kretati iz mjesta, osim u slučaju opasnosti, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora ili na takav način da dolazi do proklizavanja kotača ili upravljati mopedom ili motociklom na jednom kotaču ili motornim triciklom, četverociklom ili lakim četverociklom na dva kotača. (4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka. |
Nije to ni bilo za publiku nego test u 5 ujutro, dosad nije mogao zavrtiti, bilo je lansiranje ali eto sada su takvi uvjeti na cesti da ni sa kocenjem više nije kao prije, zato oprez :D
|
Citiraj:
|
Imam jedno pitanje vezano uz vjetrobransko staklo i metlice brisača. Inače mi se činilo da dobro brišu, ali poslije jučerašnje noćne vožnje po kišnoj autocesti, više nisam toliko siguran.
Naime, ostaje nekakav magleni trag koji se izgubi nakon pola sekunde i koji ne smeta po danu, ali po noći se svjetla iz suprotnog smjera rasipaju i praktično se ništa ne vidi kada brzo rade brisači. S čime se može temeljito očistiti šajba i ako nije do šajbe, koje brisače kupiti? Trenutno su na autu Bosch AeroTwin. |
Citiraj:
Al viš kako je to zanimljiv članak. U autu sa 600 konja (Recimo Porsche 911 Turbo S) mozes short shiftat i ne vrtit kotace, ali ako u Cliu 1.2 dotaknes redline, kvalificiras se za kaznjavanje. :D |
Ma kakvih 600 konja... kod mene 250 pa ako malo padne kišica odmah proklizava pri startu( još i ne divljam već krenem normalno )... ali, koliko ja imam iskustva, najviše ih gore navedeno radi u starim krntijama na izlizanim gumama.
Iritantno je, no za kazniti baš... ne znam, pogotovo ako se nitko ne ugrožava. Isto se negdje kažnjava za zvuk, sad ti uzmeš Zondu ili Aventadora, daš državi maltene milju kuna poreza, umjesto da ti zahvale i klanjaju se, oni te kažnjavaju ccc |
Citiraj:
Ja uzeo sad isto te Aero Twin pa ću vidjeti dal su bolji od Valea koji je izdržao nepune 4 godine na autu |
Citiraj:
|
Citiraj:
A i da mi je vidjeti gospodina koji će te zaustavit i reć da si udarao u crveno, a ti se braniš da si short shiftao recimo u GT3 i da si još imao 3k rpm do 9k. :D |
Citiraj:
Imaš neku preporuku za neko sredstvo za baš dubinsko čišćenje šajbe? |
ja sam nedavno imao po šajbi neke kapljice, mislio sam voda, al neide dolje nit brisačima nit ičim što sam probavao
onda sam uzeo ovo i riješilo je stvar, ima u DM-u https://media.meindm.at/asset/dmshop...020329_B_P.jpg |
Eh, tak baš masno nisam imao slučaj. tekućina za staklo mi dobro odrađuje posao (ona iz Lidla).
Inače one kućne tekućine za staklo dobro čiste. Neke zimske tekućine za šajbe znaju biti masne radi sastava, valjda imaju propilenglikol u sebi |
Zna se desit. Ako se auto ne pere neko vrijeme nakupi se sloj masti na šajbi i ne pomaže špricanje tekućine za staklo. Meni stvar riješi pranje na samoposlužnoj, malo detaljnije šajbu operem, malo i brisače i nakon toga je kristalno čisto.
|
Moze preporuka zimskih guma za megana III, 195/65 R15, jesu ove dobre:
https://www.mall.hr/gume-auto-zimske...1t?tab=reviews ili GY ultragrip 9. ne mora mall.hr ali ako imaju oni moze od njih. |
Te Contice bi trebale biti odlične. Na prošlom autu sam imao TS850, nisam imao pretjerano žalbi osim na meke bočnice u 205/55, al to te vjerojatno neće smetati.
|
uzmeš XL i riješeno, tak sam ja
|
Citiraj:
|
Kakvi su zamjenski branici Polcar (mislim poljski)? Ili da frend uzme s auto otpada (auto star 7g)?
|
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Hvala svima na odgovorima, onda cu najvjeojatnije uzeti te ;)
|
Ja ću isto morati uzeti neke gume, ali na dve tri rate.
Pošto mall.hr ne daje na rate, gdje da bacim pogled tj ima li štogod zanimljivo? |
Ja vec godinama uzimam preko ekupi i sad cu narucit conti ts860 (https://www.ekupi.hr/Continental-185...dB-707741.aspx) isto preko njih. Uzmem na 6 rata (mozes do 12)
Malo se korigira cijena sta ides na vise rata, al zanemarivo https://www.ekupi.hr/Auto-gume-g9626...JTsaAr7d8P8HAQ |
Citiraj:
|
Vec godinama slusam o tome kako je 860 najbolja guma za bljuzgu i mokro a da nije dobra za cisti snjeg,,, ove godine sam ih uzeo za corollu pa bas da vidim,,, nove premium contact 5 ljetne me nisu uopce odusevile sto se tice mokrog gripa a po testovima su kao jedne od naj boljih.
|
Ja zimske conti, ljetne dunlop (zadnji setovi). Za iduce ljeto kupujem nove. Lako moguce opet dunlop.
|
jel zna netko nekog mahera za honde, konkretno za accord typer? u zg
trebalo bi par stvarcica pogledati i procijeniti :) Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
A i jako ovisi do auta, tezine i dimenzija kako se odredena guma ponasa na snijegu. Veoma sam zadovoljan s Dunlop Winter Sport 5. Po suhom, mokrom i bljuzgi su dobre koliko to zimske gume mogu biti (nije preogroman kompromis u handlingu na suhom i mokrom u odnosu na ljetne pri niskim temperaturama), a po snijegu ovak i onak vozim samo par dana dok pada ili dok se ne ocisti. |
Citiraj:
|
Ovako u planu imam uzeti hyundai coupe v6 2.7 2002 godište 2002 godina manualni mjenjac 6 brzina. Pa me zanima dali je tko imao kakva iskustva sa njim? Jedni seru drugi ga hvale i tako. Jedni kazu da je potrošnja iznad 15l kao normalne voznje? Znam da ne v6 ali po meni je to puno ako je istina. Ovaj lik od koga ga kupujem kaze da kada usipa 20l da prodem oko 250km.I zanima me dali je auto kvarljiv. Znam da su mu dijelovi skuplji ali to nije bitno ako je on kvalitetniji
|
Dio s potrošnjom bar lako provjeriš. Prema ovome baš i ne troši 8l na 100 :D
Ako malo prokopaš ove koji imaju više staža na stranici, naći ćeš detalje i troškove popravaka. |
Kupujem vrlo skoro prvi auto (vozač svjež ko rosa :D) pa me zanima šta bi preporučili. Cifra je do 40,000. Trenutno sam nekako najviše zagrizao za Focusa, da se naći za oko 35, 2007 godište sa oko 150k km. Francuze baš i ne bih jer sam čuo uglavnom loše stvari za njih, eventualno Renault dolazi u obzir. Svi su mišljenja da ne treba prvi auto bit nešto posebno dobar jer "ionako ćeš ga izlupat", kakva su vaša iskustva sa početaka vožnje?
|
da probam nesto drugo, jel imate preporuku za majstora za auspuh? :)
imam osjecaj da je nesto krivo slozeno... Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:45. |