![]() |
Citiraj:
Evo jedan od rijetkih prikaza početne verzije: https://www.youtube.com/watch?v=Y_pCAC2fDr8 Što se tiče održavanja, po pročitanom, korisnici navode redovne godišnje servise od oko 750 kn i potrošnju od 6-7 lit... e sad, da li ćeš ga skršiti ili će netko tebe skršiti na to nemaš utjecaja no što se tiče pouzdanosti Suzukijeve mehanike ne bi trebalo biti nikakvih problema uz redovno održavanje... godinama. I ne mora biti Vitara, nju sam naveo kao primjer... ali napisao sam prije par stranica ove teme da je bolja nova Dacija od polovnog razvikanog auta s 200000+ km. |
Citiraj:
ma to je bio deal stoljeća, još mi žena jebala mater što nisam njoj reko prvoj :D |
Rodney. Da si pola tog stavio na papir (a moglo bi se vidjet kaj je za zamjenu) mogao si ic na noviji i bolji auto. Kupnja novog je po meni preskupa igra. Nac rabljeni star 2-3 god koji jos ima tvornicko jamstvo i mozda manje km. Najbolje od vracenih sa lizinga (3 god) jer se na njima rade servisi po papirima.
Puno manje love a opet super auto, ipak ima jos ljudi koji cuvaju aute iako ih vracaju (na stranu penali). |
Citiraj:
Motor je super i limarija nema hrđe. Nema grešaka na kompu, nisam ni pakne morao mijenjati. Samo filtere, ulje, neki stabilizator i sajle ručne. Moram još centralno riješiti, drugo je ok. Autić je ok, za tu lovu je jeben. Sic je susjed popravio - đabe. :D Dužan sam gablec. :D |
sad kad si javno gablec spomenuo onda znaš da si proper dužan :D
ajd drago mi baš da je sve oke ispalo, a 800kn za dotjerat rabljeni je fakat kikiriki money. |
gilbert, jeben je to deal ispao. da sam taj tren imao lovu uzeo bi ga sebi :D
|
Citiraj:
ali ne kužim u šta si ti uspio uložiti 45 000 kn ??? i ako si već toliko uložio onda bar amortiziraj to vožnjom sljedećih 10 godina a ne nekome poklonit toliki trud i ulaganje, i nadaj se da te neće zadesit opet nevolja, možda koji očenaš zdravomarijo |
To je ukupna cijena auto+ulaganja..Novi bi te ispao najmanje 4 puta skuplje i to, ako bi kupovao jeftiniji (cirka 10t€)..Najisplativija bi bila kupnja auta od 1000€, predpostavkom da za nižu cifru nemožeš kupit auto.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ne možeš to tako računat. Da ti je bio i novi auto morao bi kupiti zimske gume, thule, ići na redovne servise, stari bi ti krnuo gumu u rinzol. Tako da sad ja ne vidim da si puno potrošio zato jer je auto polovni. U polovni se treba ulagat, ali ovo što navodiš meni ne izgleda kao značajni trošak jer je auto polovno, bez obzira što ti se ne sviđa pogled na troškove.
|
Ako slučajno netko treba Goodyear Ultragrip 9, 195/65/15, nove, nevožene. DOT 3514, 4 kom, možemo složiti dobru cijenu :)
|
Citiraj:
Citiraj:
A za kuplung, promijeni stil voznje ili nauci saltati kako treba jer nesto definitvno radis krivo. Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk |
Ovi ne da ne vide znakove, nego ne vide ni policiju odmah iza/pored njih. Biseri na kvadrat :D. https://www.youtube.com/watch?v=2tF0...mzMMs0CzPBNeQ6
On topic: Čujem nekakav čudan zvuk dok je auto hladan. Kao da Rupčić svira svoje bongose. Golf 5 1,9 tdi. Jel to dvomaseni spreman za promjenu? Kad stisnem kvačilo, nestane zvuk, a kad izbacim iz brzine i pustim kvačilo, opet Rule svira bongose. Molim za savjet. Preko 3k kn je dvomaseni pa nisam baš željan promjene. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zaboravio sam napomenuti i da trese kad idem u rikverc, a ponekad i unaprijed u prvoj. |
Druk lezaj bit ce :)
|
Citiraj:
Ne želim "name names", ali žena je počela voziti golf ove godine na posao :D. |
Citiraj:
|
Citiraj:
zamjenio sam dvomaseni + set kvačila+ potisni ležaj - to se sve u komadu mijenja zajedno |
Thx dečki na potvrdi. Mislio sam da je to, ali nadao sam se da nije. Baš kao traktor zavibrira pri kretanju.
E, sada. Jel se tako mogu voziti mjesec/dva ili mi prijeti kalvarija? |
na žalost dvomaseni ti je, ja sam prošao 3 servisa i razne meštre nadajuć se da nije to, možda dizne možda ovo možda ono - kita, najgore je otišlo
poprilično skup trošak me ispao, popne se i do 1000€ |
Za Seat je komplet set kvačila, potisni i rad cca 2.700 kn kad su one 4+ godina akcije, a imaš to i za Golfa pa baci oko na njihove stranice... e koliko je još dvomaseni nemam pojma
|
Zubak neostar me koštalo 5400 sa garancijom godinu dana. Ovlašteni original 12000 kn
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b889ed2a91.jpg |
Citiraj:
Citiraj:
Kako stvari stoje, ništa od garaže i pečenjare ove godine, nego popravak i nove zimske gume. Nikako na zelenu granu. A, možda ga i ostavim da miruje malo. Clio je još uvijek sipaj-i-vozi :D. Sada će brzo zahladiti pa će opet voziti clio :D. Golf vozi samo zbog klime i problema sa srcem. Šalu na stranu, prethodno je bila rasprava o isplativosti novo vs polovno. Svaki auto je rupa bez dna, jedino što novi ima time delay. Dodatno na rupu bez dna, promijenio sam set ljetnih guma i diskove i pločice. Sada ide preko 1000km po rezervaru, a prije jedva 800. Gotovo sve gradska vožnja. |
gle nebude ti niš žena ugrožena radi ovog, to kaj zatrza je sve kaj se može tesit afaik, tak da oko toga nema brige
al nervira, e sad dal nervira da daš tolke pare da ne nervira je pitanje :D |
Citiraj:
|
neće, dapače čak joj možeš reć da ona krivo pušta kuplung (kvačilo, spojku, kak god već zovete to) i da je to zato jer je žena :D win win situacija
|
Citiraj:
|
Nije Opel pa da ce se samozapalit :D
Meni auto trese kada se zagrije. 3 cilindra 800 kubika. Znam da je normalno dok je hladan, al dok je zagrijan nisam jos cuo. |
Citiraj:
Svjedočio sam spontanom zapaljenju Ibize mk2 ovaj vikend. Dolazi svadbena povorka, žena staje s autom, gasi ga i u tom trenutku osjetiš miris i kreće dim. Iz čista mira... Nekakve komade plastike su vatrogasci čupali ispod poklopca motora kasnije, ali nas je policija brzo rastjerala pa nismo vidjeli o čemu se točno radi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:02. |