PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

riceburner 08.04.2013. 14:00

Citiraj:

Autor domik (Post 2374016)
Danas pokupio na pošti u Dobovi prednju Shimano XT 785 kočnicu sa Ice Tech rotorom. Debljina mesa na rotoru mi se uopće ne sviđa. Ima li netko kakva iskustva sa trošenjem? Hvala.

ja samo znam da sam RT98 rotore nakon kaj se prijatelju razlijepio prodao i kupio par komada RT97 tako da sam miran i ne pomisljam opce to stavit na bike...

SileTzar 08.04.2013. 14:01

3-4 vožnje maximum. To su rotori za zimu kad je hladno (ICE) da se ne pregriju i ne potroše prebrzo...

riceburner 08.04.2013. 14:36

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2374056)
3-4 vožnje maximum. To su rotori za zimu kad je hladno (ICE) da se ne pregriju i ne potroše prebrzo...

:care::care::care::care::care::care:

generalno rotori bi trebali biti ok bolje odvodenje topline i tako to, neki ih hvale, neki kude, ja znam kaj sam vidio na svoje oci i ne bi to zelio da se meni desi...

zgmmax 08.04.2013. 14:50

Dosta su krhki i koliko sam citao po stranim forumima se jako lako pigaju jer je aluminij u sredini izmedju dva sloja željeza.

MeanBoss 08.04.2013. 14:55

Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo

@MIK

hvala na savjetima...ova ShockBlaze mi izgleda savrseno,jel imas slucajno link ili neki ducan gdje bih je mogao kupit(split i okolica bliza)?

edit: nasao sam...ciklo-centar...super je bicikla!

Renesis 08.04.2013. 14:57

Ljudi, jel se netko bavio proucavanjem trenutno dostupnih dropper postova? Malo gledam, i kako se cini, KS Lev i RS Reverb kotiraju za najbolje sa najmanje problema. Ima netko kakvih mozda informacija? :)

Vuco 08.04.2013. 15:11

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2374120)
Ljudi, jel se netko bavio proucavanjem trenutno dostupnih dropper postova? Malo gledam, i kako se cini, KS Lev i RS Reverb kotiraju za najbolje sa najmanje problema. Ima netko kakvih mozda informacija? :)

Od KS-a (ne treba biti baš LEV), noviji Reverb i ako se ne varam (po sjećanju što je Sile rekao) od Specializeda Command Post.

I oni ružni Gravity dropper postovi koji su na čistoj mehanici i u pravilu najmanje s njima ima problema.

Kronolog izbjegavati, Joplin također.

zgmmax 08.04.2013. 15:13

Imam RS Reverb jedno 7mj i radi kao i prvoga dana, jos je bajk stajao na balkonu jedno 2mj dok je bil ovaj snijeg i nije mu bilo nista.

Jedino kaj imam fakat mrvicu lufta koji se ne osjeti u voznji nego jedino kada se sic pomice lijevo desno.

Prve serije za 2011 godinu (imaju srebreni collar) su imale problema sa buzirom jer nisu koristili hidraulicki nego obicni koji je bio porozan i vukao je zrak i morao si svakih par voznji odzracivat i bilo je problema sa prihvatom buzira na samoj stangi pa je tam znalo curiti ulje.

Za 2012 su napravili model sa crnim collarom di je to sve ispravljeno.

Jedini nedostatak koji ja vidim naspram KS Leva je taj da kod kupnje moras odabrat koji remote lever oces, imaju lijevi, desni i MMX.

ja imam desni koji je stavljen na lijevu stranu i ne mogu bas iskombinirat kokpit kak bi zelio.

EDIT:

Command post ima dosta brzi rebound pa u prvih par voznji si mozes potomke srediti :)
I od tih koje je Vuco nabrojo je jedino Reverb hidraulika ovi ostali su na sajlu pa i tu zna biti problema kada udje blato da se stanga vise ne zeli vratiti u najgornji polozaj.

I moj savijet ti ej da dobro izmjeris koju duzinu stange trebas da ne bi kupio krivu ;)

Renesis 08.04.2013. 15:38

Ovaj lik koji zivi sa mnom ima KS-a sa sajlom, njemu je pukao buzir, jer ga je fiksirao tako da se savija samo gdje je pomak sica, ostatak je fiksan na rami. posljedica je da je potrebna malo veca sila kad je sic skroz dolje, i to je cisto radi buzira. sam rad stange kako sam ovako malo probao mi se jako svidja...

SileTzar 08.04.2013. 16:33

KS Lev ima nepomičnu sajlu, kači se kod seatclampa i ne miče se kad sic ide gore-dolje. Najbolje rješenje trenutno nakon stealth Reverba.

Renesis 08.04.2013. 18:21

Danas kao "odmaram", pa sam isao vjezbati tehniku. Sused sa Litevilleom ima miljama bolju tehniku (wheelie, front pivot, skakanje itd), tako da nema druge nego vjezbat na oblizenjem brezuljku :) Doduse, dobio sam i ratnicke boje prilikom doskoka na koso, al ajde, samo se pokotrljao

http://oi46.tinypic.com/16jldtw.jpg
http://oi45.tinypic.com/5yg9au.jpg
http://oi50.tinypic.com/2yy37s1.jpg

SileTzar 08.04.2013. 19:01

Hehe, ja sam naučio pravo hoppanje, ono prednji kotač pa zadnji, sad mi više rinzoli od 4-5cm ne predstavljaju problem :D ali svaki put kad probam išta u šumi skoro poginem.
Wheelie nula bodova, pivot još manje :D

domik 08.04.2013. 20:30

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2374071)
:care::care::care::care::care::care:

generalno rotori bi trebali biti ok bolje odvodenje topline i tako to, neki ih hvale, neki kude, ja znam kaj sam vidio na svoje oci i ne bi to zelio da se meni desi...

Hvala na savjetima i iz prve ruke javljam kako je moj prednji završio. Zadnju kočnicu još nisam naručio, ali sigurno sigurno ide bez Ice Techa.:fiju:

Irvin 08.04.2013. 22:00

+1

HIiM raja,

ukratko: doš'o ja sinoć kući iz vž, Sv.Misa, tuš, doping...kad ono sms od Nika: mozda si vec vidio na dropu fulku...reko: nisam i pogledam, bilo je cca 21.30h i oblije me znoj-veličina+cena+godina+boja+++

...skontam da nema vremena za gubit: trzam ricea, Zlayu, Jackyja, Lovru...još nisu zaspali bili...malko se propitam...zahvalim im, javim se Mislavu i velim rezerviraj!...guglam kočnice, ovo, ono i jedva zaspim u 2,30h. Probudim se u 6h i najradije bi otišo do kuće kampirat, ali šta će komšije reć :beer:
Zamolim rice-a da napravi in-depth inspekciju i pazarim ga, jupi. nema garancije, tražio sam da ovjeri kod bilježnika izjavu. Aleluja

Idemo NN!
Pohrani.com

Mar 08.04.2013. 22:10

Bome, dobro si pazarija :D

murina 08.04.2013. 22:23

Čestitam, odlična kupovina!
Mnogo ugodnih kilometara :D

NEgo di je spliska ekipa?

salvarez 08.04.2013. 22:25

Super bajk Irvin. Pozdravi mi Prosolija kad ga vidiš.
Rekel mi je deda da ti je složio neku cestovnu pilu, pa ak hoćeš i vi drugi koji niste profi daunhileri (da Vuco, kupi si radije specku kak se spada), mogli bi se zaletit malo po cesti prema Novom Mestu, Zidani Most, onda Žumberak i tak. Veli prognoza da napokon lijepo vrijeme dolazi.

evilZlayo 08.04.2013. 22:31

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2374395)
HIiM raja,

ukratko: doš'o ja sinoć kući iz vž, Sv.Misa, tuš, doping...kad ono sms od Nika: mozda si vec vidio na dropu fulku...reko: nisam i pogledam, bilo je cca 21.30h i oblije me znoj-veličina+cena+godina+boja+++

...skontam da nema vremena za gubit: trzam ricea, Zlayu, Jackyja, Lovru...još nisu zaspali bili...malko se propitam...zahvalim im, javim se Mislavu i velim rezerviraj!...guglam kočnice, ovo, ono i jedva zaspim u 2,30h. Probudim se u 6h i najradije bi otišo do kuće kampirat, ali šta će komšije reć :beer:
Zamolim rice-a da napravi in-depth inspekciju i pazarim ga, jupi. nema garancije, tražio sam da ovjeri kod bilježnika izjavu. Aleluja

Idemo NN!
Pohrani.com

level up :)

super irvine, jako mi je drago. bicikl je fantastičan.

sad samo NN :) :chears:

the55mic 08.04.2013. 22:33

Irvine, svaka čast, baš mi je od srca drago, znam da će se kod tebe i vozit kak zaslužuje, sad ima da i ti hopaš s nama, ne samo da gledaš ;)

Nik 08.04.2013. 22:39

Znao sam da ces ga uzeti ako nije prodan, cestitke na novoj pili, super boja :beer:
U pocetku nemoj da te bajk povuce na ganjavelu - polako, a kasnije kad se upoznate ozezi.

Jesi l' uzeo sa ili bez Hope kocnica?

SileTzar 08.04.2013. 22:44

Neka ti je bećiretan :D

Još jedan Specialized :smoke:

night_rider 08.04.2013. 22:48

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2374395)
Pohrani.com

haha. Irvine jarane dobro si tržio! Fotka je sreća samo takva:goood:

Jadan kumski, ženi se sad u proljeće pa je morao prodati bajk.:D

Kupuje neki commuting do posla i natrag, zgleda da je on svoje Sljeme odvozio.:fiju:

btw..

Danas odradio 100 i kusur cestovnih km... (sad su Nobby Nickovi tanji za pol milimetra:D).
Bio kod Aleša i natrag + još malo po ZG.

Smiješan je taj Aleš. Kolegi za servis zadnjeg točka + stavljanje nove žbice naplatio €3.80.

Da je bio kod Buhina to bi nekako ovako zgledalo po specifikacijama:
-skidanje točka s bicikla
-skidanje zračnice + vanjske gume
-micanje kazete
-umetanje i namještanje nove žbice
-centriranje kotača
-vračanje zračnice, gume + pumpanje iste
-montiranje i podešavanje stražnje kočnice.

TOTAL: 227,00kn :D:D

tako sam se slično ja proveo, kad sam jedini put pohodio Alanprim:D

SileTzar 08.04.2013. 22:52

Pa zašto nisi išao kod nekog normalnog, recimo Sancheza u MP ili do Bizmarka? Pa sve ti je bliže nego Buhin, i jeftinije...

jed2i 08.04.2013. 22:54

Irvine to je to!
Sad idemo NN :)

night_rider 08.04.2013. 23:11

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2374440)
Pa zašto nisi išao kod nekog normalnog, recimo Sancheza u MP ili do Bizmarka? Pa sve ti je bliže nego Buhin, i jeftinije...

bio sam mlad i neiskusan!:D

I k tome još na v-brake kotaču!
Ali Buhin me više nebu videl. To je bio prvi i zadnji put!

Kad sam mu rekao,, pa malo si mi skup!
On meni veli,, samo pravno mišljenje kod odvjetnika dođe 500kn!:stoopid:
eh.. koja usporedba, koji car!:care:

Ali ako on može tako derat + ima stalne klijente koji mu se konstantno vračaju i dolaze... skidam kapu!

SileTzar 08.04.2013. 23:18

Nisi ni prvi ni zadnji ak te kaj tješi :D otvara sad dućan u Martićevoj pa bu ti bliže šišanje hehe

Lovrix 08.04.2013. 23:20

Bravo Irvin, super bajk, sad samo peglaj.

Il Capitano 08.04.2013. 23:44

Cestitam Irvin:goood: Koliko mi je drago, toliko sam i ljubomoran :) imas srece kaj jucer nisam bio online, inace mislim da bi izmislio novce haha. Super je bike, jos za tu lovu. Vrh.

Dobro je night rekao, zeni se pa ga vjerovatno i zena stisla hehe, iako nisam mislio da bu se tak brzo vratio na HT.

Al da se malo utjesim sutra prelazim na hidrauliku (hayes mx4 -> deore m596) :D

Irvin 08.04.2013. 23:45

zaFala

fala raja,

uzeo sam sa hopicama, nije mi sada vakat da skačem okolo po kočnice, pa kad je već upareno da ide sve đuture. Jedino što su pakne za cca 2 Sljemena, tako da ako ne'ko ima kaki popust kod Bizmarka, to bi valjalo. trebam prednje i zadnje (race evo).
Živi bili pa se vozali!

P.S. uneo sam ga gore na sprat i u hodniku mi je (a baš sam danas sve sredio ko apoteka, ali mesta mora biti da malko pasem oči, ono k'o mala beba :zdero:)

zubich 08.04.2013. 23:58

ljepi biciklo irvin, sretne pohode želim!

zgmmax 09.04.2013. 00:06

Odlican bajk Irvin sad samo lagano da naucis kak se vozi fulka :)

Irvin 09.04.2013. 00:43

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2374120)

i ja tražim sebi, a pošto si ti tamo u belom svetu pa kada budeš uzimo da budemo u kontaktu, a dobijemo i neki popust na količinu :chears:

@Max: uzbrdo znam, to mi je već pola posla :)

EDIT: imali koga za odvest sutra (već je danas) utorak sa istoka Bidrovečkim do Gorščice malko Sljemena? Strmopeć?

Ima li tko pumpu za shock da je ispravna i da je prodaje? ili preporuka gdje uzeti?

murina 09.04.2013. 04:00

Nas par ide na grmu u 10.

Valjalo bi malo i odspavat

Nik 09.04.2013. 08:28

Ja cu na Strmopec u cet. nakon posla - 16h.
Za vikend , Bidrovecki gore, stazom 25 dolje.

Ciljam subotu ali je vrijeme skroz nestabilno, pa cu si izabrati bolji dan.
Vrsne dijelove Sljemena ostavljam za iduci i one daljnje vikende jer se snijeg jako sporo otapa (normalno kad se sve poledilo, a nocne temp. su ispod nule), a blata ima sve vise.

riceburner 09.04.2013. 08:36

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2374482)
fala raja,

uzeo sam sa hopicama, nije mi sada vakat da skačem okolo po kočnice, pa kad je već upareno da ide sve đuture. Jedino što su pakne za cca 2 Sljemena, tako da ako ne'ko ima kaki popust kod Bizmarka, to bi valjalo. trebam prednje i zadnje (race evo).
Živi bili pa se vozali!

P.S. uneo sam ga gore na sprat i u hodniku mi je (a baš sam danas sve sredio ko apoteka, ali mesta mora biti da malko pasem oči, ono k'o mala beba :zdero:)

bike je vrlo solidan i nije zgazen :goood: jaranu se jucer samo oci caklile i lagano je mucal, ljubav na prvi pogled:D:D:D

Nik 09.04.2013. 08:50

Ahahahaha, kaj bu tek bilo kad se spusti na njemu.
Jos malo i vise nitko nece imat HT-a.

Irvin 09.04.2013. 09:09

Citiraj:

Autor murina (Post 2374545)
Nas par ide na grmu u 10.

Valjalo bi malo i odspavat

uf, sad sam se trzno iz kreveta i ne stignem...do kad ste gore? bio sam 1 put na Grmi gledo dh barabe...auuuu pa vi to vozite cijelu stazu sa onim doskokom preko 3 grbe devine na desni bent? :respekt:

čet nemerem na Strmopeć jerbo delam dnevnu ali bi srijedu mogo...

@rice: + još da sam jučer imo samo 1 obrok, jednostavno neće, sve dok ga nisam uparkiro...a onda sam Slavu napravio sa 'ćerkom i do kasnih sati smo slavili (skoro pa ponoć) :)

EDIT: ej, znate ono kad je ladno bilo pa ste pipali kočnice, stiskali vilju...evo sad je mnogo toplije, ali kod mene još ladno :D

murina 09.04.2013. 09:21

Javilo da pada kisa, odgađamo za kasnije.. Ne znam kad, javit ce Mic. Dođi svakako

Nik 09.04.2013. 09:27

Ako si pametan neces ic skakat s novim bajkom dok se malo bolje ne upoznate. Pusti Grmu barem prvih 500km.
Za srijedu je losa prognoza (nocu jaka kisa, danju do poslijepodne slabija i uz grmljavinu, uglavnom padat ce skoro cijeli dan i noc), u srijedu moze samo ako su fulali prognozu, sto cisto sumnjam.

riceburner 09.04.2013. 09:35

Citiraj:

Autor Nik (Post 2374577)
Jos malo i vise nitko nece imat HT-a.

ja sigurno necu kupovat labudicu :nono::D kad mi se ljulja odem na krk i uzmem seadoo :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:25.